Şimdi Ara

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
843
Cevap
3
Favori
71.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: onurkillinc

Olay gerçek baş örtüsü türban diyince neden mesafeli yaklaşılıyor anlamadım kızlar sıkma baş örtüsü takan kızlarmış napabilirim ? Olayı olduğu gibi aktarmıyım mı yani öyle olsa bile nasıl kişilermiş diye kafalarda soru işareti oluşacak malumun ilanından başka bir şey söylemiyorum yakında gerçek ortaya çıkınca inanırsınız ... Ne diyim

quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

quote:

duyan kişinin baktığını görünce fısıldaşmaya başlamışlar hatta... Dediğim kişi asla yalan söylemez isyan etmiş durumda şu anda. Yani yazarak bir insan nasıl ikna edilebilir bilmiyorum tabi ama anlatırken gözlerinin içine hareketlerine baksaydınız demek istediğimi anlardınız...

Konu burda;

http://forum.donanimhaber.com/m_48077057/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48079629

quote:

Daha inandırıcı olmalısın.

Yazıda özellikle belirtilmek istenilen bir kısım var. Kızların başörtülü olduğu. Denilemez miydi 2 kız fısıldaşıyor diye; ama amacın farklı olduğu çok rahat anlaşılıyor. Gerçek olsa bile bu şekilde inandırıcılığı tamamen bitmiş.

Zaten millet de önyargı var. Çoğu kişi düşünmeden inanmaya hazır. Sadece göremeyenleri peşinize takabilirsiniz.

O yüzden burada yazılanların hepsi hayal gücünün ürünüdür diyebilirim.

Gerçeği olduğu gibi aktarmak başörtülü olduğunu vurgulamakla mı olur? O zaman pantolon mu giymişler yoksa etek mi giymişler, sırtlarında çanta var mıymış yoksa yok muymuş, boyları ne kadarmış?

Ayrıca arkadaştan duyup da konu açmak olumsuz bir etki bırakır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihattr -- 6 Nisan 2011; 20:48:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kontratak

YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ]

bu kadar uğraşsak soruyu çözeriz zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

quote:

Bu şey seni bu kadar uğraştırıyorsa soruyu çözebilecek olmanı düşünmen çok cesurca bir davranış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 6 Nisan 2011; 21:00:59 >

• Çünkü olayın temelinde siyaset var o bölgelerde kadrolaşma olmasaydı böyle basit bir algoritma (kasıtsız bile olsa) kurulup sonra kitapçıkları nası yapsak da vermesek çözülüyo galiba diyip hangi kitapçık türünü vereceğini şaşıran bir insan topluluğuyla karşı karşıyız... Bunun sonucunu herkes görüyor ben kimseye kin duymak istemiyorum herkesin desteklemek için kendi nedenleri var saygı duyarım. İşi yapamayacak adamlara vermek böyle sonuçlar doğuruyor bunlar birbirimize olan saygımıza zarar veriyor çünkü bunun arkasında bir de savaş var adı konmasa da ... Bunu herkes biliyor bazıları göz yumuyor bazıları da olsun zaten diyor kendi iç muhakemesi herkesin

Bence sağ sol diye bölünüp çatışmak tam bir aptallık ve insanların bazı yanlışları görmezden gelmesiyle sonuçlanan dizginleme mekanizmaları. Normalde prim vermesi gereken çağrılar Türkiye'de iş yapmıyor ne hikmetse herkes 7/18 çalıştığıyla kalıyor. Sonuç da böyle mide bulandırıcı oluyor dediğim gibi görmek isteyen görüyor biz gene de anlatmaya devam edelim de...

quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Hep yazıyorum. Maalesef öğrenciler siyasi malzeme yapılıyor.

• Konu silinmiş zaten neden silindiğini bilmiyorum ama dediğim gibi benim bir gruba haksızlık yapmak gibi bir niyetim yok ama çoluk çocuktan duyulmuş bir şey değil ikimiz de kocaman insanlarız... Ya gerçekse diye düşünmüyor musun hiç ? Çünkü öyle ... O zaman haksızlık etmiş olcak mıyım gene ? Yakında ortaya çıkınca diyordu dersin. Bu kelimeler yasak mı ya da söylediklerimin güvenilirliğini mi azaltıyor birisi soracaktı mutlaka ben direkt yazdım.

Olayı provakasyon mudur ? Böyle bir şey olmuş ama sırf bir grup bunu duymaktan rahatsız oluyor diye gerçekler su yüzüne çıkmasın mı ...

quote:

quote:

Olay gerçek baş örtüsü türban diyince neden mesafeli yaklaşılıyor anlamadım kızlar sıkma baş örtüsü takan kızlarmış napabilirim ? Olayı olduğu gibi aktarmıyım mı yani öyle olsa bile nasıl kişilermiş diye kafalarda soru işareti oluşacak malumun ilanından başka bir şey söylemiyorum yakında gerçek ortaya çıkınca inanırsınız ... Ne diyim

quote:

quote:

duyan kişinin baktığını görünce fısıldaşmaya başlamışlar hatta... Dediğim kişi asla yalan söylemez isyan etmiş durumda şu anda. Yani yazarak bir insan nasıl ikna edilebilir bilmiyorum tabi ama anlatırken gözlerinin içine hareketlerine baksaydınız demek istediğimi anlardınız...

Konu burda;

quote:

Yazıda özellikle belirtilmek istenilen bir kısım var. Kızların başörtülü olduğu. Denilemez miydi 2 kız fısıldaşıyor diye; ama amacın farklı olduğu çok rahat anlaşılıyor. Gerçek olsa bile bu şekilde inandırıcılığı tamamen bitmiş.

Zaten millet de önyargı var. Çoğu kişi düşünmeden inanmaya hazır. Sadece göremeyenleri peşinize takabilirsiniz.

Gerçeği olduğu gibi aktarmak başörtülü olduğunu vurgulamakla mı olur? O zaman pantolon mu giymişler yoksa etek mi giymişler, sırtlarında çanta var mıymış yoksa yok muymuş, boyları ne kadarmış?

Ayrıca arkadaştan duyup da konu açmak olumsuz bir etki bırakır.

• Canımı çok sıktı bu olay
  • @kontratak
    bana breaveheart diyebilirsin
  • 1965 yılında Karaman'ın Ayrancı ilçesinde on çocuklu bir ailenin kızı olarak doğdu. Konya Ereğli Cumhuriyet Lisesi'nin ardından 1988 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1990 yılından itibaren serbest avukat olarak çalışmaya başladı. İstanbul Barosu Çocuk Hakları Komisyonu'nda ve Çocuk Mahkemeleri'nde görev yaptı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti'den İstanbul milletvekili seçildi, 2 Haziran 2005'te Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine atandı.
    22 Temmuz 2007 seçimlerinde yeniden AK Parti'den İstanbul milletvekili seçildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. hükümetinde Devlet Bakanlığına getirildi. Uzun süre kabinenin tek kadın bakanı oldu. 3 Mayıs 2009 tarihinde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'ndan Millî Eğitim Bakanlığı'na atandı.
    Orta düzeyde Almanca bilen Çubukçu, Birol Çubukçu ile evli olup, 1 çocuk annesidir.

-eğitimle hıc bır alakası olmayan bırının ülkenin can damarı eğitim kurumunda olması
    -bununla yetinilmeyip orada BAKAN olması
    -dahada abartarak MİLLİ eğitim bakanı yani adında milli olan bır bakanlıkta oturup türk eğitim sistemi icin ithal ögretmen getirelim demesi
    -"miili" ve "EĞİTİM " kelimelerinin cok büyük ihtimalle anlamlarını dahi bilmiyor olması,
    -eger bir ulkede, ulkenin belli bir kesimi, herhangi bir nedenden dolayi, o ulkede merkezi sinavlari organize eden kuruma guvenlerini kaybediyorsa bu durumda o ulkenin milli egitim bakanin"biz aciklamadan tatmin olduk" demesi
    -bir ülke kendi yetiştirdiği ögretmenleri yetersiz bulup ögretmen getiriyorsa
    -yarın öss de matematik netleri düsünce matematik
    -eğitim kurumu bitince mühendis onlar bıtınce doktor vb ........getirilecekse
    -sistem kendi kendini hızla bitiriyor iken o bakanlıkta duruyorsa

bizde SAYIN CUBUKCUYU YETERSİZ BULUYORUZ
    İTHAL BİR MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSTİYORUZ

al sımdı bu konudada sıyaset var bu konuyuda sil sevgılı yonetici

• quote:

Arkadaşlar çok önemli bir şey aktarcam size iyi dinleyin %100 doğru olduğuna emin olduğum bilgi... Hiçbir şekilde yalan söylemeyecek bir tanıdığım yemin ederek kulak misafiri olduğu bir olayı anlatıyor hikaye değil fıkra değil

YGS'den tam bir gün sonra, tramvay durağında 2 tane başı bağlı kız konuşuyorlar. Biri ötekine diyor ki;

-Yaptın mı soruları ben yaptım çemberseldi onların hepsi
    -Ben bulamadım olmadı benimki

demiş.

Duyan kişi de amma çok çember çıkmış ygs'de diye düşünmüş. Şimdi haberlerden bu çembersellikten bahsedilince isyan ede ede olayı bana aktardı...

Duyduğuna emin misin diye sordum kesinlikle böyle konuştular dedi.

Bu rezalete nasıl dur diyeceğiz ?

ASPARAGAS HABER DİYECEĞİZ.

AYIP YAHU

bilmem arkadaşı demişmiş

bilmem başları bağlıymışmış

• Gidişat dehşet verecek boyuta geliyor. Herkesin aklı selim davranması gerekiyor.

Ortada bir yanlış var veya yok bu konumdan çıkmış iş hükümet, particilik, cemaatçilik, dindarlar, imamlar, başörtülüler boyutuna ısrarlar getirilmek için taciz atışları yapılıyor ve malesef başarılı olunuyor.
    Sokaklarda ısıtılıyor, talebe birliklerinin öncüğünde kışkırtmalar devam edecek gibi görünüyor.
    Şu yazılan mesajların arasında öyle kışkırtmalar varki, haksızlığa uğradığını inanan insanı silah gibi kullanabilecek şekile getiriliyor.

Bu tür senoryalar geçmişte her dönem denendi çoğu zaman başarılı olundu. Sonra ne oldu ? bindiğimiz gemiyi batırmaktan başka.
    Ben de 12 eylül öncesinde bir çok grubun oyununa geldiğimi şimdi daha iyi anlıyorum. Hak özgürlük biz diye verilen gazlardan bende nasibimi aldım ama Allahtan beni bulunduğum durumdan ailem kurtardı.

Arkadaşlar aklı selim olalım. Yanlışı yanlışla düzeltilmeyeceğini anlayalım. Aranıza nifak sokmak isteyenlerin mesajlarına prim vermiyelim.
    Hepinize iyi akşamlar.

• quote:

quote:

Konu burda;

quote:

Arkadaşın anlatımına göre başörtülü değillermiş. Sıkmabaş türbanlılarmış. Bu konuyu siyasete alet etmemek lazım. Ben başta muhalafet partilerinin ayağı kalkmasını istemiştim. Ama yanılmışım. Muhalafet bu konuya girdikçe iktidar da sorumluları kollamaya çalışıyor. İş siyasileştikçe daha da karmaşıklaşıyor ve çözümü imkansız hale geliyor. Cumhurbaşkanı görüş açıklayarak yargıya müdahele ediyor. En iyisi siyasetçilerin susması ve bu işin uzmanı bilim adamlarının somut delillerle bu sorunu ortaya koyarak çözüm yolunda fikir üretmeleri.

ÖSYM Başkanı basına verilen kitapçık için Master kitapçığındaki doğru şıklar sabit tutularak yanlış şıklar yer değiştirilmiştir diyor. Ama bu söylediği gerçeği yansıtmıyor. Çünkü adaylara dağıtılan kitapçıklar basına verilen kitapçık ile aynı düzene sahip. Tek fark şıkların döndürülüyor olması.

Şu şekilde,

A) 30 B) 32 C) 24 D) 21 E) 28
    -------A) 32 B) 24 C) 21 D) 28 E)30
    --------------A) 24 B) 21 C) 28 D)30 E)32
    ---------------------A) 21 B) 28 C)30 D)32 E)24
    ----------------------------A) 28 B)30 C)32 D)24 E)28

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 6 Nisan 2011; 22:10:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: amd1985

quote:

Arkadaşlar çok önemli bir şey aktarcam size iyi dinleyin %100 doğru olduğuna emin olduğum bilgi... Hiçbir şekilde yalan söylemeyecek bir tanıdığım yemin ederek kulak misafiri olduğu bir olayı anlatıyor hikaye değil fıkra değil

YGS'den tam bir gün sonra, tramvay durağında 2 tane başı bağlı kız konuşuyorlar. Biri ötekine diyor ki;

-Yaptın mı soruları ben yaptım çemberseldi onların hepsi
    -Ben bulamadım olmadı benimki

demiş.

Duyan kişi de amma çok çember çıkmış ygs'de diye düşünmüş. Şimdi haberlerden bu çembersellikten bahsedilince isyan ede ede olayı bana aktardı...

Duyduğuna emin misin diye sordum kesinlikle böyle konuştular dedi.

Bu rezalete nasıl dur diyeceğiz ?

ASPARAGAS HABER DİYECEĞİZ.

AYIP YAHU

bilmem arkadaşı demişmiş

bilmem başları bağlıymışmış

Kardeşim, sorularda şifre olduğu kanıtlandı mı? Kanıtlandı.

Daha neyin tartışmasını yapıyorsunuz?

Birileri şifreleri şıklar hazırladıysa, bunu kendi cemaatine ve dersane mensuplarına, belli kişilere yayacak heralde,

Zevk olsun diye hazırlanmamıştır bu şıklar.

Bundan hareketle yukarıdaki konuşmaların hiç muhtemel bir şey değilmiş gibi düşünülmesi boşa vakit kaybıdır.

• Ulkedeki durum cidden feci. Bir kesim var, Turkiye'de kotu ne olursa olsun, bunun olmadığını aslında bunun iyi bir sey oldugunu hatta konuşulacak bir şey olmadığını iddia ediyor ve böyle kabulleniyor. Her kotü olaydan nice gocunuyorsunuz anlamadım, olan her şeyin suçlusuymuş da sürekli yalanlıyor gibi bir havanız var. Varsa bir şey, tabi ki tartışılacak, Ergenekondan resmi ceza almış tek kişi yokken pek çok gazetede dava kesinmiş gibi, içeridekiler kesin suçluymuş gibi hükümler veriyor ama ortada ilginç verilerin olduğu bu sınav konusu olunca direk olmamıştır diyorlar.

Hayır belki bu sınavdaki kopya olayı, bir örgütün, dış güçlerin veya terör örgütünün işi olabilir veya içeriden birileri münferit olarak yapmıştır. Niye üzerine gidilmesin, niye direk yok deniyor anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safkar14 -- 6 Nisan 2011; 22:32:38 >
  • Ulusal kanalda tartısılıyor YGS sınavı !
  • quote:

Orijinalden alıntı: safkar14

Ulkedeki durum cidden feci. Bir kesim var, Turkiye'de kotu ne olursa olsun, bunun olmadığını aslında bunun iyi bir sey oldugunu hatta konuşulacak bir şey olmadığını iddia ediyor ve böyle kabulleniyor. Her kotü olaydan nice gocunuyorsunuz anlamadım, olan her şeyin suçlusuymuş da sürekli yalanlıyor gibi bir havanız var. Varsa bir şey, tabi ki tartışılacak, Ergenekondan resmi ceza almış tek kişi yokken pek çok gazetede dava kesinmiş gibi, içeridekiler kesin suçluymuş gibi hükümler veriyor ama ortada ilginç verilerin olduğu bu sınav konusu olunca direk olmamıştır diyorlar.

Hayır belki bu sınavdaki kopya olayı, bir örgütün, dış güçlerin veya terör örgütünün işi olabilir veya içeriden birileri münferit olarak yapmıştır. Niye üzerine gidilmesin, niye direk yok deniyor anlamıyorum.

bak haklısın bu konuda,

sonuçta teknik bir olay, osym başkanının şunun bunun kafasının basmasını, bu olayı başında anlamasını beklemek haksızca.

fantastik senaryo:

mesela ben orda bu sıralama işinden sorumlu bir yazılımcıyım diyelim. düşünüyorum nasıl işler karıştırılır ama bunu öyle ustalıkla yapmalıyım ki "doğruyu yapar gibi görünüp sonuçta yanlışı yapayım ve işler karışsın. işler karışınca zor duruma düşecek birlerini de hedef almış olabilirim.

e zaten bu algoritma, sıralama teknik konu çok da kimse çakmaz deyip münferit bir kasıtlı iş olabilir.

böyle olmamıştır muhtemelen.

zannedersem bu adamların acemiliğinden yahut dikkatsizliğinden kaynaklandı.

• Arkadaşlar anlattığım olay gerçek kaynağım sağlam (16 yaşında çocuktan duyup gelipo buraya yazmıyorum). Bu çok büyük bir yanlış anlaşılma olmadıysa maalesef oldu bu ülkede. Şimdi bu olayı yapan mı provokasyon yapıyodur yoksa hak hukuk peşinde bunu paylaşan mı? Tek taraflı düşünüyorsunuz arkadaşlar bir olay varsa ve bu olay taban buluyorsa bu kişileri organize edenleri provokatör ilan edip bir bir içeri atıp gözdağı vermek (gerçekten suçluları bir kenara ayıralım) bu baskıcılıktır. Bu aralar kaynayan kurbağa hikayesi facebook'ta çok paylaşıldı o tarafa doğru gidiyor iş...
  • Ülkede dönenlerden bi haber olan, cemaatleri savunan körlere gelsin:

POLİS OKULU SINAV SORULARI CEMAATE Mİ VERİLDİ?
    http://www.odatv.com/n.php?n=polis-okulu-sinav-sorulari-cemaate-mi-verildi-1609091200

İŞTE POLİS SINAVININ CEMAATE SIZDIRILDIĞINA DAİR KANIT
    http://www.odatv.com/n.php?n=iste-polis-sinavinin-cemaate-sizdirildigina-dair-kanit-1809091200

İŞTE OLAY YARATAN O FOTOĞRAFLAR
    http://www.odatv.com/n.php?n=iste-olay-yaratan-o-fotograflar-2109091200

POLİS OKULU SINAV SORULARI MECLİS GÜNDEMİ’NDE
    http://www.odatv.com/n.php?n=polis-okulu-sinav-sorulari-meclis-gundeminde-2309091200

POLİS OKULU SINAVLARI İPTAL EDİLDİ
    http://www.odatv.com/n.php?n=polis-okulu-sinavlari-iptal-edildi-0110091200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 6 Nisan 2011; 22:51:55 >

• sınav tekrarlansa yine yapmayacaklar mı? bu ülkede gençlerin geleceğe umutla bakma hakkı yok mu? bunu yapanlar insan mı? yeter artık yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

quote:

Aynen ya adam doğru cevabı bulmak için öyle bi şifreleme sistemi sallamış ki

Bu yöntem sadece bu soruda tutsa salladım derdim ve bunu yayımlamazdım, fakat bu yöntem 70 soruda işe yarıyor; bunun "sallama" olma olasılığını hesaplayabilir misin?

• onurkillinc,

"la" sözcüğünü "lan" kelimesini düşünerek yazmadım. bendeki çağrışımları daha sevimli

her şeye rağmen özür dilerim, şimdi düzeltirim
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.