Şimdi Ara

Yılı dolmayan ÖTV indirimli aracın satışı hakkında...Hukukçu arkadaşlar bakabilir mi... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşların bahsettiği yollardan başka yol yok, aramayada gerek yok . Engelli kanunları açık . Al sat yapmaya haklı olarak engel olacaklar . Engelli bi vatandaşla anlaşıp , uygun fiyatlı elden çıkarmanızı tavsiye ederim . Sonra yine engelli bi vatandaştan . 2 . El araç alabilirsiniz ama fiyatlarıda hiç ötv indirimiyle alınmış gibi değil . Çok zeki bizim vatandaşımız , Geçmiş olsun . ( hukukçu değilim , konuyla ilgiliyim sadece , hata olabilir )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdardespp

Arkadaşların bahsettiği yollardan başka yol yok, aramayada gerek yok . Engelli kanunları açık . Al sat yapmaya haklı olarak engel olacaklar . Engelli bi vatandaşla anlaşıp , uygun fiyatlı elden çıkarmanızı tavsiye ederim . Sonra yine engelli bi vatandaştan . 2 . El araç alabilirsiniz ama fiyatlarıda hiç ötv indirimiyle alınmış gibi değil . Çok zeki bizim vatandaşımız , Geçmiş olsun . ( hukukçu değilim , konuyla ilgiliyim sadece , hata olabilir )
    Aracın devrini daha sonra vermek üzere çevrenizde güvendiğiniz birisine de satabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Aracın devrini daha sonra vermek üzere çevrenizde güvendiğiniz birisine de satabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun, Özellikle DSG de yaşadığınız sıkıntıdan sonra ( yolda kalıp çekici çağırdıktan sonra ) diğer tüm arızalar iyice gözünüze batacaktır.

En son yaşadığınız olay aslında çok büyük değil, sebebi basit: giderlerin tıkanması. Ağaç altına park edince düşen yaprak vs ile tıkanabiliyor. Yani tek yaşadığınız sorun bu olsa belki hiç dert etmeyecektiniz. Ama üst üste olunca insan bıkıyor.

Tek çözüm şu görünüyor : skoda' nın o ilgisiz servisi araç değiştirecek. Veya halı yıkama makinesi vs ile aracı çektireceksiniz, kanalları da açtıracaksınız.

geçmiş olsun.

• quote:

Bu emanet araç vermekten farksız bir hareket; herhangi bir kaza, radar vs cezada ruhsat sahibi sorumlu olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Bu emanet araç vermekten farksız bir hareket; herhangi bir kaza, radar vs cezada ruhsat sahibi sorumlu olur.

Evet, riskli bir durum o yüzden güvendiğiniz birisi dedim.

Ben de şu an mesela bir yakınımın aracını kullanıyorum benzer şekilde.
  • @Panthér Ağabeyim gerçekten bıktım...Her gün bir yerinden bir şey çıkacak diye korkmaya değil beklemeye başladım...

@tartekin Üstat muhtemelen (hatta kesinlikle diyeyim) Vag grubuna bulaşmayı düşünmüyorum.Özellikle DSG ye...

@Mnr980 Şartlar dayanmam gerektiğini gösteriyor.Ben dayanırım da araba dayanabilir mi bilmiyorum...

@mr.big Kanalları açtırdım içeride ki su içinde servis sağolsun oto kuaför önerdi...Şükranlarımı sunuyorum

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Hemen ekleyeyim...Her ne kadar yuzde 90 ve üzeri tertibatsız engelli araçlarını herkes kullanabilse de kaza durumunda sigorta şirketi ödeme için 3. dereceye kadar akraba şartı arıyor...
  • ..NeyzeN.. kullanıcısına yanıt
    kardeş geçmiş olsun. engel durumun nedir? raporda kaç yazıyor? biraz bilgi verirsen yardımcı olabilirim.
  • vetenes kullanıcısına yanıt
    ''Passatı ve markayı sevdiğim halde bundan sonra vag grubu tercih edeceğimi zannetmiyorum'' demişssin ikisi farklı şeyler birbirinden
  • Bu olayı bir arkadaşın araştırmıştı.. Maalesef aracin pert olmasi dışında bir çözümü yok..
    Nacizane tavsiyem bundan sonraki alacağınız araç Honda olsun derim.. Hele yeni kasa geliyor seneye hem tip hem motor bir de hbdeki 1.6 dizel motor gelirse kendi satış rekorunu kırar ..

• quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

''Passatı ve markayı sevdiğim halde bundan sonra vag grubu tercih edeceğimi zannetmiyorum'' demişssin ikisi farklı şeyler birbirinden

evet tercih etmeyeceğim. Diyorum markayı seviyorum sınıfında golf olsun, passat olsun oldukça kaliteli iken, leon ve octavia gibi modeller ile rekabetçi. İsteyene istediği seçeneği sunuyor, her ilde neredeyse servisi var, 2. eli iyi, motorları tüketim anlamında başarılı ancak emisyon meselesi her ne kadar ülkemizde dile gelmese de basit bir problem değil ve mide bulandırıcı.

Kendim veteriner hekimi olduğum için aynı zamanda ailecek bahçe işlerine ağırlık verdiğimiz için 4x4 bir suv arayışındayım ve yeni tiguanı tasarım olarak beğenmediğim gibi maddi kayıplardan dolayı bu araca özenileceğini zannetmiyorum bu sebeple tercih dışı. senelerdir vw kullanıyorum artık farklı markalara da geçmek lazım .

• quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

@Panthér Ağabeyim gerçekten bıktım...Her gün bir yerinden bir şey çıkacak diye korkmaya değil beklemeye başladım...

Heyecan duyularak alın bir ürün, kullanılırken zevk ve keyif vermeli. Bu bildiğimiz eziyet ve sıkıntıdan başka bir şey değil.

İnşallah bir an önce kurtulursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

evet tercih etmeyeceğim. Diyorum markayı seviyorum sınıfında golf olsun, passat olsun oldukça kaliteli iken, leon ve octavia gibi modeller ile rekabetçi. İsteyene istediği seçeneği sunuyor, her ilde neredeyse servisi var, 2. eli iyi, motorları tüketim anlamında başarılı ancak emisyon meselesi her ne kadar ülkemizde dile gelmese de basit bir problem değil ve mide bulandırıcı.

Kendim veteriner hekimi olduğum için aynı zamanda ailecek bahçe işlerine ağırlık verdiğimiz için 4x4 bir suv arayışındayım ve yeni tiguanı tasarım olarak beğenmediğim gibi maddi kayıplardan dolayı bu araca özenileceğini zannetmiyorum bu sebeple tercih dışı. senelerdir vw kullanıyorum artık farklı markalara da geçmek lazım .

Markaya takılmamak lazım. Önemli olan beklenti ve ihtiyaçları karşılayanı bulmak.

• leonidas26 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim...Engelli olan yeğenim eşim vasisi ve oran yuzde 98
  • ..NeyzeN.. kullanıcısına yanıt
    vesayet kararı aldırdığınız vesayet makamı sulh hukuk mahkemesinden bir dilekçe ile aracın durumunu belirtin. belgeler ve faturalar ile satılması gerektiğini ispatlayın. aracın satışı için izin vermek hakimin takdirindedir. ancak ötv indirimi ile yeni bir araç almanız için 5 yılı doldurmanız gerekecektir. daha fazla masraf olmasın derseniz bu yolu deneyin. ama size illa araba lazım ise aracı satmayın öyle 5 yılı doldurmayın çalışın.

kanunen 5 yıl dolmadan 2.ci defa ötv indirimli araç alma imkanınız yok. yerinizde olsam. bir dahaki sefere mercedes veya bmw gibi üst düzey markaların sağlam ve yaygın olan bir modelini alırım. en azından sorun çıkarmaz çıksa bile malına sahip çıkacak markalardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

Otv sini odeyerek kurtulabilirsiniz.

Veya engelli birisine satarak 2 yil daha beklemeniz lazım. Bunlari zaten biliyorsunuzdur.

Ancak arabayi pert etmeniz disinda kesinlikle otv hakkiniz gelmez zamanindan önce. Bu ne olursa olsun.

Yapabileceğim tek tavsiye vag grubu arabayi kapinizin onune koymamanizdir.

Sorunsuzluktan sizi ya mercedes yada japon araclari paklar.

Aynen arkadaşın anlattığı gibi vergi dairesinde OTV yı hesaplayıp yatiriyorsun.Borcu yoktur kağıdını alıp noter den satışını yapabilirsin.Kaza durumunda aracın hurdaya ayrılması gerek pert olursa yine 5 yıl araç alamazsınız. Yanı devlet diyor ki engelli kardeşim araç pert olsa da benim için senin can güvenliğin önemli değil vergi daha önemli.Vay hava yastığı açılmış fabrikası kadar sağlam takılmaz vay şase eğilmiş yolda doğru gitmez bu araç beni bağlamaz diyor hurda olsun gel vereyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: navim

quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

Otv sini odeyerek kurtulabilirsiniz.

Veya engelli birisine satarak 2 yil daha beklemeniz lazım. Bunlari zaten biliyorsunuzdur.

Ancak arabayi pert etmeniz disinda kesinlikle otv hakkiniz gelmez zamanindan önce. Bu ne olursa olsun.

Yapabileceğim tek tavsiye vag grubu arabayi kapinizin onune koymamanizdir.

Sorunsuzluktan sizi ya mercedes yada japon araclari paklar.

Aynen arkadaşın anlattığı gibi vergi dairesinde OTV yı hesaplayıp yatiriyorsun.Borcu yoktur kağıdını alıp noter den satışını yapabilirsin.Kaza durumunda aracın hurdaya ayrılması gerek pert olursa yine 5 yıl araç alamazsınız. Yanı devlet diyor ki engelli kardeşim araç pert olsa da benim için senin can güvenliğin önemli değil vergi daha önemli.Vay hava yastığı açılmış fabrikası kadar sağlam takılmaz vay şase eğilmiş yolda doğru gitmez bu araç beni bağlamaz diyor hurda olsun gel vereyim.

Alıntıları Göster
    Bu ıslaklık nasıl kuruyacak, koku yapmaz mı sonradan?

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Dolan suyu kuaförde çektirdim...Bir kaç gün içinde döşeme sökülüp kurutulacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

Dolan suyu kuaförde çektirdim...Bir kaç gün içinde döşeme sökülüp kurutulacak

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Herhalde sevgili 'Vag' bu işlemin parasını ödeme zahmeti gösteriyordur. Sonuçta sizin bir kusurunuz yok.

• bahaman B kullanıcısına yanıt
    Servis sağolsun kanalı açtı ve bundan sonrası Oto Kuaför işi bizlik bir şey yok dedi...Lanet olsun ya şu bayiden içeriye girdiğim güne lanet olsun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.