Şimdi Ara

Matematik ve Geometri Full Çözmek İçin..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
20.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar YGS'de böyle bir amacım var ve bu amaç için yazın dinleneceğime , oturup ders çalışıyorum.. Bu durumdan şikayetçi değilim fakat bu amacımı yani full çözmeyi becerememekten korkuyorum.. Düzenli olarak çalışıyorum fakat yinede soruları tam olarak çözemiyorum.. Örneğin Geometri'de konuyu bilmeme rağmen , soruyu belli bir yere kadar getiriyorum ve gerisini göremiyorum.. Fakat öyle sorular oluyor ki kalemi elime almadan da çözebiliyorum.. Örneğin 20 soruluk bir test sorularının %80 veya %60'ını yaparım..Fakat geriye kalan yapamadıklarım moralimi çok bozuyor.. Kendimi direk kötü hissediyorum.. Tek bir amacım var , oda geometri ve matematiği makine gibi Matematik-Geometri soru kitapçıklarını ve YGS sorularını full çözmek.. Bunun için herşeyi vermeye hazırım.. Bana bu konuda , bunu becermiş olanlar veya yardımcı olacaklar tavsiye verirlerse sevinirim..

Gerçekten başarmak istiyorum.. Bu arada Lise 3 'e geçtim..

Ciddi yorumlarını bekliyorum..

• aynı sorun bendede var çok soru çözün diyorlar ama çözemedikten sonra ne işe yarar bilemiyorum
  • yapman gereken deli gibi soru bankası bitirmek ama hiçbir soruyu atlamadan yapamadıklarını hocalarına yada başka birilerine çözdürerek.
  • matematiği bilmem ama geometri full olur rahatlıkla, şu an çözemesen bile çözdükçe yeni yeni sorularla karşılaştıkça hepsini kolaylıkla çözecek pozisyona gelirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: psikopak

matematiği bilmem ama geometri full olur rahatlıkla, şu an çözemesen bile çözdükçe yeni yeni sorularla karşılaştıkça hepsini kolaylıkla çözecek pozisyona gelirsin

Aslında Geometri'den korkuyorum denebilir.. Matematiği hallettim gibi şuan.. 9. sınıfta 1'di , 10. sınıfta 4 yaptım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: people are strange

matematiği bilmem ama geometri full olur rahatlıkla, şu an çözemesen bile çözdükçe yeni yeni sorularla karşılaştıkça hepsini kolaylıkla çözecek pozisyona gelirsin
    Arkadaşlar.. Forumda baya bir arkadaşımız üniversiteyi kazanmış.. Bazıları ise gerçekten iyi yerlerdeler.. Onlardan yardımcı olmalarını tekrarlıyorum.. Umarım beni ve benim gibi öğrenmek isteyenlere yardımcı olurlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Arkadaşlar.. Forumda baya bir arkadaşımız üniversiteyi kazanmış.. Bazıları ise gerçekten iyi yerlerdeler.. Onlardan yardımcı olmalarını tekrarlıyorum.. Umarım beni ve benim gibi öğrenmek isteyenlere yardımcı olurlar..

Alıntıları Göster
    iş sende biter.çalışmak yerine kendini ruhsal ve zihinsel olarak geliştir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oviedo

Evet , bende bitiyor.. Ruhsal ve zihinsel derken kitap okumayı severim gerçekten.. Özellikle Türkçe bölümünde işime yarayacak bu kitap okumalarım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oviedo

Alıntıları Göster
    Konu anlatımlı ve çözümlü sorulu bir soru bankası alıp sıfırdan başla. Açı kavramından, işlem yeteneğinden (Ciddi.), sayılardan başla. Çözümlü sorular yararlı oluyor gerçekten.

Ve bol bol ve çeşitli kaynaklardan soru çözmek şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Konu anlatımlı ve çözümlü sorulu bir soru bankası alıp sıfırdan başla. Açı kavramından, işlem yeteneğinden (Ciddi.), sayılardan başla. Çözümlü sorular yararlı oluyor gerçekten.

Sordukları soruların aynısı veya benzerleri çözümlü sorularda olmuyor ki ? Olsa olsa 1-2 tane anca..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 27 Haziran 2010; 18:07:05 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Sordukları soruların aynısı veya benzerleri çözümlü sorularda olmuyor ki ? Olsa olsa 1-2 tane anca..

Alıntıları Göster
    benim 39 sorudan 1 yanlışım vardı o 1 soru da 30-60-90 üçgeninde açıları yanlış yazmışım

yapman gereken şey sorunun mantığını öğrenmek ne istiyor diye sor kendine fazla test çözmemiştim konuyu biliyordum sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: ogzhn-

benim 39 sorudan 1 yanlışım vardı o 1 soru da 30-60-90 üçgeninde açıları yanlış yazmışım

yapman gereken şey sorunun mantığını öğrenmek ne istiyor diye sor kendine fazla test çözmemiştim konuyu biliyordum sadece

Alıntıları Göster
    Geometri sorularında özellikle şunu bil:
    Soruda hiçbir şeyi boşuna vermezler mesela baktın yanda 2 tane yargı var birini kullandın ama diğerinden bi fikir üretemedin onun üstüne yoğunlaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismail.

Geometri sorularında özellikle şunu bil:
    Soruda hiçbir şeyi boşuna vermezler mesela baktın yanda 2 tane yargı var birini kullandın ama diğerinden bi fikir üretemedin onun üstüne yoğunlaş.

Alıntıları Göster
    2005 ÖSS'de 44 matematik neti yapan biri olarak şunları söyleyebilirim.

Öncelikli hedefin full yapmak (tulum çıkarmak) olmasın. Tulum çıkarmak çok çalışmanın yanında ciddi motivasyon ve şans ister. Çok iyi bir gününde olman gerekir yani. Bu da insanın elinde değildir her zaman.

Sana tavsiyem, ciddi çalış. Piyasadaki sağlam kitapları al ve soruları tek tek çöz. Çözemediğin her soruyu birine çözdür. Çözemediğin her soruyu birine çözdürmek, soru çözmekten daha önemlidir. Çünkü çözebildiğin soruyu her zaman çözersin, ama çözemediğin ve çözümünü öğrenmediğin soru sınavda karşına gelirse çözemezsin.

Hiç bir konuyu küçümseme. Seviyene göre kitaplar seç ve ilk konudan son konuya kadar kitapları bitir. Lise 3'e geçtiysen daha önünde iki yılın var. İki yıl düzenli çalışıldığı takdirde çok iyi bir zamandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 27 Haziran 2010; 19:11:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Öncelikli hedefin full yapmak (tulum çıkarmak) olmasın. Tulum çıkarmak çok çalışmanın yanında ciddi motivasyon ve şans ister. Çok iyi bir gününde olman gerekir yani. Bu da insanın elinde değildir her zaman.

Sana tavsiyem, ciddi çalış. Piyasadaki sağlam kitapları al ve soruları tek tek çöz. Çözemediğin her soruyu birine çözdür. Çözemediğin her soruyu birine çözdürmek, soru çözmekten daha önemlidir. Çünkü çözebildiğin soruyu her zaman çözersin, ama çözemediğin ve çözümünü öğrenmediğin soru sınavda karşına gelirse çözemezsin.

Hiç bir konuyu küçümseme. Seviyene göre kitaplar seç ve ilk konudan son konuya kadar kitapları bitir. Lise 3'e geçtiysen daha önünde iki yılın var. İki yıl düzenli çalışıldığı takdirde çok iyi bir zamandır.

evet çok haklısın dostum, lys 1 de 3 yanlış yaptım ben de fullemek istiyordum gerçekten ağustos ayından beri düzenli ve güzel çalıştım, tek eksiğim günümde olmamaktı ve biraz stresli olmaktı. Fullemek biraz şans da isteyen bir iş kimse demesin şimdi şans değil diye evet %99 çalışmak ama %1lik şans ve gününde olma etkenini görmezden gelemeyiz. Lys1 de fulleyen arkadaşımla farklı olan bir sorumuz vardı onun yaptığı doğru çıkınca nasıl yaptın diye sordum verdiği cevap şuydu: Hissettim. Bu gerçekten önemli ben de hissederek yapmıştım ama olmadı maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: oniman433

quote:

evet çok haklısın dostum, lys 1 de 3 yanlış yaptım ben de fullemek istiyordum gerçekten ağustos ayından beri düzenli ve güzel çalıştım, tek eksiğim günümde olmamaktı ve biraz stresli olmaktı. Fullemek biraz şans da isteyen bir iş kimse demesin şimdi şans değil diye evet %99 çalışmak ama %1lik şans ve gününde olma etkenini görmezden gelemeyiz. Lys1 de fulleyen arkadaşımla farklı olan bir sorumuz vardı onun yaptığı doğru çıkınca nasıl yaptın diye sordum verdiği cevap şuydu: Hissettim. Bu gerçekten önemli ben de hissederek yapmıştım ama olmadı maalesef

Alıntıları Göster
    bak sana şunu söyliyim ben lise sonu bitirdim. dün lys 3e girdim iyi geçti ama şuan biraz üzülüyorum niye adam akıllı zamanında çalış(a)madım diye. son 1-2 hafta dershane hocamın aldırdığı lys edebiyat denemelerinin olduğu kitabı yalayıp yuttum (dönem başında aldırdı adam nerdeyse ben ne zaman bitiriyorum.). ne olduysa sene başından beri adam akıllı kitap açmayan adam son 1-2 hafta edebiyata ilgi duyup edebiyatdan 5 boş 4 yanlış yaptı(ben oluyorum o kişi.). Bide bunun lys 1 versiyonlusu var, mat. - geo olan, bi gram ilgi yok, senin gibi bütün kuralları biliyorum ama yok arkadaş sonu gelmiyor sorunun. ömrü hayatımda geçirdiğim en b.ktan sınavdı diyebilirim. 22 mat 15 geo. neti yaptım. diyceğim şuki; doğru yoldasın ama cidden isteyerek mi çalışıyorsun? çünkü isteyerek çalışmayıp sırf hayatımı kurtarayım, güzel bi yere gireyim diye uğraşıyosan hiç bi zaman full çekemiyceksin severek zevk alarak yap. çözemediğin soruları dershane hocalarına çözdür olmadı özel ders al bide o hocaya çözdür ve en önemlisi BU İŞTEN ZEVK AL.

• quote:

Orijinalden alıntı: oniman433

quote:

Alıntıları Göster
    Bence de çalışmak çok çok önemli, ama tulum dersen %1'den çok daha fazla şansa ihtiyacın var.

Benim çözemediğim soru permütasyon ya da olasılık sorusuydu. Çok da çalışmıştım ama yapamadım işte. Pilim bitmişti. Sınav günü iyi bir günümdeydim, ama en iyi günümde değildim. En iyi günümde olsam tulum gelirdi.

Bir de şunu mutlaka söylemem lazım: İyi sonuç için çalışmak şart ama yeterli değil. En az çalışmak kadar önemli olan bir şey daha var: Motivasyon. Kendinizi motive edin. Hocalarınızdan yardım isteyin. Baktınız olmuyor, hiç çekinmeyin ve profesyonel destek isteyin. Rehber öğretmene gidin, psikoloğa gidin, gerekirse psikiyatra gidin. Size deli gözü ile bakanlar olursa puanlar açıklandığında onları ezer geçersiniz. (Ben profesyonel destek almadım, çünkü ihtiyacım olmadı. Ama ihtiyaç hissetseydim saniye düşünmeden giderdim gerekli profesyonellere.)

• quote:

Orijinalden alıntı: m for messi

bak sana şunu söyliyim ben lise sonu bitirdim. dün lys 3e girdim iyi geçti ama şuan biraz üzülüyorum niye adam akıllı zamanında çalış(a)madım diye. son 1-2 hafta dershane hocamın aldırdığı lys edebiyat denemelerinin olduğu kitabı yalayıp yuttum (dönem başında aldırdı adam nerdeyse ben ne zaman bitiriyorum.). ne olduysa sene başından beri adam akıllı kitap açmayan adam son 1-2 hafta edebiyata ilgi duyup edebiyatdan 5 boş 4 yanlış yaptı(ben oluyorum o kişi.). Bide bunun lys 1 versiyonlusu var, mat. - geo olan, bi gram ilgi yok, senin gibi bütün kuralları biliyorum ama yok arkadaş sonu gelmiyor sorunun. ömrü hayatımda geçirdiğim en b.ktan sınavdı diyebilirim. 22 mat 15 geo. neti yaptım. diyceğim şuki; doğru yoldasın ama cidden isteyerek mi çalışıyorsun? çünkü isteyerek çalışmayıp sırf hayatımı kurtarayım, güzel bi yere gireyim diye uğraşıyosan hiç bi zaman full çekemiyceksin severek zevk alarak yap. çözemediğin soruları dershane hocalarına çözdür olmadı özel ders al bide o hocaya çözdür ve en önemlisi BU İŞTEN ZEVK AL.

Alıntıları Göster
    Full yapmak istiyorsan belirli bir yaşta ve herşeyin farkında olmalısın.

• Yorumlar için teşekkür ediyorum . Gerçekten bu işi severek yapıyorum . Bir derse dalsam baya bir saat onunla zaman geçiririm . Bakalım ne olacak. :)
  • quote:

Yorumlar için teşekkür ediyorum . Gerçekten bu işi severek yapıyorum . Bir derse dalsam baya bir saat onunla zaman geçiririm . Bakalım ne olacak. :)
    klasik bir cevap olacak ama maalesef çok çok soru çözmen gerekir. Hiç karşılaşmadığın bir tip soruyla karşılaşınca nasıl bir yol izlemende gerçekten çok yardımcı olur. Çok soru çözerek aklından direk nasıl yapacağına karar verirsin. Aksi takdirde yani şimdi olduğu gibi sadece çözdüğün tarzda soru tiplerini yapabilirsin. İlk defa karşılaştığın bir soruda neler yapacağını düşünemezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RSnazdrovia

klasik bir cevap olacak ama maalesef çok çok soru çözmen gerekir. Hiç karşılaşmadığın bir tip soruyla karşılaşınca nasıl bir yol izlemende gerçekten çok yardımcı olur. Çok soru çözerek aklından direk nasıl yapacağına karar verirsin. Aksi takdirde yani şimdi olduğu gibi sadece çözdüğün tarzda soru tiplerini yapabilirsin. İlk defa karşılaştığın bir soruda neler yapacağını düşünemezsin.

Alıntıları Göster
    Aklıma hiçbirşey gelmiyor arkadaşlar o sırada.. Soruyu boş bırakıyorum malesef.. Birde Açıortay konusunu hiç yapamıyorum neredeyse..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.