Şimdi Ara

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
843
Cevap
3
Favori
71.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • matbaa yetkilisi de açıklama yaptı. daha önceden sınav kitapçıklarının hazırlandığını sonradan aday kimliklerinin eklendiğini. yahu yeter,

bakıyorum da konuyu diri tutmaya çalışanlar istisnalar hariç forumla ilişkisi yeni düzeyde olanlar. birilerine zarar vermek için bu konuyu canlı tutmak gençliği galeyana getirmek isteyenler var sanki. inşaallah yanılıyorumdur. adamın mesaj sayısı bilmem ne belli bu konuya girip. hadi be gençler, aferin yollu kışkıtrmalarla sanki süreci yönlendirmeye çalışıyorlar.

sevmediğiniz parti, cemaat seçime yıpranarak girsin. sevdiğiniz parti birkaç oy belki kazansın isteyebilirsiniz. ama atladığınız mesele bu çocukların daha bir sınavı daha var. muhtemel ki bir türlü motive olamamışlardır ders çalışmaya.

onlara yazık ediyorsunuz.

iddia ettiğiniz kopya olayı hadi yapalım diyerek yapılacak kadar basit bir olay değil.

ama olaya "kesin kopya olmuştur" yargısıyla bakarsanız anlamsız her küçük unsuru bile anlamlı hale getirmeye zorlayıp meseleyi içinden çıkılmaz hale getirirsiniz.

partinizin oy kazanmasını yahut bu hükümeti düşürmek istiyorsanız bunun yolu 12 haziran. gidin iyi çalışmlar yapın alternatifler sunun ve kazanın.

burada soğmuş konuyu değişik müstear kullanıcı adlarıyla tahrik amaçlı canlandırmayın.

kopya olayına samimi olarak inanıp da kendince hak elde etmeye çalışan arkadaşlar bu yazının muhatabı değildir.

diğerlerini zaten kolayca anlaşılabilir. cümlelerindeki tahrik ve üsluptan. birazdan saldırırlar zaten bu yazıya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amd1985 -- 5 Nisan 2011; 17:20:35 >

• ARKADAŞLAR ŞU DEDİĞİM KİTAPÇIK KODUNU ABBAS GÜÇLÜYE YADA KİMSE O ÖSYM BAŞKANI DÜZENBAZA ULAŞTIRABİLECEK VARMI.''11271.46095'' BU KİTAPÇIĞI İNDİRİN ULAŞTIRIN HERKESE DİYORUM BAŞKADA BİRŞEY DEMİYORUM.YAPILCAK TEK ŞEY KUCKTEN BUYGE SIRALYINCA TEK CAKISAN VRSA CEVAP O HIC YOK YADA BIRDEN FARKLI CAKISAN VARSA CEVAP EN BUYGUN SAGINDAKI YAPINCA.SADECE SINAVIN ZOR DIYE TABIR EDILEN 4 SORUNUN CEVBI YANLIS CIKYOR PORTAKALLI SORU ANAOKULU BIRIKTRLEN PARA SORUSU VE BIR SORU DHA GERI HEPSI CIKYOR 36 YANI BU NET BU SINAV ICIN EN IYI YERE GIREBILMEK YADA ASKERI OKULLAR ICIN AVANTAJ SAGLAYBLCEK BI NETTIR 35 NETTEN BAHSEDIYORUZ DENEYIN GÖRÜN KODU YAZDIM İNDİRİN BUNU ULASTIRIN.AYRICA 35 İ GEÇTİM BU HATANIN 10 UZERI DOGRU CIKARMASI BILE BI SINAVDA HAKSIZLIK VAR DEMEKTIR.NEDEN BAHSEDYO BUNLAR HALA DURMADAN YOK GUVENIN YOK OLMADI ITIBAR EDIN SIZ KIMSINIZDE BUGUNE KADAR HANGI USTUNUZE ATILAN OLAYDA ALNINIZIN AKIYLA CIKTINIZDA GUVENIN DIYOSUNUZ BIDE HERSEY ORTADAYKEN BU KADAR.GECEN SENENIN KPSS SORUMLULARINI NASIL BULMIYORSUNUZ .BULAMADIYSANIZ SINAVI NEDEN IPTAL ETTINIZ DELILLERINIZ NELERDI.BUNUN KADAR ACIK SECIK BELLI BI OLAY DAHA VARMI DAHA NE OLSUN

• quote:

Orijinalden alıntı: abrahamme

@RiverStyx @Alper

Siz bir tıp okumayı bir mühendislik okumayı kolay sanıyorsunuz herhalde. Kpss de sınavı geçen memur olur, Polislikte sınavı geçen güvenlik görevlisi olur peki ÖSS de nasıl olucak, sınavı geçen direk mühendis doktormu oluyor. Sen hiç tıp okuyan birini gördünmü. Hayatın kayar okurken. Bu sınavı kopya ile geçse ne olur sanki. Bu sınavı kopya ile geçen okula başlayınca daha ilk hafta okulu bırakıp kaçar. Bu kopya olayını hazırlayanlar bunu bilmiyorlarmı. Herşeye kafaları çalışıyor ama bunu düşünemeyecek kadar boş kafalılarmı ? Biraz mantık kurun mantık. Fazla değil çok az.

+1

• quote:

@RiverStyx @Alper

Siz bir tıp okumayı bir mühendislik okumayı kolay sanıyorsunuz herhalde. Kpss de sınavı geçen memur olur, Polislikte sınavı geçen güvenlik görevlisi olur peki ÖSS de nasıl olucak, sınavı geçen direk mühendis doktormu oluyor. Sen hiç tıp okuyan birini gördünmü. Hayatın kayar okurken. Bu sınavı kopya ile geçse ne olur sanki. Bu sınavı kopya ile geçen okula başlayınca daha ilk hafta okulu bırakıp kaçar. Bu kopya olayını hazırlayanlar bunu bilmiyorlarmı. Herşeye kafaları çalışıyor ama bunu düşünemeyecek kadar boş kafalılarmı ? Biraz mantık kurun mantık. Fazla değil çok az.

Bizde biliyoruz bu şifrelerin herhangi birine verilmediğini. Siz öyle zannetmişseniz bilemem. Ama bu şifreler çoğunlukla zaten çalışmış kişilere veriliyor ama burada yine haksızlık oluyor. Mesela ben evimde çok rahat çözebiliyorum soruları ama sınavda çok şaşırabiliyorum. Bildiğim halde heyecandan yapamayabiliyorum. Bu şifreyi bilenin işi garanti oluyor. Eşit şartlarda yarışmıyoruz anlayacağın.

• ya bence abrahamme ı ciddiye almayın arkadaşlar. Şu an bu stresi yaşamadığı için anlayamaz. eğer ortada bir şey yok diyorsa(kesin yok diyor) bana göstersin önceki senelerde buna benzer bir olay. Neden var. Şahsen ben bu durumdan çok işkilleniyorum. eğer yoksa ÖSYM böyle bir şeyi bana kafamda soru işareti kalmadan açıklamalı. benim kafamda çok soru işareti var. MESELA; ali demir toplantıda ana kitapçıkta şıklar küçükten büyüğe demişti. ve doğru şıkların yeri değiştirilmeden sadece yanlış şıkların yerini değiştirip basına verdik demişti. cevap anahtarında sorun çıkmasın diye böyle yaptık dedi. dolayısıyla şıkları küçükten büyüğe sıralayınca doğru şık çakışıyor herzaman demişti. ama 3, 27,33 sorularda doğru şıkkın yerlerini değiştirmişler. ben burdan bu adam beni salak yerine koyuyor derim. hani doğru cevapların yerleri değişmemişti basın kitapçığında. ARKADAŞLAR BANA BU MESELEYİ KAFAMDA SORU İŞARETİ KALMADAN AÇIKLAYACAKLAR YOKSA KESİNLİKLE GÜVENİM KALMAZ...

• quote:

Kim öğretti bunları size. Ömer Çelakılmı ? Yok efendim onu 1 kere kaydır ötekini iki kere kaydır. Diğerini üç kere kaydır. Yok sayı küçükse şöyle büyükse böyle yok çakışırsa şöyle. Bunu her türlü sınavda zaten uygularsın. Bizim gençlik nereye gidiyor. Bu kadar derse çalışsaydınız çok yüksek puan alırdınız zaten. Boşuna hayal peşinde koşmayın. Sınavda iptal filan olmayacak.

Yalnız bir sorun var: Benim en son girdiğim ÖSYM sınavı ÖSS idi, o da dört yıl önceye tekabül eder.

Yöntemin uygulanması en az kavranması kadar basit ve pratik. Onu al şuraya koy, bunu al şöyle yap durumu yok ortada yani.
  • Güçler ayrılığının olmadığı yerde her şey mümkün

İzleyin anlamayanlar her testte bulunabilir diyenler ... Madem her testte uygulanabilecek kişiye göre özel kitapçığa ne gerek var ? Ben bunda kasıt ararım çok güvenli gibi görünüp bariz açığı olan sistem ve ösym defalarca yalan söyledi çıkıp bunla ilgili...

YENİ VİDEO: (SES EKLENDİ- AÇIKLAMA DEĞİŞTİRİLDİ)

http://vimeo.com/21975689

YÖNTEM ÇOK BASİT ARKADAŞLAR VİDEOYU İZLEYİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkillinc -- 5 Nisan 2011; 17:37:59 >
  • ARKADAŞLAR ŞU DEDİĞİM KİTAPÇIK KODUNU ABBAS GÜÇLÜYE YADA KİMSE O ÖSYM BAŞKANI DÜZENBAZA ULAŞTIRABİLECEK VARMI.''11271.46095'' BU KİTAPÇIĞI İNDİRİN ULAŞTIRIN HERKESE DİYORUM BAŞKADA BİRŞEY DEMİYORUM.YAPILCAK TEK ŞEY KUCKTEN BUYGE SIRALYINCA TEK CAKISAN VRSA CEVAP O HIC YOK YADA BIRDEN FARKLI CAKISAN VARSA CEVAP EN BUYGUN SAGINDAKI YAPINCA.SADECE SINAVIN ZOR DIYE TABIR EDILEN 4 SORUNUN CEVBI YANLIS CIKYOR PORTAKALLI SORU ANAOKULU BIRIKTRLEN PARA SORUSU VE BIR SORU DHA GERI HEPSI CIKYOR 36 YANI BU NET BU SINAV ICIN EN IYI YERE GIREBILMEK YADA ASKERI OKULLAR ICIN AVANTAJ SAGLAYBLCEK BI NETTIR 35 NETTEN BAHSEDIYORUZ DENEYIN GÖRÜN KODU YAZDIM İNDİRİN BUNU ULASTIRIN.AYRICA 35 İ GEÇTİM BU HATANIN 10 UZERI DOGRU CIKARMASI BILE BI SINAVDA HAKSIZLIK VAR DEMEKTIR.NEDEN BAHSEDYO BUNLAR HALA DURMADAN YOK GUVENIN YOK OLMADI ITIBAR EDIN SIZ KIMSINIZDE BUGUNE KADAR HANGI USTUNUZE ATILAN OLAYDA ALNINIZIN AKIYLA CIKTINIZDA GUVENIN DIYOSUNUZ BIDE HERSEY ORTADAYKEN BU KADAR.GECEN SENENIN KPSS SORUMLULARINI NASIL BULMIYORSUNUZ .BULAMADIYSANIZ SINAVI NEDEN IPTAL ETTINIZ DELILLERINIZ NELERDI.BUNUN KADAR ACIK SECIK BELLI BI OLAY DAHA VARMI DAHA NE OLSUN

• quote:

Orijinalden alıntı: onurkillinc

Güçler ayrılığının olmadığı yerde her şey mümkün

İzleyin anlamayanlar her testte bulunabilir diyenler ... Madem her testte uygulanabilecek kişiye göre özel kitapçığa ne gerek var ? Ben bunda kasıt ararım çok güvenli gibi görünüp bariz açığı olan sistem ve ösym defalarca yalan söyledi çıkıp bunla ilgili...

YENİ VİDEO: (SES EKLENDİ- AÇIKLAMA DEĞİŞTİRİLDİ)

http://vimeo.com/21975689

YÖNTEM ÇOK BASİT ARKADAŞLAR VİDEOYU İZLEYİN

wowww olaya gel

• Beyler olay TÜBİTAK'a devredilmiş ve zaten tübitağın ne olduğu ortada. Ne kadar yanlı çalıştığını, başında kimlerin adamları olduğu çok açık. Ben artık umudumu kestim iptal edilmesinden. Hatta asıl istediğim iptal edilmesi değil, sorumluların bulunmasıydı. Bundan da tamamen umudumu kestim artık. Tübitak bakanların yaptığı açıklamalar gibi saçma bir açıklama yapacak veya dava uzatılıp kpss'de olduğu gibi üstü kapatılacak. Lys'ye çalışmaya devam beyler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

quote:

Uğraşın uğraşın. Belki boncuk bulursunuz. Biraz daha uğraşın.

+1,

arkadaş bu sınava girenlerin çoğu çocuk yav çocuk. hangi örgüt, hangi topluluk çocuklara güvenerek böyle bir olaya kalkışır. "alın çocuklar bu sistemle matematik sorularını çözün çatır çatır ama bak kimseye söylemek yok ha!!" buna insan inanır mı ya? millet bu ülkede ünlü olmak için geberiyor, bir kişi çıkıp da demeyecek mi bize böyle bir sistem verdiler diye? o çocuklardan biri bir yakınına, bir arkadaşına söylemeyecek mi? ölene kadar sır olarak mı saklayacaklar bunu. ölmeden önce artık torunlarına itiraf ederler. ülkeyi ele geçirdi denilen örgütlenme, çocukların ağızlarını sıkı tutacaklarına güvenerek süper bir sistem geliştirilmesini sağlıyor. böyle bir organizasyonun tek bir temeli var o da çocukların iyi sır saklayacılar olmaları. ama nedense bu kadar hazırlık sonucu, ayarlanmış kitapçığı çıkarıp medyaya veriyorlar. bak sen?! adamlar manyak mı neden o kitapçığı versin, hazırlar adam gibi bir tane verir, kimse de bir şey anlamaz anca işte çocuklar konuşursa filan öyle anlaşılır. tam bir komedi.

Super mantık, işte ileri demokrasinin temsilcisi bir beyin. KPSS de koca adamlar vardi da 300 full yapan cikti, yani sana gore bir yolsuzluk yapmak için yaş sınırımı var. Universite giris sinavı tum meslek gruplari için, iyi bir kariyer için şart. Artik iyi bir universite olmadan iyi bir yerlere gelmek zor. Yani herseyin anahtari bu sinavda, hile yapilacaksa bu sinavda yapilacak cunku alternatifi yok. KPSS de yapma, git ozel sektöre girersin, banka sınavlarina girersin, iş imkanı var. Ama universite giris sinavı tek, burdan geçmedikçe kolay kolay hiçbir noktaya gelinmiyor.

Cocuk dedigin adamlar, 17-18 yaşında, universiteyi kazanamazlarsa işe girecekler, veya askere gidip dağda teroristle çarpışacaklar. Daha ne çocukluğundan bahsediyorsun?

Basına bu kitapçığı verse de vermese bu olay bir sekilde ortaya çıkacaktı. Cunku sinav oncesi ve sonrası bu konuda bilgi sızmış. Ha bu kitapçık, ha başka kaçış yok.

Bu olayı kimin yaptığıyla ilgili on yargılar var. Bunun oluşmaması, toplumun yanlış yonlendirilmemesi için bir an önce çözülmesi lazım. Belki bir organize hareket yok, OSYM boyle bir sifreleme yapti sorularin şıklarını değiştirme ile ilgili ve bu bilgi içeriden birinden dışarı aktarıldı. Insanın aklına bir sürü senaryo geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safkar14 -- 5 Nisan 2011; 17:57:46 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74F64S600 -- 19 Kasım 2020; 1:23:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: #NeWWorlD#

Biz bulmadık mı noluyo?
    http://www.dipnot.tv/5713/Eksi-Sozluk-cembersel-mod-yontemi-ile-YGS-cevaplarina-ulasti.aspx

Alttada inci çözmüş ekşi ordan arakladı yazıyor

• Ya her kitapçığa uyan algoritma bulundu daha ne konuşuyor herkes anlamadım ki, olay bitmiştir bence artık
    En yüksek sayının yanındaki şık olayı da saçma geldi bana, 2 kitapçıkta mı ne tutuyormuş o, burada her kitapçıkta tutan bir kodlama var
  • Cumhuriyet gazetesinde "donanımhaber.com forum sitesi" şeklinde kullanılmış o yüzden problem yok sakin olun.
  • zaten sadece arkalı önlü oturan insaların sorularının yerleri değişik olmalı ve bu yeterlidir , ( ki bizim zamanımızda böyle olurdu diye hatırlıyorum ve hiç bir skandal da yaşanmadı ) şıkka kadar kopya çekecek insan zaten direk cevabı görüp kopya çeker şıkların yeri değişik olsa ne olur :)

yani şıkları büyükten küçüğe sıralayıp her kitapcıktaki sorularda bu aynı olsaydı ozaman bir sorun olmazdı , çok daha güvenli ourdu çünki algoritmalarla çakışan şıkkı bulşdumu yanlış çıkma olasılığı da yokmuş sanırım ozaman bunun kasıtlı yapılmış bişey olduğu belli ... zaten ösym başkanı da dünyada örneği yok diyorya

quote:

örneğin:
    11190.68873 soru.02
    a)1004 b)1008 c)1000 d)1006 e)1002
    a)1000 b)1002 c)1004 d)1006 e)1008..........sadece tek çakışan cevap var doğru cevap d)1006 bu öğrencimiz şanslı ilk denemesinde bulabilirdi!

ayrıca şu bile osym başkanının yalan söylediğini açıklıyor işte basına dağıtılan kitapcıktaki aynı yöntemin uygulanabildiği bir aday kitapcığı ve görünüşe göre her 5 adaydan birine gitmiş bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 5 Nisan 2011; 18:28:21 >

• skandal üstüne skandal.

14 tane kitapçığı toplayamayan öğretmenler var.

http://gundem.milliyet.com.tr/sinavda-yeni-bir-skandal-daha/gundem/gundemdetay/05.04.2011/1373697/default.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

quote:

Uğraşın uğraşın. Belki boncuk bulursunuz. Biraz daha uğraşın.

+1,

arkadaş bu sınava girenlerin çoğu çocuk yav çocuk. hangi örgüt, hangi topluluk çocuklara güvenerek böyle bir olaya kalkışır. "alın çocuklar bu sistemle matematik sorularını çözün çatır çatır ama bak kimseye söylemek yok ha!!" buna insan inanır mı ya? millet bu ülkede ünlü olmak için geberiyor, bir kişi çıkıp da demeyecek mi bize böyle bir sistem verdiler diye? o çocuklardan biri bir yakınına, bir arkadaşına söylemeyecek mi? ölene kadar sır olarak mı saklayacaklar bunu. ölmeden önce artık torunlarına itiraf ederler. ülkeyi ele geçirdi denilen örgütlenme, çocukların ağızlarını sıkı tutacaklarına güvenerek süper bir sistem geliştirilmesini sağlıyor. böyle bir organizasyonun tek bir temeli var o da çocukların iyi sır saklayacılar olmaları. ama nedense bu kadar hazırlık sonucu, ayarlanmış kitapçığı çıkarıp medyaya veriyorlar. bak sen?! adamlar manyak mı neden o kitapçığı versin, hazırlar adam gibi bir tane verir, kimse de bir şey anlamaz anca işte çocuklar konuşursa filan öyle anlaşılır. tam bir komedi.

Ben sadece şıkları hazırlamada kullanılan algoritmanın, şıkları "genel sıralama içerisinde sadece kaydırarak" dağıttığını, bir diğer diyişle şıkları belirleyen algoritmanın "tek yönlü fonksiyon" içermediğini söylüyorum. Yani teori üretmiyorum, yalnızca var olan ve görünen şeyi ortaya koyuyorum.

Tek yönlü fonksiyon için bakınız:

http://www.bilgisayarkavramlari.com/2009/03/17/kapak-fonksiyonu-trapdoor-function/
    http://en.wikipedia.org/wiki/One-way_function

• quote:

Orijinalden alıntı: orkunby

Yahu devretme işini bütün kitapçıklar elinizde olduğu için biliyorsunuz.Sınavda bunu nereden bilecek adam.Şıkkı kaç devir edeceğini nereden bilecek?

Ayrıca diğer konuda verilen ekran resimleri,ösymnin örnek olarak dağıttığı kitapçıktan alınmış ve bugün yayınlandı diyerek ortalığı karıştırma amaçlı yazılmıştır.Aynı linkten biz de indirdik,şıklar tamamen farklı,diğer konuda verilenle alakası yok.

Bu senin dediğin çembersel cart curt olayı hikaye.10 çeşit kitapçığı indirsen tabiki kafana göre yöntemler üretirsin,sınavda malesef tek çeşit kitapçık geliyor,bilgin olsun yani

+1

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.