Şimdi Ara

YGS Matematik Kaynak Önerileri | Her Seviye İçin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
20
Favori
8.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazının video hali için:https://youtu.be/4aDLxmn72zU

Mezuna Kalmak | YGS 110 Binden 5 Bine | konusu:https://forum.donanimhaber.com/ygs-110k-gt-gt-5k-mezuna-kalan-ve-2018-girisliler-calisma-ve-tavsiye-rehberi--128010219

Ders Programı| 2 Ayda YGS Matematik | konusu:https://forum.donanimhaber.com/calisma-programi-2-ayda-ygs-matematik-2018-adaylari--128290312#128290312

Matematik Nasıl Çalışılır | Net nasıl arttırılır | konusu:https://forum.donanimhaber.com/ygs-matematik-nasil-calisilir-temelim-yok-orta-seviye-ust-seviye-calisma-rehberi--128405170#128405170

En az 2 kaynak almanız önerilir. Bunlardan birisi kendi seviyeniz diğer bir üst seviye olmalıdır. Kısacası başlangıç seviyesi bir arkadaş 1 adet başlangıç seviyesi ve 1 adet orta seviye kaynak almalıdır.

Başlangıç Seviyesi:

1) Karekök 0
    Karekökün bu alandaki başarısı zaten herkesçe biliniyor. Gönül rahatlığı ile alabilirsin. İyi bir temel atmak için yararlı olacaktır.

2) Antrenmanlarla Matematik
    Yine temel atmak için ideal kaynaklardan bir tanesi. Konu videosu + bu kaynak güzel şekilde ilerler.

3) 40 Seansta Matematik

Okyanus yayınlarına ait temel seviye bir kitap. Düzenli çalışma ile sizi bir üst seviyeye taşıyabilir.

4) Birey A
    Birey yayınları zaten herkes tarafından başarısı tescillenmiş durumda. Gelişim serisi olarak düzenlenmiş bu kitaplar ile iyi bir temel atarak daha sonra Birey B geçebilirsiniz.

Orta Seviye :

1) ESEN Konu Anlatımlı
    Videolar yerine kitaptan çalışmayı tercih eden arkadaşlar için kaliteli bir yayın. Sizi orta seviyede sağlamlaştırıp üst seviyeye bir adım atmaya hazırlayacaktır.

2) Birey B
    Birey A nın devamı olarak temiz bir orta seviye yayın.

3) Palme
    Fen alanındaki başarısı ile bilinen Palme artık matematik alanında da iyi işler çıkarmaya başladı. Orta seviye arkadaşlar almaktan çekinmesinler.

4) FDD Yayınları
    Final Dergisine ait bu kitap ile kaliteli sorular görebilirsiniz.

5) Karekök Soru Bankası
    Orta seviyeden üst seviyeye geçmeye yakın arkadaşlar için tavsiye edilebilir. Orta ile başlangıç arasındaki arkadaşlar değil orta ile üst seviyesindeki arkadaşlar kullanmalıdır.

Üst Seviye:

1) 345 Yayınları
    Son zamanların çok kaliteli yayınlarından bir tanesi. Sınava girmeden vakit varsa kesin çözülmeli denilebilir.

2) Fen Bilimleri Yayınları
    Açıklamaya gerek yok. Temiz kaliteli sorular sunan bir yayın.

Edit: Zor yayın üst seviyede çözülmeli mantığı yanlış olacaktır. Fen bilimleri 345 gibi yayınlar Karekökten zor olduğu için değil artık bu seviyelere gelmiş arkadaşların çok fazla yapacağı şey kalmadığı için soru tarzı görmek mantıksal kurgu kazanmak niyetiyle bunları çözebilir. Karekök tartışmasız bir kitaptır. Bu zaten bilinmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noel Babanın Babası -- 4 Eylül 2017; 22:47:29 >

• Teşekkürler. Yararlı paylaşım.
  • 345 yayınlarının soru bankası o kadar zor değil sizin ders programınız fem simetri ile götürüyorum çok zor değil. Hatta Karekök soru bankasıyla 345 yer değişmeli bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ditrado -- 4 Eylül 2017; 19:47:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ditrado

345 yayınlarının soru bankası o kadar zor değil sizin ders programınız fem simetri ile götürüyorum fazla çok değil. Hatta Karekök soru bankasıyla 345 yer değişmeli bence

Umarım program faydalı olur. Dediğiniz gibi karekök ve 345 kaliteli yayınlar. Aslında zorluk seviyesine göre değil de kalite ve çözülmesi önceliği seviyesine göre yazıldı denilebilir. Başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haluk Bilginer

Teşekkürler. Yararlı paylaşım.

Başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ditrado

345 yayınlarının soru bankası o kadar zor değil sizin ders programınız fem simetri ile götürüyorum çok zor değil. Hatta Karekök soru bankasıyla 345 yer değişmeli bence

+1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheLordOfTheGames kullanıcısına yanıt
    Karekök daha önce çözülmeli noktasında hem fikiriz :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karekök Fen Bilimlerine göre daha kolay yani?
  • hellsgate H kullanıcısına yanıt
    Kolay zor diyerek kitap listesi yapılmaz. Karekök daha önce çözülmeli önerisiyle oraya koyuldu. Üst seviyeler için farklı tarz sorular görmek amacıyla kitap seçilmeli.
  • 3-4-5 in üst seviye olduğuna emin misiniz 9-10da sınavdan sınava çalışan ben konu videosu + 3-4-5 ile ilerleyebiliyorum sıkıntı çıkmıyor çözdüğüm ilk kaynak olmasına rağmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yayınlar prensip gereği zor kaynak çıkarmamayı tercih ediyorlar. Ufak tefek çıkan kitaplar var. Özel bir kitleye hitap etmek için. YGS matematikte ise çıkan zor soru sayı 3 ü geçmemektedir. Ortalama 10 kolay soru, 10 orta kolay arası 10 orta ve üstü, 6 7 tane sınav anı fikir yürütmeyi gerektiren can sıkan soru tarzı soruluyor. O nedenle 345 i zor kaynak olarak değil çözülmesi gereken güzel bir kaynak olarak düşünebilirsiniz.

Orta ve üst seviye kaynaklar arasında ciddi farklar yoktur.
  • Noel Babanın Babası kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için, üçdörtbeşten sonra ne çözmeliyim bir de tekrar amaçlı her hafta her konudan 1-2 test çözmek için ayrı bir kitap almak istiyorum ne alabilirim ?

• Rica ederim. Genelde tekrar için kendi seviyemizde bir kaynak kullanmak daha iyi olabiliyor. Ona göre bir seçim yapabilirsin. Zaten yayınlar çok yakın birbirine.

Sınava henüz çok vakit var. Karekökle beraber orta seviye bir kaynak güzel şekilde bitebilir.
  • Fen bilimlerine zor diyen ben sayısalcıyım demesin. Sorular bakarak çözülüyor ciddiyim

• Ne güzel bakarak çözülebiliyorsa. Sınavda 20 25 soruda kaleme ihtiyacın olmayacak demek ki. Sayısalcı olarak dereceni beklemedeyiz.
  • 10 öğrenciden 9'una sorsan Karekök daha üst seviye der. Karekökün listede en sona alınmasını istiyoruz

Hocam troll değilim seviyem de çok iyi değil. Siz anlaşılan kitabın tek bir sayfasına bile bakmanışsınız. Ciddiyim bakarak çözülüyor.

• Rica ederim siz böyle daha nazik olduğunuzda ben daha nazik cevaplar elbette vereceğim. Trol olduğunuzu düşünerek o cevabı verdim.

Kitapları bireysel olarak hem çözdüm hem inceledim. Zaten 5 bin derece konusundanda görebilirsiniz. Kaçırdığımız nokta şu üst seviye adam zor çözer algısı. Zor soru çözmek YGS hazırlanmakta bir vakit kaybı olacaktır. Bir iki zor soruya çalışmak yerine +35 oynamak her zaman daha mantıklı olacaktır. Varsın 2 yanlış çıksın kim bu dereceye hayır der ki ? (Ciddi derece isteyenler hariç)

O yüzden karekök daha zor ve kaliteli bir yayındır ancak fen bilimleri 345 gibi yayınlar da güzel sorular üretiyor. Üst seviyeler sınava hiç kitap çözmeden elbet giremezler. O zaman ne yapmalılar? Bu tarz böyle değişik kaynaklar ile farklı tarz sorular görebilirler denilebilir.
    İui çalışmalar.
  • xcmanxc X kullanıcısına yanıt
    Karekök daha önce çözülmesi gereken bir kaynak. Sınavdan önce karekök bitmeli yetişirse diğer 345 fen bilimleri gibi yayınlara geçilebilir. Karekök zor olduğu için üst seviyeye koyulmalı fikrine katılmıyorum. Üst seviye arkadaşlar zaten boş kalmamak için yayın çözeceklerdir.
    Haklısınız hocam zaten bir adamın konusu vardı ilk 100 mü, 1000 mi ne istiyordu seviyesi çok yüksek olmasına rağmen fen bilimlerini çözüyordu. Ben sadece seviyesi iyi olup da zor seviye kitap arayan varsa fen bilimlerini alıp parası boşa gitmesin diye yazdım. Çünkü bende zor diye almıştım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.