Şimdi Ara

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Bölüm Değiştirme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
20
Favori
63.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mahseer898

quote:

Orijinalden alıntı: Legnd

quote:

Orijinalden alıntı: mahseer898

Ben şimdi 2. Sınıf dkab okuyorum. TM puanımla özel bir üniversiteye başvursam hukuk için olur mu?

Oldu diyelim hazırlıktan mı başlarım?

Eğer puanınız yetiyorsa başvurabilirsiniz hocam.Ama burstan maalesef yararlanamazsınız.Yanlış bilgi vermeyeyim , değilim ama bildiğim kadarıyla hazırlıktan başlamanız gerekir.Lütfen yanlış bilgi veriyorsam düzeltin.

Bugün vakit geçti öğrenci işlerinde adam kalmamıştır muhtemelen. Öğrenince buraya yazarım o zaman.

Peki hocam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

Edebiyat fakültesinde dönem içi yatay geçiş yokmuş, hey yarabbim ya

Hangi okul hocam

İstanbul Üniversitesi.

Salı günü tekrar arayacağım. Siteye koymuşlar, coğrafyadan da bal gibi 11 kişilik kontenjan açık ama adam bana Edebiyat Fakültesi için geçersiz o diyor
  • quote:

quote:

quote:

Edebiyat fakültesinde dönem içi yatay geçiş yokmuş, hey yarabbim ya

Hangi okul hocam

İstanbul Üniversitesi.

Salı günü tekrar arayacağım. Siteye koymuşlar, coğrafyadan da bal gibi 11 kişilik kontenjan açık ama adam bana Edebiyat Fakültesi için geçersiz o diyor

Bu öğrenci işleri genelde böyle umursamaz oluyorlar.Bilgileri yoksa eğer direk öyle bişey yok diyorlar.Az çekmedik bunlardan.En iyisi direk YÖK ile iletişime geçmek onlar kesin bilgiyi veriyorlar.Numarası : 444 8 965

• quote:

Hazirlikta dahil hocam

Hocam bölüm değiştirmeyip puanımın yettiği başka bi üni.ye geçemez miyim?Ayrıca diyelimki puanım 299, puanı 300 olan aynı bölümün başka bi üni.ne geçemez miyim?Son olarak benim bölümüm Uluslararası Ticaret hem YGS-6 hemde TM-2 ile alıyor.YGS-6 ile alan yüksekokul TM-2'den alan fakülte.Ben YGS-6 ile girdim.TM-2'ye geçiş gibi bişey var mı peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı bölümü başka bir okulda okuyabilirsiniz hocam puanınızın yettiği takdirde.Ama geçmek istediğiniz bölüm sizin puanınızdan 1 puan yüksek olsa bile maalesef başvuramazsınız.Son sorunuz içinde hocam , yeni gelen yönetmelik düzenlemesi ile fakülteye geçiş yapabilirsiz eğer şartları karşılıyorsanız.
  • quote:

Aynı bölümü başka bir okulda okuyabilirsiniz hocam puanınızın yettiği takdirde.Ama geçmek istediğiniz bölüm sizin puanınızdan 1 puan yüksek olsa bile maalesef başvuramazsınız.Son sorunuz içinde hocam , yeni gelen yönetmelik düzenlemesi ile fakülteye geçiş yapabilirsiz eğer şartları karşılıyorsanız.

Anladım yani TM-2 puanım geçeceğim üni.ye yetiyosa geçebiliyorum.Bu arada ben şuan hazırlık okuyorum okul başladı bizim nasıl olcak ayrıca hazırlık her yerde yok ya geçiceğim yerde de yoksa?Ayrıca seneye yani 1. sınıftada geçiş yapabiliyo muyum aynı bu şekilde?

• quote:

Orijinalden alıntı: DaLGacI

quote:

Aynı bölümü başka bir okulda okuyabilirsiniz hocam puanınızın yettiği takdirde.Ama geçmek istediğiniz bölüm sizin puanınızdan 1 puan yüksek olsa bile maalesef başvuramazsınız.Son sorunuz içinde hocam , yeni gelen yönetmelik düzenlemesi ile fakülteye geçiş yapabilirsiz eğer şartları karşılıyorsanız.

Anladım yani TM-2 puanım geçeceğim üni.ye yetiyosa geçebiliyorum.Bu arada ben şuan hazırlık okuyorum okul başladı bizim nasıl olcak ayrıca hazırlık her yerde yok ya geçiceğim yerde de yoksa?Ayrıca seneye yani 1. sınıftada geçiş yapabiliyo muyum aynı bu şekilde?

Geçeceğiniz okulda hazırlık yok ise 1. sınıftan başlarsınız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DaLGacI

quote:

Geçeceğiniz okulda hazırlık yok ise 1. sınıftan başlarsınız.

Ama şimdi 2. dönemdeyiz nasıl olcakki 1. dönem dersleri?

• O konuda maalesef bildigim kadariyla bir aciklik yok

• İTÜ bilgi işleme mail atmıştım bugün. Olumlu yanıt aldım. Fakat istenen belgeleri falan bilmiyorum. Web sayfasında bununla ilgili bir bilgi yok henüz.Yarın aramayı düşünüyorum bakalım.
  • Genelde öğrenci belgesi , kimlik fotokopisi , osys sonuc belgeniz (universitenizinde adinin yazili oldugu) bi de dilekce yazmalisiniz.Tabi arayip ogrenmek en garantisi.

• quote:

Genelde öğrenci belgesi , kimlik fotokopisi , osys sonuc belgeniz (universitenizinde adinin yazili oldugu) bi de dilekce yazmalisiniz.Tabi arayip ogrenmek en garantisi.

Teşekkürler bilgilendirdiğin-böyle bir konu açtığın için. Bu arada ytü de bu konuda dün bir bilgilendirme yayınlamış.

http://www.ogi.yildiz.edu.tr/duyurular/
    en üstte şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alan Wake

quote:

Genelde öğrenci belgesi , kimlik fotokopisi , osys sonuc belgeniz (universitenizinde adinin yazili oldugu) bi de dilekce yazmalisiniz.Tabi arayip ogrenmek en garantisi.

Teşekkürler bilgilendirdiğin-böyle bir konu açtığın için. Bu arada ytü de bu konuda dün bir bilgilendirme yayınlamış.

http://www.ogi.yildiz.edu.tr/duyurular/
    en üstte şuan.

Rica ederim hocam. Üniversitelerden gerekli özeni gostermelerini bekliyoruz. YTÜ gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Simdi muhendislik okuyan biri puani tuttugu tibba gecebilecek mi

• Yeni yonetmelik düzenlemesi ile evet hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

quote:

Evet ygs lys puanından bahsediliyor.Yönetmelikte verilen örnektede tam olarak bu örnek verilmiş hocam.İşletmeden mühendisliğe geçiş yapılabilir diye.
    Rica ederim hocam @bozbora42
    Hocam kesinlikle yazmaları gerekli.Ben bu yönetmelikten yararlanıp geçiş yaptım.O zamanlar kimsenin haberi yoktu.Ama ben yine gerekli evrakları yolladım ve geçişi yaptım.Yani peşini bırakmayın.

Nasıl yani hocam bölüm değiştiriliyor mu ? Mesela Ben İtüde içte bölüm değişebilir miyim yada atıyorum biri Odtü elektronikten İtü Uçağa geçeiblir mi ?bölümler farkediyor mu ?

Egerki puaniniz yetiyorsa basvurabilirsinuz hocam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: khlifest

Hocam yeni yönetmelikte sınavına girdiğin ve puanın yettiği her bölüme girebilirsin

nasıl ya emin misiniz yeni mı çıktı ?

Evet hocam yeni bir yönetmelik. Konunun ilk mesajindaki linke bakabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam yeni yönetmelikte sınavına girdiğin ve puanın yettiği her bölüme girebilirsin

Peki 2-3 puan fark olan yerelere hiçbir başvurma şansımız yokmu ? illa tabandan yüksek olmak mı zorunda ? Bakılan şey yerleştirme puanı değilmi ?

Sizin osys sonucunuzun gecmek istediginiz bolumun taban puanindan yüksek olmasi lazim hocam

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki 2-3 puan fark olan yerelere hiçbir başvurma şansımız yokmu ? illa tabandan yüksek olmak mı zorunda ? Bakılan şey yerleştirme puanı değilmi ?

Sizin osys sonucunuzun gecmek istediginiz bolumun taban puanindan yüksek olmasi lazim hocam

Anladım hocam . Sadece hazırlık ve 1 de oluyor yazmışsınız sanırım fakat her sene olabiliyor sanırım ?

Yönetmelik ara sınıflarda da olur diyor hocam

• beyler aşağıdaki adreste kocaeli başvuru tarihi yayınlamış ben senenin başında başvurduğumda farklı bölüm olduğundan reddetmişlerdi ama şimdi gördüm karar değişmiş galiba başvurcam ama başvuru tarihi 1 ile 7 şubat arsı yazıyor ama yönetmelikte dönem başlamasından 1 ay diyor ne yapıcaz valla bilmiyorum

http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&ved=0CHYQFjAI&url=http%3A%2F%2Fwww.kocaeli.edu.tr%2Fdosyalar%2F9915%2Fduyurular%2F2013-2014-osym-taban%2520puan-puan-gore-yatay-gecisi.xlsx&ei=taD-Usv-BqaR7AbQg4GABA&usg=AFQjCNEgHm_RFPUOAEe0J4d3ovnB1y7mlA&sig2=ryKOrJ4NgJvei3jVX-ncEQ&bvm=bv.61535280,d.ZGU

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.