Şimdi Ara

YERDEN ISITMA GAZ TÜKETİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
14.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    VIESSMANN VITOPEND 100 KOMBİ KULLANIYORUM. EVİM 170 M². YERDEN ISITMALI. KOMBİYİ EN KISIKTA ÇALIŞTIRIYORUM. (DAHA KISMAK İSTERSEN KOMBİ KAPANIYOR. O DERECE) HİÇ KAPATMIYORUM. 24 SAAT ÇALIŞIYOR. GÜNLÜK GAZ TÜKETİMİ 15 M³. BU YAKIT TÜKETİMİ NORMALMİDİR. SİZLERİN DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİ BEKLİYORUM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

• bana fazla gibi geldi. Eski doğalgaz faturanıza bakın fatura tutarını toplam m³ sayısına bölerseniz KDV. vs. m³ birim fiyatını bulursunuz. Sanırım enson 0,80Krş falandı diye biliyorum doğalgazın birim fiyatını öyle olduğunu varsayarsak.

1 Günde 15m³ x 0,80 KRŞ =12TL.
    1 Ayda (12TLX30)= 360TL.

Bana fazla gibi geldi. Yerden ısıtma kullanmadım hiç ancak evi çok sıcak yaptığını duymuştum
  • DEDİĞİNİZ GİBİ EV COK GÜZEL ISINIYOR. SİZ KENDİNİZDEN PAY BİÇİN. 360TL FATURA ÖDESENİZ EVİNİZİN HER KÖŞESİ 25 DERECE OLUR MU? KENDİMİ RAHATLATMAK ADINA SORUYORUM:))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZİSTA

ARKADAŞLAR MERHABA.
    VIESSMANN VITOPEND 100 KOMBİ KULLANIYORUM. EVİM 170 M². YERDEN ISITMALI. KOMBİYİ EN KISIKTA ÇALIŞTIRIYORUM. (DAHA KISMAK İSTERSEN KOMBİ KAPANIYOR. O DERECE) HİÇ KAPATMIYORUM. 24 SAAT ÇALIŞIYOR. GÜNLÜK GAZ TÜKETİMİ 15 M³. BU YAKIT TÜKETİMİ NORMALMİDİR. SİZLERİN DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİ BEKLİYORUM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Oda termostatı kullanın. Yerden ısıtma sistemi ile hem mükemmel konfor elde edersiniz hemde faturalarınız hatırı sayılır miktarda düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gocaherif

quote:

ARKADAŞLAR MERHABA.

Oda termostatı kullanın. Yerden ısıtma sistemi ile hem mükemmel konfor elde edersiniz hemde faturalarınız hatırı sayılır miktarda düşer.

TAVSİYENİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. SİZİN KULLANDIĞINI BİR MARKA VAR MI? (ODA TERMOSTATI) TAVSİYE EDEBİLECEĞİNİZ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gocaherif

quote:

ARKADAŞLAR MERHABA.

TAVSİYENİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. SİZİN KULLANDIĞINI BİR MARKA VAR MI? (ODA TERMOSTATI) TAVSİYE EDEBİLECEĞİNİZ?

Öncelikle benim evimin yerden ısınmadığını belirteyim. Normal petekli sistem. Geçen ay General HT300 Oda termostatı aldım. 0,5 derece hassasiyetle çalışıyor. Benim işimi gördü. Kullananlar Siemens i de çok tavsiye ediyorlar. http://www.arkommarket.com/pinfo.asp?pid=48

• quote:

ARKADAŞLAR MERHABA.

Tek kelimeyle facia! Hani Vitopend'in en fazla yakan yoğuşmasız kombilerden olduğunu biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum. Normalde en düşük ısıda yoğuşmasız bir kombi günde max 10 m3 yakması gerekirdi.
    Vitopend 100, SEDBUK verimlilik testlerinde en verimsiz Viessmann modeli. Hatta yoğuşmasız Ferroli Domitech 24 % 79,6 reel verimlilikte çalışırken, pahalı Vitopend % 75,3 reel verimliliğe sahiptir. Aşağıdaki linkin en dibindeki kombi.
    http://www.homeheatingguide.co.uk/efficiency-tables.php?make=Viessmann
    http://www.homeheatingguide.co.uk/efficiency-tables.php?model=008393
    http://www.homeheatingguide.co.uk/efficiency-tables.php?model=009210
    Vitopend fiyatına en uygunundan Ariston Clas Premium premix yoğuşmalı kombi alsaydınız % 15 daha verimli bir kombiniz olurdu.
    http://www.homeheatingguide.co.uk/efficiency-tables.php?model=015370
    Hadi % 10 fazla yaksın, 11 m3 olmalıydı harcama.
    Sizinle bir çalışma şekli belirleyelim, sizde uyguladıktan sonra burada paylaşın sonucu.
    1- Öncelikle gocaherif'in kullandığı General HT 300 kablolu yada Siemens RDE 10.1 yada RDH 80 alın. Generla HT 300 alırsanız sanırım günü 4 e bölüyor ayrı dereceler belirleyebiliyorsunuz. Ancak bu dereceler arasındaki fark hiçbir zaman 2 dereceyi geçmesin. Örneğin Sabah 06.00-09.00 22 derece, 09.00-16.00 21 derece, 16.00-24.00 23 derece, 24.00-06.00 20 derece olsun.
    2- Kombi azami ısısını en düşük derecede sabit tutun.
    24 saatlik kullanımlardan sonra bakalım ne fark edecek?
    General HT 300 89 TL. Uygun bulduğunuz yerden alın.
    http://www.arkommarket.com/pinfo.asp?pid=255
    Bu arada @gocaherif bize oda termostatının çalışması ile ilgili kullanıcı deneyimlerini aktarırsa iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 24 Kasım 2011; 20:18:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıcak klima yakıt yakar mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Kombi Yerden Isıtma
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

ARKADAŞLAR MERHABA.

Tek kelimeyle facia! Hani Vitopend'in en fazla yakan yoğuşmasız kombilerden olduğunu biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum. Normalde en düşük ısıda yoğuşmasız bir kombi günde max 10 m3 yakması gerekirdi.
    Vitopend 100, SEDBUK verimlilik testlerinde en verimsiz Viessmann modeli. Hatta yoğuşmasız Ferroli Domitech 24 % 79,6 reel verimlilikte çalışırken, pahalı Vitopend % 75,3 reel verimliliğe sahiptir. Aşağıdaki linkin en dibindeki kombi.
    http://www.homeheatingguide.co.uk/efficiency-tables.php?make=Viessmann
    http://www.homeheatingguide.co.uk/efficiency-tables.php?model=008393
    http://www.homeheatingguide.co.uk/efficiency-tables.php?model=009210
    Vitopend fiyatına en uygunundan Ariston Clas Premium premix yoğuşmalı kombi alsaydınız % 15 daha verimli bir kombiniz olurdu.
    http://www.homeheatingguide.co.uk/efficiency-tables.php?model=015370
    Hadi % 10 fazla yaksın, 11 m3 olmalıydı harcama.
    Sizinle bir çalışma şekli belirleyelim, sizde uyguladıktan sonra burada paylaşın sonucu.
    1- Öncelikle gocaherif'in kullandığı General HT 300 kablolu yada Siemens RDE 10.1 yada RDH 80 alın. Generla HT 300 alırsanız sanırım günü 4 e bölüyor ayrı dereceler belirleyebiliyorsunuz. Ancak bu dereceler arasındaki fark hiçbir zaman 2 dereceyi geçmesin. Örneğin Sabah 06.00-09.00 22 derece, 09.00-16.00 21 derece, 16.00-24.00 23 derece, 24.00-06.00 20 derece olsun.
    2- Kombi azami ısısını en düşük derecede sabit tutun.
    24 saatlik kullanımlardan sonra bakalım ne fark edecek?
    General HT 300 89 TL. Uygun bulduğunuz yerden alın.
    http://www.arkommarket.com/pinfo.asp?pid=255
    Bu arada @gocaherif bize oda termostatının çalışması ile ilgili kullanıcı deneyimlerini aktarırsa iyi olur.

General HT 300 kablolu oda termostadını evimde kullanıyorum. Haftalık programlı 3 farklı ayar yapılabiliyor. Gündüz modu Gece modu ve Tatil modu. Haftalık program moduna girdiğinizde her gün için ve günün 24 saati için farklı ayarlar yapabiliyorsunuz. Örneğin sabah 8 de gündüz modunda yansın 9 da tekrar gece moduna dönsün 10 terar gündüz olsun gibi 1 er saatlik periyotlarda keyfinize göre ayar yapabiliyorsunuz. Benim evimde gece 23 e kadar gündüz modunda 23 dereceye ayarlı gece sabah 5:00 e kadar gece modunda ayarlı. Gece modu 22 derece olarak belirledim. Kombinin yanması için 21,5 dereceye düşmesi gerekiyor. Yani Gece eğer hava çok soğursa evi soğutmamak ve bizi üşütmemek adına kombiyi devreye sokuyor ve sabah tekrar gündüz moduna geçtiğinde ayarladığım dereceyi bulmak için saatlerce çalışması gerekmiyor. Sizin bahsettiğiniz günü dörde bölme olayı sanırım 300 set olan kablosuz modelde onu bilemiyorum.

• Arkadaşlar benim anlamadığım, yerden ısıtmalı sistemlerede termostat takılabiliyormu, ben kombiden yönetiliyor sanıyordum sonuçta petek yok . termostat nereye takılıyor. Öğrenmek için soruyorum.
  • TERMOSTAT ODA SICAKLIĞINI ÖLÇEREK SİZİN İSTEDİĞİNİZ SICAKLIĞA GÖRE KOMBİYİ AYARLIYOR. YANİ PETEK YADA YERDEN ISITMA FARKI YOK.

BU ARADA NE KADAR DOĞRU BİLMİYORUM ANCAK BENİM KOMBİMİN (VIESSMANN VITOPEND 100) EN DÜŞÜK SU ÇIKIŞ SICAKLIĞI 45 DERECEYMİŞ. YANİ 45 DERECENİN ALTINDA YAKAMIYORUM KOMBİYİ. ALIRKEN FENA GOL YEMİŞİZ ANLAŞILAN. O YÜZDEN GÜNLÜK 15 M³ YAKIYORMUŞ. ZATEN EN KISIKTA BİLE YAKINCA EVİN İÇİNİN 25 DERECE OLMASI BU YÜZDEN. 8 SİLİNDİRLİ AMERİKAN GİBİ KÖROLASICA.

BU KONUDA BENİ TEYİT EDECEK BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM.
  • quote:

TERMOSTAT ODA SICAKLIĞINI ÖLÇEREK SİZİN İSTEDİĞİNİZ SICAKLIĞA GÖRE KOMBİYİ AYARLIYOR. YANİ PETEK YADA YERDEN ISITMA FARKI YOK.

BU ARADA NE KADAR DOĞRU BİLMİYORUM ANCAK BENİM KOMBİMİN (VIESSMANN VITOPEND 100) EN DÜŞÜK SU ÇIKIŞ SICAKLIĞI 45 DERECEYMİŞ. YANİ 45 DERECENİN ALTINDA YAKAMIYORUM KOMBİYİ. ALIRKEN FENA GOL YEMİŞİZ ANLAŞILAN. O YÜZDEN GÜNLÜK 15 M³ YAKIYORMUŞ. ZATEN EN KISIKTA BİLE YAKINCA EVİN İÇİNİN 25 DERECE OLMASI BU YÜZDEN. 8 SİLİNDİRLİ AMERİKAN GİBİ KÖROLASICA.

Ne zamandan beri kullandığınızı sormadım. Eğer ilk kez çalıştırıyorsanız zeminin ve diğer duvarların ısınmasıyla birlikte yakıt tüketiminiz azalır ama her halükarda oda termostadı kullanın çok avantajınız olur.

• quote:

TERMOSTAT ODA SICAKLIĞINI ÖLÇEREK SİZİN İSTEDİĞİNİZ SICAKLIĞA GÖRE KOMBİYİ AYARLIYOR. YANİ PETEK YADA YERDEN ISITMA FARKI YOK.

Güzel bir benzetme olmuş, 8 silindirli Amerikan arabası gibi...Arabalarda rölanti devrine benzetilebilecek min. kapasite ısıl gücü 9200 kcal/h. Emsalleri içinde en yüksek değere sahip. Bu güç gaz yakınca oluyor tabi. Gündüz saatlerinde hele bir de hava güneşliyse bu kadar ısıya bile ihtiyacınız olmayabilir ama kombiye müdahale etmezseniz sizi ısıtmaya devam eder. En akılcı yol @gocaherif arkadaşın dediği gibi oda termostatı kullanmak.

• Arkadaşlar evim 85m2 güney-doğu cephe yalıtımlı 1,kat 8 metre radyatör takılacak vıesmann vıtopend 100-w bu modeli almayı düşünüyorum sizce sağlıklı olur mu? Fiyatına da 1450 TL diyorlar fiyatı nasıl sizin bana önerebileceğiniz başka bi model var mı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.