Şimdi Ara

YEŞİL SİYAH TETİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba resimdekinin aynısı İnca IPS500W psu var. Ben bunu anakarta bağlamadan çalıştırmak için yeşil ve siyah kabloyu tetikledim ama psu dan duman çıktı bu başka bir arızasınında olabileceği anlamına mı geliyor? Çünkü Asus P5Q DELUXE anakartım vardı güç geliyor ekrana görüntü gelmiyordu. Gigabyte bir karta aktardım bileşenleri bu sefer fişi takar takmaz anakart açıldı ve çıt diye ses çıkarıp ince bir duman çıkardı anakart sonra yine açılış var ama ekrana görüntü yok. Başka bir asus kartta da açılış vs hepsi var fakat hem ses çipi çalışmıyor hem de mini pci girişlerinden biri çalışmıyor. Bunlara power supply sebep olmuş olabilir mi? Bugün ölçü aleti ile çıkışlarını kontrol edeceğim. Tabi yine sökük halde yeşil siyah kablo tetiklemesi yapacağım bakalım duman vs çıkacak mı? Diğer sorunlar PSU da olan başka bir problemin mi habercisi acaba?

YEŞİL SİYAH TETİK

• bozuk, bozulmus, bozulur. Inca güc kaynagini nerden buldunuz? yesil "power on" dur, onun saginda solunda "ground" olmasi gerekir, yesil ve siyah ile tetiklenir evet. Calismiyorsa arizalidir. böyle bir marka güc kaynagi bulunan bir sistem acilmiyorsa ayni güc kaynagini baska bir anakart ile denemezdim. Gigabyte tan duman cikti diyorsunuz.
  • İşte şimdi durum öyle ki asus karta güç geliyor görüntü yok. Aklıma bios entegreleri geldi tekrar bios yazdım vs. Şimdi anakarta güç gelince şüphelenmiyorsun. Başka anakarta takınca ulan bozuk anakart mı verdiler acaba diyorsun. Böyle böyle sorunlar silsilesi uzuyor. Ha evet bütçe ona yetmişti o zamanlar. Hala daha 775 sistemle idare etmeye çalışıyorum. Şu an Asus P5Q SE anakartta takılı psu. Ama o anakartta ses çipi ve mini pci sorunlu. Şimdi anakart mı öyleydi psu mu sebep oldu çözemiyorum. Eve gidince psu yu tekrar söküp anakartsız start etmeye çalışıp ölçü aleti ile çıkışları kontrol edeceğim.
  • Bu olağan şüpheli PSU'yu başka başka donanımlarla denemek yerine, sağlam bir PSU ile mevcut sisteminizi test etmeniz daha mantıklı olurdu.

Deneme yapıyorum derken, anakartları yaka yaka ilerliyor olmayın sakın... 

• ehhalil kullanıcısına yanıt
    Dün yine yeşil siyah kablo tetiklenmesi yapmak istedim çatırtı çuturtu yapıp koku çıkarınca senin gibi psu nun deyip Sharkoon 650W ups siparişi verdim. Bu iş universal yeşil siyah kablo kısadevresi psu yu açar. Çatapat yapıp duman çıkarmaz benim bildiğim.
  • memcho kullanıcısına yanıt

SHP V2 serisi sipariş ettiniz sanırım. Bu modelin EPS kablosu çok kısa olduğu için birçok kullanıcı montajda sıkıntı yaşadığını belirtiyor. Bilginiz olsun.

• ehhalil kullanıcısına yanıt
    Biliyorum zaten kasayı değiştirdiğimde aynı sorunla karşılaştığım için halihazırda uzatma kablosu almıştım. O yönden sıkıntı çıkmayacak. Ama olan zamana, emeğe, paraya oldu. Hele ki 2 aydır milletin elindeki anakartlar aylarca sorulmamış satılmamış biz sorunca bir değerli oldu bir değerli oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.