Şimdi Ara

Yıldırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk sorum denize yıldırım düşerse ne olur ? Yakınımıza düştüyse su elektriği iletip bizi çarpar mı ? Uzağa düştüyse bizi etkiler mi ?
    İkinci sorum yıldırım asfalta düştüğünde asfaltı deler mi veya eritir mi ? Veya toprağa düştüğünde toprağı çatlatır mı, deler mi ?

• yıldırım bu meteor düşmüyor
  • elektrik en kısa yolu seçer. yıldırımda bulutlardaki elektrik yükü toprağa akıyor. Buluttasın aşağıya baktığını düşün. en kısa mesafeyi seçersin aşağıya inmek için. Bu da genellikle deniz olmaz çünkü denizde rakım çok düşüktür. Denize düşerse de büyük alandaki bir denize düşer çünkü etrafta hiç yükselti yoksa mecbur deniz üstüne düşecek. Burda genelde gemiler tehlikede çünkü onlar biraz daha yukarıda kalıyorlar. Herşeye rağmen denize düştü diyelim, denizde toprağa doğru akacağı için sadece o bölge etkilenir. Elektriğin seni çarpması için senin üzerinden geçmesi gerek. Yada seni öldürmesi için senin o bölgede olman lazım, çıkan ısı ve sarsıntıdan ölebilirsin.

Asfaltta tabiki hasar oluşturur.Genelde hep yüksek yerlere düşer. O civarda bir bina varsa en yüksek bina neresiyse o en tehlikededir.

• hiç unutmuyorum bizim mahalledeki çimenlik alana düşmüştü ben de evde televizyon izliyordum sonra cam patlayacak şekilde sallanmıştı
  • Bir bilgin yoksa boş boş yorum yapma
  • Korkutucu bir anı olsa gerek
  • pokajy P kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardeşim, gayet açıklayıcı olmuş
  • dikkat edersen, paratonerler genelde hastane üstünde oluyor. çünkü hastaneler genelde eski. mesela 1990 da yapılmış,o yıllarda etrafta tek katlı müstakil evler vardı büyük ihtimal. yapılma zamanında en yüksek katlı binalar genelde hastaneler olduğu için,hastanede pahalı elektronik cihazlar olduğu için elektrik hastane üzerinden toprağa akarsa muhtemelen elektrik kesintisi olup tıbbi cihazlar etkilenebilir.

yüksek yerlere paratoner konmasa çok kötü olaylar olabilirdi.
    http://yilkoder.org.tr/haberler/sektorden-haberler/eyfel-kulesine-yildirim-dustu/17/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokajy -- 26 Mayıs 2017; 20:22:2 >

• pokajy P kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardeşim
  • Eyvallah, bakmıştım buraya
  • Benim bildiğim yıldırımın asıl kötülüğü elektrik çarpması değil etrafa yaydığı ısı ve blast etkisi yani patlama şiddeti çünkü çok hızlı iniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dotacı22 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardeşim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.