< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milyoner -- 11 Aralık 2014; 12:37:34 > |
AÖF'ten Örgüne Yatay Geçiş: Güncel Tüm Merak Edilenler
Giriş
Açık Öğretim Fakültesi'nden (AÖF) örgün öğretime yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için bu kapsamlı rehber, tüm merak edilen soruların cevaplarını sağlamayı amaçlamaktadır.
AÖF'ten Örgüne Geçiş Şartları
AÖF'ten örgüne geçiş için gereken şartlar şu şekildedir:
- AÖF'de kayıtlı olmak
- Geçiş yapmak istediğin örgün eğitim programına uygun bir bölümde en az 30 kredi veya 1 yıl başarıyla tamamlamış olmak
- Örgün eğitim programının taban puanını karşılamak
- Başvuru döneminde belirtilen diğer şartları yerine getirmek
Başvuru Süreci
Yatay geçiş başvuruları genellikle bahar veya yaz aylarında üniversitelerin belirlediği tarihler arasında yapılmaktadır. Başvuru işlemleri genellikle şu adımları içerir:
- Online başvuru formu doldurmak
- Gerekli belgeleri (örneğin, transkriptler, diploma, kimlik kartı) yüklemek
- Başvuru ücretini ödemek
Değerlendirme Süreci
Başvurular, üniversitelerin belirlediği kriterler doğrultusunda değerlendirilir. Değerlendirme genellikle öğrencinin akademik not ortalaması, başarı sırası ve diğer faktörlere dayanır.
Sonuç
Yatay geçiş başvuruları rekabetçi bir süreçtir. Başvuru şartlarını dikkatlice karşıladığından ve başvurunu zamanında tamamladığından emin olman önemlidir. Başarılı bir geçiş, akademik ve kariyer hedeflerine ulaşmanda önemli bir adım olabilir.
Ek Notlar:
- Yatay geçiş için uygulanan şartlar üniversitelere göre değişebilir. Başvuru yapmadan önce ilgili üniversitenin web sitesini kontrol etmeni öneririz.
- AÖF'ten örgüne geçiş konusunda daha fazla bilgi için üniversitenin öğrenci işleri birimiyle iletişime geçebilirsin.