Şimdi Ara

YERÇEKİMİ MOTORU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
4
Favori
22.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu an kullandığımız elektrik motorları neyle çalışıyor desem tabiki elektrik dersiniz. bence bu sistemler tam olarak elektrik ile değilde elektriği manyetizmaya dönüştürüp çalışıyor, elektriğin ne olduğunu biliyoruz akım-frekans gibi hesaplamaları çok doğru bir şekilde yapıyoruz ama elektriği manyetik enerjiye çevirince iş değişiyor daha manyetik enerji- manyetik alan, çizgilerin nasıl davrandığını oluştuğunu anlamak görmek çok zor. bir mıknatısın yanına demir yaklaştırdığımızda manyetik alanı tamammen bozuluyor. bu manyetik alanıda motorlarda bence tam olarak kullanamıyoruz şu an geliştirmeye çalıştığım sistemde normal bir motorun aynı elektrik gücünü kulanarak ondan daha çok verim almaya çalışıyorum buda manyetik enerjiyi kullanmama bağlı gibi gözüküyor. eğer bu konuda başarılı olursam yerçekimi kuvvetinide sisteme ekliyecem buda verimi dahada artıracak. en sonunda bu sisteme bir alternator ekliyecem eğer alternetorun ürettiği güç sistemin harcadığı güçten fazlaysa onuda toğrağa veririm azı kar fazlası zarar demi

• Bundan 3-4 sene kadar önce Hanoyvel sanayi fuarına giden bir arkadaşım videoya çekmiş 8-10 saniyelik bir görüntü. Japonların geliştirdiği 500kW gücündeki hidrojen santralide ayni fuarda görücüye çıkmıştı. Yaklaşık 1x1 metrelik (tahminen havası alınmış) dikdörtgen cam içine konulmuş bir bisiklet tekerleği düşünün bunun çevresi boyunca 25-30 tane kadar yay bağlanmış. Yayların ucunda ağır olduğu anlaşılan (demir) bilyeler var. Bu yayların çembere bağlantı yerlerinde özel bir mekanizma var. Bu mekanizma sayesinde çember dönerken her bir yay en alt noktadan yukarıya doğru çıkarken kapanıyor yani yayın ucundaki demir bilye bir noktada atalet sayesinde ileriye doğru fırlatılmış oluyor. Aşağıya inerken mekanizma konum değiştiriyor ve eski haline geliyor. Bunu yapan kişi sistemin nihayetine (camın dışına, sürtünme kaybı var) C.D büyüklüğünde reklam içerikli disk koymuş makina sadece bu diski çeviriyor.
    Bu makina sonsuza kadar dönermi? ilk hareketi nasıl alıyor gibi polemik yaratacak konulara hiç girmek istemiyorum. Bu sistemde idda edilen alınan enerjinin verilen enrjiden fazla olması. Bizim için bu idda bildiğimiz fizik kurallarının dışına çıkmaya yeter sanırım. Yani çemberi döndürmek için uygulayacağımız enerji ile kayıpsız olarak reklam diskini 1000 tur döndürecek isek böyle bir mekanizmayı araya bağlayarak aynı enerji ile 1001 tur döndürebiliyorsak (ki idda edilen çok daha fazla) olayın şekli değişir.
    Sitede verilen videoların birçoğunu izledim çoğu komik geldi, Perendev manyetik diskinde bir aldatma olduğunu düşünüyorum dikkat ederseniz makinayı durdurmak için mıknatıslar açıldıktan sonra görüntü sol tarafa giderken videoda bir kesiklik var. Suya balon atma meselesi ise tam bir şarlatanlık. 15-16 sene kadar önce suda balon şişirip bir ağırlığı kaldırıp balondan ayırıp düştükten sonra tekrar aşağıda şişirmek ile başlayan bir projem vardı. Kurduğum düzenekte o kadar çok bileşke oldu ki sonunda ben de hocam da işin içinden çıkamadık. Neden denemediniz derseniz maddiyat, zaman ve bu uğurda helak olan insanları tanıyorum.
    Fakat bu düzenek farklı 8-10 saniye görmeme rağmen dinamik atalet momentinin statik haldeki durumlarına uygun noktalara indirgenerek hesaplanması neredeyse imkansız gibi geldi. Hareket çok basit gibi görünsede oldukça karmaşık (yukarıda bahsettiğim basit bir yay problemi gibi) dönme ve salınımın yanında birde mekanizmanın konum değiştirmesi söz konusu. Hele birde yüksek deviri göz önüne alırsak kütleyi indirgeyebileceğimiz statik nokta sayısı oldukça fazla. Hiç hesaba ve simülasyona girmeden gözümde her bir yay düzeneği en az 6-7 nokta canlanıyor. (zaten fiziksel hesaplardan anlamam (elektrik hariç))
    Bunlardan daha önemlisi (madde ve enerjinin toplamı sabit kalmak şartıyla) kainatta bilmediğimiz enerji veya kuvvetlerin olduğuna olan inancım. Bir gün bunları insanların kullanabileceği düşüncem bu konuya hala ilgimi devam ettiriyor. Hele son dönemde ERKE fırtınasıyla bu inancımın gerçekleşme umudu beni oldukça mutlu etti. Özellikle yukarıda anlattığım makina ile ERKE'nin atalet (eylemsizlik) ve yerçekimi kuvvetlerinin örtüşmesi uzun zamandır aklımda olan bu sistemi tekrar düşünmeme neden oldu.
    ARKADAŞLAR UNUTMAYIN Kİ FİZİK BU GÜNE KADAR HEP DEĞİŞEREK VE GELİŞEREK GELMİŞTİR. BU GÜN DE DEĞİŞİP GELİŞMEKTEDİR (AK DELİKLER, KARA DELİKLER, SOLUCAN GEÇİTLERİ, PARÇACIK FİZİĞİ, MOLEKÜLER BİYOLOJİ, ....) BUNDAN SONRADA DEĞİŞİP GELİŞECEĞİ KESİNDİR. BAZI KURALLARA ÇOK BAĞLANMAYIN KİMSEYE BİRŞEY OLMAZ HER ŞEY OLACAĞINA VARIR AMA KİMİ BİLİM ADAMLARI YAYA KALIR KİMİLERİ AYA VARIR.
    BUGÜN İMKANSIZ DEĞİĞİNİZ ŞEYLERİN YARIN HESAPLARINI YAPIYOR OLABİLİRSİNİZ. ÖRNEĞİN BİR KÜTLE ENERJİSİ TANIMI ORTAYA ÇIKAR (YER ÇEKİMİ DIŞINDA) BUNUN YOK ALAN ATALET MOMENTİ YOK KÜTLE ATALET MOMENTİ BİLEŞKELERİ HESABINI YAPARKEN BİRİ BOŞLUĞU OLUŞTURAN ZERRECİKLERİN ENERJİSİNDEN BAHSEDER YOK YA İMKANSIZ ŞU KANUNLARA AYKIRI DERSİNİZ SİZ OLMASANIZ DA(COCUKLARINIZ, TORUNLARINIZ ....) YENİ BULUNAN BOŞLUK ENERJİSİNİN HESAPLARINI YAPMAYA BAŞLAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edremit -- 26 Aralık 2006; 0:12:19 >

• bu dediklerin doğru olmakla birlikte burdaki karşı çıkışlar genel olarak şu sebepten
    biri çıkıp yerçekimiyle enerji üretmeyi planlıyorum hadi tartışalım diyor ki bunlar forum düzeyinde gerçekleşecek hadiseler değil
    ciddi akademik uğraş ve para gerektirir deney gözlem ve yıllarca sabırla çalışma gerektirir
    böyle gerçeklemeleri yapanlar zaten nobeli alıp müzelerine koyuyorlar
    arkadaşların sezenişleri bundan sanırım
  • Bu çevabınıza tüm samimiyetimle katılıyorum. Ben elektrikçiyim bazan biri çıkıyor ve şunu şöyle yapınca böyle olacak diyor olmaz diyorum hemen cevap hazır yav niye olmaz....? Basitse anlatmaya çalışıyorum. Anlarsa ne ala anlamaz ve intçıysa yada bilmeden çok karmaşık bir konuya girmişse vay halimize ya yapta görelim derim yada neden olmayacağını anlatma çabasına girerim. Muhtemelen olmayacağını anlatmak için "bak kardeşim her madde atomlardan oluşur atomların çevresinde elektronlar vardır............diye başlayan bir diyalog başlar.
    Formda bedava elektrik.. ve devirdaim değil kalıcı manyetikle stator motoru başlıklı... konularda bu olay gırla devam ediyor. Bence işin 2 farklı boyutu var. 1 tanesi bilinçsizce ortaya atılan konular eğitim seviyesi yada bilim düzeyi belli olan insanların oyalamaları. Diğeri gerçekten biraz kendini geliştirmiş ve cidden birşeyler arayan bazen tıkanan, merak eden insanlar. Karşı grupta da 2 katogori var 1tanesi fizik konusunda herşeyi çözdüğünü zannedenler ki bunlar hiç bir şeyi asla kabul etmezler. Ben bilmiyorsam yada düşünemiyorsam asla böyle birsey olamaz mantığındadırlar. Diğerleri aldıkları eğitim ve bilgileri gereği konuya temkinli yaklaşanlar. Olayın ne denli zor olduğunun bilincindedirler saçma bir konu karşılarına çıkarılıp ta şöyle yapınca böyle oluyor, aha videosu falanca linkte, vada ben şunu tasarladım çalışacak işte diye idda edilmesi insanları kahır ediyor.
    Neyse arkadaşlar bu atalet konusu oldukça ilginç benim şu ana kadar çözülemeyen bazı farklı kuvvetlerin varlığına olan inancımı tekrar düşünmeme neden oldu. Bir zamanlar 100-150 metre çapında 8-10 bin ton ağırlığında bir volana ne kadar enerji vererek döndürebileceğimizi bunu 3-5 bin devir hıza ulaştırdıktan sonra bundan aldığımız enerji ile hem dönmeye devam etmesi için nasıl bir tahrik mekanizması hemde ne kadar enerjiyi haricen kullanabileceğimizi.... hesaplamaya çalışan biri için ERKE'nin ortaya attığı kuvvet makinası yaptık atalet kuvveti ile çalışıyor bu kuvvet henüz tanımlanmamıştır 2007 yılı içinde mutlaka piyasaya süreceğiz açıklaması oldukça cezbedici.

• Yanlış anlaşılıyoruz...

Fizikte son sonktaya geldiğimize dair ya da yeni enerjiler tanımlayamayacağımıza dair şeyler söylemiyorum ben..Arkadaşım yerçekimi ve suyun kaldırma kuvvetini kullanarak motora ek güç sağlayacağını söylüyor ve bende imkansız diyorum.. Eğer mümkün böyle birşey diyen varsa buyursun,hala karşısındayım.

İlla ki birgün bedava ya da çok uzuca enerji elde edilecek bu kaçınılmaz bir durum.Ama bu enerji kaynağını kesin olarak bilinen ve asla değişmeyecek ve de çürütülemeyecek olan kanunları çiğneyerek değil bu kanunları destek alarak başaracağız..Belki de havada uçuşan notrinolardan ya da ne bileyim kütleyi enerjiye çevirebilen bir mekanizma sayesinde olacak..

Benim bu konuya karşı çıkış sebebim fiziğin değişmez olduğuna inanmam değil.Bunu söyleyen birisi aslında hiçbirşey bilmediğini ispat eder.Bunca yıldır bunca bilim adamının kendilerini bilime adayarak yaptığı çalışmaları bulduğu kanunları hiçe sayarcasına ben bu motoru yapıcam deniyor.Dağın sadece eteğini görüp ben bu dağa tırmanırım demek gibi bir şey bu..

Fiziğin bu kadar basite alınmasını yediremiyorum açıkçası...

Bu konu hakkında bir daha mesaj yazmayacağım..Elektronikle uzaktan yakından alakası olmayan bu konuyu daha fazla uzatıp forumu meşgul etmek doğru değil zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanGazi -- 26 Aralık 2006; 12:16:36 >

• Ya haklısınız delinin teki kuyuya taş attı diğer delilerde başında oturdu tavukmu yumartadan çıktı yumurta mı tavuktan çıktı konuşup duruyoruz.
    2 gündür cevap yazacağım diye işlerim aksamaya başladı. Ben de bu konudan vaz geçtim yapana hayırlı uğurlu osun.
    Aslında merak ettiğim ve elektrikçilerin açıklamalarını yetersiz bulduğum bir atalet konusu var. Bu konu gerçekten önemli. Formda daha çok elektronik tartışıldığı için bu güne kadar açmadım. İşi bilen fizikçi arkadaşları görünce yardımları olurlar ve aydınlanırız diye "Reaktif enerji" adında bir başlık açmaya karar verdim. İlginize şimdiden teşekür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: M@rKSm@N
    aklıma şöyle bişey geldi. bir demire mıknatısı yaklaştırdıgımızı düşünelim. belli bi miktardan sonra yaklaştırınca demir firlayip mıknatısa yapışıyor. burda demirin enerjilendigi acik cunku hız kazanıyor. burda aciga cikan enerji ortada peki kaybolan enerji nerde bulamadım? (enerjinin korunumu nasıl saglanıyor?)

kendi sorumun cevabini kendim buldum :D
    miknatıs demire yapışınca potansiyel enerji depolamış oluyo, yane onları tekrar ayırmak istersen enerji vermen gerekir mark :) bu yüzden sürekli döngü saglanamaz

şimdi aklıma başka bir soru geldi. sabit mıknatıslar sürekli magnetik alan üretiyorlar, elektromıknatısların sürekli magnetik alan uretmesi icin ise sürekli enerji vermemiz gerekiyor. dogada herşey tersinir denir, sürekli magnetik alandan neden akım üretilemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 29 Aralık 2006; 2:13:09 >

• durgun magnetik alandan enerji üretilmez bu alan içersinde hareket gerek ondan :)
  • quote:

quote:

aklıma şöyle bişey geldi. bir demire mıknatısı yaklaştırdıgımızı düşünelim. belli bi miktardan sonra yaklaştırınca demir firlayip mıknatısa yapışıyor. burda demirin enerjilendigi acik cunku hız kazanıyor. burda aciga cikan enerji ortada peki kaybolan enerji nerde bulamadım? (enerjinin korunumu nasıl saglanıyor?)

kendi sorumun cevabini kendim buldum :D
    miknatıs demire yapışınca potansiyel enerji depolamış oluyo, yane onları tekrar ayırmak istersen enerji vermen gerekir mark :) bu yüzden sürekli döngü saglanamaz

şimdi aklıma başka bir soru geldi. sabit mıknatıslar sürekli magnetik alan üretiyorlar, elektromıknatısların sürekli magnetik alan uretmesi icin ise sürekli enerji vermemiz gerekiyor. dogada herşey tersinir denir, sürekli magnetik alandan neden akım üretilemiyor

patent araştırmaları için :
    http://ep.espacenet.com/?locale=en_ep

buradan,
    isim olarak.
    graham alan anderson
    publucation no: us 2006/0361971 a1

arat bulamasan ,pm at .mail atarım

• Evrende şu ana kadar bulunmuş 4 tane ana temel kuvvet vardır.

En güçlüsü nükleer kuvvettir ve etki alanı metrenin katrilyonda biri olan bir alan olan atom çekirdeği içine sıkışmıştır. Öylesine kuvvetlidirki birbirlerini onlarca kilogram kuvvetle iten iki protonu bile bir arada tutar hemde atom ölçeğindeki bir yerde.

İkincisi Elektromanyetik kuvvettir. Nükleer kuvvetin yüzde biri gücündedir (yaklaşık). Ve duvarlardan geçmememizi sağlayan kuvvettir. Aynı şekilde bir odunun yanmasını güneş ışınlarının bizi ısıtmasını sağlayan kuvvettir. Elktromanyetik kuvvetin etkisi çok uzaklara ulaşabilir. Yıldızlardan bize gelen ışık gibi

Zayıf kuvvet bu kuvvet nükleer ışımalarda ve nükleer olaylarda etki sahibidir. Bu kuvvette gene çekirdek içinde etkilidir. Nükleer kuvvetin milyarda biri gücündedir.

En zayıf kuvvet ama en etkili olansa yerçekimi kuvvetidir. Gücü çok düşüktür. Nükleer kuvvetin Tirilyon* Tirilyon*Trilyon*Trilyon da biridir. Fakat Çok büyük kütleler bir araya geldiğinde dunya gibi, etkisi çok büyümektedir ve galaksilerin bile birbirini çekmesine yol açmaktadır. Tüm güneş sistemlerini yıldızları galaksileri bir arada tutmaktadır. Okadar kuvvetli bir hale gelebilmektedirki nötron yıldızlarında ışığı yörüngesine oturtabilmekte, karadeliklerde koskoca galaksileri, hatta ışığı bile yutabilmektedir.

Motor olarak bahsettiğimiz cihazda belirli bir verim dahilinde (her zaman % 100 den küçüktür ) Bir enerjiden diğerine geçiş yapmaktadır.
    Mesela evimizde kullandığımız elektrik esasında baraj gölünde yer çekimi etkisinde enerji depolamış suyun, elektrik enerjisine yani elektromanyetik kuvvete çevrilmiş halidir. Veya atom santralinde nüklear enerjiden elektromanyetik kuvvete dönüşüm yapılmaktadır.

Şu andaki fizik kurallarıyla en başta anlatılan 3 temel kuvvet birbirleri cinsinden formülüze edilebilmektedir. Yani birbirleri arasında geçiş yapılabilmektedir. Fakat en zayıf olan çekim kuvveti diğerlerine benzememektedir ve diğer kuvvetler cinsinden ifade edilememiştir. Hatta son 60 yıldır fizikçilerin milyarlarca dolar harcıyarak bulmaya çalıştığı en önemli formullerden biride budur. Yani yer çekimini diğer kuvvetler cinsinden ifade etmek. Elde edilmek istenen formülün ismi birleşik alan teorisi "unified field theory"http://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Force_Theory Bu formül elde edilebilirse mesela elektrik enejisinden yerçekimi kuvveti elde edilerek çok az bir enerjiyle cisimleri havada tutabiliriz. Zaten havada aynı yükseklikte duran haraketsiz bir cisim eğer içinden geçen yer çekimi alanını sıfırlayabiliyorsa hiç enerji harcamadan havada durabilir. Sadece yükselebilmek için enerji harcayacaktır. Böylelikle ileride havada duran şehirler kurulabilir.

Aynı şekilde ters ve düz yer çekimide oluşturulabilirse uzaktaki veya yakındaki cisimlerin itilip çekilebilmeside söz konusu olabilir. Böylelikle uçakların önündeki havayı iterek hava sürtünmesini azaltabilir ve çok ekonomik hızlı hava yolculukları yapılabilir. Mesela böylece izmirde oturup istanbulda çalışabilirsiniz. Yol 15 dk olduktan sonra önemi olamayacaktır. Sehir sistemide ortadan kalkabilir mesela izmirde oturup ankaradaki türkiyenin en büyük alış veriş merkezine gidebilirsiniz. Evleriniz yan yana yapmak zorunda kalmazsınız. yollarada ihtiyacınız yoktur. Uçan aracınla evinin damına inersin hepsi bu ( tabi evin yerde duruyorsa :) İnsanların Türkiyeyi baştan başa 30 dk aşabilecek bir otomobiliniz varsa nerde çalıştığınızın ve nerede yaşadığınızın önemi olmayacaktır. İnsanlar şehirlerde oturmak zorunda kalmıyacaktır. Yani kısacası yerçekimi motoru insan yaşamını baştan başa değiştirecektir.

Ayrıca mesela otomobilin ani durması, hızla haraket etmesi sağa sola haraketleri sırasında insanın üzerine uygulana G kuvvetleride yapay yerçekimi sayesinde sıfırlanabilir. Böylelikle içindeki insanlar zarar görmeden 1 snde 1000 lerce kilometre hıza çıkılabilir.

Bu tür konularla ilgilenenler varsa size güzel bir site önerebilirim

http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/Anasayfa.htm
    ve
    http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/

Bir ara incelemiştim oldukça hoşuma gitmişti

Herkeze İyi Bayramlar

• Ustadlar sözüme başlamadan şunu ısrarla belirteyim ki bilim tümevarıla ilerlemez tümevarım sorunludur açın okuyun bilim felsefesi ve diğer bilime giriş kitapları... Bilim yanlışlamacılıkla ilerle bkz. Imre LAKATOS...
    O yüzden bilimin genel yapısındaki özellikleri arasında yanlışlanabilir özelliği kesinlikle olmalıdır aksi takdirde bilimsel içeriği yoktur o boş bilgidir yani körü körüne inanma hurafesi olan taassuptur...
    Neyse sadede gelelim Max Blank kardeşimiz Newton mekaniğinin ...na koymadımı,
    kuantum fiziği newton mekaniğini altüst etti tanımadı bile...
    O zaman neymiş kardeşler yasa diye bişiy yoktur devrimsel olarak geçerli yasalar vardır ömürleri vardır...

Termodinamik yasasınında yakında byby olacağını göreceksiniz...(sürtünme kafanıza takılıyo dimi...)
    O yüzden ülkedeki Erke dönergecini de yabana atmayın...
    Ayrıca parendev motoruda size cvp olabilir...
    Bu çalışma şeması....

Bu da çalışır haldeki videosu...

YouTuBe

Selametle...!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 30 Aralık 2006; 16:49:04 >

• Selam .
    arkadaslar benim bir dusuncem var simdi ik adet dev jenarator gibi bir miknatis yapilsa ve biri itis gucune sahip olsa digeri ise cekis gucune sahip olsa ve bunlarida artik nasil gerekiyorsa yani birin ialt'a digerinide uste koysak ve yine mesala ne yapmak istiyoruz yukari cikmaz istiyoruz o zaman itis gucune sahip olan miknatisin gucunu gitmek istedigimiz hiza gore arttirsak ve cekis gucune sahip olan miknatisin gucunu ise ona gore azaltsak ve hizimizi buna gore ayarlasak. Ve tabiki gidecegimiz yere gore geminin boyutunuda buna gore ayarlamamiz gerekiyor cunku bizi uzaklara goturecek geminin ona gore buyuk miknatis motorlarina ihtiyac olucaktir :))
  • me a diye bişey var o mu
  • O borunun ağzını açarsan açık hava basıncının suyu yükseltmesi yok olur o boru boşalır. yoksa o boru etrafı açıkken nasıl o seviyeye kadar su dolu olur :)

burada ne demeye çalışmışlar anlayamadım. ağırlık ile elektrik üretti de sonra?
  • Herşeyin bir yolu bulunur hatta benim aklıma bir yol geliyor fakat bunu neden düşünememişler hala çözemedim yoksa düşünmüşlerde söylemiyorlarmı o borudan bir yöntemle çok basit olarak o tüp çıkartılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vflzfv

Herşeyin bir yolu bulunur hatta benim aklıma bir yol geliyor fakat bunu neden düşünememişler hala çözemedim yoksa düşünmüşlerde söylemiyorlarmı o borudan bir yöntemle çok basit olarak o tüp çıkartılır.

Böyle konuların hortlamasında fayda var Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haldun1

quote:

Herşeyin bir yolu bulunur hatta benim aklıma bir yol geliyor fakat bunu neden düşünememişler hala çözemedim yoksa düşünmüşlerde söylemiyorlarmı o borudan bir yöntemle çok basit olarak o tüp çıkartılır.

Rica ederim ama gerçektende son günlerde aklıma bir sistem geldi sırf böyle sistemleri çizebilmek canlı görmek adına 3d çizim programları öğrenmeye başladım. Bu konuyu araştırırken nette denk geldi hemde konuyu yenilemiş olduk :)

• quote:

quote:

quote:

Rica ederim ama gerçektende son günlerde aklıma bir sistem geldi sırf böyle sistemleri çizebilmek canlı görmek adına 3d çizim programları öğrenmeye başladım. Bu konuyu araştırırken nette denk geldi hemde konuyu yenilemiş olduk :)

Iyi ettiniz. Bence gündem de kalmalı . Ben makina mühendisiyim . Günü geldiğinde her şeyin mümkün olacağına inanan biriyim. Şimdiki bildiklerimize göre belki olmaz ama yarın bildiklerimizin değişmeyeceğini kim garanti edebilir ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Iyi ettiniz. Bence gündem de kalmalı . Ben makina mühendisiyim . Günü geldiğinde her şeyin mümkün olacağına inanan biriyim. Şimdiki bildiklerimize göre belki olmaz ama yarın bildiklerimizin değişmeyeceğini kim garanti edebilir ?

Kendini olmazda olmazlara adamış insanlara inat sizin gibi yenilikçi düşüncelere açık bilgili insanları görmekde çok güzel :) bu arada çizimi yaptıktan sonra animasyon olarak oynatabileceğim ve çakışmaları görebileceğim bir program önerebilirmisiniz.

• Nasıl birşey tasarladığınızı merak ettim doğrusu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.