Şimdi Ara

Yerleşecek yer tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birkaç ay sonra 32 senedir yaşadığım yer olan ESKİŞEHİR den ayrılıyorum. Şehir gürültüsü , kalabalık , insanlar , kışın soğuk geçmesi vs. beni çok yordu. Kafa dinleyebileceğim , doğayla başbaşa bir yere yerleşmek ve kısmetse orada yaşlanmak istiyorum. Tercihim sadece EGE BÖLGESİ. Forumda çok arkadaş vardır mutlaka buraları gören gezen. Umarım bana yardım edersiniz. Daha önce gitmediğim bir çok yeri yazıyorum. Bunlar arasından tercihim sizce neresi olmalı?

1 - KUŞADASI ( DAVUTLAR,GÜZELÇAMLI )
    2 - ALTINOLUK
    3 - DATÇA ( PALAMUTBÜKÜ )
    4 - FOÇA
    5 - URLA
    6 - AYVALIK
    7 - MUĞLA ( AKYAKA )
    8 - DALYAN
    9 - ÇANDARLI
    10-KÖYCEĞİZ
    11-SIĞACIK
    12-BURHANİYE
    13-MARMARİS
    14-AKÇAY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan414 -- 3 Mayıs 2013; 2:33:08 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Akyaka'ya Yerleşmek: Kapsamlı Bir Kılavuz

Akyaka, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı, büyüleyici bir sahil kasabasıdır. Son yıllarda, huzurlu yaşam tarzı, muhteşem doğası ve gelişen sosyal ortamıyla yerleşim için giderek daha popüler bir yer haline geldi.

Akyaka'ya yerleşmeyi düşünüyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç önemli faktör vardır:

• Konum: Akyaka, Gökova Körfezi'ne bakan, çevresi çam ormanları ve zeytinliklerle çevrili sakin bir konumdadır. Marmaris'e yaklaşık 30 kilometre uzaklıktadır ve bu da büyük bir şehre kolay erişim sağlar.

• Doğa: Akyaka, doğal güzelliğiyle ünlüdür. Azmak Nehri'nin oluşturduğu lagün, doğa yürüyüşleri, kuş gözlemciliği ve kano gibi çeşitli açık hava etkinlikleri için idealdir. Kasabanın çevresindeki ormanlar da yürüyüş ve bisiklet için mükemmel parkurlara sahiptir.

• Yaşam Tarzı: Akyaka, yavaş tempolu ve rahat bir yaşam tarzı sunar. Kasaba, yerel pazarları, butikleri ve kafeleriyle canlı bir sosyal ortama sahiptir. Yıl boyunca düzenlenen festivaller ve etkinlikler, topluluk duygusunu güçlendirir.

• Ulaşım: Akyaka'ya Dalaman Havalimanı'ndan (DLM) veya Bodrum-Milas Havalimanı'ndan (BJV) ulaşabilirsiniz. Kasaba içinde, toplu taşıma seçenekleri sınırlıdır, bu nedenle bir araç edinmek önerilir.

• Eğitim ve Sağlık: Akyaka'da ilkokul ve lise düzeyinde okullar bulunmaktadır. Ancak üniversite eğitimi veya özel sağlık hizmetleri için Marmaris veya Muğla gibi daha büyük şehirlere gitmek gerekebilir.

Akyaka'ya Yerleşmek için İpuçları:

• Kasabayı ve çevresini önceden ziyaret edin ve yerel halkla konuşun.
    • Yaşam maliyetini ve kira veya emlak fiyatlarını araştırın.
    • İşe gidip gelme seçeneklerinizi değerlendirin.
    • Yerel topluluğa dahil olun ve etkinliklere katılın.
    • Yerel kültür ve geleneklere saygı gösterin.

Akyaka'ya yerleşmek, doğayla iç içe, huzurlu ve aktif bir yaşam tarzı arayan bireyler için mükemmel bir seçenek olabilir. Ancak, burada yaşamanın artıları ve eksilerini dikkatlice değerlendirmek ve beklentilerinizi gerçekçi tutmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nasıl olacak o iş peki daha 32 yaşındasın, neyle geçineceksin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan414

Birkaç ay sonra 32 senedir yaşadığım yer olan ESKİŞEHİR den ayrılıyorum. Şehir gürültüsü , kalabalık , insanlar , kışın soğuk geçmesi vs. beni çok yordu. Kafa dinleyebileceğim , doğayla başbaşa bir yere yerleşmek ve kısmetse orada yaşlanmak istiyorum. Tercihim sadece EGE BÖLGESİ. Forumda çok arkadaş vardır mutlaka buraları gören gezen. Umarım bana yardım edersiniz. Daha önce gitmediğim bir çok yeri yazıyorum. Bunlar arasından tercihim sizce neresi olmalı?

1 - KUŞADASI ( DAVUTLAR,GÜZELÇAMLI )
    2 - ALTINOLUK
    3 - DATÇA ( PALAMUTBÜKÜ )
    4 - FOÇA
    5 - URLA
    6 - AYVALIK
    7 - MUĞLA ( AKYAKA )
    8 - DALYAN
    9 - ÇANDARLI
    10-KÖYCEĞİZ
    11-SIĞACIK
    12-BURHANİYE
    13-MARMARİS
    14-AKÇAY

Esk den ayrılanı Allah taş yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Nasıl olacak o iş peki daha 32 yaşındasın, neyle geçineceksin?

kendi evim dışında haftalık veya aylık tatilcilere kiralayacağım 2-3 yerde alıcam.
  • Pek birşey anlamadım planından ama İzmiri merkez alırsan kuzeyi daha soğuk olur,güney daha sıcak.Eğer büyükşehire yakın olsun deseydim Ayvalık(Yerli turist olarak en canlı yer) veya Foçayı tercih ederdim,hem şehir hem de tatil yeri olsun dersem Marmaris şehir olmasın dersen Akyaka tarafları,kafa dinlemek birinci tercihim heryere uzak olsa da sorun değil deseydim Datça ( ama 32 yaşındaki biri için fazla emekli yeri bence yine de),Urla fazla İzmire yakın senin kriterlerine uymaz,Sığacık küçücük bir yer pek sahilide yok yat turizmi veya o civarda bağ,bahçe işi yapacağım dersen olur,Davutlar,Çandarlı,Altınoluk,Burhaniye yerli yazlıkçı yerleri yazın pek kafa dinleyemeyebilirsin gürültü patırtısı olur,Dalyan yazlıktan ziyade otelleri olan bir yer butik otel için ideal bir yer Köyceğiz daha içerde Dalyan varken oranın şu an pek şansı yok.

Ama tamamında yukarıda yazan yerlerin kafa dinlenir mi dinlenir.Paran varsa merkezin biraz dışında yer aldığın anda hepsi sessiz sakin yerlerdir genel olarak.

• Ben sizin yerinizde olsam Datça ya da Marmaris'i tercih ederdim.Edremit'te yaşıyorum fakat oralara gitmenin planlarını yapıyorum.
  • foçada güzel yer

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kalacak yer bulamadım
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.