Merhabalar, Arkadasim Nissan Qashqai markali arabasini agaca surtmus. Arac 6 aylik, kaskolu, 2,5 sene garantisi var. Fotolari ekledim. Sizce lokal boya mi kapi mi degisimi mi mantikli? Boyasiz halledebilir mi? Alt taraftaki plastikte de biraz gocuk var, bunun icin de bir islem gerekiyor mu? Boya sonrasi arac ayni kapidan tekrar hasar aldiginda garanti kapsam disi oluyor mu? Bu islerden anlamadigim icin yorumlarinizi ve tecrubelerinizi bekliyorum. Umarim boyaya gerek kalmadan vakum ile halledilir. Boya ya da kapi degisimi 2.el satarken ne kadar fiyat dusuruyor? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dejazak -- 9 Mayıs 2021; 20:27:6 > |
kapi degisimi ya da boya?
-
-
600 700 TL ye sanayide yapılabilecek bir işlem vakumla çekme ufak lokal boya
-
Parça değiştirmeyin değer kaybeder. Ayrıca değiştirilen parça da boyasız gelir. İyi bir Kaporta ustasına kapıyı düzelttirip, boyattın. Kapının tamamını değilde üst fletodan aşağısını boyattırın. Fakat bence 1500 den aşağı olmaz plastik kapı altlığı ile beraber.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunun için değişime gerek yok, kapıyı boyatın yeter.
Youtube ve Instagramda BB Otomobil var. Herifler temiz çalışıyorlar, kaskoyla da anlaşmaları var. Bir inceleyin.
Oncelikle gecmis olsun, piyasada isini iyi yapan isim yapmis gocukculer var onlara basvurun. Bu hasar fotograflardan gorebildigim kadariyla boyasiz duzelsede bir cok iz kalacak gibi icinize sinmez, ama fotograflar insani yaniltir yinede canli gormek lazim.
Duzeltme boya isi garantiyi etkileyecek bir durum degil, kapiyi cita alti (kapi kolu cizgisinin altindan) boyatabilirsiniz.
Yanliz iyi bir boyaci secmeniz lazim sonra araba rengarenk gorunur.
Not: 600tlye bu kapiyi duzeltip boyayacak kisi kasapligi bile beceremeycek duzeyde is anca yapar:))
Edit: Bir kac servise sorun ama bence yetkili serviste kapi degisimi yapariz diyecekleri kesin. Buyuk bir sehirdeyseniz acele etmeyin bir kac ustaya servise gosterip yorum alsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightblueist -- 9 Mayıs 2021; 21:19:12 >
Bu kaza icin degisime gerek yok. Gocuk duzeltme ve lokal boya ile hallolur gibi gorunuyor. Darbe kapinin iskeletine kadar gitmediyse problem olmaz ama bu darbe yuzunden kapi degisse de kayda deger bir deger kaybi olmaz. Kazanin nasil olduguna bakmadan degisimden deger kaybi diyenler ya araba isinden anlamiyordur ya da fiyat kirdirmak icin bahane uretiyordur. Degismemesi icin macundan yapilan kapinin yerine sapasaglam orijinal degiseni her turlu tercih ederim. Icinize nasil siniyorsa oyle yaptirin. Gecmis olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Setsa -- 9 Mayıs 2021; 22:1:29 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aracın plakası gözükecek şekilde hasarlı fotoğrafları çekip saklayın, kapıyı boyatın, plastik parçayı değiştirin.
satarken fotoğrafı gösterir satarsınız
yorumlariniz icin cok tesekkurler. kaskodan yaptirilma zorunlulugu yok degil mi?
-
Yetkili servis bu ve benzeri durumda gelen araçlara direk kapı değişiyor... Birkaç yere danışmak gerek...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende de benzer kaza oldu
Serviste kapı değişti
Değişim iyidir onarımdan
İnsanların fikri umrumda değil bizim millet biraz farklı...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Araca yaptırdığınız işlem ne olursa olsun kayıtlı olması daha iyi olur. Mutlaka fatura alın, faturayı saklayın, ne işlem yapıldığı belli olsun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: CC OTO GÜZELLİK MERKEZİParça değiştirmeyin değer kaybeder. Ayrıca değiştirilen parça da boyasız gelir. İyi bir Kaporta ustasına kapıyı düzelttirip, boyattın. Kapının tamamını değilde üst fletodan aşağısını boyattırın. Fakat bence 1500 den aşağı olmaz plastik kapı altlığı ile beraber.
bu nedenden dolayı kapının değişmesi neden fiyatı düşürsün hocam?
Bu kapı göçük tamiriyle olmaz ama değişimde olmaz, eski usul kaportacıda çekiçlenecek üzerine astar boya tamamdır. Yukarıda arkadaşın dediği gibi yama boya olmaz, kapının tamamı boyanır büyük ihtimalle (ton tutturmak zor)
-
hocam yazık olur , yırtılma falan göremiyorum.. kaskonuzla anlaşmalı autoking, bb hasar onarım merkezi vs gibi yerlerinde fikrini alın derim. eğer verecekleri cevap içinize sinmezse yetkili servise bırakırsınız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sml_akyzbu nedenden dolayı kapının değişmesi neden fiyatı düşürsün hocam?
Alıntıları Göstermantıksız ama welcome to Turkey hocam :)
ülkede mantıklı şeylerin sayısı bir elin beş parmağını geçmiyor, macun ya da çimento basılsa sırf değişen yok diye gider onu alır bizim millet sizde haliyle satılması için daha az istemeniz gerekecek, haliyle fiyat düşmüş olacak..
arabamın tepesine kiremit yağdı yandaki binadan.. şimdi ben bunu yaptırsam hayatta anlatamam, inanmaz kimse o yüzden duruyor göçük çizik içinde ama inanın bu şekilde satsam daha karlı olurum
benim arabanın facebook grubunda çok çok önceden görmüştüm ,arabanın tavanını güneş yanığından adam boyatmış, millet pert muamelesi yapıyordu.. bizim millet için boyasız olsun ama paslansın, harita gibi görünsün hiç problem değil :))
-
quote:
Orijinalden alıntı: khansternmantıksız ama welcome to Turkey hocam :)
ülkede mantıklı şeylerin sayısı bir elin beş parmağını geçmiyor, macun ya da çimento basılsa sırf değişen yok diye gider onu alır bizim millet sizde haliyle satılması için daha az istemeniz gerekecek, haliyle fiyat düşmüş olacak..
arabamın tepesine kiremit yağdı yandaki binadan.. şimdi ben bunu yaptırsam hayatta anlatamam, inanmaz kimse o yüzden duruyor göçük çizik içinde ama inanın bu şekilde satsam daha karlı olurum
benim arabanın facebook grubunda çok çok önceden görmüştüm ,arabanın tavanını güneş yanığından adam boyatmış, millet pert muamelesi yapıyordu.. bizim millet için boyasız olsun ama paslansın, harita gibi görünsün hiç problem değil :))
Alıntıları GösterHocam ilk arabamda 5 sene önce güneş yanığı ile bindim. Sırf pert muamelesi görmesin diye. Otomobil ustası amcamda istememişti. Ama şimdiki aklım olsa boyatırdım hocam. Satacaksam önce giderim bulunduğum ilde marka değer yüksek olan bir eksperden rapor alır satarım. İstanbulda da özellikle tarcanlardan alacağım rapora kem küm edene de yallah başka kapıya der yollarım. Tok alıcı varda malının arkasında duran tok satıcı niye olmasın hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam değişim ve boya her zaman Türkiye de değer kaybettirir. Kıyasla değişim daha fazla değer kaybettirir. Bu benim değil, ülkenin gerçeği. Evet bir usta olarak bakarsak, değişim macunlu boyadan daha iyidir. Yurtdışında insanlar belgeselerde, özellikle iyi görünen ve passız aracı istiyor. Bizde ise paslı, macunlu veya yanık boyalı olsun ama değişen ve boya olmasın diyor. Ülkemin insanlarının birbirine kazık atmaya çalıştığı için insanlar birbirine güvenmiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X