Şimdi Ara

YGS Sıkandalı gittikçe tepki topluyor (Ösym başkanı basın toplatısı yapacak) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne kadar dil dökersek dökelim, özet olarak "Yazık." kelimesinden başka bir şey söyleyemiyorum..
  • güce ulaşana kadar bu yolda yaptıkları herşey mübah onlara göre
    boşyere demediler herkese aynı kitapçık dağıtılmadı
    insanları verdikleri emeklere üzülüyorum çoğu kıt kanaat çocugunu dershaneye gönderiyor
  • Arkadaşlar yazıma başlamadan önce belirtmek istiyorum ki sayfamızın amacı siyaset yapmak değildir. Kaldı ki bizim geleceklerimiz , umutlarımız , hayallerimiz siyasete alet edilecek kadar bayağı ve ucuz da değildir. Her şeye başından sınava giriş kurallarının açıklandığı zamandan başlamak istiyorum. Ösym tarafından açıklanan maddelere göre - Bütün sınav araç gereçleri ösym tarafından karşılanacaktı. - Sınava hiçbir şekilde metal madde , eşya sokulmayacaktı. - Ygs adayları içeri girişte dedektörle aranacaktı. - Kişiye özel soru kitapçıkları dağıtılacaktı. - Sınav sürecinde adaylar tuvalete çıkamayacaktı. ( Bu sebep yüzünden sınavı yarıda kesen çok insan tanıyorum. ) Peki bütün bunlar neden yapıldı? - Ösym tarafından dağıtılan kalemler oldukça silik yazıyor , silgi optikten başka bir şeyi silmiyordu. Hasta olarak sınava giren kişilere dağıtılan 2 selpak yetmediği için çevremizde ki pöyküren insanlara da katlanmak durumunda kaldık. - Girişlerde söylenildiği gibi dedektörle arama yapılmadı. Her zaman ki rutin arama şeklinden sonra sınav yerimize gidip oturduk. - Kişiye özel soru kitapçıkları dağıtıldı. Hepimizin resimleri soru kitapçıklarının üstünde basılıydı. Bu bile hepimizin aklına biraz biraz böylede kopya çok rahat çekilir fikrini getirdi. . Yapılan açıklama şaşırtıcı cinstendi. Atamalar bilgisayar tarafından otomatik yapılıyordu.mübarek bilgisayar yazılımlarının da yapıldığını böylece öğreniyorduk. Özellikle son maddeye dikkat etmenizi istiyorum. Eğer sisteme bir şekilde müdahale mevcutsa aynı şekilde istenilen kişilerin ve yine istenilen gözetmenlerin aynı yere sınava atanması sisteme müdahale ile gerçekleştirebilir. Bu daha sınavın eşitlik ilkesini bozar. Peki devam edersek dün ne oldu ? İlk başta ösym ‘ nin şifresi çözüldü adı altında haberler basına yayıldı. Daha sonra bu gelişmenin doğruluğu onaylanınca bu şekilde kopya çekenlerin olabileceği saptandı. Yapılan o kadar gayri insani yöntem , alınan o kadar önlem yine boşa çıkmış oldu ve biz yine sınavın eşitlik ilkesinin ihlali nedeniyle tedirgin edildik. Şuan ne yapmamız gerekiyor ? Böyle skandallar meydandayken nasıl kulaklarımızı tıkayıp önümüzdeki bir diğer sınava hazırlanabiliriz ? Ösym bizim bu huzursuzluğumuzu nasıl giderecek ? Böyle şeyler her sene ortaya çıkacak mı ? 2 nisan tarihinde Ösym tarafından yapılan basın açıklamasında geçen söylediklerimize itibar ediniz ibaresi ne kadar inandırıcı ? Bu kadar ortaya çıkan skandaldan sonra biz niye ösym ‘ e itibar edelim ? Arkadaşlar hepimizin aklında çeşit çeşit sorular mevcut. Fakat sorularımıza verilen herhangi bir cevap yok. HÂLÂ SUSUP NE OLMASINI MI BEKLEYECEĞİZ? Hepimiz reşit yaşa gelmiş insanlar olarak bir şekilde kendi doğrularımızı aramayacak mıyız ? Sizce sadece bu tür olaylarla biz mi mağdur olacağız ? Kimse sesini çıkarmadıktan sonra bizden sonraki kardeşlerimizde aynı şeylerle mağdur edilmeyecek mi ? Ya bizim için sabah akşam çalışıp didinen geleceğimiz için ter döken annelerimiz babalarımız onlar için neler yapılacak ? İşin sonu ve özü olarak herkesten rica ediyorum kimse sessiz kalmasın. Eğer kimse sesini çıkarmamaya devam ederse bu sadece bizim başımıza gelen bir olay olarak değil bizden sonraki kardeşlerimizin de başına gelecek bir olay olarak meydana çıkacaktır. Herkesin sesini yükseltmesini ve bu yaşanan iğrenç olaylara bir
    dur demesini kendim ve hepimizin adına rica ediyorum. Suskunluğunu bozma vakti geldi Türkiye gençliği

kaynak:http://www.facebook.com/pages/2011-YGS-%C3%96SYM-Ma%C4%9Fdurlar%C4%B1/152353878161133?ref=ts&sk=wall

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsaneman9100 -- 2 Nisan 2011; 16:11:09 >

• Yine kaçamak cevaplar vericekler yine kişiye özel sistem diyip kacıcaklar lan şerefsizler siz zaten kişiye özel diye adamlarınıza yolluyosunuz o kitapcıkları !!! ve arkadaslar aklımda kalan 5 sorunun sıklarıyla çözmeye kalktım ve yine cevaba ulasılıyor !! millet yine gecicek bizi haksız yere yine kazanan olcak !! kusura bakmayın ama dogudada daha derece yapımayanlar derece yapanlardan daha iyi yerlerde hukuktalar neyse ne desek boş olucak yine hakkımızı yiycekler millet rahatcaz kazanırken biz cebelleşmeye devam edicez
  • Çok gücüme gidiyor arkadas ya.
    Ulan yazıklar olsun devletin her kurumu hile hurda.
    Senelerdir çalışıyoruz didiniyoruz ne için?
    Bu mu olacaktı karşılığı Allah belalarını versin haram zıkkım olsun bütün emeklerimi çaldılar.
    Kime nereye gidelim kime dava acalım.
    Sessiz mı kalacaz yetti artık
  • Tüm kitapçıkları paylaşsan ne olacak şu saatten sonra nereden bileceğiz içeriklerinin gerçekliğini ...

Yazık giden emeklere yazık.
  • ulan zaten böyle bi şe oldugu belliydi bi acayipti her şey..sorular değişikti zordu uzundu ben dedim sınavda hatta var bunda bi çakallık ama nys...
    eskiden el altından yapılırdı bu işler şimdide ulu orta yapılıyor şifreleri alet ediyolar...şifrelemeyle çakallık yapılıyor ben denedim söylenen doğru kaç soruyu çözdüm böyle hatırlamıyorum...hırsızlığa kılıf uydurmak bu başka bi şe değil...
  • Beyler ÖSYM başkanı yarın toplantıda kopya yok diyecek niye bekliyorsunuz bir şeyler yapalım.
    2.olarak kimse doğuyu falan kötülemesin.Doğuda sizden benden devletini daha çok seven insanlar var.Mesele doğu-batı meselesi değil. terör örgütü sempatizanı çocukların doğuda çok fazla olduğu doğrudur.Terör örgütleri bu çocukları ,özellikle TM öğrencileri için, belirli makamlara getirmek istiyor olabilirler.Kopya çekilmişse bu şekilde çekilmiştir.
  • her işin altından fetullahın çıkarılması hastalığı fena halde kabak tadı vermeye başladı. velev ki yeşillere soru servis edilmiş osun sanıyormusunuz ki bu iktidardan önceki güç odakları belli yerlere servis yapmıyorlardı. şimdi yeşillere servis(!) varsa o zamanda kızıllara vardı. şimdi "şakirtlere" ayrıcalık tanınıyorsa o zamanda dinsizlere tanınıyordu. bu işler hep böyleydi. parayla değil sırayla demek ki.

eğer geriye dönük bir inceleme yapılacaksa taa en başa dönülsün. dünya bir toz bulutuyken neler olmuş onları da görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nilovski2004 -- 2 Nisan 2011; 17:14:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nilovski2004

her işin altından fetullahın çıkarılması hastalığı fena halde kabak tadı vermeye başlad. velev ki yeşillere soru servis edilmiş osun sanıyormusunuz ki bu iktidardan önceki güç odakları belli yerlere servis yapmıyorlardı. şimdi yeşillere servis(!) varsa o zamanda kızıllara vardı. şimdi "şakirtlere" ayrıcalık tanınıyorsa o zamanda dinsizlere tanınıyordu. bu işler hep böyleydi. parayla değil sırayla demek ki.

eğer geriye dönük bir inceleme yapılacaksa taa en başa dönülsün. dünya bir toz bulutuyken neler olmuş onları da görelim.

şakirt kelimesinin karşıtı dinsiz mi oluyor :) güldüm..
  • quote:

her işin altından fetullahın çıkarılması hastalığı fena halde kabak tadı vermeye başladı. velev ki yeşillere soru servis edilmiş osun sanıyormusunuz ki bu iktidardan önceki güç odakları belli yerlere servis yapmıyorlardı. şimdi yeşillere servis(!) varsa o zamanda kızıllara vardı. şimdi "şakirtlere" ayrıcalık tanınıyorsa o zamanda dinsizlere tanınıyordu. bu işler hep böyleydi. parayla değil sırayla demek ki.

bu açıklama-savunma- daha büyük bir skandal olmuş

• quote:

her işin altından fetullahın çıkarılması hastalığı fena halde kabak tadı vermeye başladı. velev ki yeşillere soru servis edilmiş osun sanıyormusunuz ki bu iktidardan önceki güç odakları belli yerlere servis yapmıyorlardı. şimdi yeşillere servis(!) varsa o zamanda kızıllara vardı. şimdi "şakirtlere" ayrıcalık tanınıyorsa o zamanda dinsizlere tanınıyordu. bu işler hep böyleydi. parayla değil sırayla demek ki.

O zaman ki kopyalar da ispatlansaydı ayyuka çıksaydı iptal olurdu ki ben eskiden bazı sınavların iptal olduğunu hatırlıyorum...

neyini savunuyosun onu anlamıyorum... Hani kul hakkı? eskiden oldu diye şimdide olsun aynen devam etsin ?...
    Hiç bir dönemde bu kadar kepazelik yaşanmamıştı...

• Aslında hiç foruma birşeyler karalamak gibi amacım yok. fakat ortalık iyice toz duman ve özellikle ekşi sözlük'te milleti yanıltan gaza getiren şeyler yazılıyor.

En önemlisi ösym'nin açıklaması yanlış yorumlanıyor.
    "Basında ‘YGS’de Gizli Şifre’ başlığı ile yer alan kitapçık, ÖSYM’nin sınav sonrasında basına vermek ve internet sitesinden duyurmak üzere hazırlanmış, ana soru kitapçığından türetilmiş, tek bir soru kitapçığıdır. Bu soru kitapçığının herhangi bir adaya verilmesi söz konusu olmadığından, doğru cevabın bulunduğu yer değiştirilmeden sadece yanlış cevap seçeneklerinin yerleri değiştirilmiştir. Bu soru kitapçığı sınava giren hiç bir adaya verilmemiştir"

bu ilk paragrafta bahsedilen basına verilen ve hiçbir adaya verilmediği söylenen basın kitapçığı. Dolaysıyla "biz keriz miyiz? yanlış cevapların yerlerini değiştirsen de algoritma sana yine doğru cevabı veriyor" diyen küçük einstein'lar sakin olup gerisini de okumalı açıklamanın.

"Buna ilave olarak her sorunun doğru cevabı da her bir adayın soru kitapçığında yine rastgele biçimde bir şıka atanmaktadır. Madde analizine imkân tanımak üzere yanlış seçeneklerin de yerleri değiştirilmektedir. Bu sayede her bir adayın soru kitapçığı ‘tek bir tane’ olarak basılmaktadır. Bugüne kadar yapılan üç sınavda da bu gerçekleştirilmiştir."

burada deniliyor ki;adaylara verilen soru kitapçıklarında bütün şıkları rasgele şekilde atadık. Dolaysıyla, eğer ösym doğru söylüyorsa, hiçbir problem yok.

peki neden basın kitapçığı bu şekilde verildi?
    Zannımca ösym şıkların küçükten büyüğe dizildiği cevap ana kitapçıktansa, sınavda güvenlik önlemleri aldıklarını basına gösterebilmek için ana kitapçığın şıklarını da rasgele dağıttı. Fakat ellerindeki ana kitapçığın cevap anahtarını değiştirmek istemediler ve doğru cevapları yerlerinde bırakıp ilk hazırladıkları cevap anahtarını kullandılar.

Durum böyleyse, her adaya ait farklı bir cevap anahtarının ösym nin veritabınında olması ya da oluşturulması gerekiyor bu da zor birşey değil.

İşin olasılık boyutu:

Sistemin rastgele şıkları dağıttığını varsayıyoruz ve şimdi algoritmanın uygulanıp 37 sorunun basın kitapçığındaki gibi doğru cevaplanma ihtimalini buluyoruz: asay sayımız da 1 700 000 olsun

(1/5) ^37 = 1/ (7.2760* 10^25), burdan itibaren bu sayıya p diyelim. p=1/ (7.2760* 10^25)

şimdi bu 37 sorunun da doğru yapılabileceği kitapçığın tam olarak bir öğrenciye çıkma ihtimalini bulalım.

P(tam olarak bir öğrenciye kitapçığın çıkma ihtimali)= x *[(1-x)*1 699 999]*(17000000) < x* 1700000= 2.3364 / (10^20)

P nin çok çok küçük olması (yaklaşık 2000 katrilyonda 1 ihtimal) 37 soruyu bu şekilde doğru yaptırabilecek bir kitapçık olmadığı sonucuna götürüyor.
    Eğer 37 de 37 değilde, 37 de 20 sorunun algortimaya göre dizildiği soru kitapçığının tam olarak bir öğrenciye verilme ihtimalini bulsaydık ihtimal artardı. Fakat matematik 1 gibi kolay bir testte algoritmanın (17 sorunun birinin kolay ve aday tarafından matematiksel olarakçözdüğünü varsayalım)yanlış cevabı verdiğini gören ortalama bir aday sınav esnasında böyle bir kural farketse de 20 doğru 17 yanlış yapacak. Yani endişelenecek bir şey yok.

Aslında (1-p)^(170000-1) i hesaplayabilecek bir computation tool'umuz olsa 37 sorudan kaç tanesinin kesin olarak en az bir adaya geleceğini güvercin yuvası prensibiyle bulabilirdik ama 1699 999 uncu kuvveti hesaplamak kolay değil. matlab la hesaplanabilir belki.

-Bütün bunlara gerek olmayabilir. Şöyle ki, şık algoritmasını yazanlar kolay bir şekilde 37 soruda 30 dan fazla sorunun cevabını aritmetik büyüklük sırasına göre sıralayan şık kombinasyonlarına sahip kitapçıkları bir loop'un içine koyarak yeniden uygun bir şık kombinasyonunu sağlayan kitapçık üretebilirler.

Son olarak, ösym nin yaptığı bütün sınavlar şaibelidir, yavşak cemaat diye hem geçmiş senelerde ösym nin yaptığı sınavlarda başarılı olanları hem de içlerinde olmasam da bazı elemanlarını babam gibi abim gibi sevdiğim cemaatin tamamın töhmet altında bırakılmasını kabullenemiyorum. kpss ne ayak demeyin. soruları isteyen ve irtibat kurabilen herkese satan soru hazırlayan komitenin içinde olan ösym görevlisinin şuçlu olduğu anlaşılmasına rağmen suç cemaatin üzerine kaldı. o görevli şuçlu olduğuna dair telefon kayıtları ortaya çıkmasa "cemaatin komplosu onlar çaldı bizim gibi laik atatürk ilkelerine bağlı kişileri ösym den attırıp istedikleri gibi at oynatmak istiyorlar" demeyi bilmez miydi? sonuçta alkollü araç kullanırken yakalnanın "cemaat ehliyetime el koydu, koduğumun şakirtleri" diyebilen insanlar var bugün ülkede.

kpss konsunda bir parantez:cemaatin özellikle bir ildeki dersane şubesinin salak müdürü de soruları aynı kişilerden para karşılığı almış olabilir(di). yani o sınava girip hakkıyla kazabilecek puanı alıp atanmayı bekleyip sonra tekrar edilen sınavdakötü yapıp şu an depresyon tedavisi gören tanıdıklarım var. cemaat verse soruları bunlara verirdi. bir kez daha girip ilk çektiğinin yarısını çekmeyecek vasatın altındaki adamlara değil.

Uzun yazdım ama herkese lys'ye şimdiden çalışmaya başlayıp kafanızı bulandırmamınız tavsiye ederim.

• Tamamen sıvamışlar.Bir de sadece yanlış şıkların yerlerinin değişmesi bitirdi bu olayı artık.
  • turkcede hatirladim kadryla c skkina v konmustu dogru cevapta dogruydu
  • Ben asıl, olur da bu olay sadece basın kopyasındaysa ve önümüzdeki günlerde açıklanacak kitapçıklarımızda bunu görürsek nasıl bi dumura uğrayacağımızı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mindfreak

quote:

Orijinalden alıntı: XSoldier000

Ben asıl, olur da bu olay sadece basın kopyasındaysa ve önümüzdeki günlerde açıklanacak kitapçıklarımızda bunu görürsek nasıl bi dumura uğrayacağımızı düşünüyorum.

ben kesin eminim basın kopyasındaki cevap anahtarıyla benim kitapçığımdaki cevap anahtarı aynı yani şıkların yerlerinin hatırlıyorum ve 37 soru yapılmasa bile 30 soru falan yapılıyo o dediğiniz yöntemle benim kitapçıkta

bende baktım benim kitapçıkta da bu kitapçıkla birebir aynı yerde olan şıklar vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord of computer

Aslında hiç foruma birşeyler karalamak gibi amacım yok. fakat ortalık iyice toz duman ve özellikle ekşi sözlük'te milleti yanıltan gaza getiren şeyler yazılıyor.

En önemlisi ösym'nin açıklaması yanlış yorumlanıyor.
    "Basında ‘YGS’de Gizli Şifre’ başlığı ile yer alan kitapçık, ÖSYM’nin sınav sonrasında basına vermek ve internet sitesinden duyurmak üzere hazırlanmış, ana soru kitapçığından türetilmiş, tek bir soru kitapçığıdır. Bu soru kitapçığının herhangi bir adaya verilmesi söz konusu olmadığından, doğru cevabın bulunduğu yer değiştirilmeden sadece yanlış cevap seçeneklerinin yerleri değiştirilmiştir. Bu soru kitapçığı sınava giren hiç bir adaya verilmemiştir"

bu ilk paragrafta bahsedilen basına verilen ve hiçbir adaya verilmediği söylenen basın kitapçığı. Dolaysıyla "biz keriz miyiz? yanlış cevapların yerlerini değiştirsen de algoritma sana yine doğru cevabı veriyor" diyen küçük einstein'lar sakin olup gerisini de okumalı açıklamanın.

"Buna ilave olarak her sorunun doğru cevabı da her bir adayın soru kitapçığında yine rastgele biçimde bir şıka atanmaktadır. Madde analizine imkân tanımak üzere yanlış seçeneklerin de yerleri değiştirilmektedir. Bu sayede her bir adayın soru kitapçığı ‘tek bir tane’ olarak basılmaktadır. Bugüne kadar yapılan üç sınavda da bu gerçekleştirilmiştir."

burada deniliyor ki;adaylara verilen soru kitapçıklarında bütün şıkları rasgele şekilde atadık. Dolaysıyla, eğer ösym doğru söylüyorsa, hiçbir problem yok.

peki neden basın kitapçığı bu şekilde verildi?
    Zannımca ösym şıkların küçükten büyüğe dizildiği cevap ana kitapçıktansa, sınavda güvenlik önlemleri aldıklarını basına gösterebilmek için ana kitapçığın şıklarını da rasgele dağıttı. Fakat ellerindeki ana kitapçığın cevap anahtarını değiştirmek istemediler ve doğru cevapları yerlerinde bırakıp ilk hazırladıkları cevap anahtarını kullandılar.

Durum böyleyse, her adaya ait farklı bir cevap anahtarının ösym nin veritabınında olması ya da oluşturulması gerekiyor bu da zor birşey değil.

İşin olasılık boyutu:

Sistemin rastgele şıkları dağıttığını varsayıyoruz ve şimdi algoritmanın uygulanıp 37 sorunun basın kitapçığındaki gibi doğru cevaplanma ihtimalini buluyoruz: asay sayımız da 1 700 000 olsun

(1/5) ^37 = 1/ (7.2760* 10^25), burdan itibaren bu sayıya p diyelim. p=1/ (7.2760* 10^25)

şimdi bu 37 sorunun da doğru yapılabileceği kitapçığın tam olarak bir öğrenciye çıkma ihtimalini bulalım.

P(tam olarak bir öğrenciye kitapçığın çıkma ihtimali)= x *[(1-x)*1 699 999]*(17000000) < x* 1700000= 2.3364 / (10^20)

P nin çok çok küçük olması (yaklaşık 2000 katrilyonda 1 ihtimal) 37 soruyu bu şekilde doğru yaptırabilecek bir kitapçık olmadığı sonucuna götürüyor.
    Eğer 37 de 37 değilde, 37 de 20 sorunun algortimaya göre dizildiği soru kitapçığının tam olarak bir öğrenciye verilme ihtimalini bulsaydık ihtimal artardı. Fakat matematik 1 gibi kolay bir testte algoritmanın (17 sorunun birinin kolay ve aday tarafından matematiksel olarakçözdüğünü varsayalım)yanlış cevabı verdiğini gören ortalama bir aday sınav esnasında böyle bir kural farketse de 20 doğru 17 yanlış yapacak. Yani endişelenecek bir şey yok.

Aslında (1-p)^(170000-1) i hesaplayabilecek bir computation tool'umuz olsa 37 sorudan kaç tanesinin kesin olarak en az bir adaya geleceğini güvercin yuvası prensibiyle bulabilirdik ama 1699 999 uncu kuvveti hesaplamak kolay değil. matlab la hesaplanabilir belki.

-Bütün bunlara gerek olmayabilir. Şöyle ki, şık algoritmasını yazanlar kolay bir şekilde 37 soruda 30 dan fazla sorunun cevabını aritmetik büyüklük sırasına göre sıralayan şık kombinasyonlarına sahip kitapçıkları bir loop'un içine koyarak yeniden uygun bir şık kombinasyonunu sağlayan kitapçık üretebilirler.

Son olarak, ösym nin yaptığı bütün sınavlar şaibelidir, yavşak cemaat diye hem geçmiş senelerde ösym nin yaptığı sınavlarda başarılı olanları hem de içlerinde olmasam da bazı elemanlarını babam gibi abim gibi sevdiğim cemaatin tamamın töhmet altında bırakılmasını kabullenemiyorum. kpss ne ayak demeyin. soruları isteyen ve irtibat kurabilen herkese satan soru hazırlayan komitenin içinde olan ösym görevlisinin şuçlu olduğu anlaşılmasına rağmen suç cemaatin üzerine kaldı. o görevli şuçlu olduğuna dair telefon kayıtları ortaya çıkmasa "cemaatin komplosu onlar çaldı bizim gibi laik atatürk ilkelerine bağlı kişileri ösym den attırıp istedikleri gibi at oynatmak istiyorlar" demeyi bilmez miydi? sonuçta alkollü araç kullanırken yakalnanın "cemaat ehliyetime el koydu, koduğumun şakirtleri" diyebilen insanlar var bugün ülkede.

kpss konsunda bir parantez:cemaatin özellikle bir ildeki dersane şubesinin salak müdürü de soruları aynı kişilerden para karşılığı almış olabilir(di). yani o sınava girip hakkıyla kazabilecek puanı alıp atanmayı bekleyip sonra tekrar edilen sınavdakötü yapıp şu an depresyon tedavisi gören tanıdıklarım var. cemaat verse soruları bunlara verirdi. bir kez daha girip ilk çektiğinin yarısını çekmeyecek vasatın altındaki adamlara değil.

Uzun yazdım ama herkese lys'ye şimdiden çalışmaya başlayıp kafanızı bulandırmamınız tavsiye ederim.

yazını tam okuyamadım ama ordaki hesaba bakarsan 35 sorununda bu şekilde sıralanıp doğru cevabın bulunma ihtimalinide bi hesaplarmısın?

• böyle hort yok
  • Bu nasıl bir hort
    Ablam girmişti bu sınava kız şimdi avukatlık yapıyor aq

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.