Şimdi Ara

Yıldırım Düşünce pc patladı :( ( Resim Eklendi )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pc de internete bağlıyım yağmur yağıyordu birden yıldırım düşünce pc den bir de dijital telefonumdan patlama sesi geldi bomba attılar sandım pc patlama sesinden sonra haliyle kapandı yeniden açıyım dedim açamadım taki modemi sökene kadar modemi bi söktüm entegresini patlatmış kocaman delik açmış telefonu açtım oda bazı diyotları patlatmış allahtan anakarta felan ulaşmamış anakartı felan patlatsaydı ben ne yapardım bu olay 2 sene önce oldu

dün yine yağmur vardı işteydim yine yıldırımlar düşüyordu akşam eve geldim pc açıyım dedim açılmıyor onu dene bunu dene 2 sene önceki olay aklıma geldi ve modemi söktüm ve yine aynı manzara modemin entegresi patlamış allahtan yine başka hiçbir parçaya zarar vermemiş

bu iki sefer başıma gelen olay normalmi yoksa tel hattımdamı sorun var bu ikisene zarfında iki patlama olayı dışında iki seferde hattımda arıza yaşadım telden hiç ses gelmiyordu tel arızayı arıyordum ertesi akşam tel düzeliyordu

şimdi asıl beni korkutan 256 adsl bağlantı sözleşmesi yaptım dünyanın parasını verip modem aldım daha bağlanmadı ama bağlandıktan sonra yıldırım düşüp bu modemide patlatırsa ben ne yaparım

Yıldırım  Düşünce  pc  patladı  :(  ( Resim Eklendi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sword -- 29/6/2004 22:10:21 >

• buyuk gecmis olsun arkadasim. cok buyuk sanssizlik yasamissin...
  • bizim kuzenlerin orayada düştü, çocuğun modemi erimişti, nedense hep modeme zarar geliyo, tabi giriyoruz abuk subuk sitelere sonra yukardan ceza veriyorlar (töbe töbe)
  • abi patlaklara ait foto varmı ?
    sizin binada paratoner filan varmı?
  • sağolun arkadaşlar :( en son modemin resmini koyarım öncekileri atım ikisene oldu binada paratoner varmı bilmiyorum burda kiracı oturuyorum

hemde oturduğum siteyi kim yapmış türk telekom yaptırmış kendi çalışanları için taksitle satmış sitenin adıda telekom sitesi !!
  • geçmiş ola bir sefer bizim arkadaşların bütün evlerinin kabloları yandı. kısmet
  • Geçmiş olsun dostum. Patlayan modemler aynı mıydı? Markaları neydi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • abı ben ethernetle baglanıyom adls ye. o zaman bole bı durumda benım anakart ucar olyme mi?
  • arkadaşlar data hattı korunmalı bir ups alın
  • geçmiş olsun dostum benzer olay benim başıma geldi. önceden dial-up ile 56k lık modeme bağlı bir hattım vardı o hat masamdaki digital ev telefonum ile paralel bağlıydı. akşam üzeri mutfakda iken bir patlama sesi. anam dedim savaş çıktı benim odama bir girdim inanın kasadaki modemden ateşler çıkıyor. kasanın içi komple simsiyah kurum oldu. benimkide boarda zarar vermedi. nasıl oldu halen anlamış değilim. bizim burdaki telekom santralinden 2 tane telekom görevlisi geldi hattı kontrol ettiler. telefon hattına 220v gelmiş olacak iş değil adamlar digital telefondan kaynaklandığını söylediler zaten telefonda yanmıştı. ama inanın sebebini halen anlamış değilim ama ben dial-up 56k modemden şüpheliyim. benzer olayı bir arkadaşım daha anlatmıştı onun modemde patlamış. önlem almak lazım ama nasıl? allahtan şimdi kablonet var kurtuldum. çünkü o olaydan sonra artık pc açıkken evi burakamıyordum. pc yide boşverin ev yansa nolur mahvolurum. ben biterim.

• geçmiş olsun arkadaşlar çok kötü bir şey bizim arkadaşında anakart yanmıştı yani resmen yandı...
  • ekran kartını psi slotuna takmıştı....
  • King yanlışın var, eski agp s3 trioyu, 4x slota takınca (aslında agp pronun mabyaklığından yanmıştı) maxin olayı.. Birde iznikten arkadaşın, modemi durup dururken yanmıştı
  • ag. yıldırımla pek alakası yok da toprak kaçakları bunu yapar daha ziyade. yıldırımdan olacak olsa modemle kalmaz o 300 bn volt şerrare telleri kaynata kaynata bütün bilgisayarın şöyle bir hatrını sorar sonra kasaya boşalırdı
  • Geçmiş olsun iyi ki board zarar görmemiş. Bir de "yıldırım iki defa aynı yere düşmez" diye bir laf var. Demek oluyormuş. :)
  • Arkadaşlar bu modemin yıldırıma karşı korumasız olduğundan kaynaklanıtyor hatta bazı telefon özelliklerini okursanız görürsünüz ki bu telefon yıldırım düşmesine karşı dayanıklıdır yazar yani telefon kablolarına bizim normal elektrik kablolarından daha fazla yıldırım düşer nedenini biyerde okumuştum ama şuan tam olarak aklımda değil internette birazaratırsanız bu konu hakkında daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz... Bu arada adsl modemler bildiğim kadarıyla yıldırım düşmesine karşı dayanıklılar...
  • inanılmaz dostum gecmis olsun.. agac evde oturuyosun heralde hersene yıldırım falan..[cop]
  • Bu tür olaylar olabiliyor...Zaten artık yıldırım korumlaı modemler satılıyor bazı ADSL modemlerde de yıldırım korumalı diye yazıyordu :)
  • ağaç ev ? yıldırım ? bu da ilginç bir başlantı tabi.
    dostum büyük geçmiş olsun. iyiki olay büyümemiş.
  • 2000 yılında taksimde bi bilgisayar firmasınds çalışıyodum eylül ayında bol şimşekli bir geceden sonra taksim - şişli - osmanbey bölgesindeki müşterilerimizden tam olarak 23 tane fax modem değiştirdik 2 hafta içinde allah bereketversin mi denir geçmiş olsunmu bilmem
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.