Şimdi Ara

Yetkili servise yağı ben götürdüm !!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
4.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bence bilinçli tüketiciye yakışır bir hareket olmuş.
    ama bir düşünün.
    herrkes aynı şeyi yapsa,
    servisler bu sever işçilik yapa bir başka kalem de fiyat artışı yapacaklar,
    bir şekilde gene o parayı çıkartacaklar gibime geliyor.
    ama gene de yağını alıp servise götürenler akıllı kişilermiş.
  • Toyota nın hangi marka yada grubun yağını kullandığını biliyormusunuz? Toyota adı altında satılan yağ acaba fason olarak kime yaptırılıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

Konuyu ve yazılanları bir kez daha okudum da..Yetkili servislerde markaların kullandıkları yağlar satılmıyor mu?
    Mesela biz yetkiliyken Fiat Lubrificanti-Selenia satardık.Gerçi şimdi yine onu satıyoruz ama..
    VW,Audi,Honda,Bmw servislerinde bildiğim kadarıyla Castrol,Peugeot-Citroën servislerinde Total,Renault servislerinde Elf,Fiat-Alfa Romeo-Lancia servislerinde Selenia Grubu kullanılıyor/kullanılması gerekiyor.
    Aklıma gelmeyen başka markalar ve firmalar da var.
    Bunların haricinde yetkili servislerde gerçekten otomobil markalarının anlaşma yaptıkları şirketlerin haricinde yağ satıldığını gören ya da alan oldu mu?

fiat gültaş yetkili servise gitmiştim 3 sene kadar önce fiat palio aracım vardı.yağ aldıkları koca varil üsütnde opet yazıyo sordum selenia kullanmıyomusunuz diye yok dediler opet yağ kullanıyoruz. eve geldim fiat çağrı merkezini arayıp sordum bayinin elinde istediğini kullanır sonucu çıkan kibar cümleler kurdular bana.
    yetkili servise daha önceki aracım olan palioyu 100 bine kadar devamlı götürdüm şunu anladımki ARACINIZI KORUMAK İSTİYOSANIZ YETKİLİ SERVİSE GÖTÜRMEYİN.başında bekletmezler ne yaptıklarını bilmiyosun. yeni aracımı ya götürmem yada başında bekleme şartıyla yetkili servise giderim.aynen yukarıda ki arkadaşların dediği gibi parça yağ ben alır götürürüm kabul ederlerse yoksa garanti falanda umrumda değil.zaten bişey olsa diolarki bu kullanıcı hatası.o garantiye girmez bu garantiye girmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: filenperno

Toyota nın hangi marka yada grubun yağını kullandığını biliyormusunuz? Toyota adı altında satılan yağ acaba fason olarak kime yaptırılıyor?

Bu servise bağlı bir durum ama bir çok markanın yetkili servisi OPET yağ kullanıyor, zaten götürceğiniz servisi arayıp sorarsanız söylerler eğer sizin güvendiğiniz yağ değilse veya o parayı hakettiğini düşünmüyorsanız kendi yağınızı alıp gidebilirsiniz.. Yaklaşık 40-60 TL arasında kar edersiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: filenperno

Toyota nın hangi marka yada grubun yağını kullandığını biliyormusunuz? Toyota adı altında satılan yağ acaba fason olarak kime yaptırılıyor?

gittiğim servisin kullandığı yağın mobil marka olduğunu biliyorum ,diğer servisler farklı yağ kullanıp kullanmadıkları hakkında bilgim yok .
  • Yanlış anlaşıldım sanırım ben “toyota yağ” hangi markaya fason ürettiriyor diye merak etmiştim. Mesela OPET Yağ MOBİL yağın ta kendisidir.
    Bahsettiğim yağ şu:

http://www.toyota.com.tr/turkey-local/yaglar.aspx
  • Yağ değişimi için servise gitmeye değmez. Dışardan yağ, yağ filtresi, hava filtresi, yakıt filtresini alırsınız, işinizi kendiniz de yapabilirsiniz ama uğraşmak istemezsiniz sanayide de üçbeş liraya hallederler ama sanayide ilk bulduğunuz yere de girmemek lazım. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shell den 2 lt aldım 10-40 50 tl ödedim ama meğer çok para vermişim
  • Servisler disardan yag sokmazlar ama size iyiki izin verdiler

Bende yag konusuna cok takik durumdayim castrol mobil haric arabama yag koymuyorum birde tam sentetik olmazsa almiyorum
    10-40 almiyorum castrol 5-40 edge tam sentetik aliyorum cok memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Yağ değişimi için servise gitmeye değmez. Dışardan yağ, yağ filtresi, hava filtresi, yakıt filtresini alırsınız, işinizi kendiniz de yapabilirsiniz ama uğraşmak istemezsiniz sanayide de üçbeş liraya hallederler ama sanayide ilk bulduğunuz yere de girmemek lazım. :)

Yapı karterden nasıl boşaltacağız lift veya vakumlu pompa yoksa?
  • basıyorum parayı yaptırıyorum serviste bakımını alıyorum faturamı takıyorum işyeri masraf dosyama
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Yağ değişimi için servise gitmeye değmez. Dışardan yağ, yağ filtresi, hava filtresi, yakıt filtresini alırsınız, işinizi kendiniz de yapabilirsiniz ama uğraşmak istemezsiniz sanayide de üçbeş liraya hallederler ama sanayide ilk bulduğunuz yere de girmemek lazım. :)

Ön lastiklerin altına takoz yada tanıdık bir ustanın-yıkamacının kanalına giriyoruz, motoru stop edip biraz bekliyoruz.(takribi 15 dk) Sonra aracın karterinin altına 4-5 litre yağ alacak kadar bir leğen yada kova koyuyoruz.Önce yağ çubuğunu çekiyoruz, sonra alttan karter tapasını açıp yağın süzülmesini bekliyoruz. Süzüldükten sonra tapayı kapatıp üst kapağın üstündeki yağ doldurma tapasından, gerektiği kadar yeni yağı boşaltıyoruz. Biraz bekleyip marşa basıyoruz. Ortalama 15-20 km kullanımdan sonra yağ seviyesini kontol ediyoruz eksikse tamamlayıp yolumuza devam ediyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Kaliteli bir kriko ile araç kaldırılır ya da normal kriko ile kaldırıldıktan sonra aracı askıya alacak sert ve araca zarar vermeyecek bir şeyler kullanılablir. Üstten yağ doldurma kapağı açılır, sonra aracın altına yatılarak yağ tahliye kapağı açılır ve altına yağın boşaltılacağı 10-15 litrelik, aracın altına girebilecek kadar yüksek bir kap konur ve yağın boşalması beklenir. Yağ akışı kesildikten sonra alt kapak iyice kapatılır, kapatıldıktan sonra etrafı üstübüyle temizlenir, araç indirilir, üstten yağ eklenir. Yağ dolmaya yaklaştığında araç çalıştırılır, birkaç dakika rolantida çalışmasının ardından eksilen yağa biraz daha ilave yapılır. Bu işlemi tabi düz bir zeminde yapacaksını ve yağ tam gelmiş mi diye de yağ çubuğundan kontrol edecekseniz. Aşağı yukarı olduysa o an için yağ eklemeyi bırakıp yağ kutusunu bagaja atabilirsiniz. Sonraki günlerde yine düz bir yerde, motor soğukken yağ seviyesine bakar, eksik varsa ilave yaparsanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: aahmet_23

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar 2009 model toyota hiace marka bir aracımız birde toyotanın bakım masrafları var :D:D baktım işin içinden çıkamıycam dedim servise motor yağına ben getircem tamam dediler.
    serviste yağın litresini 24 tl + kdv den degiştiriyorlar ben 11 tl'ye alıyorum aynı yağı hemde kapalı kutu içerisinde shell helix 10/40

11 tl ye nereden alıyosun söylesende bizde alsak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Yağıda sen koysaydın keşke hiç para vermezdin

• quote:

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar 2009 model toyota hiace marka bir aracımız birde toyotanın bakım masrafları var :D:D baktım işin içinden çıkamıycam dedim servise motor yağına ben getircem tamam dediler.
    serviste yağın litresini 24 tl + kdv den degiştiriyorlar ben 11 tl'ye alıyorum aynı yağı hemde kapalı kutu içerisinde shell helix 10/40

haticelerin bakımları çok ucuz diye duymuştum hatta broşüründe felanda yazıyor eğer bunların bakımıda masraflı ise araba hakkında biraz ayrıntı verirmisiniz iş için düşündüğmüz bi araçtı o sebepten
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

haticelerin bakımları çok ucuz diye duymuştum hatta broşüründe felanda yazıyor eğer bunların bakımıda masraflı ise araba hakkında biraz ayrıntı verirmisiniz iş için düşündüğmüz bi araçtı o sebepten

tabiki hemen cevap vereyim 4 lt helix 10/40 yağımı 50 liraya alıyorum şuan ve yer bayrampaşa otogarına esenler dört yol gelirken sağ tarafta fiat yedek parçaları satıyor aynı zamanda.

Hiace gelince yakıt olarak sizi kesinlikle üzmez,mekanik olarak kesinlikle kusursuz
    motor sesini biraz içeri alır ve arkadan itiş olması nedeniyle kış aylarında biraz problem oluyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.