Şimdi Ara

Yerel Disk (C:) Sürücüsünün Boyutunu Ayarlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
129.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisayarı ilk aldığımızda, bir akrabamız hard diski C ve D olarak ikiye bölmüş, C sürücüsünün toplam boyutunu 73 GB, D sürücüsünün toplam boyutunu ise 392 GB olarak ayarlamıştı.

Ben şimdi C'nin boyutunu ayarlamak istiyorum. Windows 7 yaklaşık olarak 13-14 GB yer kaplıyor. Programlar, oyunlar vs. derken iyice dolacak. Sonunda da bilgisayar yavaşlayacak sorunlar çıkaracak.

D'nin boyununu 200 GB'a düşürüp C'yi de 150 GB civarı bir boyuta çıkarmak istiyorum. Bunu D'deki dosyalarıma zarar gelmeden nasıl ayarlayabilirim?

• Bilgisayarım sağtuş / yönet / disk yönetimi kısmından istediğiniz hdd ler üzerinde bölme ve genişletme işlemleri yapabilirsiniz veya third part yazılımlarla mesela Partition Manager programi ile de istenilen sonuca ulaşabilirsiniz. Fakat en son başıma geldi diye söylüyorum tüm bunları yapmadan önce bilgilerinize yedekleme yaparsanız çok iyi olabilir zira bu işlemlerde veri kaybı yaşanabiliyor.. En mantıklısı çok önemli bilgileriniz yoksa format atmak ve sıfırdan kurulum yapmak ve o kurulum aşamasında hdd lerinizi istediğiniz boyutta ayarlayabilirsiniz..
  • Hdd azına kadar dolu olsun yeterki düzenli disk defrag yap sorun çıkarmaz ve ortalama 5 gb kadarda boş alan olmasına özen göster.
  • dosyalarını farklı bir hdd ye veya bir pc ye yedekleyip format atmadan önceki ekranda bilgisayarın disk yönetimi bölümğ açılacaktır her 2 bölümüde siliniz,ve c yi 150 d yi ise 200 olarak olusturursunuz...
  • Oyunları D'ye kur arkadaşım. Ben mesela C'ye sadece sistemi kurdum. Sonra D'nin içine hem driverların hemde sistemin yedeğini aldım sitemde bir sorun olursa direk yedekten yüklerim. Oyunlarda aynı şekilde D'nin içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESESGS -- 4 Mart 2010; 12:37:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Messie

Bilgisayarım sağtuş / yönet / disk yönetimi kısmından istediğiniz hdd ler üzerinde bölme ve genişletme işlemleri yapabilirsiniz veya third part yazılımlarla mesela Partition Manager programi ile de istenilen sonuca ulaşabilirsiniz. Fakat en son başıma geldi diye söylüyorum tüm bunları yapmadan önce bilgilerinize yedekleme yaparsanız çok iyi olabilir zira bu işlemlerde veri kaybı yaşanabiliyor.. En mantıklısı çok önemli bilgileriniz yoksa format atmak ve sıfırdan kurulum yapmak ve o kurulum aşamasında hdd lerinizi istediğiniz boyutta ayarlayabilirsiniz..

D'yi 75 GB küçülttüm F diye ayrı bi birim kurdu. F'yi sildim 75 GB boş alan çıktı. Bu halde D'yi genişletebilirken C'yi genişletmiyor. Bende mecbur geri D'ye ekledim onu.

Ekleme: D'deki dosyaları C'ye kopyalayıp, D'yi silip, C'yi genişlettikten sonra kalan alanla D'yi tekrar oluştursam; sonra da C'deki dosyaları D'ye geri kopyalasam bir şey olurmuki? (d'yi ayrı bir hdd veya pc'ye kopyalama şansım yok şuan)

quote:

Orijinalden alıntı: cryzpolo26

Oyunları D'ye kur arkadaşım. Ben mesela C'ye sadece sistemi kurdum. Sonra D'nin içine hem driverların hemde sistemin yedeğini aldım sitemde bir sorun olursa direk yedekten yüklerim. Oyunlarda aynı şekilde D'nin içinde.

Oyunlar D'ye yüklendiğinde mesela C'ye format atmak zorunda kalsam registry bilgileri silinecek. Sorun olmaz mı?
    Gerçi bende senin gibi yapıcam sanırım. Ama onda da program yüklerken D'deki dosyayı seçmek zorunda kalıyorum. PC'ye babam felan da birkaç şey yüklüyor bazen. O hiç bakmaz direk yükler. Sonra programı c'den sil kurulum dosyasını bul sonra tekrar D'ye yükle uğraşmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 4 Mart 2010; 15:48:46 >

• Tamam sorunu hallettim. C ve D istediğim boyuta geldi.

-D'deki dosyaları C'ye kopyaladım.
    -Disk yöneticisinden D'yi sildim. Biçimlendirilmemiş alan çıktı. Onu da sildim. 350 Gb civarı ayrılmamış alan oluştu.
    -C'yi genişlet diyerek ayrılmamış alanın hepsini C'ye kattım. Toplamda 495 Gb civarı bir boyutta C sürücüm oldu.
    -D'yi geri açmak için C'yi küçülttüm.
    Yalnız yapacak olursa bu kısma dikkat edin. Genişletilecek veya küçültülecek alanı MB cinsinden yazmanız gerekiyor. Hesabınızı iyi yapmanız gerek. Ben ilk denememde bir yerde karışıklık yaptım herhalde D yi açmak için C'yi küçültüyüm derken C sürücüsünde 449 MB alan kaldı. Sonra baştan yapmak zorunda kaldım herşeyi
    -İstediğim oranda küçülttükten sonra biçimlendirilmemiş alan çıktı.
    -O biçimlendirilmemiş alanı da Yeni Birim Ekle diyip biçimlendirerek D sürücümü istediğim boyutta geri aldım.
    -C'deki dosyaları D'ye kopyaladım.

ve bitti.

Ama bir sorum var. Bu işlemi yapmadan önce disk yöneticisinde sadece C'nin üzerinde birincil bölüm yazıyordu. Şimdi hem C hemde D'nin üzerinde birincil bölüm yazıyor. Bu bir sorun olur mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Disk Alanı Aktarımı (C-D)
    2 ay önce açıldı
    Yerel Disk Z Erişim Engellendi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pentacle*

Tamam sorunu hallettim. C ve D istediğim boyuta geldi.

-Disk yöneticisinden D'yi sildim. Biçimlendirilmemiş alan çıktı. Onu da sildim. 350 Gb civarı ayrılmamış alan oluştu.
    -C'yi genişlet diyerek ayrılmamış alanın hepsini C'ye kattım. Toplamda 495 Gb civarı bir boyutta C sürücüm oldu.
    Yalnız yapacak olursa bu kısma dikkat edin. Genişletilecek veya küçültülecek alanı MB cinsinden yazmanız gerekiyor. Hesabınızı iyi yapmanız gerek. Ben ilk denememde bir yerde karışıklık yaptım herhalde D yi açmak için C'yi küçültüyüm derken C sürücüsünde 449 MB alan kaldı. Sonra baştan yapmak zorunda kaldım herşeyi
    -O biçimlendirilmemiş alanı da Yeni Birim Ekle diyip biçimlendirerek D sürücümü istediğim boyutta geri aldım.

ve bitti.

Ama bir sorum var. Bu işlemi yapmadan önce disk yöneticisinde sadece C'nin üzerinde birincil bölüm yazıyordu. Şimdi hem C hemde D'nin üzerinde birincil bölüm yazıyor. Bu bir sorun olur mu?

Çok teşekkürler dediğin yöntemle bende sorunumu hallettim.. .

• C: 73 gb mı? özür dilerim ama gülmek zorudayım :) Benim C: 915 gb. Bilgisayarın All-ın-one mu?

Benimki all-in-one bence bi al-in-on al rahatla 915 gb havızan olsun c de :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhankocmarli

C: 73 gb mı? özür dilerim ama gülmek zorudayım :) Benim C: 915 gb. Bilgisayarın All-ın-one mu?

Benimki all-in-one bence bi al-in-on al rahatla 915 gb havızan olsun c de :)

500 GB HDD var. Sürekli film, oyun vs. şeyler indirip duran birisi değilim. 500 GB da gayet yetiyor. Diskin boyutunu yükseltip boş yere durup duracak alana ne diye fazladan para vereyim ?
    Saçmasapan yorumlar yazmadan önce düşünün biraz.

Ayrıca 2 senelik konuyu bunun için mi hortlattın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 25 Temmuz 2012; 22:08:40 >
  • Evet :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dathka Graush

ve bitti.

eyw kardeşim yaa.tam benım sorunumdu sorunuda sen cozdurdun yoksa dusunuodum nasıl tekrar format atcam ugrascam falan helal sana..

• quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

ve bitti.

adamsın yaa helal olsun

• Saolasın valla bendede c de 83 gb yer vardı ayarladım 220 yaptım
  • Teşkkürler Çok Yararlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

ve bitti.

t.e.s.s.ç :)

• Hocam bu işlemi kolayca yapabilmek için bir program var

EaseUS Partition Master 9.3.0 programı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivenrec -- 6 Şubat 2014; 1:11:17 >
  • arkadaşlar bende d birimini küçültüyorum. ayrılmamış alan oluşuyor. onu C ye eklemek istiyorum ama C sürücüsüne sağ tıkladığımda birimi genişlet çıkmıyor. Sadece D sürücüsünde çıkıyor. Ne yapmam lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcurse

arkadaşlar bende d birimini küçültüyorum. ayrılmamış alan oluşuyor. onu C ye eklemek istiyorum ama C sürücüsüne sağ tıkladığımda birimi genişlet çıkmıyor. Sadece D sürücüsünde çıkıyor. Ne yapmam lazım?

şu an bende bu durumdayım yardımcı olur musunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: niger21

quote:

Orijinalden alıntı: blackcurse

arkadaşlar bende d birimini küçültüyorum. ayrılmamış alan oluşuyor. onu C ye eklemek istiyorum ama C sürücüsüne sağ tıkladığımda birimi genişlet çıkmıyor. Sadece D sürücüsünde çıkıyor. Ne yapmam lazım?

şu an bende bu durumdayım yardımcı olur musunuz

bende orda kaldım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.