Şimdi Ara

YETENEK SİZSİNİZ FİNAL ANA KONU l 1.Uğur Karameşe Ve Bilal Avcı (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
0
Favori
14.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki

YETENEK SİZSİNİZ FİNAL ANA KONU l 1.Uğur Karameşe Ve Bilal Avcı

(En Son Oy Tarihi: 11.7.2011)
Giriş
  • Aynen katılıyorum...Allahına kurban, allahına kurban diyip halka din sömürüsü yapti....1.olamayinca trip yapti gitti, ne güzel iş ya.....Kör olabilirsin, tamam...Ama yetenekli değilsin kardeşim....Ne yetenekli engelliler var ülkemizde....Eşref Armağan görme engelli bir ressam, adamcağız inanılmaz yetenekli...... Hayretler içinde birakiyordu insanlari....
    Yurtdışından gelip belgeselini çektiler adamın defalarca...

Görme özürlü ressam.Eşref Armağan EŞREF ARMAĞAN’IN BÜYÜK BAŞARISI

Görme özürlü ressam Eşref Armağan’ın büyük başarısı, dünyanın ilgisini çekti. Harvard Üniversitesi sanatçının beynini incelemeye başladı

Görme Özürlü ressam Eşref Armağan, son sergisiyle büyük bir başarıya imza attı. Armağan, 3 Haziran günü New York Türk Temsilciliğinde sergisini açtı. Sergiye büyük ilgi gösterildi. New York Türk Kültür ve Turizm Ataşeliği ve dünyaca tanınan yapımcı Ahmet Ertegün'ün ev sahipliğini yaptığı sergiye, Birleşmiş Milletler'deki diplomatların yanı sıra çok sayıda ABD'li görme engelli katıldı. Sanatçı, sergide çizdiği bir yapıtını da Ertegün'e hediye etti.

Şimdiye kadar yüzlerce tabloya imza atan Armağan, sergi açılışında yaptığı konuşmada "Engelli arkadaşlarıma destek ve güç vermek, bakıp göremeyenlere bir şeyler anlatmak istiyorum" dedi. Armağan, çocukluğundan bu yana dünyayı parmak uçlarıyla tanımaya çalıştığını, tablolarını da fırça kullanmadan parmaklarıyla yaptığını belirtti. İnsanların azmettiği takdirde her şeyi yapabileceklerini belirten Armağan, "Bir görmez olarak, görselliğin öncelikli olduğu bir sanatı yapıyorum" diye konuştu. Kaynakwh: Görme özürlü ressam.Eşref Armağan

Özellikle renk konusunda bilgilenmek ve resimlerinde ayrıntılara girmek istediğini kaydeden Armağan, yapacağı resme ait şekilleri önce parmaklarıyla incelediğini, 'boyut, perspektif, gölge ve renk gibi resmin temel öğelerini sorarak öğrendiğini' ifade etti. Sergide Armağan, yaklaşık 3 saat boyunca yaptığı eskizlerle büyük ilgi çekti.

HARVARD İNCELEYECEK

Büyük başarı dünyanın ilgisini çekerken, Harvard Üniversitesi sanatçının beynini incelemeye aldığını bildirdi. Harvard Üniversitesi Nöroloji Profesörü Alvaro Pascual Leone, doğuştan görme engelli Ressam Armağan'ın beyin MR'ını çekti. Sanatçı Armağan, uzmanların 'resim yaparken parmaklarının nasıl şekil aldığını ve beyninin hangi bölümünün harekete geçtiğini' saptamaya çalıştıklarını bildirdi.

Armağan’ın başarısı basında da dikkat çekti. Değerlendirmeler şöyle:

ARMAĞAN ŞAŞIRTIYOR

Harvard Üniversitesi'nden Nöroloji Profesörü Alvaro Pascual Leone, doğuştan görme engelli ressam Armağan'ın beyin MR'ını çekti. Armağan, MR cihazında 3-4 saat sırtüstü yatarken birtakım testlere tabi tutuldu. Armağan'ın eline bazı cisimler veren doktorlar, ressamın cisimlerin ne olduğunu söylemesini ve çizmesini istedi. Armağan, "Bunca yıldır yaptığım sanata 'gözü görüyor, başkası yapıyor' diyorlardı. Beynimin ve göz optiğimin incelenmesiyle bunu çürütmek istiyorum" dedi. (MİLLİYET)Kaynakwh: Görme özürlü ressam.Eşref Armağan

HARVARD İNCELİYOR

Harvard Üniversitesi, doğuştan görme özürlü olduğu halde 300’ün üzerinde tabloya imza atan Ressam Eşref Armağan’ın beyin gelişimini bilimsel olarak incelemeye alıyor. Altı Nokta Körlere Hizmet Vakfı üyesi Eşref Armağan vakıf binasında bir basın toplantısı düzenledi. Armağan, doğuştan gelen görme özürüne karşın, 40 senedir resim yaptığını söyledi. Çocukluk çağlarından beri dünyayı parmak uçlarıyla tanımaya çalıştığını ifade eden Armağan, tablolarını da fırça kullanmadan parmaklarıyla yaptığını anlattı.

Armağan, görme yeteneği olmadığı halde resim yapabilmesinin uluslararası alanda da ilgi gördüğünü söyledi. Harvard Üniversitesi Beyin Uzmanı Prof. Dr. Alvaro Pascual-Leone Armağan’ın beyin MR’ını çekerken, doktorlar, sanatçının beyin MR’ı üzerinde, görme kaybı ile beyin gelişimi ilişkisi ve beynin görme mekanizmalarını inceleyecek. (AJANSLAR)

HAYATA KÜSMEDİ, 300 RESİM YAPTI

Eşref Armağan, ABD’de Özürlü Sanatçılar Olimpiyatı’na ve ardından Ahmet Ertegün ev sahipliğinde New York Türk Evi’nde bir sergi açılışına katılacak. Pekin, Paris, New York başta olmak üzere yurtdışındaki pek çok kentte 50’nin üzerinde sergi açan Armağan’ın 300’ün üzerinde yapıtı bulunuyor. Armağan, basın toplantısının ardından gazetecilere kara kalemle bir manzara resmi çizdi. (NTVMSNBC)

quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Orijinalden alıntı: maranello

500.000 tl kazandılar 500 trilyon değil abartmayın......Havuzlu partiler, spor arabalar bu parayla olmaz....Hangi devirde yaşıyorsun...O paraya bir tane 0 km Ferrari alamazsin....Ataşehirde oturuyorlarmış çocuklar...Birer tane ev alirlar biter zaten para....Kaldıki Ataşehirde 1+1 evler 250.000 tl....

quote:

Orijinalden alıntı: inferno!

Ulen herkes kör çocuk kazanmasın dıye o kadar oy atti ki acun servetine servet kattı bide kör oğlan kazanmadıda diğerleri çok mu hakedıyor 2 tane daha çocuk denecek yaşta parayı bulunca okulu bıracaklar hemen altına spor arabalar kızlar havuzlu partiler eee bu para elbet bitecek akrabalar gelecek isteyecek en fazla 10 sene sonra ellerinde hiçbişey kalmayacak liseden terk kahvede okey oynayacaklar.

Bu çocuklar zaten belli bir gelir düzeyine sahip ailelerin çocukları. Örneğin özel okula gidiyorlar...

Yani sonradan görme olmayacaklar... Asıl Bilal kazansaydı kimbilir neler yapacaktı..

İnsanlar biraz Bilal diyip sırtını okşadılar , hemen bi yerleri kalktı trip atmaya başladı etrafına..

Ne demişler acıma ..... döner ......

Bu insanlar böyle maaleseff

• quote:

Aynen katılıyorum...Allahına kurban, allahına kurban diyip halka din sömürüsü yapti....1.olamayinca trip yapti gitti, ne güzel iş ya

ne yaptı adam bu kadar açıklar mısın biraz ? izlemedim ondan soruyorum yanlış anlama
  • Kesinlikle hakeden kazanmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmashMyPs3

quote:

Aynen katılıyorum...Allahına kurban, allahına kurban diyip halka din sömürüsü yapti....1.olamayinca trip yapti gitti, ne güzel iş ya

ne yaptı adam bu kadar açıklar mısın biraz ? izlemedim ondan soruyorum yanlış anlama

Sonlarına doğru gördüm ben,1.açıklanacağı büyük anda eli kolu(dötü başı derler ona) ayrı oynamaya başladı ve acaip sevinmeye başladı daha seçilmeden,gülümseyip sırıtmalar felan.Sonra açıklanmadan hemen önce bir tezahürat geldi(uğur&bilal için)biraz morali bozuldu yüzü asıldı&sinirlendi.Sonrada sonuç açıklanınca donakaldı öyle,kazanan bilal gelip elini sıkıp öpmek istediğinde hareket bile etmedi kazanan çocugunda moralini bozdu biraz.Zaten 30-40 saniye içindede sahneden aldılar.Ondan önce artist artist konuştugu söyleniyor.

• Hiç olmaması gereken yere getirdiler , elemeler de gerçekten çook yetenekli insanlar vardı Bilal in yerine o ufaklığın yerine Fİnallere gelecek...

Bi de acaip gaza getirmişler Bilal i dötü kalkmış hemen , öyle üç kuruşa beş köfte yok bilal efendi , senin gibi darbuka çalan onlarca görme özürlü insan var onlarda gelsin kazansın o zaman...

Senin ki yetenek değil , beceri dir.. Oturmuşun aylarca darbuka çalmışın , bi de saçma saçma sözler bulup aklınca Hip-hop tarzı bi şeyler yapıyorsun.. Senin yaptığın müziği o yarışmaya katılıp elenen Beat box yapan çocuklar da yapıyor..

Hele o serkan vardı bi tane , adam dehşetti yaaa.. yazık oldu... gittiler milletin vicdani duyguları üzerinden rant sağlayak yarışmacıları finale getirdiler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Silence.

quote:

Orijinalden alıntı: SmashMyPs3

quote:

Sonlarına doğru gördüm ben,1.açıklanacağı büyük anda eli kolu(dötü başı derler ona) ayrı oynamaya başladı ve acaip sevinmeye başladı daha seçilmeden,gülümseyip sırıtmalar felan.Sonra açıklanmadan hemen önce bir tezahürat geldi(uğur&bilal için)biraz morali bozuldu yüzü asıldı&sinirlendi.Sonrada sonuç açıklanınca donakaldı öyle,kazanan bilal gelip elini sıkıp öpmek istediğinde hareket bile etmedi kazanan çocugunda moralini bozdu biraz.Zaten 30-40 saniye içindede sahneden aldılar.Ondan önce artist artist konuştugu söyleniyor.

görmemesi falan bunlar ayrı şeyler ilk çıktığında herkes sevmiştir ama gün geçtikçe antipatik geldi en azından bana.her lafında ben en büyüğüm benim tek rakibim nefsim demesi rakip tanımıyorum demesi vb.., tek rakibinin nefsi olduğunu gösterdi çünkü nefsi önüne geçti bilal in doğru demiş rakibi nefsi ve nefsi kazandı, egosu tavan yapmış.konuşmaları falan çok itici bu zamanla ortaya çıktı zaten bu yüzden ilk gördüğünde seven insanlar biranda gıcık olmaya başladı.

dün elenen kişilere üzülmesinler onlar bilal in kalbini kazandı gibi laf etti, söylencek laf değildi. sonra ne oldu kaybetti çekti gitti bir konuşma yapmadan. ayıp değil mi buraya kadar geldi konuştu konuştu o kadar.

kim bilir belki finalidi kazanmıştır acun rezil olmamak için böyle yapmışlardır.kazansaydı da acunun yüzü olmasaydı bi daha bu programı yapmaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metin*

Finali kaçıranlar için

Vay arkadaş ya.
    O kadar insan arasından en yetenekli bunlar seçiliyosa diğerlerini düşünemiyorum bile.

Bu programı fazla izlemedim de yetenek mi bu şimdi.
    sokaktan 2 tane çocuk çevirin 2..3 hafta birlikte çalışsınlar aynı şeyleri yaparlar.

Ben bu programda acayip matematik hesapları yapan adam da görmüştüm bi ara
    sesi güzel olan insanlarda.
    Bence yetenek bunlardır bi kaç haftada ezerbenen aayip acayip hareketleri yapmak değil.

• final görünütülerini bulamadım ya, ankadarada dün gece elektirik kesildi izleyemedim 1.5 saat
  • Sadece kazandıkları andaki görüntüler falan yok mu ? Ben bu programı sevmiyorum,izlemedim,tavsiye de etmem NTV Spor ve Discovery varken ama Final görüntüsünü,o sevinç görüntülerini merak ettim.Nereden bulurum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

http://www.dizi.tc/yetenek-sizsiniz--bilal-goregen-final-izle.html

Bu kazansa trajedi olurdu

Bilal göregen kazansaydı gerçekten çok fena olurmuştu yaaa

Dediğim gibi hakeden kazanmış..

• quote:

Orijinalden alıntı: EdaisY

Tekrar söyleyim..
    Hayır kurumu değil, yarışma programı.

Hakeden kazandı

+21
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaguar19

quote:

Orijinalden alıntı: Metin*

Finali kaçıranlar için

Vay arkadaş ya.
    O kadar insan arasından en yetenekli bunlar seçiliyosa diğerlerini düşünemiyorum bile.

Bu programı fazla izlemedim de yetenek mi bu şimdi.
    sokaktan 2 tane çocuk çevirin 2..3 hafta birlikte çalışsınlar aynı şeyleri yaparlar.

Ben bu programda acayip matematik hesapları yapan adam da görmüştüm bi ara
    sesi güzel olan insanlarda.
    Bence yetenek bunlardır bi kaç haftada ezerbenen aayip acayip hareketleri yapmak değil.

Dansı yetenek olarak görmeyipte sesi yetenekten sayman garibime gitti.Güzel ses doğuştan gelir, bu ülkede eğitim almayıpta çok güzel şarkı söyleyebilen insanlar var (bkz : Ebru Gündeş).Bu yetenek midir? Tabi ki hayır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 22 Mart 2010; 14:02:55 >

• ses yetenek degil mi simdi ????
  • Ben doğuştan geldiğine inanıyorum.Bence yetenek bir ensturumanı iyi derecede çalmak, 8 tane topu aynı anda çevirebilmektir.
  • Olağanın üstü veya ortalamanın üstü sayabileceğimiz herşeyi "YETENEK" klasmanına koyabiliriz.
    dolayısıyla uzun bir matematik problemini birkaç saniyede çözen sınıf arkadaşınız için de Yetenek li diyebiliriz. Sesi olağan üstü güzel olan birinin durumuna da yetenekli diyebiliriz.

Bu açıdan özürlü kardeşin durumu yetenek midir? yetenek klasmanına girer..

Diğer taraftan tekrar edeyim ki asıl yetenek programın yapımcısı "ACUN" dur.

Ben öyle düşünüyorum ki son dakikada 20 dakika ve oy sıfırlama ayağına halkın sadece duygusallığıyla sms yağdırdığı özürlü Bilal al aşağı edilip yerine 2 yetenkli arkadaş Türkiye'nin en yeteneklisi açıklandı.

Bundan gayet eminim. ilk 5 lerin açıklanmaya başladığı sıralardaki görüntüleri ve Hülya Avşar ile Acun'un atışmalarını ve Hülya nın tahmin ettiğim gibi oldu ben sana dememişmiyidim felan demesini ve Acun'un da oy patlaması olduğunu ifadeleri vs. hepsi özürlü Bilal'in sms olarak alıp başını gittiğini gösteriyordu.
    Bunlar tahmin ama ben Türkiyeyi tanıyorsam bunlar çok doğrudur.

Bence kendilerince duygusal olarak yapılan bir hatayı düzeltip Türkiye'nin imajını kurtardılar. Uluslararası bir yarışma olan bu organizasyonu sonuçta başkaları da izleyecek değerlendirecek Türkiye'nin en yeteneklisi Bilal dir imajını son anda alıp düzelttiler.

Ama yapılan haksızlığı ve sms avcılığını görmediğimi zannetmesinler. Bence Bilal çoktan elenmeliydi ama (tekrar ediyorum yetenekli ama ondan yeneklileri de vardı) sırf kendisine sms yağıyor diye Finale kadar taşındı ve Finalde beklenmeyen oldu Bilal smsleri yine topladı.

Evet böyle düşünenleri veya düşünmeyenleri de görmek isterim.

Göz göre göre bişeyler ters çevrilebiliyor. Arada yine uyanıklar sms zengini oluyorlar.

• quote:

Bence yetenek bir ensturumanı iyi derecede çalmak, 8 tane topu aynı anda çevirebilmektir.

Bana kalırsa asıl yetenek ''hiç bir şey yapmadan'' en iyi 2. yetenek olabilmektir..

Kutluyorum bu yeteneği..

quote:

Bundan gayet eminim. ilk 5 lerin açıklanmaya başladığı sıralardaki görüntüleri ve Hülya Avşar ile Acun'un atışmalarını ve Hülya nın tahmin ettiğim gibi oldu ben sana dememişmiyidim felan demesini ve Acun'un da oy patlaması olduğunu ifadeleri vs. hepsi özürlü Bilal'in sms olarak alıp başını gittiğini gösteriyordu.
    Bunlar tahmin ama ben Türkiyeyi tanıyorsam bunlar çok doğrudur.

Bence kendilerince duygusal olarak yapılan bir hatayı düzeltip Türkiye'nin imajını kurtardılar. Uluslararası bir yarışma olan bu organizasyonu sonuçta başkaları da izleyecek değerlendirecek Türkiye'nin en yeteneklisi Bilal dir imajını son anda alıp düzelttiler.

Aynı fikirdeyim, 1. oylamada Bilal büyük ihtimal 1. girmişti, 2. oylamada da Bilal 1. olmuş olabilir..

Acun'un yerinde olsam Bilal'i anons edemezdim, aksini söylerdim..

Ülkenin gururu söz konusu burada..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazardousmen -- 22 Mart 2010; 14:31:58 >

• 1. olan çocuklar hak ettiler,en azından eldekiler içinde:)

Özellikle Michael Jackson taklidi yapan küçük kekeme çocuk sanırım adı Kaan idi,performansından sonra,ukela yorumlarda bulunmasa güzel olacaktı,yok dansçılara dans öğretmiş de,zor öğrenmişler de ...ulan Michael Jackson'ın kendisi son derece mütevazi bir insan iken, bu tür 3. sınıf taklit naylonların bu tür triplere girmesini hazmedemiyorum. Tabi bir de koskocaman Mustafa Kemal'in adını sırf oy avcılığı için ağzına alması çok garip ve komikti.

Hak yerini buldu bence.Ancak Türkiye'nin yetenek özürlüsü olduğu da bu yarışma ile kanıtlandı.

• acun yarışmanın adını esprili şekilde yetenek sizsiniz türkiye koydu ama bizimkiler yeteneksizsiniz türkiye anlamış sanırım. finali diğerlerinin yanında zerre hak etmeyen 2(3 de denebilir) kişi finale çıktı.hadi diğer çocuklar neysede o bilal nasıl çıktı, nasıl oraya kadar geldi anlamadım. dün gülem tuttu resmen ağzıyla saz sesi falan yapamay çalıştı. yazık vallaha ne yetenekler vardı harcandı hepsi.
  • tam bir fiyasko bence
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.