Şimdi Ara

YEREL DISK (D:) KAYBOLDU!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
6.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hiren's Boot cd yle yeni tanıştıysan cd nin içindeki programları biraz araştır bence..Hayatını kolaylaştırcak programlar içerisinde mevcut...

mesela benim 1 yıldır format derdim yok..Acronis True Image sayesinde... 4 dakikada Sistem hazır

sanada tavsiye ederim ...
  • Evet hocam ben de gördüm orda cidden anahtar programlar var. simdiye kadar hic ghost almamıstım ama bundan sonra kesinlikle alacagım tabi bi bos disk vs bulabilirsem.. :)
  • Sorunun çözmene sevindim.
    Umarım bir daha sorun çıkmaz ve artık bu konularda daha dikkatli olursun.......
  • En azından artık böyle bi sorun cıksa da nasıl düzeltecegimi ögrendim. Bosuna dememisler "bir musibet bin nasihatten iyidir" die.. :)
  • arkadaşlar bende aynı sorundan muzdaribim.bu sayfayı okudum ama hiçbişey yapamadım.o partition magic 8.0 ı bende kurdum xp uyumluymuş.bendede vista yüklü.bişeyler çıktı tamam dedim bakmadan.sonra program hata verdi.bir baktım d gitmiş.cd sürücüsü(d:) olmuş.bu sanırım e: idi önceden.hire' s boot cd 9.5 'u kurdum.bilgisayarıma sağ tıklıyorum yönet diyorum.orda c: gözüküyor isimsiz olarak kutunun içinde d: var.ama isim yazmıyor.hire's boot cd 9.5 i tavsiye etmişler.onu kurdum.acronish mi nedeir o programdan baktım d: gözüküyor.başka bir recovary programındanda dosyalarımı da gördüm.ama programları kullanmayı bilmiyorum nasıl geri getiririm d: yi.bir yardımcı olun çok zor durumda kaldım.çok önemli dosyalar vardı.

YEREL DISK (D:) KAYBOLDU!!!

• çok fazla anlamadığım için kurcalamayayım dedim.tamamen gitmesin bilgiler.yönlerdirirseniz ona göre bir yol izliyecem.yoksa mecburen bilgisayarcıya bayılacaz parayı.
  • Disk yöneticisine giriyorsun..
    Orada göreceksin eski D sürücünü..Ama şu an bir harfi yok.
    SAğ tıklayıp harf ata diyeceksin..Boşta hangi harf varsa (E F gibi) onu atayacaktır diskine.
  • malesef hiçbirşey yapmama izin vermiyor.zaten o da mavi resimde olduğu gibi.sanki birleşik gibi ama hardiskim 87 gb gibi.
  • birde bu resimdeki gibi c: gözüküyor birimlerde d: yok ama harddisk 149 gb

• Uzun bir zaman olmuştu donanımhaber foruma uğramayalı. Sayende geri döndüm dostum eyvallah. :)

Senin yaşadığın sorun benimkinden biraz farklı. (Bu arada ilk mesajımı yayınladığım tarihe bi baktım da, bir buçuk sene falan olmuş o yüzden yarım yamalak hatırlıyorum neler yaşadığımı. :)) Partition magic benim diskin FAT bölümünü sildiği için windows D: bölümünü tanımlayamıyordu. Ama seninkinde durum sanki sadece sürücü harfi atayamamaktan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Benim de sana ilk tavsiyem üstteki arkadaşın dediği gibi harf atamak olacaktı ama madem deneyip sonuç alamamışsın, o halde farklı çözümler üretmek durumundayız. Ben vakti zamanında yukarılarda yazdığım 3-4 tane programı kullanarak ve inan şuan hatırlayamadığım birşeyler yaparak sorunumu çözmüştüm, o yüzden sana net bir şekilde cevap veremiyorum. Ama acronis'i kullanmak esasında gayet basittir. Sadece herhangi bir yerdeki format,delete vs komutları uygulama yeter. :) Bir de Ranish Partition Manager'i öneririm. Onu kullanmak biraz zordur,o yüzden sana canlı bir şekilde destek verebilmem için msn üzerinden haberleşmemiz daha sağlıklı olacaktır.

Diğer arkadaşlardan gelecek önerileri de deneyebilirsin tabi, ben de senden haber bekliyorum dostum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BugenhageN

Hiren's Boot CD'yi öneren arkadastan Allah razı olsun. Hakkaten cok isime yaradı. Gerci cok uurastırdı ama acemiliimden olsa gerek cünkü ilk kez böyle bir durumla karsılastım ve ilk defa acronisi kullandım. Sonuc olarak, Acronis+Active partition recovery+ disk commander=Sapasaglam geri dönmüs bir Yerel Disk (D:)

NOT:Mod arkadaslar artık bu baslıgı kalabalık etmemesi icin silebilirler. Sorun cözülmüstür. Lakin ilerde böyle bir problemle karsılasılması durumunda yararlanılması icin sabitleyebilirler de. Keyifleri bilir.. :D

ben de buna benzer bi sorun yaşıyorumö. elimde acronis disc manager var. şimdi de boot hiren's indireceğim. ama nasıl boot edeceğimi ve içindekileri nasıl kullanacağımı tam bilmiyorum. rica etsem denemiş ve başarılı olmuş birisi olarak siz bana anlatabilir misiniz adım adım resimlerle?

• BugenhageN arkadasım yıllar once senın basına gelen sımdı benım basıma geldi ve ıkıye bölmüş oldugum hdd min d bölümü o nalet olasıca program yuzunden yok oldu ve içinde kaybetmemem gereken cok onemli veriler var bilgisayarımı yönette cıkıyor fakat hıc bır ıslem yapmaya ızın verılmıyor ''d'' bölümüne ne haarf değişşmeme izin veriliyor nede biçimlendirmeye ama biçimlendirmek istemiyorum sadece calısıyormu dıye bakmak ıcın basmıstım ne olursun yardım edınde kurtarım o bölümü ve verilerimi
    arkadasın onerdıgı o cdden bende yaptım ve acılıstı auto bootta oluyor ama ondan sonra ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum lutfen yardımlarınızı bekliyorum
  • Merhaba Kardeşler,

Yaklaşık 2 ay önce bende Partition Magic 8.0 programı ile bölmeye kalktım ve bütün ayrılmış HDD gitti sadece işletim sisteminin kurulu olduğu bölüm kaldı.
    İşe programla başladıktan sonra mouse dahi kıpırdatmadan sonucu beklemek gerekiyor. Aksi takdirde kafası karışıyor ve böyle hata sonucu karşımıza çıkıyor.

Böyle bir sonuçla karşılaştıysak ve "önemli bilgiler var görünmeyen bölümlere ulaşmam gerekiyor" diyorsanız, HDD yi söküm başka bir pc ye harici olarak takıp, dosyaları yedekleyip, HDD ye, bütün bölümleri silerek temiz bir format atmanız gerekiyor. Sonrasında yedeklediğiniz dosyaları tekrar HDD'nize almalısınız

Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Anlamayan olursa PM bekliyorum. Bizzat ilgilenebilirim... İyi günler dilerim

• arkadaslar cok eski bi konu ama buraya yazmaya uygun gordum..gecenin ucu.. ve acayip moralim bozuk.asus laptop kullaniyorum gittim aksam d surucusunde silinmeyen bi alan var siler diye partition manager 12 yi yukledim delete partion dedim d yi sectim deyis o deyis patladi gitti hemde ne patlama pc acilmiyo .. insert boot falan press enter bi yazi cikiyo mavi ekranli bolume girdim (sinirden o bolumun adini hatrlayamadim) kurcaladim ama bisey cikmadi neyapcam bilmiyom win 7 harici hdd var cd yok..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.