Şimdi Ara

YGS 2011 de çıkan bi metin sorusu, anlayabilen çıkar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • “filler neden büyük, gri ve kırışıktır? çünkü ufak, beyaz ve yuvarlak olsalardı aspirin olurlardı. beyaz bir fil hayal ederek ona ‘beyaz bir fil’ diyebiliriz. kırışıksız bir fil de ‘kırışıksız bir fil’ olur. başka bir deyişle büyüklük, grilik ve kırışıklık, aristoteles‘in bir fili fil yapan şeyin ne olduğunu tanımlama sınavını geçemez. çünkü aspirin gibi ufak, beyaz ve yuvarlak bir şey bir fil olamaz ve böyle bir nesneyle karşılaştığımızda aklımıza ‘hey, ağzına attığın bir aspirin mi yoksa alışılmamış türden bir fil mi?’ diye sormak gelmez.”

Denk geldim de sorayım dedim. Ben de 2011 de girmiştim sınava yanlış cevap verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 18 Ekim 2015; 4:58:34 >

• Cevap veriyorum
  • Cevap Zonguldak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soruyu neden koymadınız ?
  • Cevap veriyorum: PAS
  • özsel/ilineksel nitelikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Soruyu neden koymadınız ?

şıkları koydum .Bu soru ÖSYM tarihinde yanlış yapılma oranı olarak rekor kırmıştı.Çoğu derece yapan insanlar bile D yi işaretlemişti o zamanlar ,ben de d yi işaretlemiştim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • A mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • B değil mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tenno Heika Banzai

quote:

şıkları koydum .Bu soru ÖSYM tarihinde yanlış yapılma oranı olarak rekor kırmıştı.Çoğu derece yapan insanlar bile D yi işaretlemişti o zamanlar ,ben de d yi işaretlemiştim

Ben hala soruyu anlamadım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tenno Heika Banzai

quote:

Ben hala soruyu anlamadım.

Anlamsal olarak soruyu anlayan az zaten kafaya takma . Ben de 4 senedir anlayamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

B değil mi

neden b ?
  • Ya B yada D yi işaretlerdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.