Merhaba arkadaşlar. Ben yeşil pasaport sahibiyim ve bu sene lise mezunu oldum , sorum ise şu: Pasaportun üstünde yazan geçerlilik tarihi okuduğum süre içindemi geçerli yoksa öğrenim görme şartı sadece pasaportu almak içinmidir? Amerika için öğrenci vizesi başvurusu yapacağım ama boşa randevu almaktan korkuyorum , bu sene üniversite başvurusuda yapmayacağım.
sigortalı herhangi bir işte çalışmadığın ve öğrenci olduğun sürece herhangi bir sıkıntı olmaz, sana tavsiyem açıköğretime kaydolup öğrenci statünü devam ettirmendir..
bende açığa kaydolmayı düşünüyorum ancak vize başvurumu üniversite kayıt tarihinden önce yapıcağım için şüphelerim var , bu aralıkta öğrenci statüsüne sahip oluyormuyum?
Pasaportunun üstündeki geçerlilik tarihi okumana bağlı değildir. Ama sanırım liseden yeni mezun olduysan ve daha üniversiteye kayıt yaptırmadıysan 1 yıl falan kalmıştır geçerliliğinin bitmesine. Üniversiteye kayıt yaptırdığın zaman tekrar uzatabilirsin. Üniversite kaydından önce başvuru yapacaksan öğrenci statüsünde olacağını düşünmüyorum bu durum vize almanı zorlaştırabilir fakat bence mail atman ya da arayıp sorman en mantıklı yol olacaktır. Öğrenci olmadığından belgelerini sağlamlaştırman gerekebilir (banka hesabına fazladan para, 18i geçmiş olmana rağmen babanın senin masraflarını karşılayacağını taahhüt ettiği dilekçe, ev, araba arsa vs. belgeleri ...)