Merhaba arkadaşlar Ethernet ile bağlanmaya çalıştığım bilgisayarda bu sorunu alıyorum. El ile ip değiştirdim düzelmedi. Ne yapmam lazım Cmd Den komut girdim yine olmadı
Merhaba;
Otomatik (DHCP) ve el ile yapılandırmanızdan sonuç alamadığınızı anlıyorum.
- Ağ Bağlantılarından ilgili yerel ağın üstünde sağ tık ile açılan seçeneklerde "Devredışı Bırak" ı seçip tekarar "Etkinleştir" i seçiniz otomatik olarak ip alması gerek.
- Yukarıdaki yöntem işe yamaz ise; Aygıt yöneticisinden ilgili Network Kartını kaldırın "Donanım Değişikliklerini Tara" ile tekrar kartı bulup kursun büyük bir ihtimal ile sorununuz çözülecektir.
Kolay gelsin.
cemcakmak
kullanıcısına yanıt
Merhaba İkisini de yaptım fakat sonuç aynı Bu sefer ip doğru atanmıyor Power line kullanıyorum bu arada. Daha önce sorun olmamıştı. Ethernet kablolarını değiştirdim. Yeni power line adaptörü taktım hala aynı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifednah -- 22 Eylül 2020; 13:58:49 >
Merhaba;
Nasıl bir network yapınız var?
Modem------Ethernet Kablo-------Powerline Powerline-------Ethernet Kablo-------PC gibi mi bağlantınız?
Modem ip nedir? Ağda başka aktif cihaz varmıdır? DHCP yi dağıtan cihaz modem midir? Bu sorun yeni mi başladı?
Kolay gelsin.
cemcakmak
kullanıcısına yanıt
Merhaba
Modem Ethernet kablo power line Power kine Ethernet kablo PC Farklı odalardalar
Modem ip 192.168.0.1 Televizyon tablet ve telefon var ama hepsi Wi-Fi ile. Kablolu ile daha önceden tv bağlı oluyordu şuan değil
Dchp ti dağıtan cihaza nerden bakabilirim Evet yeni başladı
Merhaba;
DHCP yi muhtemelen modem dağıtıyordur ancak ortamda başka DHCP de varsa o zaman sizdeki gibi ip alamama problemleri olabilir.
PC network kartına el ile bir ip verelim.
IP 192.168.0.199 SUBNETMASK 255.255.255.0 GATWAY 192.168.0.1
Modem ip' sine ping atalım kontrol edelim...
Başlat/çalıştır/ping 192.168.0.1 -t
Kolay gelsin.
cemcakmak
kullanıcısına yanıt
İstek zaman aşımına uğradı diyor. Hedef ana bilgisayara ulaşılamaz Normalde power line de 3 tane ışığın hepsi yanardı ama şuan ortadaki yanmıyor. Yedek power line I taktım. Kabloları sıfır taktım ama değişen bir şey olmadı
Merhaba;
Evet ortadaki ışık diğer powerline ile bağlantısını gösteriyor; şuan bağlı değil..