Şimdi Ara

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Bölüm Değiştirme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
20
Favori
63.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç şey paylaşmak istiyorum.

Öncelikle EVET bütün bölümlerden bütün bölümlere geçiş mümkün. Geçiş yaptığınız üniversitenin inisiyatifine bağlı olarak; önceki üniversitede aldığınız hazırlık eğitimi yada ortak derslerden muaf kabul edilebilirsiniz. Üniversite ile iletişime geçip sormakta fayda var.

İkinci olarak yerleştiğiniz sene girdiğiniz ygs ve lys sınavlarının sonucu elde ettiğiniz puanlar nelerse sadece o puanlar ile yerleşebiliyorsunuz. Örneğin tm1 ile yerleştiniz ve mf1 puanınız yok ise mf1'den yatay geçiş yapamazsınız(doğal olarak). Yani sahip olduğunuz bütün puan türlerinden geçiş yapabilirsiniz.

Üçüncü olarak hangi yılda üniveristeye yerleştiyseniz bir sonraki senenin taban puanlarını baz alın. Örneğin 2010'da yerleşen birisi ösym'nin 2011 tercih klavuzundaki taban puanları dikkate almalı. 2013 girişliler ise 2014 ösym klavuzu olmadığı için dersanelerin oluşturduğu puanlara bakmalı. Her üniveristenin elinde zaten var hangi yılda en son kaç puanla öğrenci aldığı. Ösym klavuzunun çıkmasını beklemezler.

Son olarak eğer işlemlerinizin hızlı sonuçlanmasını istiyorsanız üniversitenin ilgili birimlerine gidin ve yüz yüze görüşün(her üniveristenin sistemi farklı, kimisinde yatay geçişlere genel öğrenci işleri bakıyorken kimisinde bölümün öğrenci işleri yada dekanlık vs. ilgileniyor.
    Eğer gitme imkanınız yoksa telefon edin, mail ile hiç vakit kaybetmeyin. Mail attığınız kişi keyfi yerinde iken size dönüş yapar ama telefonla ararsanız işi olmadığı sürece size cevap verir

• quote:

Orijinalden alıntı: Legnd

quote:

Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

Suan 1. Sinif olan birisi bolum degistirmek istiyorsa ne zamana kadar suresi var?

Eğitim öğretim döneminin baslangicindan bir ay sonrasina kadar basvuru süresi var.

Suan 1. Sinif okuyan birisi basvursa ve kabul edilse 2. Donemi yeni bolumunde mi okuyacak?

Yoksa bahar doneminde bolum degisimi yok mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O konuda bir bilgim yok maalesef hocam

• theJuDGe_41 kullanıcısına yanıt
    Geçeceğiniz bölüme bağlı olarak üniversitenin inisiyatifine kalmış bu durum. Dediğim gibi aramaktan korkmayın. Doğru kişiyi bulana kadar bırakın kişiden kişiye aktarsınlar sizi telefonda. Sorunuza en iyi cevabı üniversite verir.
  • theJuDGe_41 kullanıcısına yanıt
    Bu soruyu sormayı unuttum öğrenci işlerine ama büyük ihtimal 2. dönem yeni bölümde okunacak. 1. dönemde görmediğin dersler de alttan alınacak. En mantıklısı bu yani. Eğer tamamen farklı bi puan türünde bi bölüm seçersen mesela TM-1 İşletme okurken TS-2 puan türünde bi bölüme girdin. Bu durumda diğer eğitim-öğretim yılında başlayabilirsin ama emin değilim.
  • Tesekkurler hepinize

• İtüde bununla ilgili bir sayfa göremedim arkadaşlar. Ben başka bir üniversitede mühendislik okuyorum, 1.sınıftayım.itüde puanımın yettiği şuan okuduğum bölümden farklı bir bölüme geçebilir miyim? Sitesinde yatay geçiş ilgili bilgiler var onda da başvuru zamanı için temmuz - Ağustos arası diyor(2013).İngilizce yeterlilik Sınavına girmelisiniz falan diyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alan Wake

İtüde bununla ilgili bir sayfa göremedim arkadaşlar. Ben başka bir üniversitede mühendislik okuyorum, 1.sınıftayım.itüde puanımın yettiği şuan okuduğum bölümden farklı bir bölüme geçebilir miyim? Sitesinde yatay geçiş ilgili bilgiler var onda da başvuru zamanı için temmuz - Ağustos arası diyor(2013).İngilizce yeterlilik Sınavına girmelisiniz falan diyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

O bahsettiginiz gecis baska hocam.Bu yeni cikan bir yönetmelik . Maalesef universitelerimiz bu konuda çok ilgisiz , hemen sayfalarına eklemiyorlar. En iyisi imkan varsa yüz yüze konusmak imkan yoksa telefon ile iletişime gecmek.Sorunuza gelelim hocam Yonetmelik , puaninizin yettigi her bölüme gecis yapabilirsiniz diyor. Mesela siz mf puan türünden sinava girdiniz muhendislik tutturdunuz.Diyelimki tm puan turunden de aynı yıl sinava girdiniz ve Cukurova psikolojinin o seneki taban puanını gectiniz o halde basvurabiliyirsunuz.

• Edebiyat fakültesinde dönem içi yatay geçiş yokmuş, hey yarabbim ya
  • Özele başvursak burstan yararlanabiliyor muyuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zedge08

Özele başvursak burstan yararlanabiliyor muyuz?

Ne yazıkki hayır

• Ben simdi odtu ee de hazirlik okuyorum ege tibba gecis yapabiliryormuyum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypervenom

Ben simdi odtu ee de hazirlik okuyorum ege tibba gecis yapabiliryormuyum hocam

Kırmızıyla yazdığım şekilde puanlara bak. Eger puanin yetiyorsa gecebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: besir99

quote:

Orijinalden alıntı: Hypervenom

Ben simdi odtu ee de hazirlik okuyorum ege tibba gecis yapabiliryormuyum hocam

Kırmızıyla yazdığım şekilde puanlara bak. Eger puanin yetiyorsa gecebilirsin

Hocam puanim hayli hayli yetiyor zaten ama 2.doneme gectik malum ne zaman basvuru yapabiliyoruz

• Arkadaşlar ben hazırlıktayım nasıl oluyor şimdi?

• Hazirlikta dahil hocam

• Ben şimdi 2. Sınıf dkab okuyorum. TM puanımla özel bir üniversiteye başvursam hukuk için olur mu?

Oldu diyelim hazırlıktan mı başlarım?

• quote:

Orijinalden alıntı: mahseer898

Ben şimdi 2. Sınıf dkab okuyorum. TM puanımla özel bir üniversiteye başvursam hukuk için olur mu?

Eğer puanınız yetiyorsa başvurabilirsiniz hocam.Ama burstan maalesef yararlanamazsınız.Yanlış bilgi vermeyeyim , değilim ama bildiğim kadarıyla hazırlıktan başlamanız gerekir.Lütfen yanlış bilgi veriyorsam düzeltin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

Edebiyat fakültesinde dönem içi yatay geçiş yokmuş, hey yarabbim ya

Hangi okul hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legnd

quote:

Orijinalden alıntı: mahseer898

Ben şimdi 2. Sınıf dkab okuyorum. TM puanımla özel bir üniversiteye başvursam hukuk için olur mu?

Eğer puanınız yetiyorsa başvurabilirsiniz hocam.Ama burstan maalesef yararlanamazsınız.Yanlış bilgi vermeyeyim , değilim ama bildiğim kadarıyla hazırlıktan başlamanız gerekir.Lütfen yanlış bilgi veriyorsam düzeltin.

Bugün vakit geçti öğrenci işlerinde adam kalmamıştır muhtemelen. Öğrenince buraya yazarım o zaman.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.