Şimdi Ara

Yıldırım Düşünce pc patladı :( ( Resim Eklendi ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı olay benim de başıma gelmişti. Bi gün evdeyim oturuyorum çok büyük bi patlama sesinden sonra(yıldırım) ev telefonum kendi kendine çevir sesi vermeye başladı. Sonra ahizesini kaldırdım tekrar koydum ama çevir sesi gitmedi. Sonradan anladım ki yıldırım telefonu uçurmuş. Sonra akşam arkadaşı aradım. (yakın oturuyoruz birbirimize) onunda bilgisayara bağlı olan modemi bozulmuş yıldırımdan sonra. Yani sonuç olarak gök gürültülü havalarda tel kablosunu çıkarmak en iyisidir.
  • bu yıldırım olayından benim psu we hdd uçmuştu o yüzden yağmur öncesinde biriken elektrik bi yerde patlıo sonra bizede patlıo
  • modemlerin zarar görmesi aslında dışardaki telefon kablolarından olan problem en iyisi açmamak zaten bu durumlarda elektiriği kesiyorlar benim başımda iki kere geliyordu bu olay hemde istda şimşek çaktı bil. gidip gelmişti ucuz atlamıştım.
  • geçmiş olsun bilgisayarı açarken besmele çek
  • geçmiş olsun.

acaba önlem olarak bilgisayar kapalıyken telefon hattının fişini modemden çeksek işe yarar mı??
  • bu arada arkadaşlar böyle bir olayda bizim başımıza geldi,

Şirkette 2 bilgisayarın modemi ile fax makinası hariç diğer tüm telefonlar gitmişti
    hepsinin belli devreleri erimişti

bir baktık apartmanın hepsinde aynı sorun var

Allahtan apartmanda bu işten anlıyan birileri varmış
    havada yağmur falan yok
    8 nolu dairediki lavuk evine yeni hat almış ve hangi kablonun hangi nereye gittiğini anlamak için puşt telefon hattına elektrik vermiş hakikisinden 220v

yani güç kaynağı şart yıldırım olmasa bile vatandaşlarımız yeter
  • yaw zoom modemlerin birinde telefon yıldırım koruması diye bişi yazıyordu

aa ne acaip bişi bu ne işe yarar ki diye düşünmüştüm demek işe yarıyormuş

geçmiş olsun
  • yani zoomadsl modemlere (özellikle 5510usb modeli) içinden çıkan splitterıyla kullandıında risk SIFIR mıdır diyorsunuz arkadaşlar ups almak bu durumda gerekirmi ben çok açık bırakıp evden çıkan arkadaşlar biliorm pcyi hatta abartıp 10-15 gün hatta 1 ay müddetle hazır çiçei burnundayken adsl ben de bu geceden itibaren başlicaktm gece uykudan çıtrtılarla uyanmiyalim ne dersiniz:)
  • quote:

Orjinal: sinbo
    8 nolu dairediki lavuk evine yeni hat almış ve hangi kablonun hangi nereye gittiğini anlamak için puşt telefon hattına elektrik vermiş hakikisinden 220v

Benim de kasamın güç kaynağı patlamıştı. UPS %100 koruma sağlamıyor ama kesin olmalı. Birçok bilgisayar parçasının, özellikle monitörlerin kullanım kitapçığında "yıldırımlı havalarda kullanmayın, yangın tehlikesi" yazar.

Modem yakma olayında da Telekomun sabıkaları, yıldırımı sütten çıkmış kaşık yapar. Birçok arkadaşımın 2-3 ayda bir modem değiştirdiğini söylemeliyim. (modem = Apache 5 yıl garantililerden) Sebebi telefon hattından gelen akımın fazla olması...

Herkese kazasız belasız günler diliyorum.

• walla ben yıldırımdan 2 tane hayes v90 ext modem bozuldu annem bi tık sesi geldi diyo ama evi duman almıştı
  • ups modemi korumaz yani tehlike yine var.tel hattına bir voltaj ayarlayıcı veya sigorta benzeri birsey takmak lazım gelen fazla yukte sigorta atacak boylce bizim kafamızın sigortalarda saglam kalacak
  • çok sagolun arkadaşlar bir türlü resmi upload yapamadım eger bu resmi upload yapabilecek biri varsa maille yolliyim

ayrıca ilk modem patladığında önlem almıştım nasıl bir önlem derseniz araya bir düğme koydum kablonun bir tanesini ayırıyor ve hat kesiliyor düğmeyide her akşam kapatıyordum düğme kapalı olduğu halde diğer kablodan giden akım modemi patlatmış bunu niye yazdım derseniz eger siğorta takacak olan arkadaşlar olursa her iki kabloyada siğorta takmalı birtanesi yeterli olmuyor
  • sonunda resim ekledim !
  • Yıldırımdan değil de, gelen voltajdan dolayı da pc'de büyük sorunlar ortaya çıkabiliyor.

1 yıl kadar önce saat 16 civarları önce müzik setini sonra da pc'yi açarak arka tarafa gittim. televizyonu kapadım (hani bu arada pc açılsın die zaman veriyorum) falan geri döndüm odaya, müzik seti çalıyor, pc ekranında sync yok! görüntü gelmiyor. haydaa dedim daha önce de olmuştu böyle, fişi çekip 10 sn bekleyip yeniden takınca düzeliyordu. çektim fişi taktım bir daha. yok sync! gelmiyor! çıldıracam, 5-10 denemeden sonra ekrana görüntü geldi..... cdrom ve hdd'nin ışıkları sürekli yanıyor... ve pc, hdd auto detection esnasında kilitleniyor. anlayacağınız 2 gün önce firmware yükselttiğim cdrw ve 15gb maxtor sizlere ömür... cdrw'yi garantiden ay bilgisayara yaptırdım ama hdd hala bozuk. ve işin enteresanı, o esnada pc'de takılı olan ve sadece 1 aylık Samsung 80GB'ye hiç bir şey olmadı.. hala çalışıyor..

aman dikkat!. türkiyede ups şart

• arkadaş çok geçmiş olsun
  • aman hocam dikkat et böyle iş olur mu geçmiş olsun böyle yıldırım falan oldumu kabloları sök madem sen olmıcak iş yok tutar bir de evin yanar çok üzülürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavibereli -- 30/6/2004 18:55:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FARUKBABA

Aynı olay benim de başıma gelmişti. Bi gün evdeyim oturuyorum çok büyük bi patlama sesinden sonra(yıldırım) ev telefonum kendi kendine çevir sesi vermeye başladı. Sonra ahizesini kaldırdım tekrar koydum ama çevir sesi gitmedi. Sonradan anladım ki yıldırım telefonu uçurmuş. Sonra akşam arkadaşı aradım. (yakın oturuyoruz birbirimize) onunda bilgisayara bağlı olan modemi bozulmuş yıldırımdan sonra. Yani sonuç olarak gök gürültülü havalarda tel kablosunu çıkarmak en iyisidir.

aman farukbaba birkaç yıl önce gazetede okumuştum yine senin dediğin gibi bir olay oluyor, kadın telefon çaldı diye bakıyor.. orada mefta metal bir yere dokunmuş çarpılmış...aman Allah korusun
  • Geçmiş olsun.Yıldırım vs. anında modeme bağlı olan hattı çıkarmak gerekiyor.Bu aslında çok önemli fakat pek bilinmeyen bir olay.Örneğin markalı bir PC ile beraberinde gelen kullanma kılavuzlarında bu tür uyarılar yazıyor.Toshibanın yeni bir modeli var bende.Ne yazıyor diye bir bakayım dedim kitapçığa.Kitapçık diyorum ama ansiklopedi gibi bişey.Laptopun dahili modemide var.Ve modemle ilgili en ufak bir konu geçse bile yanına sürekli 'Yıldırım anında modeme gelen hattı çıkarın' diye uyarıyor.Büyük hasarlara yol açabilir diyor ki açıyor zaten bayağı kişinin başına gelmiş.Telefon hatlarına bağlı modemler yıldırım düşmesi halinde büyük bir gürültüyle patlayabilirler...
  • geçmiş olsun
  • Adsl modemlerle gelen splitterlar sadece parazitleri değil aynı zamanda yüksek voltajdan da koruma sağlıyor. Bu nedenle ister adsl olsun ister olmasın bu splitterdan evlerde kullanmak gerekiyor. Hem telefonu korur hemde pc yi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.