Şimdi Ara

YGS/LYS mi? TYT/AYT mi? [ANKET]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

YGS/LYS mi? TYT/AYT mi? [ANKET]

(En Son Oy Tarihi: 14.1.2023)
Giriş
  • Yeni sistemden memnun musunuz? Yoksa eski sistem daha mı iyiydi? Kaç kişi memnun ona bakmak için anket açtım.

• İkisine de girmiş biri olarak oyum YGS/LYS'ye.

-Soru sayısı daha çok, ayırt ediciliği daha fazla.
    -Puan türleri var. Tıp isteyen birine biyoloji etkisi ile muhendislik isteyen birine biyoloji etkisi aynı değil.
    -Mart ayında ilk aşamadan kurtulup, sonra tüm enerjini ikinci aşamaya verebiliyorsun.

Bunlar daha iyi olması için yeter de artar bile.
    İlk oturum tyt ikinci oturum lys nedeni ise şu bir yerde zeka ölçülyor %40 digerinde ise azim çalışma ama. Az soru ile ölçülyor ayt atıyorum senin dolaşım sistemin kötü ve 2 soru geldi çalıştın ama patladın bitkin çok iyi hiç gelmedi yani dengesizlik var bence ayt soruları artırılsa sistem daha iyi olur
  • İlk oturum için ygs

İkinci oturum için ayt
  • İKİSİNE DE GİRMİŞ BİRİ OLARAK SÖYLÜYORUM YGS LYS GİBİ SINAV SİSTEMİ GELMEDİ TÜRKİYE YE
  • İlk oturum tyt ikinci oturum lys nedeni ise şu bir yerde zeka ölçülyor %40 digerinde ise azim çalışma ama. Az soru ile ölçülyor ayt atıyorum senin dolaşım sistemin kötü ve 2 soru geldi çalıştın ama patladın bitkin çok iyi hiç gelmedi yani dengesizlik var bence ayt soruları artırılsa sistem daha iyi olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ygs lys

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ygs çok sıkıntı bir sınavdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleFB -- 17 Nisan 2019; 21:22:23 >
  • İkisine de girmiş biri olarak oyum YGS/LYS'ye.

-Puan türleri var. Tıp isteyen birine biyoloji etkisi ile muhendislik isteyen birine biyoloji etkisi aynı değil.
    -Mart ayında ilk aşamadan kurtulup, sonra tüm enerjini ikinci aşamaya verebiliyorsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CODE BUSCH kullanıcısına yanıt
    Soru sayısı gerçekten de çok az.
  • neinname kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle puan ayrımı tekrardan olmalı

• TYT-AYT en güzeli ama belki soru sayısı artışı olabilir Ayt için

• Soru tarzlarinin yks gibi ama sistemin ygs lys gibi oldugu mukemmel bir sistem düşlüyorum.

• Tyt ayt her alanda tek puan türü olmasıyla,soru sayılarıyla össye çok benziyor ama soruların niteliği, soruluş biçimi daha farklı ve yeni sisteme tepkili olanlar var.Aslında ygs lys geldiğinde de böyle olmuştu o zamanlar ablam girecekti sınava herkes dedi ki alan ayrımı ortadan kalkıyor bu haksızlık,öss daha iyiydi vs. Fakat aradan 9 sene geçti ve şimdi ygs lys övülüyorHepsinin artıları eksileri var emin olun bu sistem değişirse de ona muhalefet edenler olur.
  • Soru sayısı artarsa tyt ayt sistemi gerçekten iyi bir sistem. Dün Ziya Selçuk’un cnn deki programını izledim. Lgs için fırsat eşitliği yaratmak yoruma dayalı sorular sormak ve ezbere dayalı sistemi biraz azaltmak için getirdik tarzı bir cümle kullandı ve tyt ayt için de aynı durum özellikle tyt için. Ayt’de de daha mantıksal sorular soruluyor artık. Bakın ben bu cümleleri 4 sene boyunca ezber sisteminin içinde olup 12.sınıfta sınavı kazanmak için hayvan gibi soru tiplerine çalışan ezber yapan ve gerçek sınavda çalışma stilinden dolayı patlayan ve mezuna kalan biri olarak yazıyorum. Eğer sistem böyle devam ederse gerek uluslararası sınavlarda gerek bilimsel ilerlemede önemli yollar kat ederiz. Bir cebir sorusuyla uğraşmaktansa günlük hayatın işin içine girdiği ve yorum yapabileceğim sorularla uğraşmayı yeğlerim çünkü böylesi daha zevkli ve daha ayırt edici. Artık mesele çok çalışıp çok kitap çözmek değil, konunun özünü anlamak, öğrenilen bilgi üzerine mantıksal çıkarım yapmak ve sorgulamak haline geldi. Tamam mağdur oldum, bir senem gitti o kadar emeğim gitti ama olaya objektif bakmak lazım.

• Ağzına sağlık dostum.

• quote:

Orijinalden alıntı: neinname

İkisine de girmiş biri olarak oyum YGS/LYS'ye.

Merhaba arkadaşlar

• meduck kullanıcısına yanıt
    merhaba 2

• YGS/LYS'yi denemedim ama mevcut sistemde bazı aksaklıklar olduğu belli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.