Şimdi Ara

'Yeterli depolama alanı yok' sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
3
Favori
162.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar şuan benzer bir sorunu ben yaşıyorum. s2 cihazım var. program yükleyince 1.97 olan dahili belleğe yüklüyor sanırım ve kısa bi süre sonra yeterli yer yok diye uyarı veriyor. şuan 4.4.2 den 4.1.2 ye dönüyorum. inşallah çözerim.
  • Es file explorer indirdim ancak arama yapınca gelen dosyalları silemiyorum.atık dosyalarida buldum onlarada dokunamiyorum android klasörü>data icerisinde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufyaser -- 4 Mart 2014; 9:36:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağıdaki adımları yapmak telefonunuza kalıcı hasar verebilir dikkatli olun! Sorumluluk yapana aittir!

sorunu müthiş acılar çektikten sonra çözdüm...

XDA Developers
    Insufficient Storage Available Error message in Google Play when installing
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1908711&page=3

3. sayfanın sonundaki dayı olayı anlatmış aslında...

problem birden çok defa romlanmış cihazlarda olabilecek bir sorun...

hatayı aldığınız uygulamanın belli kalıntıları telefonun sağında solunda kaldığından uygulamalar kurulurken play store dosyanın üzerine yazmadığı için hata alıyor exception handling düzgün yapılmadığından da bunu yer yok doldu şeklinde yorumluyor... Aslında hata çok farklı

sorunu halletmek için adt bundle kurunuz, ardından kurulum yerine göre farklılık gösterebilir C:\Development\ADT\sdk\platform-tools alına cmd ile gidin...

devam etmeden önce pcye telefonu bağlayın ve geliştirici seçeneklerinden debug'ı açın

konsoldan adb.exe ardından adb shell yazarak telefona bağlanın

cd /system/xbin yazın (bu klasör yoksa cihazınız rootsuz demek ve devam etmek için önce root edin)

ve altında olan su yu çalıştırmak için su yazın

telefon root yetkisi isteyecek verin...

artık cihazda rootsunuz şimdi yapmanız gereken şu size sorun çıkaran uygulamanın paket adresini bulun, bununda en kolay yolu play strore linki

mesela bende sorunu çıkaran hangouts'du

linkten anlaşılacağı gibi paket adresi com.google.android.talk

bu paket adresine sahip olan uygulamaları bulmak için şu komutu kullanın

find / | grep android.talk

bu komut size paket geçtiği tüm yerleri verecektir daha sonra klasör silme komutu olan

rm -rf <paketin tam adresi> örneğin rm -rf /data/app-lib/com.google.android.talk-1

rm'i kullanarak temizleyin bu aşamada çok dikkatli olun zira geri dönüşü yok hatalı bir şey silerseniz geçmiş olsun...

ben çıkan onlarca lib ve kalıntıyı temizledim ve store'dan tekrar hangouts'u kurdum..

• quote:

Orijinalden alıntı: CoxeD

Aşağıdaki adımları yapmak telefonunuza kalıcı hasar verebilir dikkatli olun! Sorumluluk yapana aittir!

hatayı aldığınız uygulamanın belli kalıntıları telefonun sağında solunda kaldığından uygulamalar kurulurken play store dosyanın üzerine yazmadığı için hata alıyor exception handling düzgün yapılmadığından da bunu yer yok doldu şeklinde yorumluyor... Aslında hata çok farklı

sorunu halletmek için adt bundle kurunuz, ardından kurulum yerine göre farklılık gösterebilir C:\Development\ADT\sdk\platform-tools alına cmd ile gidin...

devam etmeden önce pcye telefonu bağlayın ve geliştirici seçeneklerinden debug'ı açın

cd /system/xbin yazın (bu klasör yoksa cihazınız rootsuz demek ve devam etmek için önce root edin)

artık cihazda rootsunuz şimdi yapmanız gereken şu size sorun çıkaran uygulamanın paket adresini bulun, bununda en kolay yolu play strore linki

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.talk

bu komut size paket geçtiği tüm yerleri verecektir daha sonra klasör silme komutu olan

rm -rf <paketin tam adresi> örneğin rm -rf /data/app-lib/com.google.android.talk-1

rm'i kullanarak temizleyin bu aşamada çok dikkatli olun zira geri dönüşü yok hatalı bir şey silerseniz geçmiş olsun...

ben çıkan onlarca lib ve kalıntıyı temizledim ve store'dan tekrar hangouts'u kurdum..

Bu yüzden romlama işlemi öncesi wipe data/factory reset ve wipe cache partition işlemlerini yapıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hacivat123

quote:

Orijinalden alıntı: CoxeD

Aşağıdaki adımları yapmak telefonunuza kalıcı hasar verebilir dikkatli olun! Sorumluluk yapana aittir!

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.talk

Bu yüzden romlama işlemi öncesi wipe data/factory reset ve wipe cache partition işlemlerini yapıyoruz.

Ben bu sorunu wipe yapsamda yaşadım.

• Kusura bakmayın fakat bu konu hakında bende bloguma bir yazı yazmıştım eğer yardımcı olacaksa Android Yeterli Depolama Alanı Yok Hatası adlı konuma bakmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefagenc55

Kusura bakmayın fakat bu konu hakında bende bloguma bir yazı yazmıştım eğer yardımcı olacaksa Android Yeterli Depolama Alanı Yok Hatası adlı konuma bakmanızı öneririm.

Merhaba, sorun ile karşılaştığımda bahsettiğiniz iki adımıda denemiştim ve sonuç alamamıştım. yukarıda yazdığım adımlar ile temizlemeyi başardım. Tabi sorun uygulamadan uygulamaya romdan roma değiştiğinden çözüm farklı olabliyor.

• Bu işlemleri gerçekleştirdim. LG P705 var elimde. Sorunsuz "adb shell pm set-install-location 2" komutu da işledi. Gogle play, play store vb etki edebileceğini düşündüğüm bazı programların verilerini temizlememe rağmen play store'dan programı indiriyorum fakat kurulum aşamasında "yeterli depolama alanı yok" mesajını alıyorum. herhangi bir kurulum yapamıyorum.

Ardından tekrar "adb shell pm set-install-location 1" ile eski haline dönünce sorun ortadan kalkıyor. Bu durumun sebebi nedir, ne yapmalı?
  • Bende google play verileri sil deyince düzeldi. Normalde bazı prog guncelleme yapıyor bazıları hatta veriyordu.

• arkadaşlar size bi önerim olucak, belli aralıklarla, telefonunuzu formatlayın telefonu formatladım ve önceki uygulamaların hepsini indirdim ayrıca önceden telefondaki sistem uygulamalarını hafızayı doldurmasın diye güncellemezdim, şimdi onlarıda güncelledim ve taşına bilenleri sd karta taşıdıktan sonra hafıza durumu aşağıdaki gibi oldu.

'Yeterli depolama alanı yok' sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konyahmet -- 13 Temmuz 2014; 10:12:15 >

• ARKADAŞLAR AYNI SORUN BENDEDE YAŞANMAYA BAŞLADI.

BUGÜN GOOGLE PLAYE YENİ GÜNCELLEME GELDİ VE GOOGLE PLAY OTOMATİK OLARAK GÜNCELLENDİ.. DAHA SONRA GOOGLE PLAY STORA GİRDİM VE UYGULAMA İNDİRMEYE ÇALIŞTIM AMA ''HATA CİHAZDA YETERLİ ALAN YOK'' DİYE UYARI VERDİ.. BENDE TELEFONDA İŞE YARAMAZ NE VARSA SİLDİM AMA NAFİLE HİÇBİR İŞE YARAMADI...CİHAZIN NEREDEYSE TAMAMINA YAKINI BOŞ AMA YER YOK DİYE HATA VERİYOR.. HANGİ UYGULAMAYI İNDİRMEYE ÇALIŞSAM YİNE AYNI HATAYI VERİYOR..NE YAPMAM GEREK...LÜTFEN YARDIM EDİN...

• Arkadaşlar Eğer Google Play'dan uygulama indiremiyorsanız ''MOBOGENİE MARKET''diye bir market uygulaması var bu market uygulamasını ''http://www.mobogenie.com/tr/'' internet adresinden BİLGİSAYARINIZA indirin.
    Daha sonra Telefonunuzu Bilgisayara USB kablo ile bağlayın ve indirdiğiniz uygulamayı içine atın.
    Daha sonra telefondan uygulamayı yükleyerek kullanabilirsiniz.

bu marketinde GOOGLE PLAY'DAN HİÇBİR FARKI YOK..aradığınız tüm uygulamalar bulunuyor.
  • Arkadaşlar aynı sorun kardeşimin telefonunda oldu. Uygulamalardan google hizmetler çerçevesi adlı uygulamanın verilerini ve önbelleğini temizleyince sorun halloldu. Umarım işinizi görür, hayırlı günler

• Google play güncellenmiş olup yeterli depolama yok sorunu yaşayanlar Google play'ın güncellemesini kaldırınca sorun düzeliyor.

• OĞUZ? kullanıcısına yanıt
    BEN HER YOLU DENEDİM OLMADI EN SONUNDA FABRİKA AYARLARINA ALDIM SORUN DÜZELDİ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wawe38

BEN HER YOLU DENEDİM OLMADI EN SONUNDA FABRİKA AYARLARINA ALDIM SORUN DÜZELDİ...

Kesin Çözüm :)
  • sd maid ile temizlik yapın yada rootexplore ile sistem /app a gidip bi iki lüzümsuz dosya silin
  • veriyi sil yada önerilen fikirlerle düzelen hiç bir şey yok
    ben başka bir yerden buldum paylaşıyım da arkadaşlar faydalansın.....

telefonunuzu yedekleyip fabrika ayarlarına döndürün, googleplay in 4.1.6 sürümünü yükleyin, googleplay in kendi sıkıntısı bizimle alakası yok, jelly bean, kit kat derken market birbirleriyle uyumsuz, alt sürümlerini yani yukarıda verdiğim 4.1.6 sürümü iyi, daha üstünü yüklerseniz aynı hatayı veriyor.
    oğlumun general mobile discoveriyle denedim en net sürümünü yaptım.....

kaynak:
    Teknolojioku
    Google Play Store [RPC:S-5:AEC-0] Sunucudan Bilgi Alınırken Hata Oluştu
    http://www.teknolojioku.com/haber/google-play-store-rpcs-5aec-0-sunucudan-bilgi-alinirken-hata-olustu-15818.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Leiurus

quote:

Orijinalden alıntı: Leiurus

Öncelikle şunu belirtmek isterim konu başlığı ÇÖZÜLMEDİ olarak düzeltilsin. Söylenilen her şey teker teker ve defalarca yaptım, geçici dahi sorun düzelmedi. Hani bazı arkadaşlar önce düzeldi sonra tekrar oldu gibi yazmışlar ya o bende kesinlikle olmadı.

Bol keseden atıp "hafızanda yer yok gereksizleri sil" diyeceklere de bir çift lafım var. 35 yaşındayım 3 senedir android ile iç içeyim. Bu cümleyi yazma zorunluluğu hissettim çünkü bazılar beni lise çağında bir ergen olarak düşünüp saçma sapan yorumlar veya öneriler yazmasın. Evet sinirliyim hatta şu an kuduruyorum. Eklediğim resme de bakarsanız sebebini anlarsınız.

Bu forum dahil en az 100 tane yerli yabancı forum gezdim, okudum, uyguladım. Kesinlikle bu sorunun tek bir çözümünün olmadığını, bu hata mesajının çok farklı sebeplerle göründüğünü anladım. Haliyle öncelikle hep "sorunu çözdüm" diyenlerin söylediklerini yaptım fakat olmadı. En az 10 tane farklı rom denedim yine olmadı. Resimde de göreceğiniz üzere 780mb dahili bellekte 7.45gb sd kartta yerim var.

Adam akıllı bu sorunun neden olduğunu anlatan, daha doğrusu sorunun kaynağını nasıl bulabileceğimizi söyleyecek bir insan evladı arıyoruz.

Benim sorunuma biraz detaylı inmek istersek; öncelikle yeni kuracağım hiçbir program veya oyunda sorun yok bunu belirtmek isterim. Benim sorunum özellikle update yapan oyun veya programlarda bu hatayı görmek. Örneğin facebook, twitter, utorrent, MX Player gibi benim için bu cihazı kullanma sebebi olan uygulamalara güncelleme gelince bu hata çıkıyor. Mesela hangout, whatsup, youtube uygulamalarına update geldiğinde "sorunu çözdüm" diyen arkadaşların tavsiyeleriyle updateler sorunlu olabilir diye programı komple kaldırıp yeniden kurmamı söylediler, fakat mükemmel çalışan programlar tekrar kurulamadı, bu hatayı vermeye başladı. Daha önce cihaza hiç kurmadığım program veya oyunları kurabiliyorum fakat update işlemi yapamadığım için kaldırdığım programı tekrar kuramıyorum. Bunun gibi sorunlar çoğalınca tekrar rom atıyorum tüm herşeyi sıfırdan kurduğum zaman sorun olmuyor. Bu esnada rom atmadan önce fabrika ayarlarına dönsem bile sorun düzelmiyor.

Şu ana kadar yaptığım işlemleri aşağıda sıraladım. Lütfen yardımcı olacak arkadaşlar bu yazdıklarımı tekrar önermesinler. Zira 6 aydır bu lanet sorundan kurtulamadım.

* Fabrika ayarlarına gerdi dönme
    * Dalvik Cache işlemi (defalarca)
    * Super User işlemi ile bu hatayı veren uygulamalara yetki verme/alma
    * Yeni rom atma (bir süre sonra özellikle uygulama updatesi gelince sorun tekrar çıkıyor)
    * Google Play'ın verilerini temizleme
    * Google Crome veya başka bir browser kesinlikle kullanmıyorum haliyle onlarla ilgili önerilenleri yapamadım
    * Install Location olarak hem dahili belleği, hem sd kartı hemde usb belleği seçmeme rağmen sorun düzelmedi
    * Gapss'ın son çıkan 5 versiyonunu defalarca kurdum denedim fakat sonuç aynı
    * Tüm taşınabilir uygulamaları SD karta taşıdım
    * Şu an kullandığım 4.2.2 versiyonunda sorun var diye 2.3.6 - 4.0.1 - 4.0.4 - 4.1.2 - 4.2.1 versiyonlarını ayrı ayrı kurdum birer hafta kullandığım sorun düzelmedi
    * CWM kurup defalarca veri temizle yaptım

Cihazımın bilgileri

* Samsun GalaxyTab GT-P1000
    * Sim kart takılıp telefon görüşmesi yapılabilen model
    * 16 gb dahili, 16 gb harici hafıza
    * Andorid Sürümü : 4.2.2 Jelly Bean
    * Kullandığım şu anki rom : aokp_sgt7-p1-jb-mr1_20130915 (diğer kullandıklarımı yazmadım çünkü çok fazla)
    * CPU : ARMv7 Processor rev 2 (v7I)
    * Ram 505mb

************ Ç Ö Z Ü L D Ü ************

Öncelikle bana önerilen (daha önceki mesajımda yazdığım gibi) hiçbir işlem işe yaramadı. Aslında sorunun ne olduğunu az çok tahmin ediyordum. Sorun daha önce çalışan ve üzerine güncelleme gelince "yeterli depolama alanı yok" hatası veren programın cihaz içinde kalan artık dosyaları. Kaldırıp yeniden kurmaya çalışınca aynı hatayı vermesinin sebebi de bu. Bende şu şekilde yaptım (çok riskli olduğunu biliyorum fakat denemeden içim rahat etmeyeceği için uyguladım)

1-) ES File Explorer programını indirip kurdum
    2-) Programı açıp üst satırdaki / işaretine tıklayarak konumu "Cihaz" olarak ayarladım.
    3-) En alttaki "Ara" butonuna tıklayarak arama penceresine sorun çıkaran programın kısa adını yazdım. Örn: "twit" veya "faceb" veya "utor" gibi
    4-) Arama sonucunda ne çıkarsa çıksın hepsini sildim.
    5-) Google play'e girip yeniden son güncel sürümleri indirdim ve kurdum. Hiçbir sorun olmadan çalıştı. Ancak önüme geleni sildiğim için facebook veya twitter gibi sosyal ağlardan oynanan oyunlarında bazı dosyalarını silmiş oldum. Örneğin "8ball" isimli bilardo oyununu oynardım fakat silme işleminden sonra oyuna girerken kullanıcı adı ve şifremin de silindiğini gördüm. Bunları tekrar girdiğimde sorun olmadan oynadım. Aynı sorunu yine Facebook'a tanımlı olan "Çanak Okey" oyununda gördüm fakat sadece kullanıcı adı ve şifre girerek onuda düzelttim. Başkada sorun denilecek bir olayla karşılaşmadım.

Bu kadar çok şey deneyip sonunda sorunu kendi yöntemlerimle çözdüğüm için mutluyum. Bana önerilen bir çok programın da bu işe yaradığına eminim. Ama ne hikmetse benim manuel yaptığım işlemleri bu programlar yapamıyor demekki. Denediğim programların isimlerini buraya yazsam 1 sayfa yer tutar. Hiçbirine güvenilmemesi gerektiğini bir kez daha anladım.

Herkese hayırlı günler.

Merhaba, ben de aynı sorunu yaşadım ve uzun uğraşlar sonucu yabancı bir sitede aynı çözümü buldum. Sorun aslında cihazda yer olmaması değil, kurulum sırasında eski dosyaların üzerine yazamaması. Ben de sorunun çözümünü ekran görüntüleri ile birlikte detaylı bir şekilde şu sayfada anlattım.

www.sinanilyas.com
    Yeterli Depolama Alanı Yok Hatasını Boş Alan Olmasına Rağmen Almak - sinanilyas.com
    http://www.sinanilyas.com/makale/65/yeterli-depolama-alani-yok-hatasini-bos-alan-olmasina-ragmen-almak.php

• quote:

Orijinalden alıntı: wawe38

ARKADAŞLAR AYNI SORUN BENDEDE YAŞANMAYA BAŞLADI.

BUGÜN GOOGLE PLAYE YENİ GÜNCELLEME GELDİ VE GOOGLE PLAY OTOMATİK OLARAK GÜNCELLENDİ.. DAHA SONRA GOOGLE PLAY STORA GİRDİM VE UYGULAMA İNDİRMEYE ÇALIŞTIM AMA ''HATA CİHAZDA YETERLİ ALAN YOK'' DİYE UYARI VERDİ.. BENDE TELEFONDA İŞE YARAMAZ NE VARSA SİLDİM AMA NAFİLE HİÇBİR İŞE YARAMADI...CİHAZIN NEREDEYSE TAMAMINA YAKINI BOŞ AMA YER YOK DİYE HATA VERİYOR.. HANGİ UYGULAMAYI İNDİRMEYE ÇALIŞSAM YİNE AYNI HATAYI VERİYOR..NE YAPMAM GEREK...LÜTFEN YARDIM EDİN...

Bende de daha önce hiç bu sorun çıkmaz dı ama google play güncellenince çıktı. Galiba android sürümüm 4. 0 diye.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.