Şimdi Ara

Yıldız Teknik Üniversitesi Hakkında Merak Ettikleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

1- YTÜ Makine Müh. %30 ingilizce eğitim veren bir bölüm ve kayıt döneminde ingilizce yeterlilik sınavı diye bir sınav yapılıyor 60 ın üstünde alırsan hazırlıkta muaf oluyorsun almazsan zorunlu okuyorsun.

2 3- Burslar hakkında fazla bilgim yok ama hem kyk hem de ytü bursu aynı anda alamadığını biliyorum. Yurt için ayrı başvuruyorsun çıkma durumunda 150-250 tl arasında aylık bir ücret ödüyorsun .

ama yukarda belirttiğim facebook grubundaki arkadaşlara tekrar bir sor istersen orda burs alan arkadaşlarımız var.
  • Ytü bilgisayar mühendisliği hakkındane düşünüyorsunuz? Hacettepeyle arasında kaldım da. Ailem İstanbul da hayat çok zor diyor sürekli bir karar veremedim
    veremedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba ben de mimarlik yazmayi düşünüyorum ama yurt konusu dusunduruyo.yurt neye gore kime cikar ya da cikmaz.bi de ortalama bir aylik harcama ne kadar olur?

• 167p116 1 kullanıcısına yanıt
    YTÜ Bilgisayar Mühendisliğinde okuyan arkadaşlarım var ve gayet memnunlar. Aynı fakültedeyiz zaten bulunduğumuz kampüs İstanbul şartlarına göre bulabileceğin iyi kampüslerden. Dışarı çıkmadan rahatlıkla vaktini geçirebiliyorsun. Bende Adanadan geldim İstanbula bir iki hafta alışma süreci geçirdikten sonra sorun yaşamadım aksine bağlandım İstanbula. Bölüm hakkında daha detaylı bilgi almak istersen facebookta bir sayfa oluşturduk ve bilgisayar müh. okuyan arkadaşlar da var sayfanın adı Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Destek Platformu istersen burdan da bilgi alabilirsin.
  • Merhaba, mimarlık Beşiktaş kampüsünde bulunuyor. Oraya yakın Abdi İpekçi Erkek Öğrenci Yurdu var bildiğim . Cevizlibağ durağının oraya bir tane büyük kız yurdu açılıyor sene başına açılması bekleniyor. Davutpaşa kampüsünün içinde de erkek ve kız öğrenci yurtları var. Bu yurtlara kredi yurtlar kurumundan başvuruyorsun. Harcama sana kalmış bişey aslında eğer kyk yurtlarından birinde yaşarsan sigara içkin yoksa 400 500 tl ye bile geçinebilirsin.
  • İngilizce kimya okumak istiyorum sence bu üniversiteyi seçmekte doğru mu yapıyorum malum iş alanı fazla ama mezun da fazla
    Bi de kimya bölümü hakkında bildiğin bişey varsa yazar mısın :P

• cagri01 C kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba ytü elektronik ve haberleşme mühendisliği hakkında bilgin var mı acaba bir de ytü elektrik mühendisliği bölümünü önerir misin
  • yaz okulu hakkında birkaç sorum var

1.dönem içinde uzaktan alınabilen dersleri şimdi almak daha karlı olur mu maddi açıdan, türkçe2 uzaktan, inkılap 2 uzaktan değil

2.türkçe 2 uzaktan fizik lab çakışıyor, ders almada sorun olur mu

3.ücretlendirmelere baktığımda her fakülte öğrencileri için farklı ücretlendirme yapmışlar, şimdi ben endüstri mühendisliği öğrencisi olarak fizik için hangi tabloya bakacağım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sulfigo S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kimya bölümünün laboratuvar imkanları yıldızda iyi olduğunu biliyorum. Bölüm Davutpaşa da. Kimya bölümü okumak istiyorsan yıldızı düşünebilirsin tabi

• Merhaba rasim arkadaşım yukarda ehm ile ilgili bir açıklama yapmış
    Şimdi elektronik haberleşmede elektronik ve haberleşmenin temel derslerini alıyorsun. 3. sınıftan itibaren seçmeli olarak elektronik ve haberleşmenin daha zor derslerini kendin seçiyorsun. Elektroniğin hocaları daha bi insancıl ama haberleşmedeki hocalarda baya başarılı insanlar.Çok geniş bir alan kaplıyor ses mühendisliğine bile kayılabiliyor.İş imkanları iyi. Bölüme girip ne yapacağın sana kalmış.Elekteik mühendisliğinin de iş imkanları oldukça iyi. Mezun olunca iş seçersin. Burda biraz devreye ilgi alanı giriyor. İki bölümü de iyi araştır. Ders içeriklerini incele o bölümlerde okuyanlardan fikir al ve ona göre kararını ver. Facebookta bir grup açtık Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Destek Platformu diye orda iki bölümden de arkadaşlar var. İstersen oradan da yardım alabilirsin.

• erhaba,

Ben uzaktan eğitime para yatırmadım ve dersi geçtim sende yatırma :)
    Çakışma konusunda bir fikrim yok açıkcası
    Endüstri nin listesinde yazmıyorsa. Fizik bölümüne bak muhtemelen orda açıklama vardır

• Merhaba ytü metalurji ve malzeme hakkında bilgi verir misin hangi kampüsde filan birde hazırlıkta sınıflar kaçar kişilik oluyor

• ytü inşaat düşünüyorum. 1)inşaat bölümünü bitirdikten sonra nerelerde staj görebiliyoruz ve iş olanakları nasıl 2)inşaat bölümündeki imkanlar ve eğitim sizce nasıl 3) türkçe ve ingilizce arasındaki farklar nedir yurtdışı olanaklarını etkiliyormu 4)bölümün genel olarak yurtdışı imkanı nasıl ? Şimdiden çok tesekkür ederim
  • neden hep facebook grubunu söylüyon kanka :D
  • cgln29 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bölüm Davutpaşa kampüsünde kimya metalurji fakültesinde. Hazırlık sınıfları da 25 kişilik

• devill1907 kullanıcısına yanıt
    İnşaat konusunda fazla yardımcı olamayacağım malesef ama okulun erasmus imkanları gayet iyi istersen gitme olasılığın yüksek. Bölüm Hakkında bilgiyi yukarda belirttiğim facebook grubundan alabilirsin

• yehenebe Y kullanıcısına yanıt
    Doğru kişilerden doğru öneriler alsınlar diye.

• Güzel geleceği açık bir bölüm.

• Malesef yardımcı olamayacağım ama en iyisi YTÜ de benimsin o zaman başka bir alternatif düşünme :) istersen yukarda bahsettiğim facebook grubuna yaz arkadaşlar yardımcı olurlar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.