Bildirim
YERDEN ISITMA (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
merhaba, yeni evlenecegim kiraci 1 hafta icinde cikiyor, ev 130mt2, su an yerden isitma bize ortalama ne kadara mal olur, petek sistem ne kadara mal olur ortalam cevaplarsaniz memnun olurum tsk -
Yerden ısıtma yapıldığı zaman, üstüne halı filan koyunca ısı verimliliği düşer mi? Isı alttan geldiği için ve halıda üstüne geldiği için ısı kaybı, verimlilik kaybı, maliyet sorunu ortaya çıkar mı?quote:
Orijinalden alıntı: eagle_man
merhaba, yeni evlenecegim kiraci 1 hafta icinde cikiyor, ev 130mt2, su an yerden isitma bize ortalama ne kadara mal olur, petek sistem ne kadara mal olur ortalam cevaplarsaniz memnun olurum tsk
Petek/Duvar/Yerden ısıtma sistemlerinde, en yüksek verimlilik, en az maliyet olarak hangisi en öndedir? Hangisi daha az tüketim yapar? -
Hali tabiki isiyi kaybeder
fiyat maliyeti nde En ucuz petek ama verimi orta derecede
yerden ısıtma yüksek maliyet değildir ama Biraz daha pahalıdır. Verim olarak yuksektir -
Merhaba,quote:
Orijinalden alıntı: Ekrem1818
Hali tabiki isiyi kaybeder
fiyat maliyeti nde En ucuz petek ama verimi orta derecede
yerden ısıtma yüksek maliyet değildir ama Biraz daha pahalıdır. Verim olarak yuksektir
Yaklaşık 150m2 lik bir dubleks dairede oturuyorum. Aşağı katı sadece yatmak için ve mutfakta yemek yapmak için kullanıyoruz, bir de hali ile evden çıkmak için. :)
Üst kat çatı katı ve yaklaşık 35m' lik salon, 15m' lik küçük oda ve 7-8m' lik küçük tuvalet var.
Sadece üst katı yerden ısıtma ile kaplatmak istesem, işçilik, malzeme, anahtar teslim fiyatı ne olur?
Ben eşyaları alıp gidecem, siz mevcut laminat parkeleri söküp, işlemi yapıp, laminatları söküp evden çıkacaksınız. Tabiki alt katta bulunan mevcut kombiye bağlanacak.( TEk kombi ile iki sistem çalıştırı mı?)
Böyle bir fiyat alabilir miyim?
-
Arkadaşlar ben bodrumla beraber 4 kat olan evimde yerden ısıtma kullanmaktayım. Bodrum kat zaten belirli bir sıcaklıkta olduğu için çalıştırmıyorum, en üst kat misafir odası, sadece misafir olduğunda kullanmaktayım. Orası da çalıştırınca yeterli ısınıyor. Genel olarak yerden ısıtmadan memnunum. Ancak devamlı olarak çalıştırdığım giriş kat ile ikinci kat arasında ısı farkı var. İkinci katı yeterince ısıtmak istediğimde giriş katı çok ısınıyor. Giriş katta istenilen sıcaklık için aralık ayı itibariyle 36derecede kombiyi çalıştırıyorum ama ikinci kat biraz daha serin kalıyor. İkinci kattaki toplam metrekare giriş katından daha fazla, ayrıca ikinci katta çıkmalar olduğu için ısı kaybının daha çok olduğunu düşünüyorum. Giriş katta da ikinci katta da kollektöre bağlı 4er tane hat mevcut. Hattı döşeyen kombicim iki katta da eşit uzunlukta hat döşenmiş olduğunu söylüyor. Giriş katta giriş hattı ve dönüş hattı arasında ısı farkı yok denecek kadar az iken ikinci katta dönüş hattının soğuk olduğu bariz anlaşılıyor. Sizce ikinci kattaki hatlar ısı kaybı ve metrekare büyüklüğüne göre az mı döşenmiştir? Yoksa ikinci kattaki hatlar uzun olup su debisi yetersiz mi gelmektedir? Sorunumun kaynağı nedir? Çözümü ne olabilir? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
-
En basit çözüm kollektörden giriş kat vanalarını kısın birkaç gün deneme yanılma yöntemi ile uygun ayarı bulursunuz. -
yerden isitma ilgili tum sorulairnizi 0533 949 84 14
yardimci olmaya calisirim sizlere -
yerden ısıtma kaç derece çalıştırılmalı
kaç metre boru var ama boru uzunlukları kaç modülasyon aralığı kaç bilmiyorum
ama 40 derece sabit çalıştırdığımda
12 m3 falan harçıyor.
7 li basit kalde kollektör var. kaç meter boru olduğunu da bilemiyoruz
mevcut ısıtmayı daha ucuza ve düzgün yapabilmek için önerilerimniz var mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: Kombici_Olduk
yerden ısıtma kaç derece çalıştırılmalı
kaç metre boru var ama boru uzunlukları kaç modülasyon aralığı kaç bilmiyorum
ama 40 derece sabit çalıştırdığımda
12 m3 falan harçıyor.
7 li basit kalde kollektör var. kaç meter boru olduğunu da bilemiyoruz
mevcut ısıtmayı daha ucuza ve düzgün yapabilmek için önerilerimniz var mı?
Bendeki buderus gb012 nin kullanma kılavuzunda yerden ısıtmada 35 derece öneriyor, ama tabi tesisat durumuna, dış hava durumuna vb göre değişecektir. -
işte 35 derece sabit sıcaklıkta oda sıcaklığı kaç oluyor ben gerçi şuan cosa ile kullanıyorum kazan 40 derece
sende de yerden ısıtma vardı sanrım
sen nasıl kullanıyorsun -
Benim ev yerden ısıtmalı değil, panel radyatör var, karşı komşumda yerden ısıtma var, daireler boş teslim edildiği için karşı komşum yerden ısıtmaya çevirmişti. Evin sıcaklığını ve kazan sıcaklığı ayarlarını bilmiyorum, ama evi çok sıcak oluyor, ben oraya gittiğimde terliyorum, ama çok soğuk havalar hariç kombinin en düşük sıcaklığında yaktıklarını söylemişti, termostat kullanmıyorlar. Son fatura benim 272 tl iken onun 466 tl geldi. Benim evdeki konfor set değerim 23 derece. Gündüz 22.5-23 arasında dolanıyor, saat 22 ila 04:30 arasında 21.5 dereceye ayarlanmış durumda. -
quote:
Orijinalden alıntı: kir-pi
Benim ev yerden ısıtmalı değil, panel radyatör var, karşı komşumda yerden ısıtma var, daireler boş teslim edildiği için karşı komşum yerden ısıtmaya çevirmişti. Evin sıcaklığını ve kazan sıcaklığı ayarlarını bilmiyorum, ama evi çok sıcak oluyor, ben oraya gittiğimde terliyorum, ama çok soğuk havalar hariç kombinin en düşük sıcaklığında yaktıklarını söylemişti, termostat kullanmıyorlar. Son fatura benim 272 tl iken onun 466 tl geldi. Benim evdeki konfor set değerim 23 derece. Gündüz 22.5-23 arasında dolanıyor, saat 22 ila 04:30 arasında 21.5 dereceye ayarlanmış durumda.
466 TL doğalgaz mı?
Vay yavrum vay.
Yerim öyle yerden ısıtmayı
Sizinde set değeriniz gayet iyi. 23C bir ortam çok çok iyi.
Demek ki komşunuz 25-26 derecelerde ısınıyor. Çünkü tutar çok fazla.
-
Aynı apartmanda benim 272, karşı komsu 466, benim üstüm 472, üst karşı ise 334 tl fatura ödeyecek bu ay. -
Yerden ısıtma termostat takılı iken yoğurmalı kombi de kazan suyu sucaklığı kaç olmalı ? -
Bu duruma direk bir şey söylemek zor,Dış hava şartlarına evin izolasyon durumuna ara kat olup olmamasına göre değişebilir. Ancak yerden ısıtmanın mantığı düşük su sıcaklarında ısınabilmek, yoğuşmanın mantığı da dönüş suyunun mümkün olduğunca düşük olması olduğuna göre termostat olsun veya olmasın ısınabildiğiniz en düşük kazan sıcaklıkları mantıklı olacaktır. Yerden ısıtma sistemlerinde kombi durduktan sonra bile tabandaki ısı uzun süre muhafaza edildiği için kazan sıcaklığı gereginden yüksek tutulursa ısıtma uzun süre devam edeceğinden benim düşünceme göre 40 derecenin üstünde yakılmamalıdır. Eskişehir gibi soğuk iklimde panel radyatörle bile 50-55 derece kazan sıcaklığında -15 dereceleri bulan havalarda ısımnma sorunu olmuyorsa yerden ısıtmada 35-40 dereceler yeterli olurdu diye düşünüyorum. -
ben 40 derece çalıştırıoyum biraz ulaşmakta zorlanıyor sıcaklığa -
merhaba
yeni alacağım evde yerden ısıtma dusunuyorum inşaat halinde suan petekli sistemden daha iyi diye duydum hatay iskenderunda ikamet ediyorum kışın en sert zmaninda bile hava sıcaklığı 8 dereceden aşağı düşmez sizce hangi sistem mantıklı. (şuan ki evde klima ile ısınıyoruz)
kombi olarak hangi markayı önerirsiniz aklimda buderus ve valiant var ama hangisi daha iyi ve tasarruflu bilmiyorum daha once hic kombili bir evde oturmadım ki zaten iskenderuna doğal gaz geleli 3 yılı geçmez.
inşaat halinde iken cektirmem gereken bir tesisat varmi (termostat ve baska seyler icin) -
merhabalar,
istedigimiz odayi kisabiliyor muyuz? 240 m2 bir evde kisin mesela yatak odasi ve salon harici isinma olmamasi gibi? -
Yerden ısıtmada da istenilen oda kollektörlerin vanasından kapatılabilir.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X