Şimdi Ara

YILDIZ TEKNİK Mİ BAHÇEŞEHİR Mİ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
6.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam imkanın varsa İTÜ UOLP yaz çok çok iyi bir eğitimin ardından uçuk meblağalarla ABD de iş yapıyorlarmış.
  • yıldız endüstri'yi boşver. iyi bir okulda endüstri tutturamıyorsun madem bu sevdadan vazgeç. Yıldız bilgisayarı seç. Dua edersin bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

yıldız endüstri'yi boşver. iyi bir okulda endüstri tutturamıyorsun madem bu sevdadan vazgeç. Yıldız bilgisayarı seç. Dua edersin bana.

yazılımı öğrenen çok para kazanan endüstri müh tanıdıklarım var.. yani o dilleri bilmek için bilg. müh. okumak zorunda değilim.. ama bir bilgisayarcı mba yapmadan endüstricnn yapığı işi yapamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: brk-bjk

Hocam imkanın varsa İTÜ UOLP yaz çok çok iyi bir eğitimin ardından uçuk meblağalarla ABD de iş yapıyorlarmış.

uolp diyev bölüm hiç duymadm hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan_34

Ne iş yapıcaksın endsütri bitirince?Biliyor musun araştırdın mı?Kim alıyormuş endüstri mühendisini ne kadara nerede çalışıyorlarmış?

araştırdım ama sizin görüp de benim görmediğim ne var bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

yıldız endüstri'yi boşver. iyi bir okulda endüstri tutturamıyorsun madem bu sevdadan vazgeç. Yıldız bilgisayarı seç. Dua edersin bana.

yazılımı öğrenen çok para kazanan endüstri müh tanıdıklarım var.. yani o dilleri bilmek için bilg. müh. okumak zorunda değilim.. ama bir bilgisayarcı mba yapmadan endüstricnn yapığı işi yapamaz

sonradan yazılım öğrenmek sandığın gibi kolay değil. Bilgeadam'da kursa gitmeyi falan mı düşünüyorsun. Endüstriciler genelde sap modülleri ile uğraşır. O da tam olarak yazılım sayılmaz.
  • rashid52 kullanıcısına yanıt
    insanlar nedense üniversitelerin isimlerine, mekanlarına, sıralamalarına takar kafayı.

derslere başlayınca görür ki ders anlata(bile)n yok, sınıfta en az (en iyi ihtimalle) 60 kişi var, hala kendini lisede sanan, büyük bir kısmı erkek olan, gürültü yapan, neden orada olduğunun farkında olmayan insanların içinde "eğitimi iyi demişlerdi ama" diye kalırsın.

üniversitede asıl önemli olan kim ne derse desin "psikolojik danışma ve gelişim merkezi" ve benzeri öğrenciye yol gösterecek yapıların olmasıdır,

birinci sınıfta "üniversite yaşamı" diye bir dersin olmasıdır.

üniversite gerek yurt dışı, gerek yurt içi akademik olarak seni yönlendirebilmeli, staj ve çalışma alanları bulabilmelidir.

başına ne geleceği belli olmaz, vize dönemi başına bir şey gelir, rapor alamazsın, uyursun, finalle de geçemezsin, eğer aksilikler peşini bırakmaz ve bursun kesilirse okul harcını ödeyememekten üniversiteyi bırakman gerekecekse özel üniversiteye gitme, öderim dersen git.

zenginler varmış, arabalara biniyorlarmış , en fakir gözüken anadolu üniversitelerinde bile porsche'a binen bulunur.

kapitalizm her yerde ne yazık ki, okulda yapışmazsa yakana kafede yapışacak.

özel üniversitelerin laboratuvar, kütüphane ve gerçekte işine yarayacak bölümlerinin hepsi diğerlerinden iyidir.

ama dediğim gibi ödeyemeyeceksen risk almanın anlamı yok, çünkü sıralaman oldukça iyi.

bölüme gelince burada bir tartışmaya girmeyeceğim, birçok okuyanı olduğu için, ancak endüstri mühendisliği nedir ya , endüstride elektrik mühendisi olur, makine mühendisi olur, ürettiği ürüne göre de o alana ait mühendis ve danışmanlar olur, endüstri mühendisi nedir ben asla anlayamayacağım.

başka bölümleri de iyice araştırmanı öneririm.

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    evet bilge adam dediğin olaydan bahsediyodum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sonradan yazılım öğrenmek sandığın gibi kolay değil. Bilgeadam'da kursa gitmeyi falan mı düşünüyorsun. Endüstriciler genelde sap modülleri ile uğraşır. O da tam olarak yazılım sayılmaz.

ancak şöyle de ilginç bir olay vardır ki, en iyi yazılımcılar;

bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği bölümlerinden ya da kurslardan değil,

elektrik-elektronik mühendisliği bölümünden çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: python7

quote:

quote:

quote:

quote:

ancak şöyle de ilginç bir olay vardır ki, en iyi yazılımcılar;

bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği bölümlerinden ya da kurslardan değil,

elektrik-elektronik mühendisliği bölümünden çıkar.

1. Hangi bölümdesin

2. Endüstri dışında ilgimi çeken bölüm bulamadım sen neyi önerirsin

3. Hangi ünidesin hocam cevaplarsan sevinirim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeğenim Sabancı'dan mezun end.müh. Max and Spencer da 2000 tl maaşla çalışıyor prezentasyonu fiziği filanda gayet iyi..gençler üni lerin puanları hiç önemli değil ii araştırın..mesela ben eczyımhiç tavsiye etmem
    Tıp yapılabilir mühendislik yazıcaksanızda teknik adam olun endüstri her bölümden biraz toplama bir bölüm onun yaptığı işi işletmecide yapar makinecide...mühendislikte elek-elektronik makine yazılım tavsiye ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: galenos76

Yeğenim Sabancı'dan mezun end.müh. Max and Spencer da 2000 tl maaşla çalışıyor prezentasyonu fiziği filanda gayet iyi..gençler üni lerin puanları hiç önemli değil ii araştırın..mesela ben eczyımhiç tavsiye etmem
    Tıp yapılabilir mühendislik yazıcaksanızda teknik adam olun endüstri her bölümden biraz toplama bir bölüm onun yaptığı işi işletmecide yapar makinecide...mühendislikte elek-elektronik makine yazılım tavsiye ederim

endüstricinin aptığı işi makinacıyı verirlerse şirketin ömrü çok uzun kalmaz.. mba felan birşeyler yapacak ki endüsütricinin yapacağı işi yapabililsin.. o dersleri görmedi ki endüstricinin gördüğü.. yiğeniniz yatarak bitirmediyse üniversiteyi çok az maaş alıyor söyliyim sabancıdan mezun bir de.. yanlış bir örnek bence

• Bence bahçeşehiri seçme hocam, 2 3 kere gittim ünv, gözlemlediğim kadarıyla ve konularını da takip etmiştim senin orada biraz pasif olabilirsin. Ytü daha iyidir zaten ytü okuyan 4 tane tanıdığım var ikisi inşaat, bir tanesi eem, diğeri endüstri 4. sınıfta konuştuğumuzda ünv. ve hocaların iyi olduğunu söylüyordu stajlarında filan hocalar yardım etmişti ona ama dersleri iyiydi hocalarla arası da iyiydi.
  • Bahcesehire git acayip kiz populasyonu var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dorocha

Bence bahçeşehiri seçme hocam, 2 3 kere gittim ünv, gözlemlediğim kadarıyla ve konularını da takip etmiştim senin orada biraz pasif olabilirsin. Ytü daha iyidir zaten ytü okuyan 4 tane tanıdığım var ikisi inşaat, bir tanesi eem, diğeri endüstri 4. sınıfta konuştuğumuzda ünv. ve hocaların iyi olduğunu söylüyordu stajlarında filan hocalar yardım etmişti ona ama dersleri iyiydi hocalarla arası da iyiydi.

hangi açıdan pasif kalınabilir açar mısın?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dorocha

Bence bahçeşehiri seçme hocam, 2 3 kere gittim ünv, gözlemlediğim kadarıyla ve konularını da takip etmiştim senin orada biraz pasif olabilirsin. Ytü daha iyidir zaten ytü okuyan 4 tane tanıdığım var ikisi inşaat, bir tanesi eem, diğeri endüstri 4. sınıfta konuştuğumuzda ünv. ve hocaların iyi olduğunu söylüyordu stajlarında filan hocalar yardım etmişti ona ama dersleri iyiydi hocalarla arası da iyiydi.

hangi açıdan pasif kalınabilir açar mısın?

Ortam olarak dedim, kafana göre birini zor bulabilirsin.

• rashid52 kullanıcısına yanıt
    UOLP denen şeyin tükçesi hazırlık+2 yıl İTÜ de okursunuz ve her yıl için İTÜ ye Yaklaşık 10 bin TL verirsiniz sonra kalan 2 yılı da UOLP anlaşması olan ABD de bir üniversitede okursunuz (Eğer ingilizce testlerinden geçerseniz,kalırsanız 2 yıl/dönem(hangisiydi tam hatırlamıyorum) daha geçmek için şansınız var geçemezseniz YÖk sizi puanınıza denk bir bölüme atıyor) ve yaklaşık 15 bin dolar verirsiniz yılbaşına.Böylece Hem iyi bir Amerikan üniversitesinden hem de İTÜ den Endüstri Müh.Diploması alır yurt dışında veya içinde farketemez çift diplomayla rakiplerinize karşı avantaj sağlarsınız ve çok iyi para veren firmalarda çalışırsınız.Fakat bilmeniz gereken şey ABD de sadece 15 bini verdim kurtuldum değil çünkü yol-yemek-yurt vs. dahil cebinizden en az 60-70 bin tl çıkarmanız gerekmektedir.İTÜ UOLP-Endüstri Müh.Geçen yıl 35000.yi aldı diye biliyorum ki şu an siz eliniz kolunuzu sallaya sallaya giriyosunuz

• anladım hocam gayet anlaşılır anlattın
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.