Şimdi Ara

yerli malı otolar ve şehitler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boykotu devletler yapmaz yapsa yapsa kota koyar oda imzalanan anlaşmalar ve ülke menfaatleri gereği imkansızdır, halkın yaptığına boykot denir ve devletin koyacağı kotadan kat kat etkilidir

Alternatifi varsa kullanırsın bugün opette var petrol ofiside ayrıca shell hollanda firması amerikan firması değil

quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orjinalden alıntı: serdem

İstersen önce alternatifi olanlardan başlasak

quote:

O halde son olaylara baülı olarak hep beraber USA i protesto edelim.
    Önce PC leri kaldırıp çöpe atalım. Inte USA markası, Microsoft USA markası vs vs..

Hadi yapalım !

Ne zaman böyle bir konu açılsa bir gurup sürekli bilgisayardan başlıyor, kardeşim sende hp alacağına sony al toshiba al, işlemcinin alternatifi yok ya diğerlerinin...

Kimse rahatını bozmak istemediği için hep aynı hikayeyi okuyor..

Eğer bir boykot olacaksa bu gümrük kapılarında olur. O mal sınırların içine girdikten sonra ona boykot değil luzümsuz isyan denir.

PC örneğini şu amaçlar verdim:

Araba için benzin ne ise, PC için Windows odur. Sen yerli malı araba alacağım diye istediğin kadar uğraş. Ama o arabaya da Shell veya BP gibi USA orijinli petrol şirketlerinin benzinini koyacaksın.
    Ne anladın boykottan?

• quote:

Boykotu devletler yapmaz yapsa yapsa kota koyar oda imzalanan anlaşmalar ve ülke menfaatleri gereği imkansızdır, halkın yaptığına boykot denir ve devletin koyacağı kotadan kat kat etkilidir

Alternatifi varsa kullanırsın bugün opette var petrol ofiside ayrıca shell hollanda firması amerikan firması değil

quote:

quote:

quote:

Önce PC leri kaldırıp çöpe atalım. Inte USA markası, Microsoft USA markası vs vs..

Hadi yapalım !

Ne zaman böyle bir konu açılsa bir gurup sürekli bilgisayardan başlıyor, kardeşim sende hp alacağına sony al toshiba al, işlemcinin alternatifi yok ya diğerlerinin...

Eğer bir boykot olacaksa bu gümrük kapılarında olur. O mal sınırların içine girdikten sonra ona boykot değil luzümsuz isyan denir.

Araba için benzin ne ise, PC için Windows odur. Sen yerli malı araba alacağım diye istediğin kadar uğraş. Ama o arabaya da Shell veya BP gibi USA orijinli petrol şirketlerinin benzinini koyacaksın.
    Ne anladın boykottan?

Hollanda USA den daha mı dost?
    Sonuçta seni parçalamak isteyen devletlerin ürettiklerine mecbursun.

1974 Kıbrıs Harekatı ve sonrasında yaşanılan Amerikan ambargosu. Çekilen kıtlıklar. Ne oldu sonrasında?
    Türk milleti öyle bir akıllandı ki artık USA' in ambargo kelimesini bile telaffuz etmesine gerek kalmadı. İstediğini yaptırdı.
    Bir insanı açlıkla terbiye etmek en garanti esarettir.

• Neyse siz kendinizi mecbur görebilirsiniz ben ise mecbur görmüyorum, elimden geldiğince de itina etmeye çalışıyorum, bunda %100 başarılı olamayabilirim ama ne kadar gayret edersem ülkem için kar ettiğimi düşünüyorum..
    Bakın gördünüz forumda olanları kimi ban yedi kimi ceza aldı, ne için amerikanın desteklediği terör örgütünün katliamlarına kızıp burda hakaret ettikleri için.. peki kızıp ne yaptık malbora sigarasını yakıp efkar mı dağıttık.. ülke olarak bilinçli olsak 1 hafta bu adamların mallarını kullanmazsak siz o zaman görün adamlar nasıl dize geliyorlar ama dediğim gibi saman alevi gibi sönüyoruz ve rahatımızdan taviz vermiyoruz, çok değil 1 hafta kola içmeyelim 1 hafta malbora içmeyelim vs. vs. ama sizde haklısınz adamlara mecburuz bunları kullanmazsak rahatımız bozulur

quote:

quote:

Boykotu devletler yapmaz yapsa yapsa kota koyar oda imzalanan anlaşmalar ve ülke menfaatleri gereği imkansızdır, halkın yaptığına boykot denir ve devletin koyacağı kotadan kat kat etkilidir

quote:

quote:

quote:

Hadi yapalım !

Ne anladın boykottan?

Hollanda USA den daha mı dost?
    Sonuçta seni parçalamak isteyen devletlerin ürettiklerine mecbursun.

1974 Kıbrıs Harekatı ve sonrasında yaşanılan Amerikan ambargosu. Çekilen kıtlıklar. Ne oldu sonrasında?
    Türk milleti öyle bir akıllandı ki artık USA' in ambargo kelimesini bile telaffuz etmesine gerek kalmadı. İstediğini yaptırdı.
    Bir insanı açlıkla terbiye etmek en garanti esarettir.

• Ben askerde üzerinde made in USA yazan çatallar gördüm.
    Boykotu devlet yapmaz demiştiniz. Ordu silahları için USA firmalarını ihalalerden men etse en büyük darbe olurdu. Tabii öncelikle bu iradaye sahip olabilmeli.
    Zamanımızda irade=para demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 21 Ekim 2007; 23:53:59 >
  • quote:

Neyse siz kendinizi mecbur görebilirsiniz ben ise mecbur görmüyorum, elimden geldiğince de itina etmeye çalışıyorum, bunda %100 başarılı olamayabilirim ama ne kadar gayret edersem ülkem için kar ettiğimi düşünüyorum..
    Bakın gördünüz forumda olanları kimi ban yedi kimi ceza aldı, ne için amerikanın desteklediği terör örgütünün katliamlarına kızıp burda hakaret ettikleri için.. peki kızıp ne yaptık malbora sigarasını yakıp efkar mı dağıttık.. ülke olarak bilinçli olsak 1 hafta bu adamların mallarını kullanmazsak siz o zaman görün adamlar nasıl dize geliyorlar ama dediğim gibi saman alevi gibi sönüyoruz ve rahatımızdan taviz vermiyoruz, çok değil 1 hafta kola içmeyelim 1 hafta malbora içmeyelim vs. vs. ama sizde haklısınz adamlara mecburuz bunları kullanmazsak rahatımız bozulur

boyle davranılması gerektiğine katılıyorum, ben de elimden geldigince yapıyorum.

boyle yapmayanların ise bir nedenleri daha oldugunu düşünüyorum, bu davranışların çok küçük ve cılız kalacağı, bir işe yaramayacağı. kısacası umutsuzluk.

• Değilmi ama hep başkaları yapsın bi şeyler biz yapmayalım sonra rahatımız kaçar
    quote:

Ben askerde üzerinde made in USA yazan çatallar gördüm.
    Boykotu devlet yapmaz demiştiniz. Ordu silahları için USA firmalarını ihalalerden men etse en büyük darbe olurdu. Tabii öncelikle bu iradaye sahip olabilmeli.
  • quote:

Ben askerde üzerinde made in USA yazan çatallar gördüm.

ekonomik sopa bence de en etkili sopa.

ama her boykot karşıdakine de aynısını yapma nedeni verir. bir anda dünyanın en güçlü devletine laf etmek kolay değil. biz bi kendimizde var zannederiz, ingiltere, almanya, japonya gibi devlerin nasıl abdnin kuyruğunda dolaşmak zorunda kaldığını bilmeyiz.

arkasında halk destegi olmayan bir işi yapmak da kolay degil (bkz bizim forum

ve hatta bizimkileri düşünülenin aksine kişilikli buluyorum.

tsk adım adım yerli üretime yöneliyor, milyarlarca dolarlık ihalelerin yönü hep bu nedenle değişti. ilk türk tankının, helikopterinin, uydunun, insansız hava aracının çalışmaları yapıldı yapılıyor ya da bitti bile.

darısı başımıza sıradan insanlar olarak

• Dikkat ederseniz Amerikan markaları bağımlılık yapıyor. Kolasından tutun yazılımına kadar. Adamlar bunu bilerek yapıyorlar. Ekonomik esaret böyle başlar.
  • 15 yıl önce muaveneti işte bu yüzden vurdular. Bizimkiler alman gemisi istediler. Onlarda yok öyle benden alacaksın, biz size satmasını biliriz dediler ve füzeyi yanlışlıkla ateşlediler. Ne oldu 8 tane tek pervane gemi geldi tazminat diye, içi bomboş. Sonra para verip adamlardan radarını silahını vs aldık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: A380

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Yerli malı nekadar eski gir terimdir ya

Yerli mal ne demek ? ne gereksiz bir kavram !

Arkadaşım üret yerli XXX malını bu XXX malını mesala fındıgı yuksek fıyattan sat bununla gıt araba al

Herseyı yerlı uretmeye kalkarsan kaynakları gereksız bolersın ama gucunu bır XXX e verırsen daha wermlı olursun

Okadar werımlı olursunkı ! Bu XXX lerı satarak aldıgın arabalar sonunda kara bıle gecersın

Yuz yıllık ekonomık modeller bunu soyluyor

Oyne ınsanların vıjdanına oynamak ıcın sehıt fln yazmaya gerek yok yanlıs tabanlı kahvehane yazılarına

Bu yaz iktisat bilgisinden yoksun karalamandan içeriksiz bir yazıdan başkabirşey değildir

birader sendeki bu dabılyu kullanma alışkanlıgı nedir anladık yerli malına karşısında v yazmak çokmu zoruna gidiyor niye w yazıyorsun!Türk malı almam diyorsun bari Türkçe harf kullan!

sanki senin kullandığın harfler türk harfleri. Hepimiz latin alfabesini kullanıyoruz işte.'A' yı 'B' yi kullanmak birisini daha fazla türk yapmaz. Atatürkün harf inkılabı atatürk ilkelerinden doğrundan inkılapçılıkla ilgilidir. milliyetçilikle pek alakası yoktur. Dersenki hepimiz göktürk alfabesi kullanalım o vakit haklısın. Ancak bu da pek rasyonel değil. üstelik devrimin amacı olan daha geniş kitlelere kolay okuma yazma öğretmek hedefi ile de pek bağdaşmıyor.
    Ancak W,X,Q gibi harfler türkçenin ses uyumu ile bağdaşmıyor gibi bir eleştiri getirebilirsin. bu tür harflerin türkçe imlada kullanılması ilerde telafuz farklılıkları yaratır ve türk diline zarar verir diyebilirsin. sözcükleri yazarken w,x,q gibi harfleri kullanıp okunuşları itibariyle anlamlı bir türkçe sözcük yazmak, aslında masum görünse de gerçekte bizi özgün bir türkçeden uzaklaştırır. En öenemlisi ağızımıza yavşak bir ingiliz aksanı yerleştirir.

• hyundai getz Türkiye'de üretilmiyormu?
  • hayır
    türkiyede assan accent era, matrix ve starex üretiyor
    keske uretilseydi, iyi bir araba;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: fizik72

hyundai getz Türkiye'de üretilmiyormu?

getz hindistanda üretiliyor
  • .
  • quote:

Orjinalden alıntı: bhe

quote:

Orjinalden alıntı: A380

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Yerli malı nekadar eski gir terimdir ya

Yerli mal ne demek ? ne gereksiz bir kavram !

Arkadaşım üret yerli XXX malını bu XXX malını mesala fındıgı yuksek fıyattan sat bununla gıt araba al

Herseyı yerlı uretmeye kalkarsan kaynakları gereksız bolersın ama gucunu bır XXX e verırsen daha wermlı olursun

Okadar werımlı olursunkı ! Bu XXX lerı satarak aldıgın arabalar sonunda kara bıle gecersın

Yuz yıllık ekonomık modeller bunu soyluyor

Oyne ınsanların vıjdanına oynamak ıcın sehıt fln yazmaya gerek yok yanlıs tabanlı kahvehane yazılarına

Bu yaz iktisat bilgisinden yoksun karalamandan içeriksiz bir yazıdan başkabirşey değildir

birader sendeki bu dabılyu kullanma alışkanlıgı nedir anladık yerli malına karşısında v yazmak çokmu zoruna gidiyor niye w yazıyorsun!Türk malı almam diyorsun bari Türkçe harf kullan!

sanki senin kullandığın harfler türk harfleri. Hepimiz latin alfabesini kullanıyoruz işte.'A' yı 'B' yi kullanmak birisini daha fazla türk yapmaz. Atatürkün harf inkılabı atatürk ilkelerinden doğrundan inkılapçılıkla ilgilidir. milliyetçilikle pek alakası yoktur. Dersenki hepimiz göktürk alfabesi kullanalım o vakit haklısın. Ancak bu da pek rasyonel değil. üstelik devrimin amacı olan daha geniş kitlelere kolay okuma yazma öğretmek hedefi ile de pek bağdaşmıyor.
    Ancak W,X,Q gibi harfler türkçenin ses uyumu ile bağdaşmıyor gibi bir eleştiri getirebilirsin. bu tür harflerin türkçe imlada kullanılması ilerde telafuz farklılıkları yaratır ve türk diline zarar verir diyebilirsin. sözcükleri yazarken w,x,q gibi harfleri kullanıp okunuşları itibariyle anlamlı bir türkçe sözcük yazmak, aslında masum görünse de gerçekte bizi özgün bir türkçeden uzaklaştırır. En öenemlisi ağızımıza yavşak bir ingiliz aksanı yerleştirir.

Türkiye cumhuriyeti anayasında 29 harf var w,q,x yok konuyu saptırmanın alemi yok bugün v yerine w kullan yarın biride çıkıp a yerine elif kullansın c yerine cim kullansın arapçayla uğraşalım

• yani sırf Türkiyede üretiliyo diye renault yerli mi? Renault alınca ermeni yasasını kabul eden fransanın ekmeğine yağ sürmüyomuyuz?
    Bence renault yerli değil ve asla renault almam. Hatta fransız arabası almam.
  • Arkadaşlar rahatımızdan biraz taviz versek bir miktar kar etmiş oluruz kanımca.
    Öncelikle bir kaç yıl önce sigarayı bıraktım. Sırf o paralarla ıraklı kadınlara tecavüz ediyorlar diye. İçim kaldırmadı.
    2,5 yaşında kızım var, Çocuğunuz olunca anlarsınız. Neyse sonra kendimi kasmadan alternatifi olan malları araştırarak almaya başladım. Örneğin kızıma danone ürünleri almam, sütaş alırım(ne kadar yerli belli değil ama olsun). Ama sütaş veya yerlisi olmasa idi danone de alırdım. olay bu.
    birde şu hesabı yapın! Güzelim ülkemizde 30 milyona yakın sigara tüketicisi var. günde bir paket yaklaşık yılda 1200 ytl eder. Yani orta boylu bir dizüstü bilgisayar fiyatı. yani bizler yılda 30 milyon dizüstü bilgisayarı abd vs. ülkelere hibe ediyoruz. yılda 30 bin, 2 yılda dizüstü bilgisayar olmayan insan kalmaz.
    hadi parası olan içiyor. 5 çocuğu ile sokaklarda yaşayan insanda bu yılda bir bilgisayar parasını hibe ediyor.
    İşte esaret budur.
    Vatandaşın beyni başörtüsüyle, sakal ile, uzun saç kısa saç ile uğraşırken. Elalem bizi bi güzel soyuyor.Bu ülke dinsiz olsa sen müslümansan cennete gitmeyecekmisin, Bu ülke müslüman olsa dinsiz olanı cennete mi götürecek. Kafamızı kullanıp, Atatürkün 10 yılda yaptığı demiryolunun 5 te 1 ini 20 yılda yapalım yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mm.mustafa -- 29 Ekim 2007; 23:39:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: realmusician

yani sırf Türkiyede üretiliyo diye renault yerli mi? Renault alınca ermeni yasasını kabul eden fransanın ekmeğine yağ sürmüyomuyuz?
    Bence renault yerli değil ve asla renault almam. Hatta fransız arabası almam.

dünyada bu tasarıyı tek kabul eden fransa değil. üstelik türkiyenin aleyhine yapılan tek iş bu değil ve aleyhine çalışan tek ülke de fransa değil.

tasarıdan dolayı fransız malını boykot edeceksen benzer nedenlerle bütün ithal mallarını boykot edebilirsin.

Ki bence hiç fena fikir değil;)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.