Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (732. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Jester61 , QLBatiatus
2 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
14.740
Cevap
339
Favori
635.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
95. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 730731732733734
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

(En Son Oy Tarihi: 26.2.2025)
Giriş
    Patatese 5 tl fazla ödememek için derken baz aldığınız asıl fiyatı neye göre belirlediniz? Veya İnsanlar sadece patates mi satın alıyorlar? Ülkemizin ve dolayısıyla sevdiklerimizin güvenliği için hayat standartlarımızdan elbetteki vazgeçeriz ancak patates ve makarnayla beslenen insanlara dönüşmemizin nedeni ne yazık ki ülkemizin güvenliği değil.

1 milyon lira dediğimiz paraya benim dip sevçye arabam olan Corolla'nın 0 km'si gelmiyor bugün. Öğretmen arkadaşım evlendiği günden beri 1 kez tatile çıkamadı. Ek işte çalışıyor buna rağmen evinin geçiminş dahi ancak karşılayabiliyor. Hayat demek yaşamak demek makarna yiyip yatağa karnın tok girebildin diye "mutluyum" diyebilmek değildir. Kendilerini mutlu gören insanlar içlerinde oldukları sefaleti fark edebilecek kadar bile bir hayat yaşamış olmadıkları için kendilerini mutlu sanıyorlar.

2 milyon liraya araba alıyor ve ucuz buluyoruz. Bu korkunç bir durum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• alfa-x kullanıcısına yanıt
    Hocam altı üstü bi araba ya, yok diyeceksin ama, bence bu kadar düşmanca davranma. Renkler ve zevkler tartışılmaz dileyen dilediği arabayı alsın işte.

• QLBatiatus kullanıcısına yanıt
    Patates sadece bir örnek. Demek istedigim ülkende ucuz ve iyi otomobile binmek istiyorsan önce üreteceksin. Üretmez ve üretmek yerine diğer ülkeler sanayileşirken ve üretirken sen heykel yaparsan 300binlik otomobile 1milyon verirsin.

Eğer birileri bir şeyler üretir ve arkasında devlet durmazsa o üretilen bir süre sonra yok edilmeye açık hale gelir. Tarihimizde bunun sayısız örneği var. Yani bu tartışılacak bir şey bile değil.

Ülkelerin belli dönemleri olur, sıkıntılı süreçler geçirilir, savaşlar olur ve bu dönemlerde insanların öncelikleri değişir ve önce vatan diyebilirlerse o ülkeler kurtulur ve refaha erer. İnsanlar savaşırken sizce "ben yeni evliyim, önce balayına gitmem gerek. Şimdi cepheye gidemem" diyebilir mi?

Eğer ki içinde bulunduğumuz bu dönemde ülkeyi yönetecek ekibi seçerken sadece patates ve soğan fiyatlarına bakarsak sonumuz Ukrayna'dan beter olur.

Lütfen kusura bakmayın. Burayı siyasi tartışma alanına dönüştürmeyelim. Konu bozulmasın.

• Burak-D B kullanıcısına yanıt
    Bunların tamamı ne ywzok ki lga luga hocam. Alkollüyüm özür dliyorum.

Tek bir sebep var: Yolsuzluk.

300 bn değil 10.000 lira olması gereken arabaya 1 DEĞİL 2 milyona binme sebebin bundan ibaret. Rakmları birbirine yakınlaştırma çabanız ACINASI halimize tedavi olmuyor.

İyi fprumlar.

• xxl3346 X kullanıcısına yanıt

Dışarıdan baktığımda toplu iğne başı kadar bile değil daha küçük bir iz ama iç tarafta hafif siyahlık var. 1 cm civarı anlayamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Düşmanca değil gerçekler ,ben günlük araba haberleri takip eden biriyim   bu tesla için öyle yalanlarla süslemeler yapılıyor ki ama ondan daha üstün olan Türkiyemizin hepimizin aracı hakkında herşey serbestçe söyleniyor ,tesla forumuna lfp nin nmc karşısında kötü olduğunu yazdığımda gördün işi nerelere çekiyorlar ,halbuki teslanın üst modelleride nmc kullanıyor onuda yazmıştım

bugün neler yazmışlar , juniperde ön tampon kamerası büyük ilerlemeymiş  biz zaten kullanıyoruz , araç içi canlı sensörünü hala aktif edemediler ama "tesladan güvenlikte devrim" diye haberler şimdiden başladı togg 1 yılı aşkın bu sensörü kullanıyor , juniperde de arka kapılara taş sıçratma devam ediyor diyorlar ,bende diyorum bu teslalara ön çamurluklara paçalık/tozluk neden takıyorlar sürtünmeyi artırıyor , meğerse arka kapılara sürekli taş atıyormuş tasarım hatalı vs vs

Bizim olan her ürün geleceğimiz için çook önemli ,mesela ben araba hastasıyım ,en büyük hayalim araba üretmek çünkü onlarca fikrim var ,çizimlerim var ama bunların tümü hep hayalde kaldı , neden çünkü bu sektör yabancıların elinde , istemezler ,onlar sana neyi layık görürse onu kullanırsın , yabancı markalar Türkiyeye daha düşük özellikte araç gönderiyor

tesla model y den örnek vereyim , teslalarda kaza anında elektrik kesilince otomatik kapılar devre dışı kalıyor manuel açmak lazım , bilmeyen onlarca kişi yanarak öldü , önlerde hepsinde var ama bunların arka kapı içlerinde kaza anında manuel açma kolu bazı ülkelere var bazılarında yokmuş , , Türkiye özelliklerinde ne yazıyor tahmin et , "bu donanım Türkiyede satılan modellerde bulunmamaktadır ", öteki markalarda durum daha da vahim

yani kendi markamız olunca istediğimizi yaparız kimseye muhtaç kalmayız ,Bizim makine mühendisimiz bizim markada çalışır ,bizim tasarımcı bizim markada çalışır ,ürettiğimiz çeliği kendimiz kullanırız ,işçisi ,yan sanayiisi vs vs ,en az savunma sanayii kadar önemli bu üretim ,çünkü yan dallarla üretime sanayileşmeye istihdama katkısı çok büyük ,gelişmiş ülkelerin en az 3-4 markası var , zaten isteyen isteyen istediğini alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 25 Şubat 2025; 23:7:51 >

Araç üretmektende ziyade asıl eksik kalınan nokta çip ve yapay zeka. Zira istediğin kadar üretim olsun ama çipi alamadığın anda şuan ki teknolojide biter herşey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TOGG ortaklardan olan vestelden acilen kurtulması lazım, yazılım konusunda Aselsan, Havelsan veya Metaksan gibi kendini dünyaya değil evrene kanıtlamış devlerden destek alması gerekli. Mevcutta kendini yazılımcı sanan mühendisleri elemesi ve gerçekten yazılım konusunda eğitimli mühendisler almalı, gerçi tüm deneyimsiz yazılımcılar sayemizde deneyim kazandı bize minnettar olmalılar.

• Konuya eklemeyi unuttum şimdiye kadar BAYKAR konuya el atsaydı silecek ve su yazılımını beceremeyen beceriksizlerin aksine bırakın otonom sürüşü aracı uçak gemisine indirmişti.

• Merhaba arkadaşlar,

Yanlış anlaşılmasın, sosyalistim, Ak Partili değilim. :)))

İlk üretilen araçlarda kronik sorunlar olabiliyor, bu yüzden baştan bazı tereddütlerim vardı. Ancak, 1 ayda yaklaşık 4000 km yol yaptım ve şu ana kadar hiçbir arıza ile karşılaşmadım.

Bu aracı, ticari kredi faizleri ve limit sorunları nedeniyle tercih ettim. Açıkçası, pişman olmayı göze alarak aldık. Yani, kesin sorunlu bir araçtır, pişman oluruz diye düşündük. Ancak hiçbir pişmanlık yaşamadık. Hatta, bu arabanın tamamen yerli olduğuna inanmakta bile zorlandık. “Bu arabayı biz mi yaptık? Yoksa Avrupa’dan hazır mı geliyor?” diye düşündüğümüz oldu. Çünkü yol tutuşu konforu güvende hissettirmesi vb çok iyi.

Tek olumsuz yanı, yazılımının biraz zayıf olması. Bu da bir sorun değil, sadece kullanım kolaylığı açısından daha iyi olabilirdi. Zaten yazılım bize ait olduğu için, demek ki bu yüzden bazı eksiklikler var diye düşündük.

Geçenlerde karla kaplı bir yolda üzerindeki standart lastiklerle 100 km yol yaptım. Yer yer buzlu bölgelerde arkadan itişli olmasının etkisiyle birkaç kez kaydım. Ama sonuçta hedefime ulaştım.

Tesla gibi araçlarla kıyaslama yapmadım ama şimdiye kadar kullandığım tüm araçlara göre avantajlı ve tasarruflu buldum.

Şanslı mıyım, yoksa araçtaki sorunlar gerçekten giderildi mi bilmiyorum ama kesinlikle tavsiye ederim. Bu fiyata bu kadar iyi bir araç almak gerçekten büyük avantaj.

• quote:

Orijinalden alıntı: Playmoooooooooooooon

Merhaba arkadaşlar,

Yanlış anlaşılmasın, sosyalistim, Ak Partili değilim. :)))

İlk üretilen araçlarda kronik sorunlar olabiliyor, bu yüzden baştan bazı tereddütlerim vardı. Ancak, 1 ayda yaklaşık 4000 km yol yaptım ve şu ana kadar hiçbir arıza ile karşılaşmadım.

Bu aracı, ticari kredi faizleri ve limit sorunları nedeniyle tercih ettim. Açıkçası, pişman olmayı göze alarak aldık. Yani, kesin sorunlu bir araçtır, pişman oluruz diye düşündük. Ancak hiçbir pişmanlık yaşamadık. Hatta, bu arabanın tamamen yerli olduğuna inanmakta bile zorlandık. “Bu arabayı biz mi yaptık? Yoksa Avrupa’dan hazır mı geliyor?” diye düşündüğümüz oldu. Çünkü yol tutuşu konforu güvende hissettirmesi vb çok iyi.

Tek olumsuz yanı, yazılımının biraz zayıf olması. Bu da bir sorun değil, sadece kullanım kolaylığı açısından daha iyi olabilirdi. Zaten yazılım bize ait olduğu için, demek ki bu yüzden bazı eksiklikler var diye düşündük.

Geçenlerde karla kaplı bir yolda üzerindeki standart lastiklerle 100 km yol yaptım. Yer yer buzlu bölgelerde arkadan itişli olmasının etkisiyle birkaç kez kaydım. Ama sonuçta hedefime ulaştım.

Tesla gibi araçlarla kıyaslama yapmadım ama şimdiye kadar kullandığım tüm araçlara göre avantajlı ve tasarruflu buldum.

Şanslı mıyım, yoksa araçtaki sorunlar gerçekten giderildi mi bilmiyorum ama kesinlikle tavsiye ederim. Bu fiyata bu kadar iyi bir araç almak gerçekten büyük avantaj.

Sadece bunu yazmak için üye oldum çünkü birçok bilgiyi bu sayfadan öğrendim. Teşekkür eder hepinize saygılarımı sunarım.

• Playmoooooooooooooon P kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.
    Zaten yepyeni bir marka ve büyük baskı ve beklenti altında başladı. Ayrıca her işimizde olduğu gibi alelacele başlamak durumunda kaldı. Klasik Türk mantığı -bence gayet mantıklı bu arada- kervanı yolda düzüyoruz.
    80-100 yıllık markalarda VW de bile ne hatalar oluyor günümüzde, aylarca servislerde yatıyor araçlar ki 2-3 yıllık bir markada tüm bunlara kıyasla bence çok başarılı.
    Bir sorun olduğu zaman çözüm bulunuyorsa zaman içinde muhakkak mukemmellesecektir.
    Bizim yapmamız gereken destek olmak ve yapıcı eleştirilerimizi sürekli TOGG ile paylaşmak.

Günaydınlar cümleten,

Hocam ben arabalardan anlayan biri değilim. Hangisi daha iyi anlayabilecek bilgi seviyesine çok uzağım o konuda yorum yapmıyorum. Sadece aniden Tesla konusuna gelmeniz alay eder bir tarzla "sizin arabanız çöp TOGG daha iyi" şeklinde konuşmanız arabanın sahiplerini kırıyor ve düşmanca algılanıyor kaldı ki elektrikli aracım yok ama ben de öyle algıladım. Yine de sizin tercihiniz dileyen dilediğini yazmakta özgür bence.

Günaydın.

Hocam aslında bu işi ilk Teslacılar başlattı. Telegram gruplarında da buradaki forumlarda da ne zaman lafı gelse hep bi aşağıldılar Togg'u, zorla antipati yarattılar kendilerine. Ayrıca Tesla sahipleri kendi araçlarındaki sorunları aşırı bir hoşgörüyle karşılarken bazı Togg sahipleri tam tersi yerden yere vuruyor. Veya youtuberlar, Tesla videolarında sürekli yazılım da yazılım deyip duruyorlar, arabanın sürüş konforunu, süspansiyonunu, gerçek menzilini vs hep ordan burdan duyup öğreniyoruz. Togg videolarınınsa başlıkları bile hep felaket. Dolubatarya'nın videosu var mesela, kapak resminde Togg var -%90 değer kaybı yazıyor, ama videonun içeriği elektrikli araçlar değer kaybeder mi? Neden böyle yapıyorlar? Çünkü Togg'u yermek daha çok sükse yapıyor. Bu da daha sağduyulu Togg kullanıcılarında ister istemez bir korumacılığa sebep oluyor.

Ben mesela çok uzun zamandır takip ederim Tesla forumunu da. Bugüne kadar hiçbir şey yazmamıştım. Ciddi sorunları kendilerince makul bir sebebe bağlayıp görmezden gelmelerine, Togg'un lafı edildiğinde alay edercesine konuşmalarına vs hiçbir tepki vermemiştim. Ama dün baktım, biri uzun uzun madde madde yazmış Togg hakkında, bi de utanç verici, korkunç vs gibi şeyler söylemiş. Ya dedim hep siz mi yazacaksınız bi kere de ben yazayım, aldım aynen onun gibi, onun uslubuyla madde madde bir mesaj yazdım, biraz da trollüğe vurarak :) geceden beri çıldırmış gibi yazıyorlar :) ki ne mesajlar yazıldı silindi. artık moderasyon mu sildi kendileri mi bilmiyorum, bana bildirim geliyor ya oradan görüyorum. Dedim biraz da onlar uğraşsınlar kendilerini açıklamaya, hep biz uğraşıyoruz algıları kırmakla.

Yani hocam Teslacılar böyle elit, medeni takılıyorlar ama aynı Avrupalılar gibi alttan alta bir küçük görme, onların ırkçılığı gibi bir markacılık yapma... Alfa-x abinin yazdıklarına verdikleri tepkilere de bakın mesela, anlarsınız.

Ben bugüne kadar kimsenin aldığı mala laf etmedim. Adam beğenmiş almış, güle güle kullansın, hevesini kırmanın ne manası var? Ben 2017'de 80 bin liraya sıfır Megane 4 aldığımda çevrem bana demediğini bırakmamıştı, o paraya BMW Mercedes alınırmış (10 yaşında 150 bin kmde). Çok canımı sıkmışlardı ama ben 110 bin km, 7 yıl keyifle sorunsuzca sürdüm Megane'ı, Togg'u almak için ilana koyduğumda da yarım gün içinde satmıştım, öyle memnun kaldım arabadan. O yüzden kimsenin dediğine de takılmam, kimseye bir şey de demem. Ama bunlar biraz kaşındı sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftftftftftft -- 26 Şubat 2025; 10:49:17 >

• alimelle A kullanıcısına yanıt

Abiler boş verin siyaset yeri değil burası. Bugüne kadar siyasetten de siyasetçiler dışında kimse bir şey kazanmadı. Ülkeye bir hayrı dokunan, bir çivi çakan olursa Allah razı olsun deyin geçin. Hükümetler gelir geçer, komşunuza eşinize dostunuza düşman olmayın onlar için.

• ftftftftftft F kullanıcısına yanıt

Haklısın ama okadar çok insan varki o dediğin siyasetçilerden farksız anlatamam, laf ediyorlar halbuki kendileride aynı, ya farkında değiller yada bilerek yapıyorlar yada bilmiyorum artık... bugün bu haldeysek tek sorumlusu aslında bu toplum, baksana içine olduğumuz duruma, anca homurdanıyoruz, seçime gidiyoruz seçtiğimiz parti ismi, neyi seçiyoruz bundan bile bi haber bu Millet, vekilleri bizmi seçiyoruz en basiti.... neyse boşver, hakettiğimizi yaşarız olur biter.

• şu anda sadece bireysel kredi kampanyası mı var. Ticari kredi kalktı mı?

Kaderden kaçamazsın islama dön.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 730731732733734
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.