Şimdi Ara

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ] (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
843
Cevap
3
Favori
71.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: amd1985

onurkillinc,

"la" sözcüğünü "lan" kelimesini düşünerek yazmadım. bendeki çağrışımları daha sevimli

her şeye rağmen özür dilerim, şimdi düzeltirim

Kpss ve polislik sınavında ki olaylarda zaten çinlilerin yaptığı bir olaydı dimi.
  • Önemli değil görmemiştim bile...

quote:

onurkillinc,

"la" sözcüğünü "lan" kelimesini düşünerek yazmadım. bendeki çağrışımları daha sevimli

her şeye rağmen özür dilerim, şimdi düzeltirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kontratak

quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

quote:

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ]

bu kadar uğraşsak soruyu çözeriz zaten

Aynen ya adam doğru cevabı bulmak için öyle bi şifreleme sistemi sallamış ki

Bu yöntem sadece bu soruda tutsa salladım derdim ve bunu yayımlamazdım, fakat bu yöntem 70 soruda işe yarıyor; bunun "sallama" olma olasılığını hesaplayabilir misin?

ede sen fazla zorlama istersen,

altı sütü 5 tane şık yahu

e cevabı da elinde zaten

orasını burasını ellersen

bir oraya bir buraya

bir alta bir üste

bir sağa bir sola

oynarsan

e bırak da çıksın

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

quote:

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ]

bu kadar uğraşsak soruyu çözeriz zaten

Aynen ya adam doğru cevabı bulmak için öyle bi şifreleme sistemi sallamış ki

Bu yöntem sadece bu soruda tutsa salladım derdim ve bunu yayımlamazdım, fakat bu yöntem 70 soruda işe yarıyor; bunun "sallama" olma olasılığını hesaplayabilir misin?

ede sen fazla zorlama istersen,

altı sütü 5 tane şık yahu

e cevabı da elinde zaten

orasını burasını ellersen

bir oraya bir buraya

bir alta bir üste

bir sağa bir sola

oynarsan

e bırak da çıksın

70soru aynı yöntemle çıkıyor diyor adam kendine gel lütfen

• @æamd1985

Hasta mısın kardeş sen ? Orasını burasını elleyince çıkarmış cevabı.Git salla bakayım 70 sorudan 35 doğru çıkarman bile imkansız.Adam diyor ki 70 tane doğru cevap çıkyıor bu yöntemle.Bu kadar kör bu kadar bağnaz olunmaz yahu.
  • Az önce ergenekoncu ilan edildik arkadaşlar gece 4 gibi gelip alcaklar temiz çamaşır ve diş fırçası almayı unutmayın

"Kimse tereddüt etmesin demiş bi de" Şüphesiz ki dememiş iyi ki ...

http://www.habervaktim.com/yazar/36366/universite_ogrencileri_uzerinden_darbe_girisimi.html

• quote:

Orijinalden alıntı: onurkillinc

Az önce ergenekoncu ilan edildik arkadaşlar gece 4 gibi gelip alcaklar temiz çamaşır ve diş fırçası almayı unutmayın

http://www.habervaktim.com/yazar/36366/universite_ogrencileri_uzerinden_darbe_girisimi.html

Bunlar böyle kardeşim. Cevap veremediklerinde gözlerinin önündeki şeyi görmek istemediklerinde hemen karşı atağa geçiyorlar.Yok ergenekonun oyunuymuş yok hükümeti karalama olaylarıymış falan filan

• ösym kendilerinin
    bakan kendilerinin
    soruları ve kitapcıkları hazırlayan kendileri
    tüm bunlara sebep olanlar yine kendileri

birde utanmadan ögrencileri ve muhalefeti sucluyorlar

neredeyse "soruları ve kitapcıkları muhalefet ile ögrenciler hazırladı sırf bize komplo kurmak icin" diyecekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurkillinc
    Az önce ergenekoncu ilan edildik arkadaşlar gece 4 gibi gelip alcaklar temiz çamaşır ve diş fırçası almayı unutmayın

3 yildir bunlari elestiren herkesi ergenekoncu yapip safdisi ediyorlar.Ama birgun bu hesap doner keser doner sap doner bakalim o zaman kacacak delik bulabileceklermi

• Şimdi ben bu haberin yapılmasını anlıyorum şöyle bir şey var bazı yerlerde yürüyüşler oldu. Tabi ki hiçbir müdehale ile karşılaşılmadı fakat haftasonu daha büyük bir miting hazırlığı yapılıyor... Şimdi burada talebi ne kadar düşük tutarsak o kadar iyidir diye düşünülebilir milletin korkacağı en çok ne var: ergenekoncu ilan edilmek fişlenmek vs. (bu korkuyu da anlamış değilim herkesin görüş olarak kayıtları var ailesinden olsun çevresinden olsun)

Şimdi şöyle düşünüyor olabilirler;

-Sınavı kötü geçen sayısı iyi geçen sayısından her zaman fazladır (ama bu yürüyüşün olacağı gün bunlardan yarısından fazlası dershanede olacak)
    -Öğrenciler 18 yaş altı olduğu için polis onları dövemez basın mensupları orada olacaktır, döverse daha büyük tepkilere neden olur
    -Öğrenciler bir yerlere yürümeye kalkarsa polis barikatını aşmaya çalışırlarsa mecburen güç kullanır (bu da velilerin, milyonlarca insanın madur gösterilip yürüyüş yapmasına ve giderayak hükümeti yıpratmasına neden olacaktır.

O zaman şu etkinlikleri inadına paylaşıyorum;

http://www.facebook.com/event.php?eid=201405089890251

http://www.facebook.com/event.php?eid=189201567790259

• Darbe edebiyati yapmislar o yazida yine.Ulan allahsizlar 12 eylulun saksakcilari siz degilmiydiniz?hani referandumla darbecileri yargilayacaktiniz? Darbecinin de ergenokoncununda onde gideni sizsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seylem -- 6 Nisan 2011; 23:49:54 >
  • Hala yok böyle birşey şifreyi falan Ömer Çelakılla beraber uyduruyorsunuz falan diyen c ile başlayıp kendine islam dini mürit sıfatını yakıştıran kişilere gelsin:

http://video.ntvmsnbc.com/ygs-iptal-edilmeli.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 6 Nisan 2011; 23:46:03 >
  • Haksızlık varsa kesinlikle iptal olsun sınav ama içimden hiçde olmasını istemiyorum şahsen. Ya yapacağım puandan daha düşük yaparsam diye korkuyorum. Program çok sıkışacak böylece. LYS hazırlanırken Türkçe ve Sosyal unutmamak için tekrar edeceksin. Baba gibi konular var şimdi. Organik, integral, analitik, dalgalar, atom... Bunları oturturken birde eskiye yönelik bol bol çalışacağız. Bu sene çok zor işimiz. Ama böyle yazıncada kendimi bencil hissediyorum.
  • terorist gelip komiser tokatlıyor , belediye otobüslerinde masum insaları yakıyolar , hertürlü pislik kışkırtma aynen devam , sivil itaatsizlik çıkardılar birde ... ama sıra ergenekoncu diye birilerini tumaya gelince yada öğrenciye gelince her türlü devlet caniliği yapılıyor , baştakiler güzel sözden anlamıyor ... bu şartlarda suçlular falan yakalanmaz en fazla sınav iptal edilip üstü kapatılır
  • Arkadaşlar ülkedeki onbinlerce bilim adamının, matematikçinin yapamadığını siz yapıyorsunuz, kafa patlatıyorsunuz, uğraşıyorsunuz yeni yeni şeyler buluyorsunuz. Öncelikle söylemem gerekir ki şifre sadece sayılarda olan bir durum değil. Binlerce yorum, düşünce yazılıyor internette, bu konuda yetkililerden açıklamalar duyuyorsunuz. Bunların hepsi bir veri. Bazen bu açıklamalarla mevcut durumu yan yana getirdiğinizde şimdiye kadar daha önce kimsenin bulamadığı bir sonuca ulaşabilirsiniz. Ekşi sözlükteydi sanırım, bir arkadaş yazmış. ÖSYM Başkanı ilk açıklamasında, şıkların küçükten büyüğe yerine, karışık olarak sıralanmasının, öğrencilerin performanslarını etkileyip etkilemeyeceği konusunda örnek deneme sınavları yaptıklarını ve herhangi olumsuz bir duruma rastlamadıklarını söylüyordu. İşte bu arkadaş da bir şifre çözmüş olabilir belki. Haklı olarak soruyordu. Bu deneme sınavları nerelerde yapıldı, bu soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını gören öğrenciler kimdi. Başlarında kimler vardı. Muhtemelen bu sınavlarda da şıkların yerlerinin değişimi için aynı algoritma kullanılmıştı. Bu sınavlara giren öğrenciler ya da başlarında bulunanlar, sınavın ÖSYM tarafından bir örnek sınav amacıyla yapıldığını bildiklerinden soru ve cevapları ayrıntılı olarak incelemişler ve şıkların her kitapçıkta kaydırıldığını farketmiş olabilirlerdi. Tüm bu mod medyan nedir hikayesi de burdan çıkmış olabilir. Bu konunun da üzerini gidilmeli o örnek sınavlar da masaya yatırılmalı bence. Çok önemli çünkü.

Bu sınav konusunda arkadaşlar emin olamıyorum. Kasıtlı olarak birilerine avantaj sağlanması için mi bir algoritma oluşturuldu yoksa işinin ehli olmayan insanların hatası sonucu mu durum oluştu karar veremiyorum. Şu üç sorunun yanıtı da net olarak verilmedikçe de şahsen ben karar veremeyeceğim.

1. Küçükten büyüğe sıralamanın olduğu ilk kitapçıkta (master kitapçık demiyorum) 6 soruda neden cevaplar a şıkkı yani en küçük rakamsal ifade.
    2. Birden çok tek çakışma halinde rakamsal olarak büyük ifadenin seçilmesi neden işe yarıyor? (ilk mesajda da yazıyor zaten)
    3. Master kitapçığında doğru cevapların yeri neden korundu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.hulk -- 7 Nisan 2011; 0:08:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gabri3L

Körlere gelsin.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=158764007513513

bunlar hep bilinen şeyler ama ne olursa olsun bize sökmez bunlar , ah keşke olaylar bir an önce son noktaya gelsede o hainlerinde sonunu izlesek güzelce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 7 Nisan 2011; 0:08:46 >
  • Bu kadın kim ya hala sesini kesemediler CIA'in içinden biri mi acaba diye düşünmüyor değilim niye öldürmüyorlar bu kadını hala ...

quote:

Orijinalden alıntı: Gabri3L

Körlere gelsin.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=158764007513513
  • Madem sınav iptal edilmiyor, keşke en azından etkisi azaltılsa. Bu şekilde kimse zarar görmemiş olur. Herkes aldığı puanı bir şekilde kullanmış olur. Bu sayede düzgün çalışan adamlar lys'de belli olur ve zaten kopya çekenler eğer bir kriz daha yaşanmazsa elenmiş olur. YGS'den tercih yapacak olan adayların ise en yüksek olanların kitapçıkları ve optikleride internete konulur ve bu sayede hiçbir tartışmaya gerek kalmaz.

Etkisinin azaltılması ise şu şekilde olabilir; %40 olan etki %15'e düşürülür, %35 olan %10...... şeklinde devam edilebilir) Zaten normalde de önemli olan sınav hep LYS değil miydi? YGS sadece bir giriş sınavı niteliğinde değil mi? Yani sadece belli bir kesimi elemek için konulmuş bir sınav değil midir? O belli kesim yine barajı geçemediği için elenir ve 2. sınava hak kazanan öğrenciler yine aynı şekilde lys'ye çalışıp kazanabilir istedikleri yerleri. Sadece puan katsayıları oynar.

Daha mantıklı bir fikriniz varsa paylaşın. Sınavın iptalini kimse bu dakikadan sonra kaldıramaz. Heleki dereceye oynayan kişiler çoktan lys'ye çalışmaya başladılar bile. YGS'si iyi geçen adayların hepsine haksızlık edilmiş olur. (Benimki iyi geçti demiyorum dikkat. Benimki aksine çok kötü geçti ancak en azından iyi geçenlerin puanlarına yazık olmasın.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirstClass -- 7 Nisan 2011; 0:31:56 >

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.