Şimdi Ara

YGS LYS ye başlayacaklara önemli tavsiyeler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
39
Favori
2.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben girdiğim 4-5 denemede matematiği sona bırakıyorum. genelde türkçeyi falan hızlı çözdüğümden sorun çıkmıyor eğer hızlı iseniz ben de tavsiye ederim. ha ama ygs de sorun olur mat yetişmez, sonra gelip bana kızmayın :D
  • Kazandığım yer TOBB Etü EE Tam burslu arkadaşlar
    KurThaN01 arkadaşın eleştirilerine gelince
    1-Elbetteki bu yıllarda yatmadım.Bir belge getirecek kadar (ki teşekkürüm daha fazlaydı) çalıştım,
    Benim vurguladığım bu yıllarda amaç öğrenmek değil karneyi iyi getirmektir.Sadece en genel, kullandığınız bilgiler aklınızdadır.
    2-Ben 7. Sınıftan beri müzik dinlerken test çözerim.Müzik herhangi bir çaba olmadan rahatlatır vakit kaybı azdır.Bir playlist hazırlar ve dinlersiniz.Ki konu çalışacaksanız sessiz olsun diye. yazmasam da pek kimse olmasın dedim.Kendiniz ses çıkarmazsanız sorun yok.
    3-Zaman denemeleri konusunda ben de dahil arkadaşlarımın büyük bir kısmı başta yetiştiremiyorduk.Sonraları alıştık.
    Ne paragraf soruları gördük biz.Ki ayrıca gerçek sınavlarda (Sadece Lys ygs değil yds kpds vb diğer sınavlarda da ilk 10 dk tıkanırsınız.İstersen gidip dershane ve yabancı dil kursu hocalarına sorabilirsin.
    4-Günde 4 saat uyku sağlıklı değil ama şunu unutma.Son sene stres ve iç sıkıntın uykusuzluktan daha büyük bir bela.İnsanlar parklarda bahçelerde eğlenirken sen saçma sorularla ve kitaplarla boğuşacaksın ki bir sene sonra öğrendiklerinin çoğunu da unutacaksın.Sizden küçüklerin eğlencesine bakıp iç geçireceksin.Ayrıca doktorların her dediği doğru değildir.
    5-Organik kimyada tüm meb kitabını okumayacaksın.Komple boş olduğun 2 günü parçala izomerlerle çalış.Fem dedim çünkü oradaki parçalama güzel(aldehit keton bir bölüm k.a. ester bir bölüm vb).Ayrıca elementler dünyası da var 12. sınıfta.Meb kitapları genelde konuları çok uzatır.Biyoloji hariç.12. sınıf biyoloji kitabı çok güzeldi.
    6-Evet zor kaynaklar var.Bilfen geometri tavsiyemdir.İlk çözmeye başladığımda 12 de 2 yapıyordum.Ama sonra düzelmeye başladı.Ayrıca senin koyacağın üst düzey soruyu OSYM koymaz.Olimpiyata girmiyorsun.Her düzeyden yüz binlerce kişi giriyor.
    7-İdarede çalışın değil idareyle konuşun dedim.Biz konuştuk hocaların toplantı salonu (öğretmenler odası değil) ve kütüphaneyi bizlerin kullanımına sundular.
    8-Benim tarihim iyidir.Coğrafya kötüydü.Her ikisini de ocak şubat döneminde hallettim.Biraz da felsefe çalıştım bitti.Ama bu sizin sözel zekanıza dayalı.Karar sizin.
    9-Hem kemik hem de zeka olarak abinim.O veled dediğin kişi kim düşün.
    10-Nescafe büyük bir etki yapmaz.Türk kahvesi kalbi hızlandırıp zihni açar, uyku isteğini bastırır, sinirleri gevşetir.Bilimsel kanıtlıdır.
    11-Devlet okullarının bir kısmı yapar ayrıca 100 verilmedi ben kopya çektim.Arkadaşım son senen ve hayatının en büyük sınavlarından birine gireceksin.12. Sınıfta hocaların methametli yüzünü görürsün.Hem de en güzelinden.
    12-Mezun olduğum yer Meram Anadolu yada eski adıyla Maarif Koleji.Biraz araştır.
    Matematiği sona atın dedim.Çünkü (benim gibi) ben bunu yapıcam diye bazı sorularda çok vakit harcarsınız ki onlarca denemeye gireceksiniz.Kendi taktiğinizi oluşturursunuz.
    Ben burda tavsiyelerde bulundum.İşinize yarar veya yaramaz.Hakarete küçümsemeye gerek yok.
    4 gün sonra üniversitem başlıyor.ss i atıcam inşaalah.Hepinize başarılar
     YGS LYS ye başlayacaklara önemli tavsiyeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabguali -- 1 Eylül 2014; 18:41:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yabguali

Kazandığım yer TOBB Etü EE Tam burslu arkadaşlar
    KurThaN01 arkadaşın eleştirilerine gelince
    1-Elbetteki bu yıllarda yatmadım.Bir belge getirecek kadar (ki teşekkürüm daha fazlaydı) çalıştım,
    Benim vurguladığım bu yıllarda amaç öğrenmek değil karneyi iyi getirmektir.Sadece en genel, kullandığınız bilgiler aklınızdadır.
    2-Ben 7. Sınıftan beri müzik dinlerken test çözerim.Müzik herhangi bir çaba olmadan rahatlatır vakit kaybı azdır.Bir playlist hazırlar ve dinlersiniz.Ki konu çalışacaksanız sessiz olsun diye. yazmasam da pek kimse olmasın dedim.Kendiniz ses çıkarmazsanız sorun yok.
    3-Zaman denemeleri konusunda ben de dahil arkadaşlarımın büyük bir kısmı başta yetiştiremiyorduk.Sonraları alıştık.
    Ne paragraf soruları gördük biz.Ki ayrıca gerçek sınavlarda (Sadece Lys ygs değil yds kpds vb diğer sınavlarda da ilk 10 dk tıkanırsınız.İstersen gidip dershane ve yabancı dil kursu hocalarına sorabilirsin.
    4-Günde 4 saat uyku sağlıklı değil ama şunu unutma.Son sene stres ve iç sıkıntın uykusuzluktan daha büyük bir bela.İnsanlar parklarda bahçelerde eğlenirken sen saçma sorularla ve kitaplarla boğuşacaksın ki bir sene sonra öğrendiklerinin çoğunu da unutacaksın.Sizden küçüklerin eğlencesine bakıp iç geçireceksin.Ayrıca doktorların her dediği doğru değildir.
    5-Organik kimyada tüm meb kitabını okumayacaksın.Komple boş olduğun 2 günü parçala izomerlerle çalış.Fem dedim çünkü oradaki parçalama güzel(aldehit keton bir bölüm k.a. ester bir bölüm vb).Ayrıca elementler dünyası da var 12. sınıfta.Meb kitapları genelde konuları çok uzatır.Biyoloji hariç.12. sınıf biyoloji kitabı çok güzeldi.
    6-Evet zor kaynaklar var.Bilfen geometri tavsiyemdir.İlk çözmeye başladığımda 12 de 2 yapıyordum.Ama sonra düzelmeye başladı.Ayrıca senin koyacağın üst düzey soruyu OSYM koymaz.Olimpiyata girmiyorsun.Her düzeyden yüz binlerce kişi giriyor.
    7-İdarede çalışın değil idareyle konuşun dedim.Biz konuştuk hocaların toplantı salonu (öğretmenler odası değil) ve kütüphaneyi bizlerin kullanımına sundular.
    8-Benim tarihim iyidir.Coğrafya kötüydü.Her ikisini de ocak şubat döneminde hallettim.Biraz da felsefe çalıştım bitti.Ama bu sizin sözel zekanıza dayalı.Karar sizin.
    9-Hem kemik hem de zeka olarak abinim.O veled dediğin kişi kim düşün.
    10-Nescafe büyük bir etki yapmaz.Türk kahvesi kalbi hızlandırıp zihni açar, uyku isteğini bastırır, sinirleri gevşetir.Bilimsel kanıtlıdır.
    11-Devlet okullarının bir kısmı yapar ayrıca 100 verilmedi ben kopya çektim.Arkadaşım son senen ve hayatının en büyük sınavlarından birine gireceksin.12. Sınıfta hocaların methametli yüzünü görürsün.Hem de en güzelinden.
    12-Mezun olduğum yer Meram Anadolu yada eski adıyla Maarif Koleji.Biraz araştır.
    Matematiği sona atın dedim.Çünkü (benim gibi) ben bunu yapıcam diye bazı sorularda çok vakit harcarsınız ki onlarca denemeye gireceksiniz.Kendi taktiğinizi oluşturursunuz.
    Ben burda tavsiyelerde bulundum.İşinize yarar veya yaramaz.Hakarete küçümsemeye gerek yok.
    4 gün sonra üniversitem başlıyor.ss i atıcam inşaalah.Hepinize başarılar

Helal olsun,artık susarlar heralde

• Bu da yerleştirme sonucum.

• yabguali Y kullanıcısına yanıt
    Odtü niye tercih etmediniz hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CEA426D8F -- 1 Eylül 2014; 21:00:19 >
  • ODTU istemedim çünkü ailemin maddi durumu iyi değildi.Fakirlik özgürlüğün içindeki hapistir bari ünide rahat edeyim dedim.
    Ayrıca malum odtünün siyasi bir kimliği var.Hangi görüşten olursa olsun çevremde siyaset konuşan insan istemedim.
    ODTU Ingilize eğitim veriyor.Ben kendi ülkemde kendi dilimle eğitim istiyorum.İngilizcem hiç bir zaman iyi olmadı.
    Bir de tobb staj olarak çok daha iyi imkanlar sunuyor.
    Şimdi tabbiki erken ama yüksek lisansta odtü veya bilkent düşünürüm
    düşünürüm

• Birkaç tane daha
    1-OSYM sayısalda sözele ve hayatla ilişkilendirmeyi seviyor.Örneğin bu sene lys de düdüklü tencerede yemeğin neden daha iyi piştiği sorulmuştu.
    2-Bugünlerde istikar olmaz.Asıl ritminiz kasım aralık döneminde oturacak.Bu dönemde 500 den aşağı düşmeyin
    3-Ygs den sonra biz iki hafta okula gittik başka gitmedik.İzinimiz vardı.Ama en sıkıntı dönem bu dönemdir.Havalar iyileşir ve bıkkınlık had safhaya ulaşır.Kaybedenler bu dönemde kaybeder.
    4-Aylarca çalışır yapacağım dersiniz tam sınava girecekken ya yapamazsam diye bir korkunuz olur.Sınava 10-15 dk kala bu korkuya kapılırsınız.Sakın uzamasın.Şekerinizi ağzınıza atın ve rahatlayın
    5-12. sınıf fizik ve biyo yu saklayın.Fizikte sondaki teorem yasa kuram konusuna ve diğer sözellere çalışın bu sene çıktı.Biyo ise piyasadaki tüm kaynaklardan daha kalitelidirr
    6-Gelecek yıl dershaneler kapatılacak ve ayrıca sistem değiştirelecek deniyor.Buna göre çalışın.8-9 ay dişinizi sıkın.
    7-Bilmediğiniz konuları halledin onların sorularını daha çok çözün.Bildiğinizi zaten biliyorsunuzdur.
    8-Mat 1 problem sorularını yapamıyorsanız denklem haline çevirin.Başlarda uzun gibidir zamanla kısalır çözmesi
    9-Geometri de bilgi görme ve şans önemlidir.Hocamın kendi yazdığı soruyu çözemediğini bilirim
    10-Ygs ye 1 ay kala tüm ygs konuları bitmiş olsun.Ayrıca organik kimyadan da genel adlandırmaları bilin soruyorlar.
    Bu kadar hepinize kolay gelsin kardeşler

• okudum içim bunaldı la, bu yıl gözümün önünden geçti.

ıyyyyyyyyyykk

edit: organik kimya kısmı yanlış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony Stark -- 2 Eylül 2014; 16:46:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tony.Stark

okudum içim bunaldı la, bu yıl gözümün önünden geçti.

ıyyyyyyyyyykk

edit: organik kimya kısmı yanlış.

Organik kısmı yanlış değil bu sene ygs de açık formüller ve adlar verilmiş hangisinin yanlış olduğu sorulmuştu cevap da etanoik asitti

• 4 saat uyku demişsin de 4 saat dediğine emin misin, 4 saat?
  • Bizde abarttik ama cikolatasini abarttik.

Hayırlı olsun hocam.Bende odtüye gidecek olsam düşünürdüm çünkü benimde siyasetle işim olmaz ve yanımda konuşan insanı sevmem.Yolunuz açık olsun

• Evet 1 seneliğine 4 saat

Tebrik ediyorum konyayı az çok bilirim en iyi anadolu liselerinden biri.
    Sorum ise dersleri 40 dakka ders 10dakka ara şeklinde çalısın diyorlar siz böyle bir sey yaptınız mı? Nasıl çalıştınız?
  • 50 ders 10 teneffüs

Evde çalıştığınız zamanda mı böyle yaptınız hiç oturup 3 saat şu konuyu bitiriyim dediğiniz olmadı mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bura Han

Denemelerde matematiği neden sona atmalıyız?

Sahsen ben tmci olarak diger dersleri hemen bitirip butun vakti matematige ayirmayi daha faydali buluyorum. Sona sozel bir ders kalinca ya yetismezse gibi seyler dusunerek 3-4 kere okuyorum ayni cumleyi. Sayisal ders olunca soruyu anlama cabasi olmuyor pek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jais

Evde çalıştığınız zamanda mı böyle yaptınız hiç oturup 3 saat şu konuyu bitiriyim dediğiniz olmadı mı ?

Evde ailemden ötürü uzun konular çalışmadım.Uzun konuları okulda veya kütüphanede hallediyordum

• güzel yazı
  • Organigi 2 gunde bitirdim den sonrasini okumadim. Kimya muhendusligi 2.sinif terkim ben bu halimle bitiremem organigi iki gunde. Bitirsen de yararli olmaz. Abartmissin kardes.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.