Şimdi Ara

Plaka Aydinlatmasi Yanmiyor Muayeneden Gecer Mi? (Gecti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
25.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarin aracin muayenesi var. Bugun sanayiide genel bi bakim yaptirdim.

Lpg tankini da degistim.

Tum aydinlatmalari sinyalleri v.s. kontrol ettik sorun yok

Lakin gunduz oldugundan plaka lambasini farketmemisiz patlakmis.

Hic bu durumdan muayeneden kalan oldu mu?
    Dikkat ediyolar mi bu lambaya da?

Ekleme:

Yanmayan plaka aydinlatmasiyla hafif kusurla gecti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 8 Ekim 2020; 15:1:22 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Plaka Aydınlatması Yanmıyorsa Muayeneden Geçer mi?

Araç muayenesi sırasında, plaka aydınlatmasının çalışmaması ciddi bir kusur olarak değerlendirilir. Plaka aydınlatması, aracın gece veya düşük görüş koşullarında görünürlüğünü sağlar ve trafik güvenliği açısından hayati önem taşır.

Ağır Kusur mu Hafif Kusur mu?

Plaka aydınlatmasının çalışmaması, muayene yönetmeliğine göre ağır kusur olarak kabul edilir. Bu, aracın muayeneden geçemeyeceği ve onarılarak yeniden muayeneye getirilmesi gerektiği anlamına gelir.

2023'te Muayeneden Geçer mi?

Muayene yönetmeliği 2023 yılında da güncellenmedi ve plaka aydınlatmasının çalışmaması hala ağır kusur olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle, plaka aydınlatması yanmayan araçlar muayeneden geçemez.

Plaka Aydınlatmasını Onarma

Plaka aydınlatmasını onarmak genellikle basit bir işlemdir. Ampulleri kontrol ederek yanıp yanmadıklarını veya gevşeyip gevşemediğini kontrol etmelisin. Ampuller yanmıyorsa değiştirmelisin. Kabloları veya bağlantıları gevşemişse sıkmalısın.

Plaka aydınlatmasını kendin onaramakta zorlanıyorsan, bir tamirciye götürmen önerilir.

Plaka aydınlatmasının düzgün çalışmasını sağlayarak, aracının trafik güvenliği standartlarını karşılamasını ve muayeneden sorunsuz bir şekilde geçmesini sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evt dikkat ediyorlar, halledin öyle girin muayeneye.
  • Zayıf aydınlatma hafif kusurla geçiyor. Kesin. Patlak ise muhtemelen geçmez.
  • Sök bi tanıdığın arabadan sonra verirsin.
  • Herkese tesekkur ederim.

Randevu 8 bucukta.
    sanayiyi bi dolasacam belki acik elektikci bulabilirim.

Simdi bi de obur arabalarinkine bakayim belki uyar.
  • ampuldense 1-2 liralık birşey zaten hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: zero01

ampuldense 1-2 liralık birşey zaten hocam

Hocam sorun 1 2 Lirasinda degil. Sabah erken saatte elektrikci bulmakta.

zaten kuflenmis yuvasi falan. sadece ampul takmakla kurtarmayacak gibi.

Sabah elektrikci bulabilirsem yaptircam yoksa şansa girecem bakalim.
  • Güncel kusur listesini nereden bulabilirim?

• Plaka aydınlatma lambaları hafif kusur, 2 hafta önce muayeneden bu şekilde geçtim ben de fark etmeden gitmiştim sürpriz oldu.
  • Yanmıyorsa hafif kusur geçer. Beyaz veya sarıdan farklı renkte yanarsa ağır kusur kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cduman

Plaka aydınlatma lambaları hafif kusur, 2 hafta önce muayeneden bu şekilde geçtim ben de fark etmeden gitmiştim sürpriz oldu.
    basina gelenden duymak istemistim tesekkur ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Hocam sorun 1 2 Lirasinda degil. Sabah erken saatte elektrikci bulmakta.

zaten kuflenmis yuvasi falan. sadece ampul takmakla kurtarmayacak gibi.

Sabah elektrikci bulabilirsem yaptircam yoksa şansa girecem bakalim.

Alıntıları Göster

2012 yılında jettamın arka plaka lambaları yanmıyordu.

Hafif kusur olarak geçmişti.

O zamandır bu zamana değiştiyse bilmiyorum.

kendim 2 adet sarı ampül alıp yıldız tornayla değiştirmiştim.

• Son muayeneye gittigimde haberim yoktu arka plaka ışığı patlakmış hafif kusur yazmışlar

• sizce plaka ampulu muayeneden kalmak için geçerli bir neden değil mi?

• 2002 model aracımla tam takır kusursuz geçmek için her yeri kontrol edip kendimden emin şekilde muayeneye girdim. Muayeneden bir önceki gece yanan plaka lambası muayenede patlamış ama geçmişti  

dipnot: hafif kusur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 8 Ekim 2020; 10:32:36 >
  • Net cevap vereyim. Muayeneden geçiyor.

Benim aracım 8 senedir bende. aldigimdan beri arka plaka aydinlatmasi yanmıyor. Hep geçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 8 Ekim 2020; 11:33:23 >
  • Arka sis yanmıyordu geçmiştim. Hafif kusur. Ama plaka aydınlatmasını bilmiyorum..

• erka1907 kullanıcısına yanıt
    Bence geçerli bir neden çünkü önemli bir şey. Ama ampül patladıysa bunu sürücünün fark etmesi zor. Çoğu kişi bilmeden gidip muayenede öğreniyor. Arabanın daha büyük bir parçası olmasa/zarar görse neyse de plakadaki ampulü göremeyebilirsin. Bu yüzden millet mağdur olmasın diye bence hafif kusur olması mantıklı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.