Şimdi Ara

Yetersiz PSU'dan Anakart ısınır mı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir aya yakın bir süredir gigabyte ma770-ud3 anakarta sahibim ve kuzey köprüsü inanılmaz ısınıyor, ne yaptıysam çözemedim bu sorunu. Ancak anakartın kullanma kılavuzunda 500 watt ve üzeri psu kullanımı önerilmiş. sizce yetersiz güç kaynağı anakartın ısınmasına sebep olabilir mi? genel ve önemli bir konu diye düşünüyorum, konuya dair bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

• psu nun ne oldugunu yazmamıssın
    ama genel olarak 2 sey söyleyebilirim
    gigabyte anakartlarda genel olarak en sık görülen arıza kuzey köprüsü asırı ısınmasıdır.

bence birinci secenek bu anakartının arızalı olma sı
    ama eger anakartta problem yoksa psu dan olabiliri ikinci planda
  • quote:

Orijinalden alıntı: sansun

psu nun ne oldugunu yazmamıssın
    gigabyte anakartlarda genel olarak en sık görülen arıza kuzey köprüsü asırı ısınmasıdır.

psum sanırım 350-400 watt. servise göndermeli miyim sizce? çünkü 80 C gayet anormal bir ısı, bir de üzerindeki orjinal heatsink'ini çıkarıp kendim bir aktif soğutucu taktım, bu garanti dışı olmasına sebep olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cileviathan

psum sanırım 350-400 watt. servise göndermeli miyim sizce? çünkü 80 C gayet anormal bir ısı, bir de üzerindeki orjinal heatsink'ini çıkarıp kendim bir aktif soğutucu taktım, bu garanti dışı olmasına sebep olur mu?

Alıntıları Göster
    evet orjinal sogutucusunu takmazsan garanti dısı olur bence orjinalini tak servisine gec olmadan gönder 80 c normal degil yüksek bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: cileviathan

Alıntıları Göster
    Dostum anakartın kendi çipset soğutması yeterli gelir normalde çok extreme sevye o.c vs yapmıyorsan eğer...

Çipset soğutmasını değiştirdiysen yeni taktığın ürün nedir ? montajında sorun olabilir tam oturmamış olabilir kontrol et bunu... Isısı çok yüksek.

Powera gelince de yetersiz psu yüzünden sistem bileşenlerin elbette zarar görebilir başta ekran kartı, anakarta da az da olsa zararı olabilir sistemin kararlı çalışması gerçek bir pwer şart...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 3 Mayıs 2009; 15:58:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Dostum anakartın kendi çipset soğutması yeterli gelir normalde çok extreme sevye o.c vs yapmıyorsan eğer...

Çipset soğutmasını değiştirdiysen yeni taktığın ürün nedir ? montajında sorun olabilir tam oturmamış olabilir kontrol et bunu... Isısı çok yüksek.

Powera gelince de yetersiz psu yüzünden sistem bileşenlerin elbette zarar görebilir başta ekran kartı, anakarta da az da olsa zararı olabilir sistemin kararlı çalışması gerçek bir pwer şart...

Alıntıları Göster
    mutlaka power ında yüksek olması daha iyi olur ancak
    arkadasın bahsettigi anakartta kuzey köprüsü ısınma sorunu cok rastlanıyor o yüzden ben servise göndermesini önerdim
    quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

• quote:

mutlaka power ında yüksek olması daha iyi olur ancak
    arkadasın bahsettigi anakartta kuzey köprüsü ısınma sorunu cok rastlanıyor o yüzden ben servise göndermesini önerdim
    quote:

Alıntıları Göster
    Ya durduk yere çipset soğutmasını niye değişir bu arkadaş hiç gereği yok yani

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sansun

gigabyte anakartın en sık görülen sorunu olduğunu belirtmişsiniz nerede gördünüz bu sorunu kafanızdan mı uydurdunuz veya bir link verirmisiniz ?

konu sahibine dönersek donanımda nelerin olduğunu ek donanm hdd tv kartı falan neyi varsa belirtirse fikir belirtebiliriz bir de kasanın fan ihtiyacı hava sirkülasyonu nasıl emin olmamakla birlikte psu hangi gücle ve markasıyla birlikte genel soruna bakmamız gerekir

• quote:

Orijinalden alıntı: dephyr

quote:

gigabyte anakartın en sık görülen sorunu olduğunu belirtmişsiniz nerede gördünüz bu sorunu kafanızdan mı uydurdunuz veya bir link verirmisiniz ?

konu sahibine dönersek donanımda nelerin olduğunu ek donanm hdd tv kartı falan neyi varsa belirtirse fikir belirtebiliriz bir de kasanın fan ihtiyacı hava sirkülasyonu nasıl emin olmamakla birlikte psu hangi gücle ve markasıyla birlikte genel soruna bakmamız gerekir

Alıntıları Göster
    quote:

+1
    hocam ben GIGABYTE anakart almayı düşünüyordum kararım kesindi aşırı derecede soğudum açıklık getirir msniz duruma?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihancndn -- 3 Mayıs 2009; 18:02:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dephyr

quote:

Alıntıları Göster
    sistemim: AMD Athlon X2 6000+ 2MB cash 90 nm windsor, 2 x 1gb kingston 800mhz -5 5 5 18- ram, eah2400pro ati chipset 256mb ekran kartı -pasif soğutmalı-, 350 watt psu, dvd, presonus firewire 1394 harici ses kartı - adaptörüyle çalıştırıyorum anakarttan almasın gücünü diye-,

ayriyetten bir arkadaş demiş NB -kuzey köprüsü- soğutucusunu neden değiştirdin diye; ilk alıp kurduğumda anakartı NB heatsinki dokunulamayacak kadar sıcaktı, forumlarda gezdim ve değiştiren insanlar olduğunu gördüm o yüzden aktif bir soğutucu taktım üzerine.

benim merak ettiğim konuya hala kimse değinmemiş, bir anakart yetersiz güçten ısınır mı? ısınırse neden ısınır?

ayriyetten benim mustarip olduğum sorundan bir sürü insan dertli nette de -yabancı forumlarda- bir kaç örnke için;

http://209.85.229.132/search?q=cache:jHJGlHHNFOwJ:www.tomshardware.com/forum/257624-30-wierd-speedfan-temps-ma770-advise+ma770-ud3+80c&cd=3&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

http://forums.pcper.com/showthread.php?t=461427&page=4

http://209.85.229.132/search?q=cache:pCA3NyAPvewJ:www.hardforum.com/showthread.php%3Fp%3D1033904646+ma770-ud3+80c&cd=6&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

• quote:

Orijinalden alıntı: cihancndn

quote:

+1
    hocam ben GIGABYTE anakart almayı düşünüyordum kararım kesindi aşırı derecede soğudum açıklık getirir msniz duruma?

Alıntıları Göster
    Gigabyte'ta o tip bir ısınma olması zor olursa da ya üretim ya da kullanıcı hatası vardır

• quote:

Gigabyte'ta o tip bir ısınma olması zor olursa da ya üretim ya da kullanıcı hatası vardır

Alıntıları Göster
    hayır ısınmaz. bir ihtimal sınırda çalıştığı için pover çok ısınabilir ve bu ısı kasa içinde sıcaklığı yükseltebilir. hayatımda anakartın orijinal olan heatsink ile kuzeyköprüsü yandığını görmedim. heatsinkle oynarsın aşırı overclock yaparsın o ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReBeR

hayır ısınmaz. bir ihtimal sınırda çalıştığı için pover çok ısınabilir ve bu ısı kasa içinde sıcaklığı yükseltebilir. hayatımda anakartın orijinal olan heatsink ile kuzeyköprüsü yandığını görmedim. heatsinkle oynarsın aşırı overclock yaparsın o ayrı.

Alıntıları Göster
    Gigabyte g31m-es2l anakartında aynen bu şekilde sorunu var hocam def. haliyle el değmiyor soğutucuya.Soğutucuları genelde gigabyte giriş-orta sınıf anakartlarda küçük durumda.Kısaca gigabyte ne kadar para o kadar köfte diyor.Bilgisayarcıalrda genelde bozuk anakart olur sen anakartını sök git bi bilgisayarcıya değiştirsin soğutucunu hatta küçük bi fanlada destek verdinmi en az 15 derece kadar düşer sıcaklıklar

• quote:

Orijinalden alıntı: N-0NE

Gigabyte g31m-es2l anakartında aynen bu şekilde sorunu var hocam def. haliyle el değmiyor soğutucuya.Soğutucuları genelde gigabyte giriş-orta sınıf anakartlarda küçük durumda.Kısaca gigabyte ne kadar para o kadar köfte diyor.Bilgisayarcıalrda genelde bozuk anakart olur sen anakartını sök git bi bilgisayarcıya değiştirsin soğutucunu hatta küçük bi fanlada destek verdinmi en az 15 derece kadar düşer sıcaklıklar

Alıntıları Göster
    arkadaslar merhabaa ma770-ud3 bende kullanıyorum urunu yaklasık 5 gun oluo alalı ıslemcım athlon x2 blac edıtıon 2.7 psu cooler master 500w ve anakart sıcaklıısı 34 derece suan ıslemcı 42 . bende cok okudum bole kuzey cıp cok ısınıo fılan dıe ama ole bısı gormedım makına 2 gun acık kaldı gecen gun ısı yıne aynıydı. bence psuyu degıstırmenı onerırım acılen , zaten makınayı toplarken bendede everest 450 w psu wardı adam bu olmaz az kalır dıe degıstırdı acıkcası ıyıkı degıstırmıss.

cooler master 500w fıyat 120 tl ye aldım ama fan sesı 20db ve bıraz yuksek ama sogutucucu kasa ıcı devır daım hava akımı gayet guzel memnunum

bırde thermaltake 500w psu war 16db sesı war onuda onerırım alıcatım ama kalmamısstı oda 125 tl cıvarı bısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: tygra

arkadaslar merhabaa ma770-ud3 bende kullanıyorum urunu yaklasık 5 gun oluo alalı ıslemcım athlon x2 blac edıtıon 2.7 psu cooler master 500w ve anakart sıcaklıısı 34 derece suan ıslemcı 42 . bende cok okudum bole kuzey cıp cok ısınıo fılan dıe ama ole bısı gormedım makına 2 gun acık kaldı gecen gun ısı yıne aynıydı. bence psuyu degıstırmenı onerırım acılen , zaten makınayı toplarken bendede everest 450 w psu wardı adam bu olmaz az kalır dıe degıstırdı acıkcası ıyıkı degıstırmıss.

cooler master 500w fıyat 120 tl ye aldım ama fan sesı 20db ve bıraz yuksek ama sogutucucu kasa ıcı devır daım hava akımı gayet guzel memnunum

bırde thermaltake 500w psu war 16db sesı war onuda onerırım alıcatım ama kalmamısstı oda 125 tl cıvarı bısı.

Alıntıları Göster
    arkadaşım bende de north bridge(kuzey köprüsü) çok ısınıyordu küçük bir fan taktım geçti sen bunu da dene olmadı power supplyi değiştir

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: focusrite

quote:

+1

Alıntıları Göster
    beyler ne ısınması yahu çipset oda sıcaklığında çalışıyor o kadar overclocka rağmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 9 Mayıs 2009; 1:03:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

beyler ne ısınması yahu çipset oda sıcaklığında çalışıyor o kadar overclocka rağmen

Alıntıları Göster
    belkide pasif ekran kartının sıcaklığıda etkiliyordur
    ama bende ga g31 kullandım o da çook sıcaktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: rozek

belkide pasif ekran kartının sıcaklığıda etkiliyordur
    ama bende ga g31 kullandım o da çook sıcaktı

Alıntıları Göster
    Psuyu değiştirirsen düzelir imkanın varsa başka bi psu ile dene görüceksin zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geberit

Psuyu değiştirirsen düzelir imkanın varsa başka bi psu ile dene görüceksin zaten.

Alıntıları Göster
    Benim kuzey köprü 100 ün üzerinde geziniyor. Kuzey köprüye el değmiyor. Çok sıcak. Arada düşüyor. Anakart asus .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.