Şimdi Ara

AÖF den ÖRGÜNE yatay geçiş için DEV KONU - GÜNCEL TÜM MERAK EDİLENLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
102.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -öncelikle merhaba,ben 1.sınıf olarak örgüne yatay geçiş için araştırma yaptım.Şuanda sınavıma girdim vize notlarım 80-100 arasında.İnternette kaynak kıtlığı sonucunda çok az kişiyle de olsa,gerekli bilgileri aldım.Sizde açıkögretimde okuyor ve hayaliniz ÖRGÜN de bölümünüzü okumak ise,lütfen yazdıklarımı okuyun.bekir kardeşimize teşekkürler

Açıkögretimden örgüne yatay geçiş nedir?
    Eğer,üniversite tutturamamış ve kayıdını aöf e yaptıysan,sana müjde,okuduğun bölümündeki derslerden kriterlere göre iyi bir not tutturursan,bölümünü örgüne proğramda devam etme şansın var.Yeni düzenleme ile Açıköğretim veya uzaktan öğretim programları ile üniversitelerin örgün öğretim (normal öğretim) yapan programları arasında yatay geçiş hakkı tanınıyor.

2 senelik açıkögretim programımdan 4 senelik bir başka programa kayıt şansım var mıdır?
    2 Yıllık AÖF bitirip not ortalamasını tutturursan 4 yıllık bölüme geçiş oluyormuş ve yine 2 Yıllık Örgün öğretim bitirirsen not ortalamasını tutturursan 4 yıllık AÖF geçiş mümkünmüş. Ortalamayı tutturamazsan ise Dikey geçiş sınavına girip geçme şansı oluyormuş.

Peki yatay geçiş için ne yapmalıyım?
    Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 80 olması gerekiyor. Ya da öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması şartı aranıyor.

Peki diyelim ortalamayı tutturdum.Ben kendi bölümümüm dışında başka bir bölümede yatay geçiş için başvurabilirmiyim örgün programından?
    Evet.Bunun için öncelikle,o yatay geçiş yapacağın diğer bölümde o yıl yeterli kontenjan ayrılması lazım.Mesela sosyoloji okuyanlar,Felsefe bölümüne yatay geçiş için,örgüne başvurabilir.Lakin bilinmesi gereken bir unsur,başvurduğunuz programdaki 1.sınıfta ortak olmayan dersleri vermek zorundasınız.Ayrıca,bir diğer husus,sosyoloji okuyan biri,matematik seçemek.Benzer dersler olmalı o dal ile ilgili.Mühendislik de seçemezsiniz.Mesela felsefeden,sanat tarihi,sosyoloji,edebiyat,arkeolojiye başvurabilirsiniz.

Peki çan eğrisi sistemine göre 65 ile AA gelen bir dersim var,sonuç olarak ortalamam 3.5 üstü oluyor,illa kriterde dediği gibi illa 80 mi olması lazım ?
    Bunu ben merak etmiştim.Araştırmalarım sonucunda,65 ile AA gelen bir ders,80 ile AA gelen bir dersten çok daha düşük bir durum.Bunun temel sebebi,yatay geçiş için başvurduğun ilgili kurum,not çizelgesinden kendi bölümlerine ait derslerinin notlarına teker teker bakıp karar vermektedir.Yani 65 olup AA gelip,yılı böyle bitirirsen,kesin geçerim diye düşünme.Olabildiğince 80 üstü alman lazım,çan eğrisine güvenmemek lazım.Üniversite kurulları,dersteki not harfine önem verebiliyorlar.

Peki 80 ortalamayı nasıl getirebilirim?
    Sanki ygs çalışıyormuşunuz gibi düşünün.Daha az stresli olarak ygs çalışıyorsunuz.Çünkü tek sınava girmiyorsunuz.Peki Ygs için ne kadar çalışman lazım?Bunu sorun kendinize.Her insanın kapasitesi farklıdır.Ama günde 2 saat çalıştım ben.

Peki Özel Üniversitelere yatay geçiş başvurusu yapabilirmiyiz?
    Evet.Özel üniversitelerde kabul ediyorlar

Örgün programı kazandım sonra ne olacak?
    ilgili üniversite girdiğin bölümden,eksik olan ders varsa onları verecek ve eğer bölümünde zorunlu ingilizce varsa,muaflık sınavına gireceksin.Kazanamazsan,hazırlık okuturlar.

Aynı anda YGS girip,üniversite kazanırsam.Yine yatay geçiş hakkımı kullanabilirmiyim?
    Evet.Fakat tek bir örgün programında okumak zorundasın.Yatay geçiş başvurun kabul edildiğinde,ygs ile yerleştirildiğin bölüm ile yatay geçişle geçtiğin bölüm arasında seçim yapman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milyoner -- 11 Aralık 2014; 12:37:34 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

AÖF'ten Örgüne Yatay Geçiş: Güncel Tüm Merak Edilenler

Giriş

Açık Öğretim Fakültesi'nden (AÖF) örgün öğretime yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için bu kapsamlı rehber, tüm merak edilen soruların cevaplarını sağlamayı amaçlamaktadır.

AÖF'ten Örgüne Geçiş Şartları

AÖF'ten örgüne geçiş için gereken şartlar şu şekildedir:

• AÖF'de kayıtlı olmak
    • Geçiş yapmak istediğin örgün eğitim programına uygun bir bölümde en az 30 kredi veya 1 yıl başarıyla tamamlamış olmak
    • Örgün eğitim programının taban puanını karşılamak
    • Başvuru döneminde belirtilen diğer şartları yerine getirmek

Başvuru Süreci

Yatay geçiş başvuruları genellikle bahar veya yaz aylarında üniversitelerin belirlediği tarihler arasında yapılmaktadır. Başvuru işlemleri genellikle şu adımları içerir:

• Online başvuru formu doldurmak
    • Gerekli belgeleri (örneğin, transkriptler, diploma, kimlik kartı) yüklemek
    • Başvuru ücretini ödemek

Değerlendirme Süreci

Başvurular, üniversitelerin belirlediği kriterler doğrultusunda değerlendirilir. Değerlendirme genellikle öğrencinin akademik not ortalaması, başarı sırası ve diğer faktörlere dayanır.

Sonuç

Yatay geçiş başvuruları rekabetçi bir süreçtir. Başvuru şartlarını dikkatlice karşıladığından ve başvurunu zamanında tamamladığından emin olman önemlidir. Başarılı bir geçiş, akademik ve kariyer hedeflerine ulaşmanda önemli bir adım olabilir.

Ek Notlar:

• Yatay geçiş için uygulanan şartlar üniversitelere göre değişebilir. Başvuru yapmadan önce ilgili üniversitenin web sitesini kontrol etmeni öneririz.
    • AÖF'ten örgüne geçiş konusunda daha fazla bilgi için üniversitenin öğrenci işleri birimiyle iletişime geçebilirsin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim okul neredeyse bitti ne yatay gecisi

Neyse yararli bi konu olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adaletten neye geçilir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcat67

adaletten neye geçilir :D

2 senelik bölümlerden yine 2 senelik bir başka bölüm seçilebilir.Tam ders içeriğini bilmesemde,yerel yönetimlere deneyebilirsin tahminim
  • milyoner M kullanıcısına yanıt
    2 senelik bölümlerden 4 senelik bölümde seçebilir..Ama notlarının yüksek olması yada AÖF de okuduğu bölüme girerkenki Puanının seçeceği bölümün seçeceği yılki taban puanına denk gelmesi gerekiyor.

2 senelik bölüm bitirip 4 senelik bölüme geçen tanıdığım bir çok insanlar. AÖF den 2 senelik okul bitirip 2 yıllığa gecen hatta tam tersini yapıp 2 senelik örğün öğretim bitirip daha sonra AÖF de 4 yıllık bir bölüme geçen insanlar bile var.

Çocukluk arkadaşım bir üniversitenin 2 senelik bölümünü bitirdi daha sonra AÖF de işletme bölümüne başvurdu ve 3. sınıf dan başladı. 2 senelik bitirdiği bölümde de işletme değildi. Başka bir tanıdığım da AÖF bitirip daha sonra normal bir üniversitede 3. sınıftan devam etti.

Yalnız sistemde bir sıkıntı var. Mesela ben Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü okuyorum ve bölümün resmi sayfasında 4 senelik bölüme geçilebilir denmesine karşın AÖF Dikey ve Yatay geçiş kısımlarına baktım şayet Anadolu Üniversitesinin kendi bünyesinde yer alan bölümlere geçmek istersen Fotoğrafçılık ve Kameramanlık yada Sinema ve Televizyon bölümüne geçemiyorsun. Hangi bölümü bitiren hangi bölüme geçebilir diye bir lsite koymuşlar ve o listeye göre sadece İşletme bölümüne geçebiliyorsun.

Yani kafana göre herhangi bir bölüme geçiş yapamıyorsun şayet Anadolu Üniversitesi içerisinde bir bölüme geçeceksen.

AÖF bürosına gidip veya Üniversiteye mail olmadı telefon yolu ile sormak lazım. Net bilgi almak için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

2 senelik bölümlerden 4 senelik bölümde seçebilir..Ama notlarının yüksek olması yada AÖF de okuduğu bölüme girerkenki Puanının seçeceği bölümün seçeceği yılki taban puanına denk gelmesi gerekiyor.

2 senelik bölüm bitirip 4 senelik bölüme geçen tanıdığım bir çok insanlar. AÖF den 2 senelik okul bitirip 2 yıllığa gecen hatta tam tersini yapıp 2 senelik örğün öğretim bitirip daha sonra AÖF de 4 yıllık bir bölüme geçen insanlar bile var.

Çocukluk arkadaşım bir üniversitenin 2 senelik bölümünü bitirdi daha sonra AÖF de işletme bölümüne başvurdu ve 3. sınıf dan başladı. 2 senelik bitirdiği bölümde de işletme değildi. Başka bir tanıdığım da AÖF bitirip daha sonra normal bir üniversitede 3. sınıftan devam etti.

Yalnız sistemde bir sıkıntı var. Mesela ben Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü okuyorum ve bölümün resmi sayfasında 4 senelik bölüme geçilebilir denmesine karşın AÖF Dikey ve Yatay geçiş kısımlarına baktım şayet Anadolu Üniversitesinin kendi bünyesinde yer alan bölümlere geçmek istersen Fotoğrafçılık ve Kameramanlık yada Sinema ve Televizyon bölümüne geçemiyorsun. Hangi bölümü bitiren hangi bölüme geçebilir diye bir lsite koymuşlar ve o listeye göre sadece İşletme bölümüne geçebiliyorsun.

Yani kafana göre herhangi bir bölüme geçiş yapamıyorsun şayet Anadolu Üniversitesi içerisinde bir bölüme geçeceksen.

AÖF bürosına gidip veya Üniversiteye mail olmadı telefon yolu ile sormak lazım. Net bilgi almak için.

hocam dikey geçiş yapılabildiği bende biliyorum,ama 2 senelik programdan,4 seneliğe örgün geçiş yapılabiliyormu aynı mantıkla?bunu bilmiyordum

• Yaş oldu 27 bu saatten sonra zor olur benim için ,şöyle 20-21 yaşlarında olsaydım olabilirdi ,neyse saglık olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technotronic

Yaş oldu 27 bu saatten sonra zor olur benim için ,şöyle 20-21 yaşlarında olsaydım olabilirdi ,neyse saglık olsun.

hocam ögrenciliğin yaşı yok,arkadaşlarımdan duyduklarıma göre 86 ı kişiler varmış 1.sınıfında hem artık insanlar daha uzun yaşıyor.Okuma sevdanız varsa deneyin

bknz yaş 75 yolun yarısı -ertuğrul akbay
  • quote:

Orijinalden alıntı: milyoner

quote:

Orijinalden alıntı: Technotronic

Yaş oldu 27 bu saatten sonra zor olur benim için ,şöyle 20-21 yaşlarında olsaydım olabilirdi ,neyse saglık olsun.

hocam ögrenciliğin yaşı yok,arkadaşlarımdan duyduklarıma göre 86 ı kişiler varmış 1.sınıfında hem artık insanlar daha uzun yaşıyor.Okuma sevdanız varsa deneyin

bknz yaş 75 yolun yarısı -ertuğrul akbay

Hocam ,peyzaj(ÖRGÜN) ,işletme(AÖF) şimdede adalet(AÖF) okuyorum ,belirli sorumluluklarım oldugu için şuanda çalışmak zorundayım yoksa dediğiniz gibi örgün eğitimde okumak isterdim ama şartlar buna müsait değil malesef , şuan okudugum adalet bölümünü bitirip açıkögretimden dikey geçişle kamu yönetimine geçmeyi düşünüyorum.

• Benim nereye sormam gerek örgüne gecmem icin

Yapılıyor. Ama yukarıda dediğim gibi ortalaman çok iyi olmak zorunda. AÖF den örğün öğretime geçiş yapan çok insan var. Daha ben gecen sene kayıt olduğumda etrafımdaki insanlar bitirince 4 yıllık örğün öğretime geçecekmisin diye sormaya başladılar. Onlarda bunu bildikleri için soruyorlar zaten bilmeseler soracak insanlar değiller. Çünkü içlerinde eğitimci insanlar filanda var. Onun dışında merak edip sordukları tek şey var oda senin bölümün 4 yıllığı var mı diye soruyorlar. Her bölümün örğün öğretimde direk 4 yıllığı olmayabiliyor.
  • quote:

Yapılıyor. Ama yukarıda dediğim gibi ortalaman çok iyi olmak zorunda. AÖF den örğün öğretime geçiş yapan çok insan var. Daha ben gecen sene kayıt olduğumda etrafımdaki insanlar bitirince 4 yıllık örğün öğretime geçecekmisin diye sormaya başladılar. Onlarda bunu bildikleri için soruyorlar zaten bilmeseler soracak insanlar değiller. Çünkü içlerinde eğitimci insanlar filanda var. Onun dışında merak edip sordukları tek şey var oda senin bölümün 4 yıllığı var mı diye soruyorlar. Her bölümün örğün öğretimde direk 4 yıllığı olmayabiliyor.

Tamam hocam bunuda ogrenmis olduk basliga eklerim faydalansinlar

Bu arada eklemene gerek yok.

Açıkögretimden örgüne yatay geçiş nedir?
    Eğer,üniversite tutturamamış ve kayıdını aöf e yaptıysan,sana müjde,okuduğun bölümündeki derslerden kriterlere göre iyi bir not tutturursan,bölümünü örgüne proğramda devam etme şansın var.Yeni düzenleme ile Açıköğretim veya uzaktan öğretim programları ile üniversitelerin örgün öğretim (normal öğretim) yapan programları arasında yatay geçiş hakkı tanınıyor.

Bunu yazmışsın zaten. Sadece örğün öğretim de 2 yıllık bir yeri bitiren biri açık öğretim de 4 yıllık bir yere geçebilir diye ekleme yapabilirsin. Yalnız aklıma şimdi geldi de acaba bunla ilgili bir değişiklik yapmış olabilirler mi çünkü bunların sağı solu belli olmuyor. İyice bir araştırsak diyorum. Emin olmadan bir şey yazmayalım.
    Ufak bir araştırma yaptım.

2 Yıllık AÖF bitirip not ortalamasını tutturursan 4 yıllık bölüme geçiş oluyormuş ve yine 2 Yıllık Örğün öğretim bitirirsen not ortalamasını tutturursan 4 yıllık AÖF geçiş mümkünmüş. Ortalamayı tutturamazsan ise Dikey geçiş sınavına girip geçme şansı oluyormuş.

Bu bilgili az önce teyit ettirdim. Anneme sordum Kuzenin 2 yıllık örğün öğretimi bitirip daha sonra AÖF de 4 yıla tamamladı dedi. Yani doğru bilgi vermişim. Umarım bu sene sistemi değiştirmemişlerdir.
  • quote:

Ufak bir araştırma yaptım.

2 Yıllık AÖF bitirip not ortalamasını tutturursan 4 yıllık bölüme geçiş oluyormuş ve yine 2 Yıllık Örğün öğretim bitirirsen not ortalamasını tutturursan 4 yıllık AÖF geçiş mümkünmüş. Ortalamayı tutturamazsan ise Dikey geçiş sınavına girip geçme şansı oluyormuş.

Bu bilgili az önce teyit ettirdim. Anneme sordum Kuzenin 2 yıllık örğün öğretimi bitirip daha sonra AÖF de 4 yıla tamamladı dedi. Yani doğru bilgi vermişim. Umarım bu sene sistemi değiştirmemişlerdir.

teşekkürler hocam bilgi için,ufak bir madde ekledim.Bu konuda insanların aklında kalacak bir çok sorunu çözme gayretinde ve eğer yatay geçiş için başvuranlar var ise de yardımlaşma için açtım.Katkın için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: tufann37

https://www.change.org/p/prof-dr-yekta-sara%C3%A7-2014-2015-ara-d%C3%B6nem-merkezi-yatay-ge%C3%A7i%C5%9F-istiyoruz/share?just_signed=true destek olalım

hocam bu olay aöf den yada uzaktan egitim veren kurumlara etkisi var mı şuanda ?
  • quote:

quote:

https://www.change.org/p/prof-dr-yekta-sara%C3%A7-2014-2015-ara-d%C3%B6nem-merkezi-yatay-ge%C3%A7i%C5%9F-istiyoruz/share?just_signed=true destek olalım

hocam bu olay aöf den yada uzaktan egitim veren kurumlara etkisi var mı şuanda ?

yok bu tamamen merkezi sistemle yatay geçiş yapmak isteyenler için geçen sene bahar döneminde var olup bu sene kaldırılmasına tepki göstermek için imza toplanıyo boşu boşuna neden 1 senemiz gitsinki öğrenci psikolojini düşünmeleri lazım

• quote:

quote:

quote:

yok bu tamamen merkezi sistemle yatay geçiş yapmak isteyenler için geçen sene bahar döneminde var olup bu sene kaldırılmasına tepki göstermek için imza toplanıyo boşu boşuna neden 1 senemiz gitsinki öğrenci psikolojini düşünmeleri lazım

hocam mesela izmir ege de 1.sınıf okuyan bir insan,yılını bitirdiğinde başka bir üniversitenin 2.sınıfına geçme şansı elinden alınmış oluyor öyle mi ? bu biraz saçma olmuş gerçektende,geçen sene izin verip,bu sene vermemesi

• güncel beyler,aranızda örgüne geçiş yapacak varsa burada toplanalım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.