Şimdi Ara

Ygs'den Sonra Dershaneyi Bırakıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar.Dershane ciddi anlamda benim motivasyonumu ve zamanimi çaldı.Kendim çalışınca konulara daha aşina oluyorum.Evde istikrarli çalışıyorum.Var mı benden başka bırakıcak olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de geçen yıl ygsden sonra bırakmıştım. Bu yıl da gitmiyorum. Bana göre en iyisi bu ama gerçekten verim alıyorsan bırak.
  • Düşünmüyor değilim ama çok kararsızım. Düzenli çalışamamaktan korkuyorum. Bir de insan yüzü görmeyince kendi kendine dertleniyor insan, dersane kafayı da dağıtıyor az çok

• quote:

Orijinalden alıntı: mütehassıs

Düşünmüyor değilim ama çok kararsızım. Düzenli çalışamamaktan korkuyorum. Bir de insan yüzü görmeyince kendi kendine dertleniyor insan, dersane kafayı da dağıtıyor az çok
    ben de öyle bi şey planlıyorum bakalım
  • ben yarıyılda hızlandırmalara katılmadım ve baya verim aldım calısmamdan, yani dershane vakit kaybı hem de hocalar sacma sacma konusup moral bozuyor denemelere katılabilirsin senin acından iyi olur yoksa çöp.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizimkiler o kadar para verdik geyiği yapıyor yoksa çoktan bırakmıştım eski sevgilim falan da var motivasyon ve verim sıfır. Ayrım da var. evde çok daha iyiyim. dershaneye vereceğim parayı matematik için özel hocaya verseydim psikolojiyi alırdım bu sene meslek liseli biri olarak. Her işin bi hayırı vardır seneye bakacağız artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: noxiousu

Bizimkiler o kadar para verdik geyiği yapıyor yoksa çoktan bırakmıştım eski sevgilim falan da var motivasyon ve verim sıfır. Ayrım da var. evde çok daha iyiyim. dershaneye vereceğim parayı matematik için özel hocaya verseydim psikolojiyi alırdım bu sene meslek liseli biri olarak. Her işin bi hayırı vardır seneye bakacağız artık.
    aslında şu yapamadığın soruları çözdürme gibi bir sorun olmasa var ya dersane hiç bir halta yaramıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu sene tekrar dgs'ye gireceğim
    3 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende düşünebilirim bunu. Hayatımda verdiğim en kötü karar dershaneye yazilmakti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ontheroute66

Bende düşünebilirim bunu. Hayatımda verdiğim en kötü karar dershaneye yazilmakti.
    Aynı şekilde düşünüyorum ama derdimi kimseye anlatamıyorum bir kaç kişi hariç tabi.
    Özellikle ev halkına göre hele babama göre dersaneye gittiğim için 500 almam gerekiyor çünkü dersane mükemmel herşeyi öğretiyolar süper olağanüstü bir yer ya dersane :)
    11.sınıfta zorla yazdırdılar 2senelik 11 ve 12.sınıf için 3500 liraya.
    Geçen sene anlamamıştım ama şimdi çok iyi anlıyorum.
    Çoğu zaman gitmiyorum gitsem de coğrafya dersi için gidiyorum o kadar.
    Tek faydası denemeleri denemelere hep giderim, fakat deneme için yazılmaya gerek yok 5 10 lira verip girilebilir de.
    Evde çalışarak her şeyi çok iyi şekilde anlıyorum evde tek başıma hiçbir şekilde ders bölünmeden durdurarak izliyorum yapamadığım soruları whatsapp grubundan hallediyorum.
    Dersane tamamen gereksizdir bence.

• Ben yıl başında çok düşündüm saatlerce günlerce.geçen yil dershaneye gittim ne katti bana?hicbirsey dedim ve bu yil dershaneye gitmedim.evde ocak ayina kadar kimilerine az gelsede (3 4 saat)duzenli çalıştım bu son ayda 6 saat felan çalışıyorum günde.

Teknofem ve femin cozumlu kaynakları en iyi arkadaslarim oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: jynxmonroe

Ben yıl başında çok düşündüm saatlerce günlerce.geçen yil dershaneye gittim ne katti bana?hicbirsey dedim ve bu yil dershaneye gitmedim.evde ocak ayina kadar kimilerine az gelsede (3 4 saat)duzenli çalıştım bu son ayda 6 saat felan çalışıyorum günde.

Teknofem ve femin cozumlu kaynakları en iyi arkadaslarim oldu
    12.sınıfta gitmedim mezunum yine gitmiyorum sana sınavdan sonra gitme diyemem dershanede nasıl oluyor gitmediğim için bilmiyorum ama şöyle bir tavsiyem olacak gerçekten kendine inanıyorsan yani evet dershane olmasa da kalkar dersimi çalışırım diyorsan düşün yani dershanede ister istemez gidip dinlicen ama evdede sıkı bir yönetim yoksa (velin zorla ders çalıştırmazsa ) gevşeme olabilir.

• Bir insan istikrarlı biçimde çalıştiği taktirde ve konuları hakkını vererek bitirdiğinde konunun %80'nini hallediyor.Konularin hepsini tek başına hakkını vererek bitiren bir öğrenci sözeller dahil en az 120 net yapar.Tabiki denemelerdeki performans tekrarlara ve çözülen denemelere göre farklılık gösterir.Geri kalan %20'lik kısım zor ve yorum gerektiren sorulardır.Ösym bu tarz zor sorulari sorsada çok fazla sormuyor.Dershaneler şunu istiyor.Biz konuyu verdik ve sen bizi pür dikkat dinleyeceksin.Akşam evde konuyla ilgili testleri çözeceksin ve bilemediklerini soracaksin.Bu olayda ise siz konuyu dinleyip akşam evde sadece test çözdugunuzde konunun %50'sini,sorularinizi sordugunuz taktirde konunun %100'ünü halletmeye çalışırsınız ancak konunun %80'nini halledersiniz.Eğer sorduğunuz soruları evde tekrar çözmesseniz bu %50 veya %60'ta kalır.Çoğu kişide %50-%60'ta bırakır.Konuyu dershanede dinleyip evde test çözmek fazla efor gerektirmez.Günlük 3-4 saatlik çalışmayla güzel şeyler elde edebilirsiniz.Kendimiz evde çalıştığımızda konuları kendimiz bitirdigimiz ve anlamaya çalıştığımız için konulara daha eşina oluruz.Ancak evde çalışmak ciddi efor gerektirir.En az 5 saat diyorum.Dershanede yaşadığınız kimi olaylar canınızı sıkabilir.Arkadasınızla kavga edip,hassasiyetinizden dolayı moraliniz çok bozulabilir.Dershane çalışkan öğrencilerine sizler daha fazla para verdiği halde ayrımcılık yapabilir.Ayrıca konuları derslerde anlamanız gerektigi için konuşma ve dikkat dağılırsa o konuyu anlayamazsınız ve konu eksik kalır.Sonucta dershane sadece size hitap eden kurum değil,sizlere hitap eden kurum.Kimin ne yapacağı belli olmuyor.Evde çalışmak istikrar ve efor gerektirir.Sosyal hayatinizi yaşayabilir ve bunu düzenli hale getirebilirsiniz.Sabahtan akşam üstüne kadar çalışıp,akşam üstü 4 saat basketbol,film,okey tarzi aktivitelerle olumsuz enerjinizi atarsiniz.Aksam 2-3 saatte sıkılmadan tekrar edersiniz.Odtü EE'yi kazanan bir arkadas yazmıştı.Dershanenin günün en çok zaman çalan öğesi olduğunu ve bir işçi gibi sabah 9'dan aksam üstü 5'e kadar çalışmış ve ondan sonra bilgisayar oynamış,sosyal aktivitelerden de geri kalmayarak Odtü EE'yi kazanmıştı.Peki evde nasil çalışılmalı?Ilk önce Simetri gibi kaynaklardan konuyu çalışmalı ardindan Fem K.Ö Soru Bankası,Karekok,Birey B gibi soru bankalarından konuyla ilgili testler çözülmelidir.Bir eleştirim olacak küfür edene bile saygı duyarım.Insanlar dershanelere kendilerini yönetemedikleri için dershanedeki insanlarin onları yönlendirmesi için parar veriyor.Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü hatırlayalim.Bu ülkeye düşünceleriyle geleceğe yön veren ve geleceği yönlendiren gençler lazım olduğunu söyler.Kendini yönlendirten insan geleceği nasıl yönlendirebilir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amansızdost -- 10 Mart 2015; 8:09:10 >

• Paranı alırsın kardeşim.Bende senin gibi düşünüyorum.Buradan takip edebilirsin.

• Amansızdost kullanıcısına yanıt
    Hocam eminsiniz değil mi bizim dershane tam bir şerefsiz verecekler mi bilmiyorum... kendimden eminim evde calisabilirim zaten bir arkadasim tipa hazirlaniyor onunla birlikte hazırlanmaya basladim son 1-2 aydir ygs den sonra tam başlamayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: -WOLFIE-

Hocam eminsiniz değil mi bizim dershane tam bir şerefsiz verecekler mi bilmiyorum... kendimden eminim evde calisabilirim zaten bir arkadasim tipa hazirlaniyor onunla birlikte hazırlanmaya basladim son 1-2 aydir ygs den sonra tam başlamayı düşünüyorum

Yasalar öğrencilerden yana dostum.Kimse seni zorla istemediğin yere gönderemez.Benim çoğu arkadaşım kaydını aldırırken parasını aldı.Gidip konuşmadan ne olacağını bilmek mümkün değil.Hukuksal hakkın var.Kimse seni zorlayamaz.Ayrıca kendin için en verimli olan yöntemi seç.Yarın sen kazanamadığında o ınsanlar pişmanlık duymayacaklar.Seni tekrar dershanelerine kaydettirmeye çalışmaktan başka birşey yapmayacaklar.Sen verimli biçimde çalışmaya bak.Paranıda söke söke alırsın.Bende aldırıcam kaydımı.Hiç olmadı tayinimiz çıktı dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amansızdost -- 10 Mart 2015; 11:32:09 >

• Uğur dersanesine gidiyorum verdiğim paraya yazık. Kaynak olarak hala para verip fem alıyorum var mı böyle bir şey.

• Amansızdost kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle hocam bu allahin belalarinin umurlarinsa degiliz UHL denen bir saçmalık yapmışlar dershane mesaj atiyoe salı günü 2 den 7.30 a kadar soru çözümü var diye soru cozumunde matematik hocamizi UHL ye derse gonderiyorlar bu ne ya?!

• quote:

Orijinalden alıntı: -WOLFIE-

Kesinlikle öyle hocam bu allahin belalarinin umurlarinsa degiliz UHL denen bir saçmalık yapmışlar dershane mesaj atiyoe salı günü 2 den 7.30 a kadar soru çözümü var diye soru cozumunde matematik hocamizi UHL ye derse gonderiyorlar bu ne ya?!
    Hocam yapamadığın soruları çözdürme ve her pazar deneme sınavı olmaktan başka bi yararını görmedim dersem yalan olur. Evde çok çalışabilen biri değilim üstelik müteassısın dedikleride doğru kafa dağıtmakta lazım bir süre sonra psikoloji bozuluyor ciddi anlamda
  • quote:

Orijinalden alıntı: TargetLaw

Hocam yapamadığın soruları çözdürme ve her pazar deneme sınavı olmaktan başka bi yararını görmedim dersem yalan olur. Evde çok çalışabilen biri değilim üstelik müteassısın dedikleride doğru kafa dağıtmakta lazım bir süre sonra psikoloji bozuluyor ciddi anlamda

Alıntıları Göster
    beyler kaydımızı sildirsek yinede para ödücekmiyiz her ay ?
  • Buradan takip edebilir.Aklındakileri sorabilirsin dostum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.