Şimdi Ara

Yerleştirme Sonuçlarında Hata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evadarr -- 27 Ekim 2020; 20:16:37 >

• Okulların açık ve net bir sıralamaları ve puanları yok. Şu şekilde özetleyebilirim;

X okulunun Y bölümünün kontenjan sayısı 40 diyelim. Bu 40 kontenjana son yerleşen kişi atıyorum ilk 10.000 ile yerleşti. Sen yökatlas gibi sitelerden baktığında bu okulun sıralaması ilk 10.000 olarak gözükür.

Bu demek oluyor ki senin yazdığın bölüm bu sene geçen senelere oranla daha yüksek sıralamalara sahip adaylar tarafından tercih edilmiş. Ortada bir yanlışlık yok.

Kısacası okulun puanlarını, sıralamalarını o sene tercih eden insanlar belirliyor.
  • O zaman bu sistem aşırı saçma değil mi? Yani ben ne kadar çalışırsam çalışayım büyük oranda ŞANS faktörü devrede. Ne anlamı kalıyor çalışmamın anlamıyorum.
  • Zaten bunların hepsi şans, tercih, popülarite yani.

Ondan dolayı tercih yaparken etrafta kendi sıralamanızdan iyi kötü yerleri yazın geniş lista yapın diyorlar. Geçen yılın sıralamasına göre tercih yapmak risktir. Geçen yılın puanına göre tercih yapmak ise kumardır.

Her zaman tercih yapılırken skalayı geniş tutmak lazım tercih yaparken, mezun düşünülmüyorsa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.