Şimdi Ara

YETKİLİ SERVİSİN 1200 TL İSTEDİĞİ BULAŞIK MAKİNESİNİ 2 TL'YE TAMİR ETMEK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
10
Favori
6.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • termosifon ısıtmıyor aradım servisi tormostat değişecek dedi 150 tl parça 100 işçilik dedi 350 tl verin sizin olsun dedim güldü hemen bir google amcaya danıştım yedek parça satan yerden 50 tl ye alıp 5 vida söküp kendim taktım

• SPAWN-TheUndead kullanıcısına yanıt

Ücreti TEDAŞ ödeyeceği için resmi muhatap lazımdı hocam. O yüzden yetkili servisi aramak zorunda kaldılar.

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

Bunu boş iş olarak gören, üşenen, parası neyse vereyim gelsinler yapsınlar diyen insan da çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köl Tigin -- 7 Temmuz 2020; 23:51:31 >
  • MyDrama M kullanıcısına yanıt

Maalesef öyle hocam, durum bu. Mesela klima da yanmıştı. Yine yetkili servisi çağırdık, aynı sorun. Klimanın da kartı değişti, ücret: 1750 lira. Şaka gibi. Allah'tan TEDAŞ ödedi. Yoksa yanmıştık.

• tarum_58 kullanıcısına yanıt

Resmen insanları yolunacak kaz olarak görüyorlar işte. Başka bir açıklaması yok.

• Elimde olsa esnaflığı, ustalığı bitiririm. Soyguncu hepsi. Beter olsunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scalh kullanıcısına yanıt

İşini hakkıyla yapana lafım yok, ama maalesef bu insanlar da sayılı. Genelde hepsi böyle.

• Bu kart değişecek muhabbeti zaten meşhurdur bu tamircilerde..

• focusrite kullanıcısına yanıt

Aynen hocam, çok duyuyoruz. Bozulan klima için de aynısını dediler.   Kart değişti, 1750 lira.

• quote:

Orijinalden alıntı: Köl Tigin

Aynen hocam, çok duyuyoruz. Bozulan klima için de aynısını dediler.   Kart değişti, 1750 lira.

emin o o kart 100-200tl maaliyetli bile değildir.. ki o da değişmiş ise. bu arada makinanın devresinde ki yanan varistör görevini yapmış, komple devreyi kurtarmış.

• Ürün bosh marka. Bu tür markalarda yetkili servislere onarım izni verilmediği olabiliyor. Bir amerikan firmasının yetkili servisinde çalıştım bizdede garanti dahilinde bile olsa onarım yasaktı ya arızalı kart yenisiyle değiştirilirdi yada yeni ürün verilirdi. Ayrıca diğer garanti kapsamında onarımı yapan firmalar bu arıza nedeniyle ürünleri garanti dışıda bırakabilirdi.

• focusrite kullanıcısına yanıt

Biliyorum hocam, çok iyi biliyorum da işte, mecburduk. Zaten parası bizden çıkmadı, TEDAŞ ödedi. Bizden kaynaklı bir hata olsaydı onu da söküp bakardım ya da yeni klima alırdım. O kadar para vermezdim.

Dediğiniz gibi, hem de çok iyi yapmış. Yolları falan koparmış ama olsun, diğer bileşenler sağlam.

• çerkes89 kullanıcısına yanıt

Anladım hocam, o da olabilir tabii. Ancak 20 yıllık makinenin kartını sıfır olarak nasıl bulacaklar da yenisi ile değiştirecekler? Böyle durumlarda ne yapıyordunuz siz?

• Dürüst esnaf çok az , çoğu haramzade olmuş , sorsan Müslümanım derler halbuki İslam'la alakaları yok.

• Köl Tigin K kullanıcısına yanıt

Her modelin belli bir süre yedek parçasının temin edilmesi zorunluluğu var. Bizde ürünün üretim yılından sonra 10 yıldı bu süre. Sizin makine 20 yıllık olabilir ama bu model 10 yıl boyuncada üretilmiş de olabilir. Bunlara ekstra olarak sizin düşündüğünüz gibi servisin yada teknisyenin iş güzarlığıda olabilir tabi ki.

• çerkes89 kullanıcısına yanıt

Evet bu durumu biliyorum. Asus bir bilgisayarda ekran sorunu vardı. Arayıp sormuştum. Ürün üretiminin bitişinden sonraki beş yıl yedek parça bulundurduklarını söylemişlerdi. Benzer durum.

• Çamaşır makinesi bozulmuştu bizimde, içindeki suyu tahliye etmiyordu ara sıra.

6-7 ay önce yetkili servis 450 tl ücret istemişti motor değişimi yapılacak diye.

Geçen hafta motor tamamen cortladı, armut.com dan ilan açtım 2-3 usta 250-300 tl fiyat istediler.

Neymiş diye bide ben araştırdım, 50 tl lik ufak bi motor çıktı. Youtube'da da değişim videoları mevcut.

Mahallede yedek parçacı buldum gittim aldım, taktım mis gibi çalışmaya başladı makine.

Yani küçük esnaf kan ağlıyor diyorlarda, yedikleri kul haklarındandır o.

• Geçen yıl 2009 model Traffic aldık. Aldık almasına ama 2 ay geçti, sıcak havalarda arabanın turbosu çalışmıyor. Kontak aç kapa yapıyoruz düzeliyor.

Sanayide 2000TL turbo revizyon + enjektör çekiyorlar. Araba atmosferik hem gitmiyor hem deli yakıyor.

En son turbo basınç sensörünü söküp, komple tiner ile temizledim. Sonra WD-40 ile yağlamasını yaptım 9 TL'ye sensörü kurtarıp, arabayı eski haline getirdim.

Düşünsenize sensör 150 tl, kimse tamiri ile uğraşmıyor ve direkt turbo revizyonu vs diyip sallamasyon iş yapıyorlar.

• kortekes kullanıcısına yanıt

Yukarıda da dediğim gibi, her türlü hile hurda, yalan dolan var ama Müslüman. Millet namaz kılınca ya da ağzından Allah kitap laflarını düşürmeyince Müslüman olduğunu sanıyor ve her şeyi yapma hakkını buluyor kendinde.

• Ülkede herkes birbirini öpme peşinde. Çarkın dişlisi oldu durum. Hep diyorum birisini şu köşede öldürseler dönüp bakmam. Bu millet ile muhattap olmayacaksın...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.