Merhaba arkadaslar. 2 bilgisayarli bir ağimiz var evde. arkadasımdan benim bilgisayara ulasmaya calistigimizda kullanıcı adı ve şifre soruyor. buna nasıl engel olabiliriz? neden böyle birşey olmus olabilir ve niye arkadasımın bilgisyarinda yokta bende var? ara ara bu sorunla karsılastım ama hep tesadufi çözdüm yada çözemeyip format attim. sorun nedir acaba? ben arkadasımın bilgisayarina kolaylıkla ulasabiliyorum bu arada...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
paylaşıma klasor aç
quote:
Orjinalden alıntı: mustafaby
paylaşıma klasor aç
bence de bu şekilde çözülür
aayrıca
kullanıcı adı ve şifre neyin kullanıcı adı ve şifresi
Servis Paket 2'de bu sorun var paylaşım açık olsada Ağ Bağlantılarım'da aratınca buluyor, üstüne tıklayınca Hesap Adı ve Parolasını soruyor, bu SP2'siz XP'de anca Kullanıcı Hesaplarından kendi hesabına şifre koyarsan çıkıyor, fakat SP2'li XP'de Hesabına şifre kosanda komasanda çıkıyor, aynısı şuan bendede var çözümünü bulamadım(aramadım!). Kısa yoldan bende Hesabıma şifre koyup kuzenlere verdim, onlarda artık şifreyi yazarak giriyor. Varsa bunun bi çözümü iyi olur, her açılışta şifre yazmak biraz sinir bozucu.
eğer Xp home edition kullanıyorsan guest hesabını aç ve parola ver
xp pro kullanıyorsan araçlar,klasör seçenekleri,görünüm git.Basit dosya paylaşımına işaret koy.Buna rağmen sorarsa kullanıcı hesabına parola ver ve bunu sorduğu ekranda oraya yaz.
çalışma grubu kontrol et diyebilirim bu yazılanların yanında aynı olsun
arkadaslar paylasimli halde de parola soruyor. ben hesabima sifre koydum sorunu boyle cozduk ancak simdi d administrator de aciliyor xp. reun kullanici adim a ancak logout olup girebiliyorum. nasil eski haline yani istedigim kullanici adimda bilgisayari actirabilirim?
sanırım makinada xp prof. sp2 var.öncelikle logon olurken sana kullanıcı adını sormasını istiyorsan denetim masası-kullanıcı hesapları-kullanıcıların logon olma şeklini değiştir seçeneğinden işaretleri kaldırırsan bilgisayarı açtığında direk admin ile logon olmak yerine senin kullanıcı adı ve şifre yazmanı bekler. bilgisayarlar arasında bağlantı yaparken şifre sormaktan kastın ne tam olarak anlayamadım.kullanıcı adı ve şifre sorması çok normal.buraya bağlanacağın bilgisayarda bulunan bir kullanıcı adı ve şifresini girmelisin.eğer kullanıcı adı bölümünde guest geliyor ve sen değiştiremiyorsan group policy ler altında ayar yapman gerekir.durum böyleyse haber verirsin bu ayarı söyleyebilirim. bi arkadaşımız guest hesabını açıp şifre vermeni söylemiş.bunu yapmamalısın.bilgisayardaki guest hesabı ve hatta administrator hesabı her zaman disable olmalıdır.(güvenlik açısından)kendin bir kullanıcı oluşturup administrators grubuna ekleyerek yönteimsel işleri yapabilirsin. durumu tam olarak anlatabilirsen daha çok yardımcı olabilirim.kolay gelsin...
Arkadaşlar durumu olduğunca açık anlatmış @m00m, diyor ki Ağ Bağlantılarım'dan benim bilgisayara arkadaşım tıkladığında aynen modem ip'sini yazdığımızda ekrana küçük bir kutucuk gelip Name, Password sorduğu gibi isim ve şifre soruyor(bilgisayara, hesabımıza parola koymamamıza rağmen). Muhtemelen Arkadaşının Bilgisayarı SP2'siz olduğu için ona rahatça erişebiliyorlar, fakat kendininkine erişemiyorlar. Aynı sorun bendede var, bu sadece SP2'li XP'de oluyor, Normal XP'de ise bu Kullanıcı Adı ve Şifresini sorması için Kullanıcı Hesabımıza şifre komamız gerekiyor. SP2'de de olması gereken bu fakat SP2 Hesabımıza şifre koysakta koymasakta Ağ Bağlantılarımdan erişmeye çalışınca Kullanıcı Adı ve Şifre soruyor, pc'ye şifre koymadığımız içinde oraya ne yazarsak yazalım erişim olmuyor. Buradaki sorun bu Kullanıcı Adı ve Şifre sorma olayını iptal etmek(normal XP'deki gibi eğer Hesabımıza Şifre Koyarsak tekrar aktif olması). Bunun yüzünden hesabıma şifre koydum ve bilgisayara şifre koymakta hiç hoşuma gitmiyor bilgisayarı her yeniden başlattığımda benden parola sorması sinirimi bozuyor.
Sonuç olarak istediğimizin kısa ve özü; Kullanıcı Hesabımıza parola koymadan ve dolayısı ile Ağ Bağlantılarım'dan Paylaşımlara tıkladığımızda da parola sormadan Erişmek istiyoruz(şahsen benim istediğim bu).
sp2 olan bilgisayarda her zaman şifre soracaktır ve erişim sağlamak istiyorsak şifre kullanmalıyız.bunun kaçışı yok sanırım.ben normalde diğer bilgisayara ağ bağlantılarımdan bağlanmak yerine run üzerine \\ıpadresi\ yazarak yada sonun bağlanmak istediğim paylaşımı yazarak örneğin \\ıpaddresi\c$ erişim sağlıyorum.böyle yapınca bi defa şifre soruyo.daha sonraki seferlerde şifre sormadan direkt bağlanıyor.ancak logoff-logon olduktan sonra tekrar şifre istiyor.kolay gelsin...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme