Şimdi Ara

Yerel Disk (C:) Sürücüsünün Boyutunu Ayarlamak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
129.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    C ye ekleyememenizin nedeni ayrılmış alanı yalnız komşusu olan birimlere ekleyebilmeniz. Orada sadece d komşusu oluyor c ile birleşmesine d engel oluyor yukarıdaki arkadaşın yaptığını yaparak çözebilirsiniz.
  • Konuda win 7 için denenmiş. Bende windows 8 pc var ve diski yönet ekranında sağlam (kurtarma alanı), sağlam (EFI sistem bölümü) gibi bölümler de var. Ben de yukarıda yazılan tavsiyeleri denesem sorun oluşturur mu? c ve d diskleri komşu durumdalar.
  • C sürücünün alanını genişletemiyorum. Yardımcı olur musunuz ?

Yerel Disk (C:) Sürücüsünün Boyutunu Ayarlamak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Auroth

Tamam sorunu hallettim. C ve D istediğim boyuta geldi.

-D'deki dosyaları C'ye kopyaladım.
    -Disk yöneticisinden D'yi sildim. Biçimlendirilmemiş alan çıktı. Onu da sildim. 350 Gb civarı ayrılmamış alan oluştu.
    -C'yi genişlet diyerek ayrılmamış alanın hepsini C'ye kattım. Toplamda 495 Gb civarı bir boyutta C sürücüm oldu.
    -D'yi geri açmak için C'yi küçülttüm.
    Yalnız yapacak olursa bu kısma dikkat edin. Genişletilecek veya küçültülecek alanı MB cinsinden yazmanız gerekiyor. Hesabınızı iyi yapmanız gerek. Ben ilk denememde bir yerde karışıklık yaptım herhalde D yi açmak için C'yi küçültüyüm derken C sürücüsünde 449 MB alan kaldı. Sonra baştan yapmak zorunda kaldım herşeyi
    -İstediğim oranda küçülttükten sonra biçimlendirilmemiş alan çıktı.
    -O biçimlendirilmemiş alanı da Yeni Birim Ekle diyip biçimlendirerek D sürücümü istediğim boyutta geri aldım.
    -C'deki dosyaları D'ye kopyaladım.

ve bitti.

Ama bir sorum var. Bu işlemi yapmadan önce disk yöneticisinde sadece C'nin üzerinde birincil bölüm yazıyordu. Şimdi hem C hemde D'nin üzerinde birincil bölüm yazıyor. Bu bir sorun olur mu?

Yerel Disk (C:) Sürücüsünün Boyutunu Ayarlamak

ayrılmamaış alanı oluşturdum eyvallah ama c ye tıkladığımda genişlet çıkmıyor ne yapmalıyım

• SORU:
    windows 8.1. c sürücüsünü böldüm. fakat mb olarak böldüğü için 326 mb (E) olarak bölüyor. müdahalede edemiyorum. ne yapmam gerekiyor. c'nin kullanılabilir boyutu (boş) 453 gb.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.