Şimdi Ara

Yetim maaşı ve diğer maaşlarda erkeklere yapılan haksızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anne veya babası vefat ettiği için.. Kız çocuğu evlenmezse ölene kadar.. erkek çocuğu 25 yaşından sonra hiçbir şekilde yetim maaşı alamamaktadır.. Bu konu kadına pozitif ayrımcılık uygulanacak bir konu mudur.. 25 yaşından sonra artık hemen iş bulma garantisi mi vardır.. Bir bayan hem babasından yetim aylığı hemde eşinden dolayı dul aylığını aynı anda alabiliyorken.. Erkek 0 (sıfır)maaş alıyordur.. Konu erkek almıyor kadın da almasın değil.. Ama bu konuda eşitlik olması gerektiğidir.. Hayat şartları hem kadın hem erkek için zordur.. Hatta kadınların iş bulma durumları erkeklerden daha kolay bile olabilmektedir çoğu kez.. Bu durum da olup maaşı kesilen forumdaki erkek arkadaşlar bence birleşip hakkımızı arayalım..

• Bence 18 yaşından sonra bir kuruş bile ödenmemeli her iki cinsiyete de.

• Bence mesele erkeklere ödenmemesi değil kadınlara ödenmesidir.

Bir kaç yıl evvel onlarca çoluk çocuk sahibi kadın kocalarından boşanıp ölen babalarından maaş bağlatıp kocaları ile nikahsız yaşamaya başladılar.

Devlet bir miktarını tespit edip paraları geri aldı. Bunu bile suistimal ettiler.

Hadi kadına 25 değil de 30 yaşına kadar olsun, 30 yaşından sonra da bir zahmet ya işe girsin yada evlensin.

Tabi bu sgk sürekli kötü durumda olur. Ona maaş buna maaş.

• Düzgün bir üniversiteye girenlere verilebilir bence. Onun dışında verilmemesi lazım
  • Bence de, artık devir değişti eskiden kadınlar daha zor iş bulurdu şimdi erkekler daha zor iş buluyor.
  • Aynen saçmalık zaten her işletme bayan eleman arıyor buna rağmen havadan maaş alıp evde oturmayı tercih ediyorlar
  • Bayanlar maaş için nikahsız yaşıyorlar. Şikayet sonucu cukkaya gelenler var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.