Bildirim
YERÇEKİMİ MOTORU (4. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Bir konuda haklısınız bu sistem işe yaramayabilir ama sistem üzerinde düşünürken yeni şeyler bulunabilir. Zeka ve tecrübe geliştiren daha iyi problemler bilmiyorum üstelik devirdaim makineleri üzerinde düşündükçe hep yeni şeyler üretme kapasiteniz artıyor. Misal büyük olasılıkla kendini devam ettirmekten başka bir işe yaramıycak olan başka projelerim için üstteki çizim üzerinden hareketle yola çıkmıştım.quote:
Orijinalden alıntı: nowanda
Bir başka mühendis olarak ben de hesabını yapayım.
Şimdi el altta, ters yöndeki kuvvete maruz kalan dubaya uygulanan kuvvet: kesit*yükseklik*suyun öz kütlesi yani S*h*1
suyun içinde bulan dubalardaki kaldırma kuvveti: kesit* yükseklik*(kesit sütundaki hava/su oranı)* suyun özkütlesi. yani S*h*(hava/su)*1
kaldırma kuvvetinin ,en alttaki basınç kuvvetine karşı koyması mümkün değil. sütun içindeki dubaları aralıksız koysan bile,( hava/su oranı =1 olduğu durum)
kuvvetler eşitlenmiş olur.
bu işler boş işler hocam. bilimsel perspektif bozukluğunda beyninizin size oynadığı oyunlar sadece.
Alıntıları Göster
Taş attım kolummu yoruldu düşünmek güzeldir ve asla boş değildir ama işi gücü bırakıp yoktan enerji keşfedicem diye zenginlik sevdasına sadece bunlara yoğunlaşmak bilimden habersiz insanların meşgalesidir.
Biliyorsunuz günümüzde enerji taşımacılığında hidrojen gittikçe önem kazanıyor son derece temiz ve verimli bu teknoloji umut vadettiği için milyarlarca dolar yatırımlar yapılıyor ve başka bir teknoloji insanlar artık uçurtmalardan yel değirmeni gibi elektirik üretmeye başladı bu iki uygulama birleştirilirse denizlerden 24 saat kesintisiz enerji elde edilebilir. Bu konulardaki prensipler düşünce yöntemleri gene aynı sonsuz enerji makinelerini çalıştırmak için düşündüğümüz prensipler değilmidir.sonsuz enerji makinelerinde asıl amaç yoktan var etmek değil büyük potansiyelleri kinetik enerjiye dönüştürmektir örneğin yer çekimi atalet devinim rüzgar nehirler denizler enerjinin fazlasını alabilsek bile yeterfazlası zaten doğal afet olarak geri dönüyor kontrolsüz gücü kontrollü hale getirmiş oluruz.
-
Mıklatıs bunun devasıdır.Yapan çogu kişi var zaten.Bunun gibi icatlar patent alsada seri üretime gecememiştir. Nedeni biliyorsunuzquote:
Orijinalden alıntı: Hür Beyin
Nasıl birşey tasarladığınızı merak ettim doğrusu
-
Mıknatısla yapılanlar sisteme akü bağlayıp hareket ettirmekle eş değer birşey her yerde bulunan doğal kaynaklardan birşey çıkartabiliyorsanız oluyor bu iş diğer türlü mazot yada benzin kullanmaktan farksız :)quote:
Orijinalden alıntı: murat5885
Mıklatıs bunun devasıdır.Yapan çogu kişi var zaten.Bunun gibi icatlar patent alsada seri üretime gecememiştir. Nedeni biliyorsunuz
Alıntıları Göster
-
bu arada Bir önceki sayfadaki havası alınmış boru deneyinde kütle yukarı itilirken hava basıncı yer değiştiriyor yani yukarı çıkan kütleyi çok basit bir şekilde dışarı alabilsekte dışarı aldığımız kütlenin etki ettiği kadar hava basıncını dışarı almış olacağımız için sistem hiçbir işe yaramayacaktır Tıpkı farklı özkütleye sahib sıvılarla çalışmak gibi değişen tek Sey atmosfer basıncı ve gaz sıvı olarak çalışmamızquote:
Orijinalden alıntı: vflzfv
Mıknatısla yapılanlar sisteme akü bağlayıp hareket ettirmekle eş değer birşey her yerde bulunan doğal kaynaklardan birşey çıkartabiliyorsanız oluyor bu iş diğer türlü mazot yada benzin kullanmaktan farksız :)
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vflzfv -- 20 Aralık 2014; 9:44:21 >
-
hiç bişi anlamadım -
Arkadaşlar süpersiniz... Googleda arama yaparken konuya rastladım... Fikre destek veren de vermeyen de arkadaşların görüşleri önemli ve dikkate alınmalı...quote:
Orijinalden alıntı: RoNNeZ
hiç bişi anlamadım
Ben de amatör bir fizik araştırmacısıyım... Araştırmalarımı forumda yayınladım.. Eğer gerçekten de yerçekimi motoru yapılmak isteniyorsa hız güç kuvvet gibi terimlerin öğrenilmesi lazım... Bununla ilgili 2007 yılında bir çalışma yapmışdım... Bu çalışmama linkten ulaşabilirsiniz..
http://forum.donanimhaber.com/m_11499398/tm.htm
Mutlaka bu konuyu okumanızı tavsiye ederim çünkü yerçekimi kuvvetini de işledim konuda... Hatta konu içinde internet ortamında hiç bulunmayan bir formüle de imza attım... tork ve devirden beygir gücü hesaplama ya da beygir gücü ve devirden tork hesabı gibi..
Bir kaç araştırmam daha var..
mesela güneş enerjisinden merkezi kalorifer sistemini ısıtma araştırması bu proje sayesinde yakıt sarfiyatımız yaklaşık %40 azaldı...
http://forum.donanimhaber.com/m_77376349/f_//tm.htm#77376349
bir diğer araştırmamda da volt yüksekliğinin elektrikli cihazların tüketimi üstüne etkisini araştırmışdım...
http://forum.donanimhaber.com/m_76266260/tm.htm
Konuya dönecek olursak gerçekten de yerçekimi,(konuda da anlattığım gibi http://forum.donanimhaber.com/m_11499398/tm.htm ) 9,8 m/sn^2 lik bir ivmeyle cisimleri kendine çeken bir motor adeta.. Neden bundan faydalanmayalım? Bu kuvveti kullanmamıza engel olan faktörler nedir?
Aslında bu kuvvet kullanılmıyormu? elbette kullanılıyor mesela barajlarda duran suyun yerçekimi kuvvetiyle aşşağıya düşmesinden elektrik elde ediyoruz...
İşte yer çekimi kuvvetinin güce dönüştürülmesindeki en büyük sorun sürekli olmaması... Çünkü güçten bahsetmemiz için birim zamanda yapılan işten bahsetmemiz lazım..
güç=watt... birimi
N * m
----------
sn^3
barajlardaki sistem neden verimli çalışıyor? Çünkü sürekli elektrik üretimi için sürekli yağmur yağıyor ya da barajların dolmasına yetecek kadar yağmur yağıyor.. yine nehirlerden sürekli su geçişi oluyor ve bu sayede barajlardaki türbün sürekli üretim yapıyor....
Peki bizim yerçekimi motoru neden sürekli çalışamıyor? çünkü yer mesafesi kısıtlı ve yükümüz yere temas ettikten sonra yolun sonuna geliniyor...
güçten bahsetmemiz için süreklilik şart..
Benim aklıma şöyle bir sistem geldi... bildiğiniz gibi buzdolabı ya da klimalar kompresörle çalışıyor...
1 kompresör ısıtma yaparken 2,5 kwlık güç çekiyor...
ben şunu düşündüm bir piston yapalım...bu pistonun üstüne 100 kglık yük koyalım...
100 kglık yük ne kadarlık bir kuvvet uygular?
Kuvvet=ağırlık * yerçekimi
kuvvet=100*9,8=980 N luk bir kuvvetle kompresörün pistonunu yukarıdan ittirelim ve bu şekilde ciddi bir basınç artışına bağlı bir sıcaklık yaratalım.. Bu sıcaklığı da klimada ısıtma olarak kullanalım....
bunu 2 gün düşündüm sonra neden işe yaramayacağını kompresörün çalışma sistemini anlayınca gördüm..
sizce neden bu sistem çalışmaz? fikirleriniz nedir?
-
Basınç her zaman sıcaklığa dönüşmez basınca bağlı sıcaklık açığa çıkartmak nasıl olacak. Ayrıca enerji dönüşümleri hareket elektirik, ısı basınç hareket, kuvvet hareket, elektirik ısı gibi dönüşümlerle olur o 980 n kuvvet nerden gelecek ?quote:
Orijinalden alıntı: Ozan Artun
Arkadaşlar süpersiniz... Googleda arama yaparken konuya rastladım... Fikre destek veren de vermeyen de arkadaşların görüşleri önemli ve dikkate alınmalı...
Ben de amatör bir fizik araştırmacısıyım... Araştırmalarımı forumda yayınladım.. Eğer gerçekten de yerçekimi motoru yapılmak isteniyorsa hız güç kuvvet gibi terimlerin öğrenilmesi lazım... Bununla ilgili 2007 yılında bir çalışma yapmışdım... Bu çalışmama linkten ulaşabilirsiniz..
http://forum.donanimhaber.com/m_11499398/tm.htm
Mutlaka bu konuyu okumanızı tavsiye ederim çünkü yerçekimi kuvvetini de işledim konuda... Hatta konu içinde internet ortamında hiç bulunmayan bir formüle de imza attım... tork ve devirden beygir gücü hesaplama ya da beygir gücü ve devirden tork hesabı gibi..
Bir kaç araştırmam daha var..
mesela güneş enerjisinden merkezi kalorifer sistemini ısıtma araştırması bu proje sayesinde yakıt sarfiyatımız yaklaşık %40 azaldı...
http://forum.donanimhaber.com/m_77376349/f_//tm.htm#77376349
bir diğer araştırmamda da volt yüksekliğinin elektrikli cihazların tüketimi üstüne etkisini araştırmışdım...
http://forum.donanimhaber.com/m_76266260/tm.htm
Konuya dönecek olursak gerçekten de yerçekimi,(konuda da anlattığım gibi http://forum.donanimhaber.com/m_11499398/tm.htm ) 9,8 m/sn^2 lik bir ivmeyle cisimleri kendine çeken bir motor adeta.. Neden bundan faydalanmayalım? Bu kuvveti kullanmamıza engel olan faktörler nedir?
Aslında bu kuvvet kullanılmıyormu? elbette kullanılıyor mesela barajlarda duran suyun yerçekimi kuvvetiyle aşşağıya düşmesinden elektrik elde ediyoruz...
İşte yer çekimi kuvvetinin güce dönüştürülmesindeki en büyük sorun sürekli olmaması... Çünkü güçten bahsetmemiz için birim zamanda yapılan işten bahsetmemiz lazım..
güç=watt... birimi
N * m
----------
sn^3
barajlardaki sistem neden verimli çalışıyor? Çünkü sürekli elektrik üretimi için sürekli yağmur yağıyor ya da barajların dolmasına yetecek kadar yağmur yağıyor.. yine nehirlerden sürekli su geçişi oluyor ve bu sayede barajlardaki türbün sürekli üretim yapıyor....
Peki bizim yerçekimi motoru neden sürekli çalışamıyor? çünkü yer mesafesi kısıtlı ve yükümüz yere temas ettikten sonra yolun sonuna geliniyor...
güçten bahsetmemiz için süreklilik şart..
Benim aklıma şöyle bir sistem geldi... bildiğiniz gibi buzdolabı ya da klimalar kompresörle çalışıyor...
1 kompresör ısıtma yaparken 2,5 kwlık güç çekiyor...
ben şunu düşündüm bir piston yapalım...bu pistonun üstüne 100 kglık yük koyalım...
100 kglık yük ne kadarlık bir kuvvet uygular?
Kuvvet=ağırlık * yerçekimi
kuvvet=100*9,8=980 N luk bir kuvvetle kompresörün pistonunu yukarıdan ittirelim ve bu şekilde ciddi bir basınç artışına bağlı bir sıcaklık yaratalım.. Bu sıcaklığı da klimada ısıtma olarak kullanalım....
bunu 2 gün düşündüm sonra neden işe yaramayacağını kompresörün çalışma sistemini anlayınca gördüm..
sizce neden bu sistem çalışmaz? fikirleriniz nedir?
Alıntıları Göster
-
http://m.youtube.com/watch?v=fTDkG1y5R34&feature=youtu.be
100 kgluk yük sürekli pistonun üstünde duracak bu şekilde pv =nrt formülüne göre basınçla birlikte sıcaklık artışı olacak...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
http://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=nA-XbfxqgRo
Bu videoda basıncın 0.6 bardan 8 bara çıkması durumunda gaz sıcaklığının 100 dereceye kadar yükseldiğini söylüyor...
quote:
Orijinalden alıntı: strom
quote:
Orjinalden alıntı: M@rKSm@N
aklıma şöyle bişey geldi. bir demire mıknatısı yaklaştırdıgımızı düşünelim. belli bi miktardan sonra yaklaştırınca demir firlayip mıknatısa yapışıyor. burda demirin enerjilendigi acik cunku hız kazanıyor. burda aciga cikan enerji ortada peki kaybolan enerji nerde bulamadım? (enerjinin korunumu nasıl saglanıyor?)
Hocam bunun sebebi F=q1*q2/d'2 formülünden.Yani mıknatıs elektronların yardımıyla demiri çekiyor.Fakat demir ne kadar yaklaşırsa çekim kuvvetide o kadar azalıyr(formülden).Demir yapışıncada sıfırlanıyor.
Bence "hiçbir enerji yoktan var vardan yok edilimez" prensibinden sonsuz enerji olamaz.Ama "hiçbir şey imkansız değildir" prensibide bu konuda düşünmemi sağlayır.
Çooook uzun süreli elektrik üretilebilir ama sonsuz olur mu bilmem.
Düşünmek lazım.Düşünen gençlik iyidir
Konuda gecen gorebildigim tek formul oldugu icin tebrik ederim , ancak bunun yaninda verilen formulun manyetik kuvvet ile alakasi olmadigini ve formulun matematiksel ve fiziksel olarak yanlis yorumlandigini soylemem lazim,varsa minik kardeslerimiz yanlis ogrenmesinler.En basiti F=(q1q2)/d^2 li bir formul hic bir zaman d sifira dogru yaklasirken ,F degeri sifir olmaz aksine sonsuza yaklasir.
Deneysel olarak da soyleyecegim sey iki miknatisi ellerinizde ayri ayri tutun , miknatislarin birbirine yaklastikca ,tutmakda daha da zorlandiginizi fark edeceksiniz, yani miknatislar birbirlerine yaklastikca aralarindaki itme veya cekme daha da artar...
Bu ve bu tarz konularin tartisilmasinin tartisanlara konu ile alakali en ufak bir deger katmamasina ragmen en azindan ne derece eksik bilgimizin oldugunu netlestirmek acisindan ufak bir yararinin da oldugunu dusunuyorum, ancak basit felsefeden oteye de gitmez.
-
quote:
Bu videoda basıncın 0.6 bardan 8 bara çıkması durumunda gaz sıcaklığının 100 dereceye kadar yükseldiğini söylüyor...
Verdiğiniz videolarda hava dolaşımı sağlamak için bir kompresör yapısı ve ve özel bir gazın basınc altında verdiği tepki anlatılıyor. Özetle piston ve doğru yerleştirilmiş sibob yardımı ile basınçlı havanın işe en çok yarıycak şekilde kullanılararak aktarımı. Ama konumuz çevremizdeki potansiyel enerjileri kinetiğe çevirmek mesela gezegenimizin yer çekimi kuvveti güneşin uzayda boşa yayılan enerjisi gibi. Bu konu sıradan madenleri altına çevirmek gibi dipsiz bir çukur ama bilimsel olarak daha faydalı. Günümüzde aslında herkes bilmeden enerji üretmek için çalışıyor çünkü enerji olmadan yaşam olmaz.
-
quote:
quote:
Verdiğiniz videolarda hava dolaşımı sağlamak için bir kompresör yapısı ve ve özel bir gazın basınc altında verdiği tepki anlatılıyor. Özetle piston ve doğru yerleştirilmiş sibob yardımı ile basınçlı havanın işe en çok yarıycak şekilde kullanılararak aktarımı. Ama konumuz çevremizdeki potansiyel enerjileri kinetiğe çevirmek mesela gezegenimizin yer çekimi kuvveti güneşin uzayda boşa yayılan enerjisi gibi. Bu konu sıradan madenleri altına çevirmek gibi dipsiz bir çukur ama bilimsel olarak daha faydalı. Günümüzde aslında herkes bilmeden enerji üretmek için çalışıyor çünkü enerji olmadan yaşam olmaz.
Selam bu sadece aklıma gelen bir örnekti... Yerçekimi kuvveti enerjiye dönüştürülebilirse işte o zaman anlamlı olacak yoksa devir daim makinesi gibi fikirlerin peşinden gidilmemesi gerektiğini düşünüyorum...
Bizim amacımız var olan kuvvetleri enerjileri kullanılabilir enerjiye çevirmek olmalı... Mesela araçlarda blue motion teknolojisiyle frenden doğan ısı enerjisiyle akü şarj ediliyor... Bu şekilde tekerlek devrinden şarj ortadan kalkıyor ve bu sayede benzin sarfiyatı azalıyor...
Mesela yerçekimiyle ilgili şuna nedersiniz?
Asansörlere bir yay mekanizması kuracağız.. Asansör aşşağıya inerken bu yayı kuracak asansör yukarı çıkarken de kurulu bu yaydan kuvvet alacak ve elektrik sarfiyatı en aza inecek.. Alın bu sayede yerçekimi kuvvetini elektrik enerjisine dönüştürmüş olacağız...
Aynı zamanda asansör yayın kurulması sayesinde aşşağıya kontrollü inecek.. ip kopması durumunda bile yay kurtarıcı olacak...
Bu yay tekniği mevcut kepenk sistemlerinde kullanılıyor bile...
Bir arkadaş kaldırma kuvveti olarak sudan yararlanılmalı demişdi.. Kaldırma kuvveti olarak da yerçekiminden faydalanılabilinir... Bir vinç sayesinde yük aşşağıya hareket ederken, vincten sallanan ip yukarı hareket eder bu şekilde yerçekimi kuvetini kaldırma yönünde de kullanabiliriz...
-
quote:
quote:
quote:
Selam bu sadece aklıma gelen bir örnekti... Yerçekimi kuvveti enerjiye dönüştürülebilirse işte o zaman anlamlı olacak yoksa devir daim makinesi gibi fikirlerin peşinden gidilmemesi gerektiğini düşünüyorum...
Bizim amacımız var olan kuvvetleri enerjileri kullanılabilir enerjiye çevirmek olmalı... Mesela araçlarda blue motion teknolojisiyle frenden doğan ısı enerjisiyle akü şarj ediliyor... Bu şekilde tekerlek devrinden şarj ortadan kalkıyor ve bu sayede benzin sarfiyatı azalıyor...
Mesela yerçekimiyle ilgili şuna nedersiniz?
Asansörlere bir yay mekanizması kuracağız.. Asansör aşşağıya inerken bu yayı kuracak asansör yukarı çıkarken de kurulu bu yaydan kuvvet alacak ve elektrik sarfiyatı en aza inecek.. Alın bu sayede yerçekimi kuvvetini elektrik enerjisine dönüştürmüş olacağız...
Aynı zamanda asansör yayın kurulması sayesinde aşşağıya kontrollü inecek.. ip kopması durumunda bile yay kurtarıcı olacak...
Bu yay tekniği mevcut kepenk sistemlerinde kullanılıyor bile...
Bir arkadaş kaldırma kuvveti olarak sudan yararlanılmalı demişdi.. Kaldırma kuvveti olarak da yerçekiminden faydalanılabilinir... Bir vinç sayesinde yük aşşağıya hareket ederken, vincten sallanan ip yukarı hareket eder bu şekilde yerçekimi kuvetini kaldırma yönünde de kullanabiliriz...
Verdiğiniz örnekler çok güzel enerji tasaruf modelleri yalnız bardakla su taşımak gibi insanların kullandığı makinelerin fazla enerjilerinden yaralanıp birşey elde edemeyiz tıpkı taşıma suyla değirmen döndürmek gibi fakat değişik açılardan başka faydaları olabilir.
-
Newton un aksiyomlarini ve termodinamik bilmemektrn geliyor. Muhendislik egitimi aliyormusunuz yada alacak misiniz bilmiyorum ama bunlar olmadan olmaz.
Gezegeblerin bir arada durmasi ve cekim etkilerini kepler ifade etmis. Formulu yazamiyorum cok şekilsiz oluyor. Kutle cekim kuvveti deniyor buna. Newtonun 3. Aksiyom u iste bir cisim sabit bir yorungede dolaniyorsa uzerindeki kuvvet 0 dir der. Yani etki tepki. Simdi kutle cekimi var gezegen yorungede sabit hareket ediyor ozaman disa dogru iren bir kuvvet daha var. Ne bu ? Merkezkaç. Hoş merkez kaç diye bir kuvvet yok o da ayri konu.
Daha basit bir ornek vereyim. Buda hareketli koordinat sistemine ornek olsun.
Saatte 34 km hiza sahip bir nehirdesin suyun icindesin. Elinde portatif bir cark var cark hareket esince elektrik uretiyor. Elektrik uretebilir misin? Hayir. Niye suyla beraber carkta hareket ediyor ama cark donmuyor oteleniyor. Eger cark sabit bir noktada olsa otelenmeden donseydi elektrik uretirdin.
Yercekinide boyle iste. Sen icindesin ve bu yuzden birsey elde etmen zor.
Telden yazdim n ler m ler vs karismis olablr kusra bakmayin.
Haa illa yer cekiminden uretcem dersen; almanyada bir sirket yapti kasisten elektrik diye. Araba kasise giriyor orada kasisin hareketinden elektik uretiyor. Yada alirsin eline bir top havadan atarsin asaguda kasis duzenegi gbi bir sistem. O topu devamli yerden havaya kaldirnak icin enerji harcarsin. Elde ettigi enerji daha az olacaktir. Buda termodinamik sistemlerin en iyi ihtinalle yuzde 40 verimle calistigi dusunulurse bosa bir calisma olacaktir. Bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
https://www.youtube.com/watch?v=XQgT2by-yhUquote:
Orijinalden alıntı: ucav
Newton un aksiyomlarini ve termodinamik bilmemektrn geliyor. Muhendislik egitimi aliyormusunuz yada alacak misiniz bilmiyorum ama bunlar olmadan olmaz.
Gezegeblerin bir arada durmasi ve cekim etkilerini kepler ifade etmis. Formulu yazamiyorum cok şekilsiz oluyor. Kutle cekim kuvveti deniyor buna. Newtonun 3. Aksiyom u iste bir cisim sabit bir yorungede dolaniyorsa uzerindeki kuvvet 0 dir der. Yani etki tepki. Simdi kutle cekimi var gezegen yorungede sabit hareket ediyor ozaman disa dogru iren bir kuvvet daha var. Ne bu ? Merkezkaç. Hoş merkez kaç diye bir kuvvet yok o da ayri konu.
Daha basit bir ornek vereyim. Buda hareketli koordinat sistemine ornek olsun.
Saatte 34 km hiza sahip bir nehirdesin suyun icindesin. Elinde portatif bir cark var cark hareket esince elektrik uretiyor. Elektrik uretebilir misin? Hayir. Niye suyla beraber carkta hareket ediyor ama cark donmuyor oteleniyor. Eger cark sabit bir noktada olsa otelenmeden donseydi elektrik uretirdin.
Yercekinide boyle iste. Sen icindesin ve bu yuzden birsey elde etmen zor.
Telden yazdim n ler m ler vs karismis olablr kusra bakmayin.
Haa illa yer cekiminden uretcem dersen; almanyada bir sirket yapti kasisten elektrik diye. Araba kasise giriyor orada kasisin hareketinden elektik uretiyor. Yada alirsin eline bir top havadan atarsin asaguda kasis duzenegi gbi bir sistem. O topu devamli yerden havaya kaldirnak icin enerji harcarsin. Elde ettigi enerji daha az olacaktir. Buda termodinamik sistemlerin en iyi ihtinalle yuzde 40 verimle calistigi dusunulurse bosa bir calisma olacaktir. Bence
Bu kanalın yayınladığı videolar her zaman ilginç olmuştur bu videodaki sistemi inceleyebilecek mühendis hocalarımız varsa memnun oluruz. Birde videodaki sisteme ek olarak üste kapanan kapağın havasını boru yardımı ile aşağı aktarıp alttaki kapağı şişircek düzenek kurulsa nasıl olur ?
-
https://www.youtube.com/watch?v=03x95eXPM38quote:
https://www.youtube.com/watch?v=XQgT2by-yhU
Bu kanalın yayınladığı videolar her zaman ilginç olmuştur bu videodaki sistemi inceleyebilecek mühendis hocalarımız varsa memnun oluruz. Birde videodaki sisteme ek olarak üste kapanan kapağın havasını boru yardımı ile aşağı aktarıp alttaki kapağı şişircek düzenek kurulsa nasıl olur ?
Alıntıları Göster
Buda olanaklı görünen bir düzenek yer çekimi etkisi suyun içindeki yelpaze kap büyüyor kaldırma kuvveti artıyor.
-
Aslında kafa yorulursa bedava enerji kaynağı bulunabilir . Bununla ilgili yeterince kuvvet var etrafımızda
Galaksi yıldızların enerjisi Yaratan tarafından verilmiştir.quote:
Aslında kafa yorulursa bedava enerji kaynağı bulunabilir . Bununla ilgili yeterince kuvvet var etrafımızda
Ayrıca kuvvetsiz hareket enerji demek değildir. Dünya dönüyo diye enerji üretiyor denmez.
Şu devridaimciler....Derler ki bi de "siz buldunuz gizliyosunuz"..... yap desek "yapamıyorum".....
Hani bi şeyi döndürüyosunu da durmuyo ya? Sonunda hiç durmasa ve herşeyi yok etse? Bi de bööle düşünün milleti yok etmeyin soora..
Bu arada Samsun da sene 1998 civarı Cumhuriyet Meydanında öğrenci aktiviteleri sergilendi. Orada yerçekimi motoru denen bi şe de vardı. Duracak gibi dönüyodu. Bööle dikdörtgen çerçeve bi şeydi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 30 Ocak 2016; 13:39:55 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X