Şimdi Ara

Yıldırım düştü olana bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün akşam Kartal civarındaki sağanak yağmurda evin çok yakınına bir yıldırım düştü. Aynı anda kasadan veya moniörden tiz bi ses geldi. Monitör sizlere ömür. ( Samsung 940 BW) Allahtan garantisi devam ediyor. Aradım samsung u evden gelip alacaklar. Bekliyoruz bakalım. Arkadaşın monitorunu kullanıyorum şu anda. Ama tek sorun o değil. Binadaki adsl e ethernetten baglanan benim ki de dahil herkesin etherneti bozulmuş. Ben şu anda wireless dan bağlıyım. Ama bununla da bitmiyor. Esas sorun şu ki bilgisayar bazen yarım saatte bazen iki dakikada bir reset atıyor kendi kendine. Ben anakartdan şüpheleniyorum (gigabyte ds3). Zaten ethernet bozulduğundan goturup servise vericem. Sizce problem anakart haricinde başka bir bileşenden kaynaklanıyor olabilir mi ? ( güç kaynağı ram vs)Bu arada fanlar çalışıyor. Sistem cpu sıcaklığı 35-40 derece arası sistem sıcaklıpı 58 derece idi baktığımda.
    Diğer bileşenler de şöyle
    Asus kasa TA9A - 350 Watt PS
    Kington 667 mhz 2gb DDR2 Ram
    Palit 8600 GT sonic

Cevaplar için şimdiden teşekkürler

• statik yüklenmeden en fazla etkilenmesi muhtemel bileşen RAM olduğunu düşünüyorum...

bi ram test yapma şansınız warsa (müğmkünse dos altında )yapınız

EDİT

http://www.memtest86.com/download.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKM -- 22 Mayıs 2008; 23:46:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKM

statik yüklenmeden en fazla etkilenmesi muhtemel bileşen RAM olduğunu düşünüyorum...

bi ram test yapma şansınız warsa (müğmkünse dos altında )yapınız

EDİT

http://www.memtest86.com/download.html
    UPS diyorum başka bişey de demiyorum.. Yüksek W'lı kalitelisinden şöyle... APS falan olabilir mesela...
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

UPS diyorum başka bişey de demiyorum.. Yüksek W'lı kalitelisinden şöyle... APS falan olabilir mesela...

Alıntıları Göster
    Aynısına benzer bir şey banada olmuştu

Benim anakartım ve adsl modemim gitmişti.... Bilgisayar hiç açılmıyordu... Anakartı garantiden değiştirebilmiştim..

Ama bende Ups yoktu. Bu yüzden başta anakart olmak üzere parçalarını teker teker kontrol etmelisin..
    İlk önce basit olanlardan başla.
    @thunderwatcher Ups demiş. Ups devreden çıkararak sonuca bak. Ups den olma ihtimali bana göre düşük ama yinede kontrol et...

Sonra ram / ekran kartı / cpu vs vs...
    Eğer imakanın varsa direkt anakartı dene. Bana göre sorun anakatta...
    Haydi kolay gelsin.....

• quote:

Orijinalden alıntı: blue_life

Benim anakartım ve adsl modemim gitmişti.... Bilgisayar hiç açılmıyordu... Anakartı garantiden değiştirebilmiştim..

Ama bende Ups yoktu. Bu yüzden başta anakart olmak üzere parçalarını teker teker kontrol etmelisin..
    @thunderwatcher Ups demiş. Ups devreden çıkararak sonuca bak. Ups den olma ihtimali bana göre düşük ama yinede kontrol et...

Haydi kolay gelsin.....

Alıntıları Göster
    Bende UPS yok Zaten. Thunderwatcher sanirim tavsiye etmek amaciyla soyledi UPS i. Acikcasi ben de bi tane almak niyetindeyim sorunu bulur bulmaz. Anakarti ethernet in calismamasi nedeniyle zaten garantiye vericem. Ramlari de hafta sonu arkadasin bilgisayarinda deneyebilirim. KKM nin gonderdigi ram testi bir yapayim da once (tesekkurler bu arada KKM) Ama problem power supply da ise onu nasil anlayabilirim acaba bir fikri olan var mi??
    Cevaplar icin hepinize tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kolluk

Bende UPS yok Zaten. Thunderwatcher sanirim tavsiye etmek amaciyla soyledi UPS i. Acikcasi ben de bi tane almak niyetindeyim sorunu bulur bulmaz. Anakarti ethernet in calismamasi nedeniyle zaten garantiye vericem. Ramlari de hafta sonu arkadasin bilgisayarinda deneyebilirim. KKM nin gonderdigi ram testi bir yapayim da once (tesekkurler bu arada KKM) Ama problem power supply da ise onu nasil anlayabilirim acaba bir fikri olan var mi??

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kolluk

...Ama problem power supply da ise onu nasil anlayabilirim acaba bir fikri olan var mi??

Bir yerden (mesela arkadaşından) deneme amaçlı bir güç kaynağı al (en az 350W gerçek gücü olsun) ve sistemine takarak test et, oyun oyna.

• quote:

Orijinalden alıntı: yc#1

quote:

Orjinalden alıntı: kolluk

...Ama problem power supply da ise onu nasil anlayabilirim acaba bir fikri olan var mi??

Bir yerden (mesela arkadaşından) deneme amaçlı bir güç kaynağı al (en az 350W gerçek gücü olsun) ve sistemine takarak test et, oyun oyna.

Alıntıları Göster
    donanımlarımız hemen hemen aynı tırstım valla gidip UPS alacağım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnseLmo82

donanımlarımız hemen hemen aynı tırstım valla gidip UPS alacağım

Alıntıları Göster
    İki gündür kasanin yan kapagi acik sekilde kullaniyorum ve herhangi bir problem yok. Saniyorum anakarttaki kondansatorlerden bazilari hasar gordu ki cok isininca makina restart ediyor. Ram testlerini yaptım, herhangi bir problem cikmadi. Bu onumuzdeki bir ki hafta bilgisayarla cok isim var evden halletmem gereken. İnsallah bu ara dayanir anakart. Baska bir power suplly denemek cok mümkün gibi gorunmuyor. Bir aya kadar ekran kartini yenilemeyi dusunuyodum zaten bu yüzden her halukarda daha güçlü ps almak durumundayim.
    UPS meselesine gelince artik zaruri olarak bakiyorum ben olaya. 1000-1500 dolarlik donanimi sehir elektrik sebekesinin insafina terkedemiyecegimi anladim

• quote:

İki gündür kasanin yan kapagi acik sekilde kullaniyorum ve herhangi bir problem yok. Saniyorum anakarttaki kondansatorlerden bazilari hasar gordu ki cok isininca makina restart ediyor. Ram testlerini yaptım, herhangi bir problem cikmadi. Bu onumuzdeki bir ki hafta bilgisayarla cok isim var evden halletmem gereken. İnsallah bu ara dayanir anakart. Baska bir power suplly denemek cok mümkün gibi gorunmuyor. Bir aya kadar ekran kartini yenilemeyi dusunuyodum zaten bu yüzden her halukarda daha güçlü ps almak durumundayim.
    UPS meselesine gelince artik zaruri olarak bakiyorum ben olaya. 1000-1500 dolarlik donanimi sehir elektrik sebekesinin insafina terkedemiyecegimi anladim

Alıntıları Göster
    malesef elektrik şebekelerimizde hala ai gerilim değişiklikleri oluyor. pc nin maddi boyutu olduğu gibi geri kazanılamaz bilgi kayıpları da olabilir. UPS şart

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanli18

malesef elektrik şebekelerimizde hala ai gerilim değişiklikleri oluyor. pc nin maddi boyutu olduğu gibi geri kazanılamaz bilgi kayıpları da olabilir. UPS şart

Alıntıları Göster
    BE700-GR APC BACK ES 700VA UPS

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32308

______________________________________________________________________________________

Bütçede sıkıntı yoksa

APC BR1100CI BACK-UPS RS 1100VA 230V
    http://www.sanalmarketim.com/urun/15cda0ed1cdba11b2b1fa53712da5d22/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A151%2Csxmi%3A300&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem

______________________________________________________________________________________

Bütçede sıkıntı yoksa

http://www.sanalmarketim.com/urun/15cda0ed1cdba11b2b1fa53712da5d22/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A151%2Csxmi%3A300&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

Alıntıları Göster
    kondansatörlere bir şey olduysa onu bakarak görebilirsin şişme patlama v.s var mı ??

• quote:

Orijinalden alıntı: oldjack

kondansatörlere bir şey olduysa onu bakarak görebilirsin şişme patlama v.s var mı ??

Alıntıları Göster
    Tavsiyem online ups'lerdir regülasyon yaparak donanım parçalarınızı korur

Marka olarak da tunçmatik hemde Türk malı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASiL35

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01

Gerçekten tavsiye ederim. Benim başıma gelen kazadan sonra tunçmatik kullanıyorum ve herangi bir sorunla karşılaşmadım... Gayet güzel tavsiye ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem

Bütçede sıkıntı yoksa

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

Evet bende bunu öneririm=)

• quote:

Orijinalden alıntı: the_train

quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

Evet bende bunu öneririm=)

Alıntıları Göster
    öncelikle geçmiş olsun arkadaşım bende ups var fenton 1000VA ama başıma böle bi olay geldiğinde pc mi korurmu acaba bi düşüncelerinizi alayım ups in özellikleri

FENTON 1000VA LINE INTERACTIVE UPS

Giriş
    Voltaj
    110/220VAC ±27% Nominal

Frekans
    50Hz. veya 60Hz. ±5%

Faz
    Tek

Çıkış
    Voltaj
    110/220VAC ±10%

Frekans
    50Hz. veya 60Hz. ±1%

Dalga Şekli
    Adım simülasyonlu Sinüs Dalgası

Voltaj Regülasyonu
    Eğer Nominal değer -7.7% ile -27% arasında düşmüş ise AVR çıkış voltajını 15% arttırır.
    Eğer Nominal değer +13.6% ile +27% arasında artmış ise AVR çıkış voltajını 13% azaltır

Transfer Zamanı
    4 ms

Çıkış Sayısı
    4

Koruma
    Enerji Kapasitesi
    320 Joule (Anlık)

Veri Hattı Koruması
    RJ45 Modem/10 Base-T Signals (Opsiyonel)

Akü
    Batarya Tipi
    Bakım gerektirmeyen kurşun asit akü

Şarj Süresi
    %90 dolum için 8 saat

Kapasite
    12V /9 AH x1

Çalışma Zamanı
    Dolum süresine bağlı olarak 15-23 dakika

Bağlantı&Yönetim
    Arayüzü
    RS232 ve USB

Kontrol Paneli
    AC Power üzerinde LED durum ekranı, akü, yüklenme

Sesli Alarm
    Akü, akü düşük ve yüklenme

Yazılım
    Safe Net Version 1

İşletim Sistemi Desteği
    Windows 95, 98, 2000, ME, NT4.0, XP

Mekanizma
    Net/Brüt Ağırlık
    6.3/7.0 kgs.

Boyutlar (W*H*D)(mm)
    105*220*250

Çevre Koşulları
    Çevre
    0°C-40°C (32°F-104°F), 30%-90% RH yoğunlaşma olmadan

Gürültü
    45 dBA dan az (1 metreden)

• quote:

Orijinalden alıntı: gurci

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım bende ups var fenton 1000VA ama başıma böle bi olay geldiğinde pc mi korurmu acaba bi düşüncelerinizi alayım ups in özellikleri

FENTON 1000VA LINE INTERACTIVE UPS

Giriş
    Voltaj
    110/220VAC ±27% Nominal

Frekans
    50Hz. veya 60Hz. ±5%

Faz
    Tek

Çıkış
    Voltaj
    110/220VAC ±10%

Frekans
    50Hz. veya 60Hz. ±1%

Dalga Şekli
    Adım simülasyonlu Sinüs Dalgası

Voltaj Regülasyonu
    Eğer Nominal değer -7.7% ile -27% arasında düşmüş ise AVR çıkış voltajını 15% arttırır.
    Eğer Nominal değer +13.6% ile +27% arasında artmış ise AVR çıkış voltajını 13% azaltır

Transfer Zamanı
    4 ms

Çıkış Sayısı
    4

Koruma
    Enerji Kapasitesi
    320 Joule (Anlık)

Veri Hattı Koruması
    RJ45 Modem/10 Base-T Signals (Opsiyonel)

Akü
    Batarya Tipi
    Bakım gerektirmeyen kurşun asit akü

Şarj Süresi
    %90 dolum için 8 saat

Kapasite
    12V /9 AH x1

Çalışma Zamanı
    Dolum süresine bağlı olarak 15-23 dakika

Bağlantı&Yönetim
    Arayüzü
    RS232 ve USB

Kontrol Paneli
    AC Power üzerinde LED durum ekranı, akü, yüklenme

Sesli Alarm
    Akü, akü düşük ve yüklenme

Yazılım
    Safe Net Version 1

İşletim Sistemi Desteği
    Windows 95, 98, 2000, ME, NT4.0, XP

Mekanizma
    Net/Brüt Ağırlık
    6.3/7.0 kgs.

Boyutlar (W*H*D)(mm)
    105*220*250

Çevre Koşulları
    Çevre
    0°C-40°C (32°F-104°F), 30%-90% RH yoğunlaşma olmadan

Gürültü
    45 dBA dan az (1 metreden)

Alıntıları Göster
    Line - interactive sistemler, şebeke gerilimi kabul edilebilir aralıkta iken standby
    UPS’lerde olduğu gibi offline modunda çalışmasınısürdürür. Offline sistemlerden farklı
    olarak gerilimdeki dalgalanmalarıengellemek için kontrol mekanizmasına sahiptirler. Yani
    elektrik varken oluşabilecek voltaj dalgalanmalarıstandby UPS’lerde kontrol edilemezken
    (yüksek voltaj kontrolü hariç) line interactive sistemlerde bu dengesizlikler “regülâsyon”
    işlemine tabii tutulurlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: blue_life

Haydi kolay gelsin.....

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: blue_life

Haydi kolay gelsin.....

Bencede sorun anakart....

• quote:

Orijinalden alıntı: Poison_veron

quote:

Orjinalden alıntı: blue_life

Haydi kolay gelsin.....

Bencede sorun anakart....

Alıntıları Göster
    yıldırım düştüğünde telefon hattına etki eder elektriğe değil. benimde başıma geldi laptopum açılmıyordu usb modemde çalışmıyordu pcye bağlı diğer harizi cdrw da çalışmıyordu boşuna ups alma yani senin anakarta ethernetten akım gelmiştir monütöründe açıksa eğer o esnada o yüzden çalışmıyordur

• quote:

Orijinalden alıntı: karpuz kıran

yıldırım düştüğünde telefon hattına etki eder elektriğe değil. benimde başıma geldi laptopum açılmıyordu usb modemde çalışmıyordu pcye bağlı diğer harizi cdrw da çalışmıyordu boşuna ups alma yani senin anakarta ethernetten akım gelmiştir monütöründe açıksa eğer o esnada o yüzden çalışmıyordur

Alıntıları Göster
    Tavsiyeler dogrultusunda ups olayını arastirayim bir. Online - offline farki onemli gibi. Kondansatorlere soyle ustun koru bi baktim gozle gorulur bi yanma sisme yok gibi. Ancak cok da kurcalamak ellemek oynamak istemiyorum bu ara cünkü dedigim gibi bir iki hafta mutlaka idare etmesi lazim beni. Daha sonra zaten garantiye yollayacağım. Tabi burda söyle bir soru geliyor akla. Bu tarz arizalar garanti kapsamında tamir edilir mi yoksa garanti dısı mıdır? Bozulan parcalar eger ki garanti disi kalirsa yildirimin bana maliyeti saniyorum500-600 lira civarinda olacak

Cevaplar için hepinize tesekkur ederim.
    Saygılar

• quote:

Tavsiyeler dogrultusunda ups olayını arastirayim bir. Online - offline farki onemli gibi. Kondansatorlere soyle ustun koru bi baktim gozle gorulur bi yanma sisme yok gibi. Ancak cok da kurcalamak ellemek oynamak istemiyorum bu ara cünkü dedigim gibi bir iki hafta mutlaka idare etmesi lazim beni. Daha sonra zaten garantiye yollayacağım. Tabi burda söyle bir soru geliyor akla. Bu tarz arizalar garanti kapsamında tamir edilir mi yoksa garanti dısı mıdır? Bozulan parcalar eger ki garanti disi kalirsa yildirimin bana maliyeti saniyorum500-600 lira civarinda olacak

Cevaplar için hepinize tesekkur ederim.
    Saygılar

Alıntıları Göster
    Hocam donanımları nereden aldın? Ben benim bilgisayarı hepsiburada koysepete kompleksinden topladım. 2-3 ay önce ekran kartımı yakmıştım temizleyeyim derken tozlarını :) Hepsiburadada 1 hafta olmadı yenisi gelmesi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.