Yıllar önce kullandığımız yılbaşı ağacı ışıklarını baya yıpranmış halde bulup tamir ettim kendimce. Yalnız hatırladığım kadarıyla önceden sabit şekilde yanıyorlardı. Şuan da video ki gibi yak-sön yapıyorlar belirli aralıklarla. Birkaç saniye aynı düzende yanıp, arada farklı saniye aralıklarıyla düzeni bozup, tekrar aynı düzene giriyorlar. Örneğin 1 dakika boyunca 1 saniye yanıp 3 saniye sönük kalıyorsa, 1 dakika geçtikten sonraki 3 4 saniye 2 saniye yanıp, 2 saniye sönük kalıyorlar. Hatta bazen 1 saniye yanıp 1 saniye yanmıyor gibi gibi. Arada ve çok nadir olduğu için, ayrıyeten videoyu uzatmamak için çekmedim.
Devre üzerinde hiçbir ek parça yok. Direkt priz üzerinden akımı çekiyor, arada ki kablolar arasında direnç vs hiçbir şey yok. Aynı şekilde ampüllerinin içinde de bir şey göremedim yak-sön yaptıracak. Kaçak falan mı var anlayamadım. Saatlerce açık olmasına rağmen, kabloda ısınma vs bir şey de göremedim.
Umarım anlatabilmişimdir. Son olarak bir sorum var. Diyelim ki normal hali böyle, ben yanlış hatırlıyorum. Nasıl bir sistem veya devre var ki üzerinde ben göremedim? Hem buraya yüklemeye çalıştım hem de kanalımdaki videonun linkini paylaşıyorum. İyi seyirler. https://www.youtube.com/watch?v=03Pe8S2e6QQ&feature=youtu.be
Bir anını anlatıyorsun sandım başta. :(
neydi onun adı kapasitör
FenBilginiF
kullanıcısına yanıt
Yanlış bir şey yaptıysam affola. Pek forum insanı değilim, arada girip yardım ister, birkaç konuya bakar çıkarım :)
quote:
Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip
neydi onun adı kapasitör
Devre üzerinde yok, göremiyorum. Elektrik kısmına da taşımak istemedim, yanlış yere açarım kesin. Yalnız ampüller birbirine seri bağlı kablo üzerinden geçiyor. Ben kopuk olan yerlere başka aynı incelikte kablolar ile ek yaptım. Başka bir şeye dokunmadım. Bununla bir alakası olabilir mi bilmiyorum, mantıksız geliyor. Bir düzenek neden yak sön yapar diye araştırdığımda ise hep arada veya üstünde bir araç oluyor. Anlayamadım ben bu işi çok ilginç
çözdün mü mühendis
Çözebileceğim bir şey yok ki ortada ustam Aynı duruyor, yakmıyorum ben de. Başka bir fikir geliyor mu aklınıza?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme