Şimdi Ara

YGS ve LYS KALDIRILIYOR!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üniversiteye girişte devrim gibi bir sistem geliyor. Yeni uygulanacak sisteme göre LYS ve YGS kaldırılacak. Öğrenci ilgi duyduğu ve istediği üniversiteye başvurabilecek.
    Haberin devamı...
    http://www.milliyet.com.tr/universiteye-giriste-yeni-sistem-egitim-1942543/

• Yav he he
  • Saçmalık.Objektif seçme yöntemi bırakıp torpilin geçerli olacağı bir seçme yöntemi geliyor.Geleceğimizle oynamayın
  • Bu avrupadaki sistem yada amerikadaki sistem bize uymaz herkes kendi şehrinde okumak istemez neden cunku herkesin okumak istediği belli başlı üniversiteler var odtu bilkent tobb boğaziçi itu ytü bunun haricinde kimse başka okula gitmez istemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rockyin

Bu avrupadaki sistem yada amerikadaki sistem bize uymaz herkes kendi şehrinde okumak istemez neden cunku herkesin okumak istediği belli başlı üniversiteler var odtu bilkent tobb boğaziçi itu ytü bunun haricinde kimse başka okula gitmez istemez
    mezuna kalanlar giremicekmi yani üniversiiteye
  • Arkadasim aciklama yapilmisti bu sene son ygs lys seneye 12 limi ne sinag sistemi glicek sinqv olucak yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Servius

Arkadasim aciklama yapilmisti bu sene son ygs lys seneye 12 limi ne sinag sistemi glicek sinqv olucak yani

Bu seneki 11ler de YGS-LYS'ye girecek. Sistem değişirse 2016-2017 yılında hayata geçecek.

Verilen linkte de bu şekilde yazıyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SayisalMan

quote:

Orijinalden alıntı: Servius

Arkadasim aciklama yapilmisti bu sene son ygs lys seneye 12 limi ne sinag sistemi glicek sinqv olucak yani

Bu seneki 11ler de YGS-LYS'ye girecek. Sistem değişirse 2016-2017 yılında hayata geçecek.

Verilen linkte de bu şekilde yazıyor zaten.

Alıntıları Göster
    Cok dogru bir karar ve cok basit bi sekilde işleyecektir. Hızlandırıp bu sene uygulamaya koyabilirler herkes kendi ilindeki üniversitelere basvurabılmelı onun dısında
    kilit sistemı denen olayla izmirdeki biri antalyadaki üniversitelere basvuru yapamayacak.

ek olarak şunu eklemek istiyorum zaten hergun konusuyorduk çevremde sınavsız universiteyi insan istedigi bolumu sınavsız çevre üniversitesinde basvurabilmeli puan sistemi başlı başına bir yanlışdı zaten
    basvuruda + olarak lisedeki performansına bakılabilir.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSAVIOR -- 19 Eylül 2014; 17:35:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MrSAVIOR

Cok dogru bir karar ve cok basit bi sekilde işleyecektir. Hızlandırıp bu sene uygulamaya koyabilirler herkes kendi ilindeki üniversitelere basvurabılmelı onun dısında
    kilit sistemı denen olayla izmirdeki biri antalyadaki üniversitelere basvuru yapamayacak.

ek olarak şunu eklemek istiyorum zaten hergun konusuyorduk çevremde sınavsız universiteyi insan istedigi bolumu sınavsız çevre üniversitesinde basvurabilmeli puan sistemi başlı başına bir yanlışdı zaten

Lisedeki performansa baksınlar. Özel okullarda performanslar gayet iyi oluyor :) Köpek gibi çalışsın Tuncelide-Hakkaride-Giresunda-Çankırıda vb üst düzey üniversitelerin olmadığı yerde adam sen adama deki git burdaki kıytırık üniversiteye gir oku sonrada işsiz kal. He birde bu üniversite sınavına sadece lise öğrencileri katılmıyor mezun insanlarda katılıyor bunun haricinde kendi ilindeki yere başvursunlar bakalım nasıl sınav yapacak üniversiteler ne karışıklıklar ne torpiller dönecek. Bu işler o kadar kolay değil senin eğitim sisteminin alt yapısı yoksa hiçbir halt yiyemezsin. Yersen de çöküşü izlersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: LordFlux

quote:

Lisedeki performansa baksınlar. Özel okullarda performanslar gayet iyi oluyor :) Köpek gibi çalışsın Tuncelide-Hakkaride-Giresunda-Çankırıda vb üst düzey üniversitelerin olmadığı yerde adam sen adama deki git burdaki kıytırık üniversiteye gir oku sonrada işsiz kal. He birde bu üniversite sınavına sadece lise öğrencileri katılmıyor mezun insanlarda katılıyor bunun haricinde kendi ilindeki yere başvursunlar bakalım nasıl sınav yapacak üniversiteler ne karışıklıklar ne torpiller dönecek. Bu işler o kadar kolay değil senin eğitim sisteminin alt yapısı yoksa hiçbir halt yiyemezsin. Yersen de çöküşü izlersin.

Alıntıları Göster
    hiç bişi olmas rahat ol :) gereksiz kuruntu yapma belli kriterler olacaktır gene ama dedigim sistem gayet mantıklı gayet fresh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSAVIOR -- 19 Eylül 2014; 17:50:28 >

• Amerika daki sistem söyle sınavı bilirsiniz zaten basittir , orda sınav bir belgedr sadece eğer geçerseniz ki rahat geçiliyor , üniye girmeye hak kazanırsınız tabi orda üniler ücretli yani hepsi kaliteli üniversite gibi üniversite bu yüzden ilk 200 de 170 den fazla ünileri var dershane parasına özel ünide okuyorlar tabi orada Harvard gibi okullar pahalı ama çoğu üni iyiyken Harvard a gidememek koymaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: elkarun

Amerika daki sistem söyle sınavı bilirsiniz zaten basittir , orda sınav bir belgedr sadece eğer geçerseniz ki rahat geçiliyor , üniye girmeye hak kazanırsınız tabi orda üniler ücretli yani hepsi kaliteli üniversite gibi üniversite bu yüzden ilk 200 de 170 den fazla ünileri var dershane parasına özel ünide okuyorlar tabi orada Harvard gibi okullar pahalı ama çoğu üni iyiyken Harvard a gidememek koymaz

Amerika'da sistem böyledir , şurda şöyledir ama Türkiye Amerika mıdır? Eğitimin seviyesi belli küçük bir istatistik araştırmasıyla anlayabilirsiniz. Türkiye'de eğitim öğrenciyi 4 duvar arasında tutma anlamı taşır.. O dediğiniz ülkeleri ve bizim ülkemizi karşılaştırın.Burada adam üniversite bitirip işsiz kalıyor bu yönleri herkes biliyor. Ama işlerine gelmiyor.

• quote:

hiç bişi olmas rahat ol :) gereksiz kuruntu yapma belli kriterler olacaktır gene ama dedigim sistem gayet mantıklı gayet fresh

Sen fresh fresh girersin meraklanma :)
  • Ya kardeşim sen mal mısın ?(gercekten soruyorum)konuyu acana diom
  • Gelmiş gördüğü gibi sitede haberi alevlendirme yoluna gitmiş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: laziko61

Ya kardeşim sen mal mısın ?(gercekten soruyorum)konuyu acana diom
    ben rahatım zaten insan meraklandıgım bısı yok herseyı net acıkladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSAVIOR -- 19 Eylül 2014; 17:59:05 >
  • Soruyorum size bundan daha iyi bir sistem var mı ?ygs+lys =ne kadar emek o kadar köfte(yok sevdigin meslegi yapcakmissin Hem calisma sonra sucu sisteme ad ne ala(bu arada daha iyi bir sistem olusturmadan sadece olan sistemi kotulemek ahmaklıgın ta kendisidir...
  • laziko61 L kullanıcısına yanıt
    Birileri kaymağını yiyecek olan garibana olacak işte
  • Ya biz garibana bir şey demiyoruz zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: laziko61

Ya biz garibana bir şey demiyoruz zaten

Ben de bir şey demiyorum . Bu sistem lise başarısına çok endeksli olduğu için özel liseler uçacak gidecek olacaklar bunlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.