Şimdi Ara

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Bölüm Değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
20
Favori
63.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar.Bildiğiniz gibi Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş bu senenin başında başladı ve artık puanınız yettiği takdirde hazırlık veya 1. sınıfta olsanız sadece merkezi yerleştirme puanınız baz alınarak yatay geçiş yapabileceksiniz.YÖK 30.01.2014'te çıkardığı yeni yönetmelik ile artık puanınız yetiyorsa bölümde değiştirme de yapabileceksiniz diyor.YÖK yayınladığı yönetmelikteki örnekte TM-1 puan türünden İşletme bölümüne giren bir öğrencinin sınavına girdiği ve puanının yettiği takdirde MF bölümünden mühendislik bölümüne geçiş yapabileceğini belirtiyor.Her üniversite her bölümü için %10 kontenjan ayırmalı diyor YÖK yayınladığı yönetmelikte.YÖK bu yönetmeliğin 2013-2014 bahar döneminden itibaren yürürlüğe gireceğini belirtiyor.

http://www.iticu.edu.tr/uploads/etkinlik/1118/yonetmelikk.pdf

Bu haberden beni haberdar eden besir99'a teşekkürler.

besir99'un yazısı ;

Arkadaşlar birkaç şey paylaşmak istiyorum.

Öncelikle EVET bütün bölümlerden bütün bölümlere geçiş mümkün. Geçiş yaptığınız üniversitenin inisiyatifine bağlı olarak; önceki üniversitede aldığınız hazırlık eğitimi yada ortak derslerden muaf kabul edilebilirsiniz. Üniversite ile iletişime geçip sormakta fayda var.

İkinci olarak yerleştiğiniz sene girdiğiniz ygs ve lys sınavlarının sonucu elde ettiğiniz puanlar nelerse sadece o puanlar ile yerleşebiliyorsunuz. Örneğin tm1 ile yerleştiniz ve mf1 puanınız yok ise mf1'den yatay geçiş yapamazsınız(doğal olarak). Yani sahip olduğunuz bütün puan türlerinden geçiş yapabilirsiniz.

Üçüncü olarak hangi yılda üniveristeye yerleştiyseniz bir sonraki senenin taban puanlarını baz alın. Örneğin 2010'da yerleşen birisi ösym'nin 2011 tercih klavuzundaki taban puanları dikkate almalı. 2013 girişliler ise 2014 ösym klavuzu olmadığı için dersanelerin oluşturduğu puanlara bakmalı. Her üniveristenin elinde zaten var hangi yılda en son kaç puanla öğrenci aldığı. Ösym klavuzunun çıkmasını beklemezler.

Son olarak eğer işlemlerinizin hızlı sonuçlanmasını istiyorsanız üniversitenin ilgili birimlerine gidin ve yüz yüze görüşün(her üniveristenin sistemi farklı, kimisinde yatay geçişlere genel öğrenci işleri bakıyorken kimisinde bölümün öğrenci işleri yada dekanlık vs. ilgileniyor.
    Eğer gitme imkanınız yoksa telefon edin, mail ile hiç vakit kaybetmeyin. Mail attığınız kişi keyfi yerinde iken size dönüş yapar ama telefonla ararsanız işi olmadığı sürece size cevap verir.

Lütfen yazıları okuyup soru soralım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legnd -- 15 Şubat 2014; 2:47:47 >

• bahar dönemide dahil o zaman?
  • 2013-2014 bahar dönemi diyor hocam.Yani bu dönemde dahil anlamina geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bakın Marmara Üniversitesi kafasına göre başvurular bitmiştir diyor. Sadece 1. dönem için başvuru var. İkinci dönem için başvuru tarihi de verilmemiş.Şu duruma bi el atalım kafasına göre başvurular bitti deyip bahar döneminde başvuru kabul etmeme gibi bi durum olmasın.
    (başvuru süresi tamamlanmıştır) yazısını göreceksiniz linkte. buyrun;http://oidb.marmara.edu.tr/notice/21092013-tarihli-yatay-gecis-basvurulari-taban-puan-sartini-saglayarak-yatay-gecis/
  • Hocam sitenin Son güncelleme tarihi: 04.11.2013 11:42:23 bu güz dönemi için geçerli.Orada yazan süre tamamlanmıştır yazısıda güz dönemi için geçerli.
  • Teşekkür ederim bize bu bilgiyi aktardığınız için .
  • bu puan öss'den elde ettiğimiz puan oluyor değil mi? peki mühendislik bölümüne geçiş nasıl oluyor onu anlamadım. yani o sene hem tm hem de fm sınavlarına girmişim tm1 puanımla işletmeye yerleşmişim mesela, mf puanımın yettiği bir bölüme de geçebiliyor muyum? yoksa başka bi şey var da ben mi anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Legnd kullanıcısına yanıt
    Fakat bahar yarıyılı için hiç bir bilgi yazmamışlar. Başvurular ne zaman başlıcak bahar yarıyılı için? Yine en geç bahar yarıyılının ilk 1 ayına kadar mı geçerli? Sizce yazmaları gerekmez mi? Öyle bir yazmışlar ki sanki artık başvuru yapılamayacak gibi.
  • The Last Beerbender kullanıcısına yanıt
    Evet ben de öyle anladım mesela benim TS puanlarım çok yüksek ve Marmara Tarihe falan girebiliyorum. Geçiş yapabilirim yani. Ama dersler nasıl olucak hiç bilmiyorum. Diyelim ki yerleştim bu dönem. 1. dönemdeki dersleri bu dönem mi alttan alıcam yoksa seneye mi hiç bilmiyorum. Sonuç olarak her türlü dersler sıkıntı olur fakülte değiştirirsek. Fakülte ismi aynı ama bölüm farklı olursa sıkıntı olmaz gibi çünkü 1. dönem dersler hemen hemen aynı.(2-3 alttan ders olur öteki türlü(fakülte değişimi) bütün dersleri alttan almamız gerekir sanırım.)
  • Evet ygs lys puanından bahsediliyor.Yönetmelikte verilen örnektede tam olarak bu örnek verilmiş hocam.İşletmeden mühendisliğe geçiş yapılabilir diye.
    Rica ederim hocam @bozbora42
    Hocam kesinlikle yazmaları gerekli.Ben bu yönetmelikten yararlanıp geçiş yaptım.O zamanlar kimsenin haberi yoktu.Ama ben yine gerekli evrakları yolladım ve geçişi yaptım.Yani peşini bırakmayın.
    Peki ben cuma günü Marmara Üniversite'sinin öğrenci işleriyle bu konuyu konuşsam bi yararı olur mu? Elimde hiçbir belge yok sonuçta işe yarayacağını sanmıyorum. Sen ne zaman geçiş yaptın?
  • Elinde 21 Eylül 2013 tarihli resmi gazete belgen var.Ben sene başında yaptım.
    İşte sen güz yarıyılında geçiş yapmışsın biz bahar yarıyılına kaldık inşallah kabul ederler. Benim haberim yoktu böyle bi sistemden o yüzden birinci dönemi kaçırdım. Bu arada Marmara Üniversitesi başlamış eğitim-öğretime. Sen okul başladıktan sonra mı başvurdun? Yoksa daha önceden mi? Bu arada cevapların için çok teşekkürler. Seni bulmuşken sorularıma cevap alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyhun94 -- 13 Şubat 2014; 2:34:05 >
  • Rica ederim öncelikle.Aklındaki tüm soruları sorabilirsin bildiğimce cevaplarım.Yönetmelikte diyor ki eğitim öğretim döneminin başlamasından en geç 1 ay sonrasına kadar başvuru yapılabilir.Ben gittiğimde dersler zaten başlamıştı.
  • Bir de şunu sorayım geçtiğin üniversitede alttan dersler aldın mı? Mesela ben Medeniyet Üniversitesi'nde İktisat okuyorum. Marmara Üni. ikinci öğretim iktisat tutuyor. Geçersem alttan ders alır mıyım? Ders programına baktım da ana dersler aynı sadece 2-3 farklı ders var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyhun94 -- 13 Şubat 2014; 2:37:49 >
  • Ben 1. Sinifim . Ama normal yatay gecislerde onceki okuldan kalan dersler alttan alinabiliyordu.Burada da alinir

Ben de 1. sınıfım. Peki bu alttan dersler sorun çıkarmaz mı? İlerde ders sayımızın artmasına sebep olur. Açıkçası korktum şimdi. Bir de nasıl çalışıcaz o alttan dersler için? Eğitimini görmemişiz etmemişiz.
    Bunları geçtim başvuru yaparken neler gerekiyor? (belge vs.)
  • Alttan dersler bi şekilde hallolur.Bazi uni.lere göre degisebiliyor bu.Sahsen kimlik fotokopisi osys yerlestirme sonucu ogrenci belgemi ve dilekce yazıp gönderdim.

Eyvallah sağolasın. Senin başvurunun kabulü ne kadar zaman sonra ilan edildi? Bir de şöyle birşey var benim okulumun kayıt yenilemesi 27-28 şubat arası. Diyelim kayıt yeniledim yeniledikten sonra da Marmara Üni. başvurumu kabul etti. Ne olacak o zaman? Hala eski okulumda öğrenci gibi gözükücem. Sonu olmayan sorularla dolu bu sistem ya kafayı yicem
  • Bir hafta sonra sonuçlandı. Eski okulda öğrenci olarak gozukebilirsin.Cunku bana hala eski okulumdan sinav sonuçlari geliyor :D

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.