Şimdi Ara

'yerel ağ bağlantısı geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil' çözülemeyen sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben komşudan ethernet kablosu internet bağlantısı çektim evime ve bundan yaklaşık 3-4 ay önce birden internetim koptu ve 1 ay boyunca denemediğim şey kalmadı format attım her şeyi yaptım bir türlü çözülemeyen bir sorun vardı.

"yerel ağ bağlantısı geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil"

"tanımlanamayan ağ"

evet bu sorun bi türlü düzelmedi ardından bi gün kendiliğinden düzeldi.

şimdi ise bu ethernet kablosunu başka bir laptopa taktım geçenlerde ordan bağlandım nete sonra tekrar eski laptopa taktığımda gene aynı sorun ortaya çıktı bi türlü internete bağlanamıyorum. ve koskoca sanal alemde bu sorununun bi çözümünü aylardır bulamadım umarım bu başlık altında çözülür.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• modemin dağıttığı ıp aralığına göre bilgisayarına el ile ıp vermeyi dene
    ethernek kartının driverini mutlaka anakart üreticisinin sitesinden indirip kur
  • Çözümü yoksa niye konu açıyorsun
  • İnterneti aldığın kişi modem üzerinden Mac adresini engellemiş olabilir.
    Ethernet çıkışında arıza olabilir.
    Bunlardan emin olmak için başka bir yerden ethernet kablosu ile internete bağlanmaya çalış eğer bağlanırsan ethernetin sağlamdır muhtemelen mac adresin engellenmiştir.
  • Anlaşılan komşun sana MAC Filtreleme yapış. Yönetici modemden sadece belli bilgisayarlara veya xxx dışındaki bilgisayarla izin veriyordur. Komşunla görüş. Belliki paylaşmak istemiyor.
  • Big_Turist kullanıcısına yanıt
    Hocam Sorun modemden kaynaklandığı için oluyor fakat nasıl çözülüre gelirsen 1 hafta kadar öncede benimm başıma
    geldi ve yine kendiliğinden çözüldü fakat ethernet kartı al gibi çözüm önerilerine kulak asma ben aldım boş.
    eğer deneyebileceğin bir modem varsa modemi dene biliyorum bir çözümün bulunamaması saçma fakat ben durumu böyle çözdüm
  • interneti aldıgın kişi muhtemelen modeminde MAC fitreleme yaparak bilgisayarına ait mac adresini engellemiş olabilir.
  • tasibrahim kullanıcısına yanıt
    interneti değil komşunu düzelt bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametekinci

Anlaşılan komşun sana MAC Filtreleme yapış. Yönetici modemden sadece belli bilgisayarlara veya xxx dışındaki bilgisayarla izin veriyordur. Komşunla görüş. Belliki paylaşmak istemiyor.

hocam böyle bi şey yapmış olabilecekleini sanmıyorum ya hatta bunun ne olduğunu bile bilmezler bilmeden yapa ihtimalleri var mı acaba? interneti bağlayan kişi yapmıştır belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasibrahim

interneti aldıgın kişi muhtemelen modeminde MAC fitreleme yaparak bilgisayarına ait mac adresini engellemiş olabilir.

bunu nasıl kaldırabiliriz peki?
    modeme rest at
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_ermag155

modeme rest at

Denetim masası / Ağ ve internet bağlantıları
    Ağ bağlantıları
    Geçerli bağlantınızın sağ tıklayıp özellikleri tıklıyoruz.
    Yapılandır
    Gelişmiş sekmesi
    Var olan mac adresinizi öğrenmek için Başlat/Çalıştır/cmd ekranında ipconfig /all yazıyoruz. Mac adresinizi not alın.
    Network Address tıklıyıp,
    12 basamaklı Mac adresimizin bir harf veya rakamını dahi değiştirmek yeterlidir.Yeni numaramızı girerken araya (-) işareti yazmayalım resimdeki gibi yapalım.
    Tekrar Başlat/Çalıştır/cmd yazalım.Açılan pencerede ipconfig/all yazarak yeni Mac adresimizin değişip değişmediğini kontrol edelim.

Kaynak:http://www.msxlabs.org/forum/donanim/309672-programsiz-mac-adresini-degistirmek-resimli-anlatim.html#ixzz2zCoBc4pl

üstteki yazılan bilgileri dene, yazıyla yapamazsan kaynak yazan linke git resimli anlatımla halledersin

• Cevabı Zeki1981 vermiş,aynı sorunu zaman zaman bende yaşıyorum modem bende alt kat komşu üst kat kardeşim bende 2 pc 1 laptop zde cep telefonu Wifi ile ortak kullanıyoruz bilgisayarlar açıldığında hepsi farklı ıp alıyor buda çakışmaya sebep oluyor çözümü ıpbenim ve kardeşimin ıplerini elle atama ile çözebildim.
    Bu yolu izleyerek yapabilirsiniz.Sağ altta ağ simgesini tıkladığınızda ağve paylaşım merkezini seçip açılan sayfada solda üstte bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin tıklayın,yerel ağ bağlantısı,özellikler açılan kutucukta internet protolü sürüm4 çift tıklayın açılan sayfada aşşağıdaki ip adresini kullan tıklayıp ip adresini girin tavsiyem internete bağlanan pc sayısı fazla ise 192.168.1.20 kullanmanız yönünde az sayıda pc varsa 192.168.1.5 tercih edebilirsiniz ağ alt maskesi tıklatınca kendi çıkar zaten ağ maskesi sizin ıp havuzunun ilkidir yani 192.168.1.1 kolay gelsin.

@Big_Turist

• quote:

Orijinalden alıntı: TÜRK BAŞBUĞU

quote:

Orijinalden alıntı: emre_ermag155

modeme rest at

Denetim masası / Ağ ve internet bağlantıları
    Ağ bağlantıları
    Geçerli bağlantınızın sağ tıklayıp özellikleri tıklıyoruz.
    Yapılandır
    Gelişmiş sekmesi
    Var olan mac adresinizi öğrenmek için Başlat/Çalıştır/cmd ekranında ipconfig /all yazıyoruz. Mac adresinizi not alın.
    Network Address tıklıyıp,
    12 basamaklı Mac adresimizin bir harf veya rakamını dahi değiştirmek yeterlidir.Yeni numaramızı girerken araya (-) işareti yazmayalım resimdeki gibi yapalım.
    Tekrar Başlat/Çalıştır/cmd yazalım.Açılan pencerede ipconfig/all yazarak yeni Mac adresimizin değişip değişmediğini kontrol edelim.

Kaynak:http://www.msxlabs.org/forum/donanim/309672-programsiz-mac-adresini-degistirmek-resimli-anlatim.html#ixzz2zCoBc4pl

üstteki yazılan bilgileri dene, yazıyla yapamazsan kaynak yazan linke git resimli anlatımla halledersin

hocam bunu benim pc'den yapıyorsak eğer denedim olmadı yoksa gidip modemin bağlı olduğu pc'den mi yapıcaz?

• quote:

Orijinalden alıntı: EĞİNLİ

Cevabı Zeki1981 vermiş,aynı sorunu zaman zaman bende yaşıyorum modem bende alt kat komşu üst kat kardeşim bende 2 pc 1 laptop zde cep telefonu Wifi ile ortak kullanıyoruz bilgisayarlar açıldığında hepsi farklı ıp alıyor buda çakışmaya sebep oluyor çözümü ıpbenim ve kardeşimin ıplerini elle atama ile çözebildim.
    Bu yolu izleyerek yapabilirsiniz.Sağ altta ağ simgesini tıkladığınızda ağve paylaşım merkezini seçip açılan sayfada solda üstte bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin tıklayın,yerel ağ bağlantısı,özellikler açılan kutucukta internet protolü sürüm4 çift tıklayın açılan sayfada aşşağıdaki ip adresini kullan tıklayıp ip adresini girin tavsiyem internete bağlanan pc sayısı fazla ise 192.168.1.20 kullanmanız yönünde az sayıda pc varsa 192.168.1.5 tercih edebilirsiniz ağ alt maskesi tıklatınca kendi çıkar zaten ağ maskesi sizin ıp havuzunun ilkidir yani 192.168.1.1 kolay gelsin.

@Big_Turist

Yok hocam olmuyo kafayı yicem en sonunda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendi bilgisayarınızdan yapabilirsiniz bunu yaparken modeme reset atılmasını söyleyin.

@@Big_Turist
    Modemin arkasında rest tuşu vardır basın ve kurulumunu tekrardan yapın
    abonelik bilgilerini bilmen gerekiyor
    modem bilgisini verirmisin marka falan
  • Hocam komşunun internet ip numarasını al kendininkine gir ben öyle yapmıştım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.