Şimdi Ara

Yıldız Teknik Üniversitesi Hakkında Merak Ettikleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Yıldız Teknik Üniversitesi hakkında sormak istediğiniz bişey varsa yardımcı olabilirim. Başka bölümler yada farklı kişilerden de yardım almak isterseniz facebookta kurulan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Destek Platformu na katılarak aklınızdaki soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

• tamda adamını buldum işte,yıldız teknik elektriği soracaktım bende,bölümü ve iş olanaklarını açıklar mısınız hocam.Birde yatay geçişle itüye ve diğer yüksek üniversitelere geçiş var mıdır,şartlar nedir ne derece mümkündür ?

birde yıldız teknikten kontrol ve otomasyon hakkında neler biliyorsunuz ?
  • mekatronik her sene 1-2 bin gerilemiş bu senede geriler mi. ayrıca mekatroniği nasıl bilirsiniz. türkiyede en iyi mekatronik yıldızda galiba
  • ytü gemi makineleri işletme 73 binle almış sıralamam 71 bin gelirmi sizce? bölüm hakkında bildikleriniz neler yardımcı olursanız sevinirim hocam...
  • ClassımDeğilsin kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun. İş konusunda sıkıntı yaşamayacağını söyleyebilirim. Her yerde olduğu gibi tek tük kıl hocaları var ama genel olarak bölümden ve üniversiteden memnunum. Bir arkadaşım ikinci sınıfın sonunda İTÜ ye geçti çocuğun ortalaması baya yüksekti ama imkansız değil. Geçişten sonra not ortalaması sıfırlanmış ve bir kaç fark dersi almış halinden memnundu en son konuştuğumda.
    Tercih döneminde bende kontrol ve otomasyon - elektrik arasında kaldım ama daha sonra seçimimi elektrikten yana yaptım ama kontrol ve otomasyon da kötü bir bölüm değil. Farklı kişilerden de fikir almak istersen facebookta kurulan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Destek Platformu grubundan destek alabilirsin.
  • Becquerel kullanıcısına yanıt
    Benim zamanımda tık kontenjanlarında artma olmuştu ve sıralamalar 1 2 bin gerilemişti ama bu sene ne olur bilemem gelme ihtimali var ama biliyorsun tercih eden kesime bağlı bişey. Puan olarak en iyisi Yıldızda diye hatırlıyorum ama bölüm hakkında açıkçası fazla bir bilgim yok.Şuan Beşiktaş kampüsünde eğitim görüyorlar. İstersen facebookta kurulan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Destek Platformu grubundaki arkadaşlardan bilgi alabilirsin.
  • Saarbrücken kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal gelir ama kesin bişey diyemiyorum tabi. Gemi makineleri zor bir meslek bildiğim kadarıyla sürekli denizde oluyorsun ve aile hayatın pek olmuyor ama tabiki tercih meselesi nasıl bir yaşantı istediğine bağlı. Bölüm Beşiktaş kampüsünde yeri iyi :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sıralamam 29.9
    Elektrik gelmez heralde kom nasldır hocam
    Bir de kampüs yaşamını anlatırmısınız nasıldır sosyal olarak ,projele yarışmaları falan iyi diye duyuyoruz biraz siz de bilgi verir misiniz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makine Mühendisliğinin İngilizce eğitim durumu nasıl? %30 olayı gerçek mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagri01

Öncelikle hayırlı olsun. İş konusunda sıkıntı yaşamayacağını söyleyebilirim. Her yerde olduğu gibi tek tük kıl hocaları var ama genel olarak bölümden ve üniversiteden memnunum. Bir arkadaşım ikinci sınıfın sonunda İTÜ ye geçti çocuğun ortalaması baya yüksekti ama imkansız değil. Geçişten sonra not ortalaması sıfırlanmış ve bir kaç fark dersi almış halinden memnundu en son konuştuğumda.
    Tercih döneminde bende kontrol ve otomasyon - elektrik arasında kaldım ama daha sonra seçimimi elektrikten yana yaptım ama kontrol ve otomasyon da kötü bir bölüm değil. Farklı kişilerden de fikir almak istersen facebookta kurulan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Destek Platformu grubundan destek alabilirsin.

peki itüye geçen arkadaşınızın çalışma temposu nasıldı ? seneye kalmak istemiyorum o yüzden yatay geçiş istiyorum.
    birde mesela elektrikten ,itü elektronik ve haberleşmeye geçme gibi durumlar oluyor mu ?

• hacıGandaLf H kullanıcısına yanıt
    Eğer imkanın varsa Elektrik 2. öğretin düşünebilirsin tabi bu sene açıldı mı bilmiyorum. 1. öğretiminde gelme ihtimali var bence tercihte bulun. Kontrol otomasyon gördüğüm kadarıyla elektrik mühendisliğine göre geçmesi kolay bir bölüm. İş imkanları iyi diye biliyorum. Kampüs yaşantısı konusunda biraz ne beklediğine göre değişir sessiz sakin arkadaşalrınla cafelerde oturabileceğin İstanbulda bulunmasına rağmen oldukça büyük çimlere yayılarak güzel zamanlar geçirebildiğin metro hattı üzerinde bir çok yere göre merkeze yakın bir kampüs. Proje yarışması konusunda tam adamına sordun :). Ben IEEE kulübündeyim ve bu sene Yıldızlı Projeler Yarışması koordinatörüyüm. Hakkında bilgi almak istersen internetten araştırabilirsin. O konuda için rahat olsun proje yarışmaları kariyer günleri vs konusunda görebileceğin en aktif üniversitelerden biriyiz. Daha detaylı bilgi almak istersen facebookta bir grup oluşturduk Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Destek Platformu adında ordan diğer arkadaşlara da sorularını sorabilirsin.

• aldığın toplam kredinin %30 unu ingilizce almalısın yoksa diploma alamıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagri01 -- 3 Temmuz 2015; 0:05:02 >
  • ClassımDeğilsin kullanıcısına yanıt
    çalışkan bir çocuktu 4 e yakın bir ortalama yaptı bu sana bağlı bişey genelde ilk sene sınav temposundan çıkıldığı için dersleri biraz salıyoruz bunu yapmazyıp çalışırsan geçersin. Ha birde İtü almadan önce ingilizce yeterlilik sınavı yapıyor. Sen hem dikey hem yatay geçiş istiyorsun yani :D o konuda bir bilgim yok ama bir kerede olacağını düşünmüyorum.
  • Hocam elektr 2. Öğretim komdan dahamı iyi ya hep gömüyonuz bölümü 😀😀

• cagri01 C kullanıcısına yanıt
    matematik mühendisliği hakkında ne düşünüyorsun yada tanıdıüğın var mı?
  • hacıGandaLf H kullanıcısına yanıt
    Hayır görmüyorum yanlış anlama :) mezun olduğunda elektrik birinci öğretim ve ikinci öğretim arasında hiçbir farklı olmuyor. Aynı şekilde okurken de olmuyor harç parası haricinde. Kontrol otomasyon da iyi bölüm ama yeni bir bölüm fazla mezunu yok. Ayrıca elektrikten ayrılma bir bölüm yani eskiden elektrikçiler yapıyordu bu işi.

• TheGreenAxe kullanıcısına yanıt
    Bölüm Davutpaşa kampüsünde ortamı iyi ama fazla bilgim yok içerik hakkında. Yukarda bahsettiğim facebook grubundan yardım alabilirsin

• yıldız teknik elektronik ve haberleşme nasıl bir bölüm? elektrik elektronik müh., elektrik mühendisliği ve elektronik ve haberleşme içinden hangisi daha parlak?
  • Şimdi elektronik haberleşmede elektronik ve haberleşmenin temel derslerini alıyorsun. 3. sınıftan itibaren seçmeli olarak elektronik ve haberleşmenin daha zor derslerini kendin seçiyorsun. Elektroniğin hocaları daha bi insancıl ama haberleşmedeki hocalarda baya başarılı insanlar.Çok geniş bir alan kaplıyor ses mühendisliğine bile kayılabiliyor. Bölüme girip ne yapacağın sana kalmış.

• up
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.