Şimdi Ara

Yetkili servise yağı ben götürdüm !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
4.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese iyi akşamlar 2009 model toyota hiace marka bir aracımız birde toyotanın bakım masrafları var :D:D baktım işin içinden çıkamıycam dedim servise motor yağına ben getircem tamam dediler.
    serviste yağın litresini 24 tl + kdv den degiştiriyorlar ben 11 tl'ye alıyorum aynı yağı hemde kapalı kutu içerisinde shell helix 10/40

• helal olsun,bilinçli tüketicisiniz,kaz gibi yolunmamak lazım servislere.
  • Onlar onu zulaya atıp sana açık yağ koymuştur
  • 2 hafta önce aracıma yaptırdığım bakımda bende yağımı kendim götürdüm. Servis önüne gelen araca benzinli/dizel, kamyon, SUV, otomobil, minübüs gibi önüne gelen araca varilden pompalarla 10W-30 yağı basıyordu. Ben Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40 yağımı aldım götürdüm. Gözümün önünde araca koydular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 4 Mayıs 2010; 22:10:41 >
  • Bende gecen Carrefourda Castrol 10 w 40 yaglarda yagin yaninda kucuk termos veriyorlardi aldim.

Ilk bakimda Castrol yerine baska yag koymuslardi bu sefer ben goturecegim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soylukan

Onlar onu zulaya atıp sana açık yağ koymuştur

bende kendim alıyorum ve tüm bakım zamanı boyunca başlarında duruyorum sektirme şansları inan yok.başka türlü rahat etmez içim.
  • Yağıda sen koysaydın keşke hiç para vermezdin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

bende kendim alıyorum ve tüm bakım zamanı boyunca başlarında duruyorum sektirme şansları inan yok.başka türlü rahat etmez içim.

Sen durursun da arkadaş sanırım yetkili servisten bahsediyor, pek izin vereceklerini sanmam... Ben kendim alıp kendim değiştiriyorum en temizi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

Sen durursun da arkadaş sanırım yetkili servisten bahsediyor, pek izin vereceklerini sanmam... Ben kendim alıp kendim değiştiriyorum en temizi

en son zaman peridoyundaki değişimde bende öyle yaptım garantim bitti ne yazık.bütün parçaları Aksaraydan toparladım.

• Arkadaşlar benim bilidğim zaten servisler böyle yapıyor talep doğrultusunda.En azından biz yetkili servisken müşterimiz yağımı ben getireceğim dediğinde tamam diyorduk.Gerçi bizim sattığımızla onun aldığı arasında(adi marka ya da 20W/50 açık yağ olmadıktan sonra) fiyat olarak bir fark olmuyordu..
    Keza aynı şeyi biz de tırımız için yapıyoruz.Yağ-yağ filtresi-hava filtresi değişme zamanı geldiğinde kendimiz alıyoruz parçayı;götürüp gidiyoruz servisine.Hiçbirşey de demiyorlar.Diyeceklerini de sanmıyorum.

Ama şu da var;servis ya da firma sizin aldığınız yağdan ya da buna benzer bir parçadan doğacak bir arıza kapsamında da sorumluluk almıyor.Biz de almazdık.Gittiğimiz Renault Trucks servisi de almıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 5 Mayıs 2010; 2:22:33 >

• Aracımı nereye götürsem sadece işçilik öderim..Parçasıydı ıvırıydı şuydu hepsini kendim temin ederim..
  • Genelde Yetkili servisler tanıdık ve devamlı bir müşteri olmadıktan sonra böyle birşeyi kabul etmez... pek farkeden birşey yok zaten
  • ben sadece yağı götürüyorum diğer parçalarıda götürmek isterim ama araç yeni olduğu için henüz piyasaya düşmemiş yada ben bulamıyorum.aracım toyota hiace 2009 model.bende yağı götürdügümde itiraz edemiyorlar çünkü onların warınden koyduğunu ben 4lt pakette getiriyorum benim onlardan şüphelenmen gerekir :D he birde ben faturasına alıyorum olurda itiraz ederlerse diye.
  • Aynen ben de öyle yapıyorum. Hatta bundan sonra diğer parçaları da, hava filtresi, yağ filtresi vs kendim alıp götüreceğim. Aynı parçaya daha fazla para ödemek istemiyorum.
  • Konuyu ve yazılanları bir kez daha okudum da..Yetkili servislerde markaların kullandıkları yağlar satılmıyor mu?
    Mesela biz yetkiliyken Fiat Lubrificanti-Selenia satardık.Gerçi şimdi yine onu satıyoruz ama..
    VW,Audi,Honda,Bmw servislerinde bildiğim kadarıyla Castrol,Peugeot-Citroën servislerinde Total,Renault servislerinde Elf,Fiat-Alfa Romeo-Lancia servislerinde Selenia Grubu kullanılıyor/kullanılması gerekiyor.
    Aklıma gelmeyen başka markalar ve firmalar da var.
    Bunların haricinde yetkili servislerde gerçekten otomobil markalarının anlaşma yaptıkları şirketlerin haricinde yağ satıldığını gören ya da alan oldu mu?
  • Ankara'da citroen yetkili servisinde 2 defa bakım yaptırdım.Kapalı kutudan gözümün önünde açarak yağ değiştirdiler ve aracın yanında durup izlememe müsade ettiler.Aracın altına girmediğiniz sürece elinizde çayınız muhabbet ederek bakım yaptırıyorsunuz.Garanti bittikten sonra sışarda yaptırmaya başladım bakımları.Aslında çokta uçuk rakamlar çıkarmıyordu servis.Opel ya da toyota dan çok daha uygundu fiyatları ancak piyasada 55 tl olan mazot pompasına 112 artı kdv deyince yollarımız ayrıldı:)
  • ben servise gidersem kendi yağımı götürürüm zaten sadece yağ değişimiyse castrol bayilerine götürüyorum direk
  • Garanti firma ile bizim aramızdaki bir sözleşmedir. Üçüncü partilerin mal veya hizmetleri bu sözleşmenin kapsamında bir gereklilik olamazlar. Yağ üreticileri üçüncü partidir.

Mesela, bir firma falan marka yağı kullanmalısın, yoksa garantiyi feshederim diyemez. Teknik şartları paylaşmak zorundadır ve bu zorunluluğu karşılayan her marka ürün kullanılablir. Bu haklar "rekabet yasaları" kapsamında da güvence altındadır. Eğer tek bir marka ürün için teknik bir gereklilik varsa o halde üretici bu marka ürünü kendisi ücretsiz temin etmek zorunda. Mesela Gurgel firması benim araçlarımın garantisini sürdürebilmem için bir "sarf malzemesi" olan Gurgelin'e ihtiyaçları olur derse bu "Gurgelin" satın alınan mal veya hizmetin bir parçası sayılacağından servisler sırasında ücretsiz temin edilmek zorundadır. Aksi durum "saadet zincirleri" ile beraber aynı sebeplerden dolayı suçtur.

• Şunu da ekleyelim:
    Kullanım kılavuzunda (Toyota) yağ değişimi vs gibi bakımların yanına bir yıldız (*) işareti koymuşlar. (*) yıldız ne demek bakalım:
    KENDİNİZİN YAPABİLECEĞİ BAKIMLAR
    Aslında sırf yağ ve filtre değişiminden ibaret bakımlarda kullanım kılavuzuna göre servise gitme zorunluluğu dahi yok...
    Ama güzel ülkemde sıfır araba alanlara enayi muamelesi çekildiğinden, başlıyor garanti bozulur hiayesi...
    Eee biz de n'apıyoruz, aman 100 lira fazla verelim de başımız dişimiz ağrımasın...
  • quote:

yok daha neler.. servisler kazık ama bunuda yapmazlar.. senden aldığı yağı bir başkasına niye koysunlarki.. nede olsa onlarada açık yağ koyuyorsa..

çamut at izi kalsın olayına döndürmeyelim..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.