Şimdi Ara

Arabanin farlari yetersiz mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar dun yagmurlu havada yola ciktim bazi sokaklarda lambalar sonuktu ve farlarimin hic aydinlatmadigini gordum. Uzunlar bile yetersiz. Burnumun dibindeki arabaya tiklayacaktim nerdeyse.
    Bunun sebebi nedir. Bu farlar normal mi. Tamiri nasil olur. Cok canim sıkıldı ya. Debriyaj sert yukarda kavriyo derken bi de bu cikti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza81 -- 8 Haziran 2014; 13:09:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracın farlarının resmini çekermisin üstündeki vernik ve iç kısmındaki reflektör görünücek şekilde bu sayede daha iyi yorum yapılabilir ayrıca performans tipi far ampulleri kullanabilirsin osram night breaker gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Aracın farlarının resmini çekermisin üstündeki vernik ve iç kısmındaki reflektör görünücek şekilde bu sayede daha iyi yorum yapılabilir ayrıca performans tipi far ampulleri kullanabilirsin osram night breaker gibi.

dostum farların resmini çekip geleyim bikaç dakkaya geliyorum.
  • farların kontrol edilmesi gerekiyor. Far yüzeyi soluk ise, bir oto parçacıda filan cilalanması lazım. Sonrasında bir rot-balansçıya gidip far yükseklik ayarı yaptırmanız gerekiyor. Önerebileceğim güzel ustalar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 8 Haziran 2014; 13:19:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

farların kontrol edilmesi gerekiyor. Far yüzeyi soluk ise, bir oto parçacıda filan cilalanması lazım. Sonrasında bir rot-balansçıya gidip far yükseklik ayarı yaptırmanız gerekiyor. Önerebileceğim güzel ustalar var.

Dostum sen ne zaman geliyorsun buralara, şu arabayı adam akıllı elden geçirelim, debriyajından farına kadar baktıralım, bu nasıl iş böyle ya. araba mı aldık dert mi aldık belli değil :D
  • Haftaiçi geliyorum. Ben de aracımı baktıracağım, beraber götürürüz araçları. Akşam beraber bakarız, benim aracın far ayarları düzgün benimkine göre karşılaştırırız isterseniz.
  • quote:

Haftaiçi geliyorum. Ben de aracımı baktıracağım, beraber götürürüz araçları. Akşam beraber bakarız, benim aracın far ayarları düzgün benimkine göre karşılaştırırız isterseniz.

senin araba farklıdır herhalde, ama yine de karşılaştırırız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motoru degisen arac alinir mi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

quote:

Haftaiçi geliyorum. Ben de aracımı baktıracağım, beraber götürürüz araçları. Akşam beraber bakarız, benim aracın far ayarları düzgün benimkine göre karşılaştırırız isterseniz.

senin araba farklıdır herhalde, ama yine de karşılaştırırız.

her arabanın kısaları 50mt, uzunları 100mt gösterecek şekildedir. Benim ayarlarım normal. Benimkileri referans alabiliriz yani.
  • far temizliği yapmanı önereceklerdir farı sıfır alıp taksan daha ucuza gelir standart halojen ampüller geberik gibi yanıyor Osram Night Breaker Plus la değiştirebilirsin ampülleri.
  • https://store.donanimhaber.com/56/97/44/569744799f9f7bccbacdcf32ce0a2e75.jpg

https://store.donanimhaber.com/42/07/e4/4207e4c2c96d401d20304abc74977acc.jpg

Arabanın farlarının resmini koydum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza81 -- 8 Haziran 2014; 14:31:53 >
  • Dış kısımları sararmış bunlar biraz etkiler ayrıca merceklerin iç kısmıda kararmış olabilir performans serisi ampulleri dene osram night breaker, Bosch Plus 90,Philips X-treme Vision gibi farları kullanabilirsin. Bunlarda işe yaramazsa ya farı değiştir yada içini açıp mercekleri temizlemen ve dışınada zımpara atıp far camınnı temizlemen gerekebilir.
  • farların dışına far temizliği zamanı gelmiş. İlk mesajımdaki far temizliği komple iç aynasıyla beraberdi. Dışına ilacıyla polisaj temizliği 20-30TL ye falan yapıyorlardı yanlış kalmamışsa aklımda. Sonra duruma göre standart ampüller yerine başka ampüllerede bakabilirsiniz.
  • dün karanlık bi sokakta baya yordu beni. uzun farları yakıyorum o bile etkili değil, kendi gözlerimden şüphelendim resmen :) daha önce geceleri hep aydınlık yollarda sürüyordum farketmiyodum.
  • yağmur ve siyah asfalt faktörü yüzünden.
    ben şehirler arsı yola çıktım yağmur yağıyordu.
    önümü hiç göremiyorum, çıldıracam.
    bir ara arabadan inip farlarıma baktım,
    yanmıyor mu ya da biri patlamış mı diye.
    normal yanıyordu.
    yağmur azalıp ta, siyah asfalt bitince rahat görebildim ancak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

yağmur ve siyah asfalt faktörü yüzünden.
    ben şehirler arsı yola çıktım yağmur yağıyordu.
    önümü hiç göremiyorum, çıldıracam.
    bir ara arabadan inip farlarıma baktım,
    yanmıyor mu ya da biri patlamış mı diye.
    normal yanıyordu.
    yağmur azalıp ta, siyah asfalt bitince rahat görebildim ancak.

Evet siyah asfalt vardi ama far her durumda aydinlatmasi gerekmez mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam boşa masraf etme gece yağmur varsa normal, aşırı birşey takarsan bilemem ama yağmur olunca far görünmeye yarıyor.
  • Aşırı yağmur yağınca damlalardan ışık çok fazla kırılıyor ve dağılıyor doğru düzgün asfalta yansımıyor bile ben uzunlarla gittim halde anca tabelalardan yansıyan ışıkla yolu anlaya biliyordum yol çizgileri bile anlaşılmıyordu.
  • Ne yazık ki işyerinde resimleri göremiyorum, blocker var.
    Ancak yorum yapan arkadaşlar doğru söylüyor olabilir, far temizliği zamanı gelmiş olabilir. Araç ilk alındığından beri temizlenmediyse, ki 13-14 yaşında araçtan bahsediyoruz, kirli ve ışığı kırıyor olabilir.
  • aliriza81 kullanıcısına yanıt
    bence de aydınlatması gerekir. ama olmuyor işte.
    o yağmur ve karanlık asfalttta görüş sıfır dı.
    çok güvensiz ve korkarak ilerledim.
    hatta srf bu yüzden xenon far araştırdım,(orjinal olması şart, milleti rahatsız etmemek gerek)
    malesef bizim arabalarda orjinal xenon yomuş.
    kaldı öylece.
  • aliriza81 kullanıcısına yanıt
    Aracınızda sis farı mevcut mu ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.